iitimo

Kokoomuslainen kärsimysnäytelmä

Pitkäperjantain kärsimyshengessä sopii perata Kokoomuksen eurovaaliohjelman keskeiset sloganit. Jo perinteeksi muodostuneella tavalla ne on veivattu esiin puoluetoimiston puppugeneraattorista. Sitten jäädään odottamaan että niistä tulee hokemalla totta. Aivan kuten paremminvointivaltiosta tai talouskasvusta, jonka käynnistymistä on odoteltu vuodesta 2008.

Tässä siis keskeiset väittämät, joiden kestävyyttä voi arvioida pika-analyysilla. Vaikka väittämä sinänsä pitäisi paikkansa, voi kysyä, miten se aiotaan toteuttaa.

 

PAREMPI EUROOPPA SYNTYY TYÖSTÄ.

Periaatteessa kyllä. Kun ahkerille ihmisille lainataan rahaa edullisella korolla, syntyy nopeasti valmista. On aivan eri asia, syntyykö tarvetta vastaavaa valmista. Esimerkiksi Espanjaan saatiin noin 2 miljoonaa uutta asuntoa, joita kenelläkään ei ole varaa ostaa. Ne ovat siis tyhjillään. Koko Euroopassa on noin 4 miljoonaa asunnotonta ja noin 10 miljoonaa tyhjää asuntoa. Vain maksaja puuttuu, koska työllä ei saa aikaan sitä vastaavaa arvoa kuin siinä tapauksessa, että kysyntä on olemassa tai se saadaan luoduksi.

Jos hallitsee kansantalouden alkeet, on tietoinen siitä, että työlle saadaan maksaja ainoastaan siinä tapauksessa, kun joku menee pankkiin, lainaa sieltä rahaa ja kuluttaa sen kiertoon. Talouden epävarmuudesta johtuen lainat vaan eivät tahdo mennä kaupaksi edes nollaa hipovalla korolla. Ellei yksityinen sektori ole halukas velkaantumaan, on julkisen puolen otettava velkaa tai muuten talous taantuu entisestään ja tarjolla oleva työ vähenee.

Kuten olemme saaneet kuulla, leikkaa Kataisen hallitus julkisen sektorin kulutusta noin 8 000 000 000 euroa. Vielä on päättämättä kuka nämä leikkaukset panee toimeen ja mistä säästetään. Tämä synnyttää lisää työttömyyttä ja yhä suurempi osa tarjolla olevasta työstä on sellaista, mikä ei tekijälleen ole kannattavaa. Tyhmempikin ymmärtää, ettei velanottohalukkuus ainakaan lisäänny näillä keinoin.

Kokoomus siis tarkoittaa työn kannustimista puhuessaan kannustamista velan ottoon, koska sen kannattajista suurin osa elää rahan lainaamisesta kertyvillä koroilla. Fyysinen työ itsessään on kokoomuslaiselle melko puistattava keksintö, joten on sopivaa toivoa jonkun muun ottavan siitä vastuun.

 

PAREMPI EUROOPPA SYNTYY RAUHAA RAKASTAMALLA.

Kokoomuslainen Eurooppa rakastaa ihmisiä lainaamalla niille rahaa. Elleivät ihmiset pysty maksamaan lainojaan pois sen vuoksi, että työlle ei saanutkaan sitä vastaavaa lisäarvoa, heitä rakastetaan vielä enemmän, pakkolunastamalla heidän resurssinsa tai työnsä tulokset pilkkahinnalla lainaajan realisoitavaksi.

Eurooppa halusi rakastaa Ukrainaa 1,6 miljardin euron lainalla, mutta Venäjä pani paremmaksi 16 miljardin lainalla ja kaasun hinnan puolituksella. Kuten tiedämme, Venäjän rakkaus oli aivan liikaa, joten rauhaa alettiin rakastaa aseellisesti ja mustasukkainen Venäjä tuplasi kaasun hinnan, sekä osoitti lähes pyyteetöntä rakkautta Krimiä kohtaan.

Rakkautta on siis kahta lajia, oikeata ja väärää. Meidän on siis turvattava oikeamielisen rakkauden perille meno Naton sotilaallisella tuella. Siellä on koulutettuja ammattirakastajia toimittamaan rakkauden sanomaa, kunhan ei tarvitse ottaa riskiä Venäjän ammattirakastajiin törmäämisestä.

Euroopan Unionin jäsenmaistakin löytyy lukematon joukko tavallisia ihmisiä, joille näin ylitsevuotava rakkaus on ollut liikaa ja he ovat joko syrjäytyneet tai riistäneet itseltään hengen.

Ehkä rauhaa pitäisi vain rakastaa enemmän, niin kyllä se siitä…

 

PAREMPI EUROOPPA SYNTYY ONGELMIA RATKAISEMALLA.

