iitimo

Puolustusministerin erottava

Suomella ei ole varaa sen mittaluokan diplomaattisiin virheisiin, mitä puolustusministeri Haglund teki kieltäytyessään ennalta sovitusta tapaamisesta Venäjän puolustusministeri Shoigun kanssa.

Ukrainaa akuuteimmin koskettavan kriisin uhatessa laajentua koskemaan koko Eurooppaa, johon maantieteellisesti kuuluvat myös Venäjän keskeiset osat, ottaa voimakkaan ydinasevallan heiveröisimmän rajanaapurin puolustusministeri sellaisen asenteen, jota soveltavat lähinnä varhaisteini-iässä olevat tytöt vanhempiinsa ja lähipiiriinsä.

Puolustusministerinä ja RKP:n puheenjohtajana hän vaarantaa samalla sekä edustamansa kielivähemmistön, että erityisesti Ahvenanmaan itsemääräämisoikeuteen liittyvät, vähäisetkin itsenäisyyden piirteet.

Jos pääministeri olisi tehtäviensä tasalla, hän olisi jo erottanut kyseisen ministerin. Muiden asiassa vaikutusvaltaa omaavien tahojen olemattomia reaktioita käytökseen voi vain ihmetellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Se nyt vielä puuttuisi, että Suomen puolustusministeri olisi mennyt ehdoin tahdoin venäläisen propagandan riepoteltavaksi Putinin ja Shoigun keskelle katsomaan sotaharjoituksia. Haloo Timo - jäitä hattuun.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Olishan sen voinut järjestää jossain muualla kuin mutaisella kentällä sen tapaamisen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tunnustat siis suoraan, että meillä on alamittainen puolustusministeri, joka on täysin kykenemätön hyödyntämään Suomen mahdollisuutta päästä kiinni ainoaan reaaliseen kontaktiin kriisin merkittävimmän osapuolen kanssa?

Tapaamisesta olisi saatu käytännölliset ja konkreettiset eväät reagoida ulkopoliittisesti edes EUssa käytettävissä olevan, teoreettisen 2 % vaikutusvallan tasolla.

Sen sijaan puolustusministerimme kaataa shakkilaudalta kaikki hallussa olleet omat nappulat ja luottaa siihen, että taloudellisesti ja yhteiskunnalliselta luottamukselta alastomaksi riisutut EU-kuninkaalliset hoitavat homman kotiin.

VMP, jos saan lainata puolueesi kiiltokuvaosastoa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ette kai sentään meinaa kaivaa hautaanne Venäjän puolelle. Sorry, mutta en ymmärrä tuota ruskeakielisyyttä vieraan valtion suuntaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #11

Oletko nyt aivan tosissasi? Vedät siis suoraan lakista, että ennalta sovittu neuvottelu kahdenvälisistä suhteista olisi nuoleskelua ja valtiohallinnon täydellinen vetäytyminen EUn selän taakse vastuullista toimintaa?

Kyllä sinun olisi syytä tarkistaa, kenen kielellä ja missä lirputetaan.

Katso nyt jumalauta ympärillesi. Meillä on jokaisen maaseutukunnan rajalla brändikilvet, joiden välissä asuu elinkelvottomuus ja kilvissä lukee alla, että ne on rahoitettu EUn rakennerahastoista.

Ne rahat on kerätty suomalaisten veronmaksajien rahoista ja suoritettu EUlle nettomaksajana, eli kansallisella tappiolla.

Suomen turvallisuus ei ole nyt uhattuna Venäjältä eikä Ruotsista, vaan ne suorastaan huutavat Suomea ottamaan takaisin itsenäisen asemansa välttämättömänä turvapuskurina, jota mikään Nato ei tule sotkemaan.

Käytä aivojasi ja kuuntele sydäntäsi! Niin tekevät ruotsalaiset, venäläiset ja isänmaansa parasta ajattelevat suomalaiset. EU on talousilluusio, mielikuvitukselline utopia, joka ei palvele ketään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #13

Ryhdistäydy Timo, sinä olet ehdokas - minä vain yksi riviäänestäjistä; jos ymmärrät mitä tarkoitan. Tsemppiä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #22

Juuri niin. Olen ryhdistäytynyt ja avoimesti kettuuntunut siitä saamattomuudesta ja värittömästä poliittisesta korrektiudesta, jonka vuoksi omat aivot on nostettu narikkaan ja hymistelty jotain käsittämätöntä poliittista liturgiaa parempia aikoja toivoessa.

Osaan toki kuunnella, käyttäytyä ja olla lähes loputtoman kärsivällinen, mutta tässä tilanteessa sellaiseen ei ole varaa. Luulen, että minut paremmin tuntevat allekirjoittavat tämän väitteeni.