Aivan totta. Kun onnistuu luomaan ongelmia edellä kuvatulla intensiteetillä, riittää myös ratkaistavaa. Einstein oli sitä mieltä, että ongelmat eivät ratkea samoilla menetelmillä, millä ne on luotu. Kokoomuksen ohjelman perusteella välittyy viesti, että emme vain ole yrittäneet tarpeeksi lujasti.

 

Kokoomuksen mukaan meillä ei ole vaihtoehtoja. Kenties joku haluaisi ratkaista ongelmia toisella tavalla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Pääsiäisen pyhinä ehtii vielä askartelemaan itselleen ristin ja orjantappurakruunun.

Äänestyskopissa voi miettiä, lunastaako naulat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuslaiset eivät juuri osallistu asiakeskusteluun, mielikuvilla on parempi tehdä politiikkaa. Tuossa juuri Rikka Söyring kirjoitti EU:n ongelmista, ei löytynyt yhtäkään EU:n puolustajaa kommentoimaan ja kirjoittamaan EU:ta puolustavia näkökulmia.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En jaksa lakata ihmettelemästä, miten ilmavalla retoriikalla voi edes pärjätä asia-argumenteille, mutta niin vaan toistuvasti tuntuu käyvän. Katselin pari päivää sitten Faragen ja Cleggin väittelyn, jossa mentiin aivan samoilla eväillä.

Kokoomuksen kannalta luulisi olevan ikävää, että puheiden ja tapahtumien ristiriita kasvaa päivä päivältä. Korttitalo ei puhumalla pysy pystyssä, mistä Iiro Viinasella saattaisi olla puoluetovereilleen jotain kerrottavaa.

Tosiasioiden ei ole siis ennekään annettu häiritä politiikan tekemistä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olenpa minäkin ihmetellyt kokoomuslaisten puuttumista keskusteluista. Eipä täällä ole juuri demareitakaan saati sitten ruotsalaisia tahi kepulaisia. Lieneekö syynä sitten se, että Usarissa keskustelevat paitsi persut niin miniminipuolueiden edustajat. Näillä mineillähän tuntuu olevan yhteistä vastustaminen ja vahva vastustaminen.

Jotakin vaikutusta lienee myös kirjoitusten sävystä ja eri ilmaisujen käytöstä. Eri mieltä olevat haukutaan maan rakoon todella surutta. Toisaalta tämä tapa lienee keskustelujen normaalia äärtä ja juurta.

Ipulaiset, joita lienee maassa jopa toista tuhatta, kehuvat toisiaan ja haukkuvat muita. Sama koskee tietenkin muitakin poliittisia suuntauksia.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Mitäpä muuta täältä käsin voisi tehdä kuin arvostella huonona pitämäänsä politiikkaa?

Yhteistyökykyä kyllä löytyy, kunhan tilaa löytyy niistä pöydistä, joissa sitä on mahdollisuus tehdä. Ainoina valtuuttajina siinä voivat toimia äänestäjät, jotka edellyttävät ajatusten ja tavoitteiden kohtaavan.

Puoluetukijärjestelmä ja sementoidut valtarakenteet tekevät pienpuolueiden tehtävän hyvin haastavaksi, mutta yritettävä on. Ilman sitä ei ainakaan tapahdu mitään muutosta.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Suomessa on todella haastavaa saada aikaan avointa ja rehellistä kansalaiskeskustelua tulevista päämääristä. Niin betonisoituja Bryssel-vetoiseen politiikkaan tuntuvat kaikki eduskuntapuolueet olevan, persutkin ovat laimentaneet kritiikkiään salonkikelpoisuuden suuntaan, jolloin on varmaa ettei sellaisella politiikalla voida muutosta saada aikaan.

Muuri on sementoitu uusia tuulia esittävien tahojen (mm.IPU) ja vanhojen puoluetuki-miljoonissa kylpevien valtapuolueiden väliin. Suurta taantumustahan tällainen poliittinen asemasota ja vaihtoehdottomuus edustaa. Toivotaan toki muutosta ja tehdään myös hommia sen eteen, jokainen minkä pystyy, kaikki tekeminen ja keskustelu vie aina eteenpäin.

Todella hyvä ja hersyvästi kirjoitettu pika-analyysi kokoomuksen eurovaali-ohjelmasta Timo, kiitos jälleen!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #8

Kiitokset itsellesi kannustavista palautteista. Täytyy seuraavaksi varmaan kysyä, miten nämä mafiaveljet aikovat kätkeä tulossa olevat ruumiit ja selitellä tekonsa parhain päin.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #12

Aallokossa seilaaminen ja yleinen ihmettely vain jatkuu vaikka Suomi-alus vuotaa jo pahasti ja nyt pitäisi tehdä pikaiset johtopäätökset ja uudistaa kansallista strategiaa laajasti. Seilaaminen ilmeisesti kuitenkin jatkuu siihen asti, kunnes lopulliseen jäävuoreen törmätään, jos se nykyisestä eduskunnasta, virkamies-kermasta ja valtiovallan käyttämistä "virallisista" asiantuntjoista on kiinni. Rohkeus ja itsetunto omiin kansallisiin ratkaisuihin puuttuu täysin, joten ainoa keino on saada kunnon tuuletusta päättäviin tahoihin, lisää avoimuutta päätöksentekoon ja päästä näitä kautta käsiksi suuriin, tarvittaviin pitkän aikavälin huomioiviin strategisiin ja rakenteellisiin ratkaisuihin.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Kyllähän täällä kirjoittaa nimipoliitikotkin, joskin heidän uskottavuutensa olosta kansanparissa kärsii siinä, että kommentteja saati vastauksia esitettyihin kysymyksiin ei saa. Ymmärrän, että kiire painaa päälle, mutta priorisoimalla asioita voi kiirettä hallita. Keskustelu täällä on myös haastavaa, koska näkemyksensä joutuu myös perustelemaan ja se taas puolestaan paljastaa kuinka hyvin ao poliitikko on perillä kirjoittamastaan asiasta, vai onko jopa niin, että kirjoitus onkin avustajan tekemä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Joo, ja nythän Ylen poliittinen hallintoneuvosto päätti jo hyvissä ajoin, ettei eurovaalilähetyksiin saada mahtumaan pienpuolueita lainkaan kyseenalaistamaan eduskuntapuolueiden tekemisiä.

Tässä on nyt kissojen ja koirien kanssa yritetty etsiä reittejä avoimeen keskusteluun, mutta kaikki linjat ovat ainakin toistaiseksi tukossa.

Täällähän mahdollisuus on olemassa, mutta kukaan ei halua ottaa riskiä argumenttiensa kestävyyden kyseenalaistamisesta. Niinpä niitä on poimittava eri lähteistä ja koetettava herättää keskustelua ilman alkuperäistä esittäjää.

Viehän tämä melkoisesti aikaa, mutta on silti mielestäni kohteliasta osallistua keskusteluun silloin kun blogia julkaisee, vaikka aina se ei olekaan mahdollista.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Tällaiset valtapuolueita suosivat linjaukset YLE:ltä ovat ihan pöyristyttäviä- ja samaan aikaan puhutaan "läntisestä vapaasta demokratiastamme", huhhuh sentään. Ainoa, mikä mielessä käy, on että nykytilanne halutaan sementoida eikä mahdollisille muutosvoimille anneta minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

EU on sen verran tärkeä asia, ettei siihen sovellu totuuksista puhuminen. Onneksi seuraavat vaalit on ovella ja tekemäsi työ tulee varmasti hyödynnetyksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Tällöin on jo moni nyt piilossa ollut totuus paljastunut ja muutosmahdollisuudet tämän myötä kasvavat. Voi hyvin olla, ettei PS järjestä tällä kerralla samanlaista "jytkyä" ja näin myös teidän toiminnalle avautuu hyviä mahdollisuuksia.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #10

Olen vahvasti sitä mieltä, että Kataisen hallitus vitkutti tahallaan kaikki päätökset niin myöhään, että vaikutukset eivät ehdi sotkemaan valmiiksi sovittuja eurovaalikuvioita. Nehän tulevat olemaan aivan karmaisevat, mutta niistä ei ole vielä keskusteltu lainkaan, kun ei tiedetä tarkkaan, mitä kautta ne pahimmin iskevät.

Olen samaa mieltä realiteettien suhteen, eli eurovaalit menevät vielä jokseenkin ohi IPUlta, mutta EK-vaaleissa pitäisi alkaa tapahtua. Ei silloinkaan, ellei olla kentällä aktiivisesti jokaisena mahdollisena hetkenä.

Valitettavasti siihenkään ei resurssit anna myöden ja tässä näkee konkreettisesti, miten paljon puoluetuki vaikuttaa asiaan. Yksityiset rahoittajat eivät mielellään ota riskiä pienpuolueen suhteen ja siinäkin syntyy väistämättä riski liiallisesta riippuvuussuhteesta.

Ehkä tärkein syy vastustaa perustuloa on, että sen avulla demokratia olisi vaarassa toteutua. Näin siinä nimittäin kävisi.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #11

Pitkälti näin on, tosin kun asia on oikea ja ajoitus kohdallaan, niin ei se mahdotontakaan ole, ilman rahaa se "jytky" saavutettiin. Ei pidä lannistua, etteikö sama olisi mahdollista teidänkin osalta. Some kulttuuri helpottaa myös tässäkin
työssä...

Toimituksen poiminnat