Kiitokset toivotuksista, koska erimielisyydestämme huolimatta näen, että molemmilla on perimmäisenä tarkoituksena löytää ongelmien sijaan ratkaisuja.

Ratkaisujen suhteen IPU on ylivoimainen tällä hetkellä.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #11

Ymmärrätkös sen, kun Niinistö kävi Ruotsissa naureskelemassa Obaman kanssa, kun USA haki liittolaisia Syyrian paskaksi pommittamiselle? Siinä vasta ruskeakielisyyttä.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Haglund on ottanut varmaan mallia ulkoministeri Erkosta (Paasikivi:"Erkon talvisota"), joka talvisodan edellä ei halunnut neuvotella vähäpätöisten venäläisten kanssa, joiden katsoi vain bluffaavan. Sitten kun sota alkoi, Erkko häipyi nopeasti Ruotsin puolelle.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tämä on hyvin oleellinen historiallinen tosiseikka ja selitys sille, miksi nykyistä valtamediaa kutsutaan "Erkko-mediaksi".

Russofobinen Erkko osti koko suomalaismedian, joka on muokannut historiamme uuteen uskoon, eikä siltä ole palstatilaa puuttunut.

Lähihistoriamme dokumentit olisi avattava nyt kaikessa raadollisuudessaan, koska pystymme varmasti elämään paremmin sen tietoisuuden kuin nykyisen valheen kanssa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #20

On olemassa uudempaa, arkistolähdeviitattua talvisota-kirjallisuutta, ja sitä tässä olen lueskellutkin.
Lukemani perusteella esim. HS ei ollut uutisoinnissaan aina lähteistä luotettavin. Varmasti moni lehtiarkistoihin tukeutunut, vilpittömästi totuuden kertomiseen pyrkinyt sotahistorioitsija on siirtänyt "vahingossa virheellistä tietoa" eteenpäin.

Mika Kuljun Lapin sodasta kertova kirja esim. oli oikein mielenkiintoinen.

Jouko Koskinen

Olihan se lapsellista - mutta mitä nyt lapselta voi vaatia?
Puhu siinä sitten molemminpuolisesta kunnioituksesta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tähän reaktioon ei ole juuri lisättävää.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Puolustusministeri piiloutuu rauhan aikana, saati sitten...?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

...sodan aikana, mutta ilmoittaa samaan hengenvetoon muut vapaaehtoisiksi sotimaan puolestaan.

Cenita Sajaniemi

Mutta kun vielä suurempi määrä kansalaisia vaatii pääministerin eroa!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Minkäs teet, kun koko hallitus pitäisi julistaa holhouksenalaisiksi.

Kekkonen suitsi aikoinaan nämä kykenemättömät ruotuun. Siihen nähden oli kauhea katsoa Niinistön vapisevaa habitusta iltauutisista. Presidentti on kompetenssiltaan muun hallinnon tasolla ja toivoo, että kukaan ei huomaisi.

Samassa Kanervan Ike nousee varjoista ja puhuu lähes asiaa. Suome ylin johto on täydellisesti sekaisin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ilkka Kanervallahan onkin pitkä KGB-suhde itään jo 70-luvulta lähtien:

http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/hum/histo/pg/...
s.56

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #14

Elämmekö me historiaa vai tulevaisuutta varten? Minulle on aivan yksi hailee, millaisen polun kukin meistä on käynyt, kunhan antaa toivottavasti rehellisen mielipiteensä yleiseen käyttöön tästä hetkestä ja tulevaisuudesta.

Ihmisellä on oltava kyky kehittyä toimintaympäristönsä suhteessa ja kyettävä arvioimaan, jos yksi muuttuja yrittää rientää hallitsemattomasti toisen edelle.

Itse näen kaikkialla yksittäisten toimijoiden rakentaneen toimintaympäristöä kestämättömällä tavalla enemmistön sietokykyä nopeammin ja heidän tahtoaan vastaan. Sellaisen taustalla piilee aina vallankumouksen siemenet.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #15

"Itse näen kaikkialla yksittäisten toimijoiden rakentaneen toimintaympäristöä kestämättömällä tavalla enemmistön sietokykyä nopeammin ja heidän tahtoaan vastaan. Sellaisen taustalla piilee aina vallankumouksen siemenet."

Postmoderni yhteiskunta on kokonaisuudessaan rakentunut kestämättömällä tavalla enemmistön tahdon mukaisesti!

Politiikassa mukana vieläkin keikkuva Kanerva KGB-yhteyksineen on vain oire tästä kaikesta. Kanerva esittämä idea puolustusliitosta Ruotsin kanssa voidaan lukea pahkasikahuumorin piikkiin!

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen Vastaus kommenttiin #14

No onneksi ei sentään syyllistynyt asekätkentään!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #17

Jatkosodan jälkeiset asekätkijät pelastivat Suomen Nl:n miehitykseltä!

Cenita Sajaniemi

Olen aivan kauhuissani siitä, että meillä on kamreeri Niinistö presidenttinä. Henkilö, joka ei ole lausunut ainoatakaan omaa ajatusta koko "julkisuuden" aikanaan. . . ainoastaan toistellut jonkun toisen vanhoja pläjäyksiä.
Missä vaiheessa kansanedustajille ja muille pyrkyreille ruvetaan tekemään jonkun sortin soveltuvuustesti. Ei kai enää riitä se, että itse uskoo.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä Isosaaren, jos politiikassa aikoo toimia pitäsi ymmärtää, ettei tälläistä päätöstä tehdä omin päin, varmasti päätöksen taustalla oli niin presidentti kuin myös koko ulkopoliittinen johto.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Oman reaktioni pohjalta on täytyy olla samaa mieltä. Ensin epäusko, miten ministeri voi reagoida näin, ja parin sekunnin viiveellä, että taustalla on pakko olla jonkin asteinen laajempi hyväksyntä, jonka takana on oltava ainakin pääministeri Katainen, ulkoministeri Tuomioja ja selvästi myös presidentti Niinistö, mahdollisesti muitakin.

Olet siis täysin oikeassa. Helposti uhrattavan syntipukin sijaan koko hallinnon on kannettava vastuu tästä eeppisestä mokasta.

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

Hyvä Timo, vaikka pidänkin monia ajatuksiasi relevantteina, niin nyt vinksahti.
En voi uskoa, että Hagis boy ilman korkeimman ulkopoliittisen vastuuhenkilön suostumusta peruisi tapaamisensa tässäkään tilanteessa.

Muutoin olen sitä mieltä että pakkoruotsi on lopetettava.

Cenita Sajaniemi

Kuka mahtaa olla Carl´in (carl = mies) pukeutumisneuvoja?

Samaa mieltä, pakkoruotsi on lakkautettava.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kuten jo edellä Granlundille totesin, puutteellinen ilmaisuni jätti tulkinnoille varaa, mutta olen täysin samaa mieltä.

Arvostan suuresti monia ruotsinkielisen vähemmistömme kulttuuriimme tuomia ja siksi olen allekirjoittanut virallisen vetoomuksen ruotsinkielen vapaaehtoisen opiskelun puolesta. Voimakas yhteisöllisyyden ja vapauden tunne eivät ansaitse väliinsä pakottamisesta aiheutuvaa kitkaa puolin eikä toisin.

Jouko Koskinen

Kansa on puhunut -- mutta pettynyt. Näkyy olevan muotia joka puolella.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

En tiedä kuinka pitkä puolustusministeri RKP:n Carl Haglund on, mutta hän on ainakin henkisesti alimittainen. Ei tällaista höpöttäjää tulisi päästää mihinkään tiukempiin paikkoihin, vaikka hänen takanaan lienee varsinaiset lausuntojen kirjoittajat.

RKP:lle annettiin hallitusneuvotteluissa kaksi ministerinpaikkaa ja kumpikin niistä on osoittautunut todella Suomen kannalta suuriksi virheiksi. Puolustusministeri on töpännyt ulkopolitiikan alalla ja oikeusministeri sisäpolitiikassa.

Martti Kauppila

Haglund teki aivan oikein. Suoraselkäinen mies. Olisiko suomettumisen aika jo vihdoin ohi Suomessa?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pitääkö tämä ymmärtää niin, että sovittuun tapaamiseen meneminen on suomettumista?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

On silloin, jos Bryssel ja Varsova eivät siitä tykkää. Suomen hallituksella ei voi olla mitään omaa linjaa, mikä on suomalaisten ja koko Euroopan kannalta hieno asia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #35

Varsova?

Journalistiliiton tiedotteen mukaan Krimillä ahdistellaan ja uhkaillaan toimittajia http://www.journalistiliitto.fi/?x233158=24097273

Samaan aikaan lännessä NSA-johtaja laadittaa lainsäändäntöä, jolla tukitaan liian paljon hallituksen toimintaa paljastelleiden toimittajien suita http://www.sott.net/article/275309-NSA-chief-pushe...

Ah kuinka onnellisia olemmekaan, kun saamme elää tätä edustuksellisen demokratian kulta-aikaa jossa Yhdysvaltain pres. leimaa kansanäänestykset laittomiksi ja jossa riippumattoman median toiminta taataan kaikissa olosuhteissa!

Toimituksen poiminnat