PS:n johto erkanee kenttäväestään

Jokainen puolue tarvitsee menestyäkseen aktiivista kenttäväkeä, joka järjestää tilaisuuksia, jakaa materiaalia ja tekee monipuolista taustatyötä varsinaisten ehdokkaiden hyväksi. Palkatonta työtä ja kustannuksia kertyy huomattavia määriä. Vähintä, mitä vastineeksi voi odottaa, on edustajien työskentely kenttäväkensä hyväksi ja niin jäsenmaksujen kuin puoluetukien avulla helpottaa aktiivien taloudellista taakkaa ja tukea edes jollakin tavoin heidän tekemäänsä työtä.

Perussuomalaisten johto ei ilmeisesti ole toiminut kovin viisaasti, koska suuri osa puoluetuista ja jopa jäsenmaksutuotoista on ohjattu johtoklikin hallinnoimalle säätiölle ja piirijärjestöt ovat jääneet nuolemaan näppejään.

Kovin demokraattista päätöksenteko ei liene ollut muissakaan suhteissa, koska puolue joutuu käräjille, ilmeisesti estettyään tarkoitushakuisesti jäsenistön pyytämiä puheenvuoroja puoluekokouksessaan. Asiaa käsitellään tämäniltaisessa A-Studiossa.

Näyttää vahvasti siltä, että perussuomalaisten johto oli erinomaisesti valmistautunut puolueen saamien rahojen jakamiseen, mutta yhä hämärämmäksi muodostuu kuva, mitä sen oli tarkoitus jytkynsä avulla tehdä Suomen ja suomalaisten hyväksi.

Kun visio ja strategia pettävät ja kriittiset puheevuorot vaiennetaan puolueen sisällä, menee usko niin kenttäväeltä kuin äänestäjiltä. Rahasotkut eivät ainakaan asiaa millään tavoin helpota.

Äänestäjien oikeusturvan kannalta perussuomalaiset eivät tuoneet puoluekenttään mitään muista valtapuolueista poikkeavaa. Osuus valtarakenteiden miehittämisestä näkyy olevan tuloksellista politiikkaa tärkeämpää.

iitimo
Sitoutumaton Ulkomaat

Kansalaispuolueen poliittisesti sitoutumaton asiantuntijajäsen. Muutin Viron Pärnuun, koska Suomen poliittinen ja taloudellinen asema ei jätä liikkumatilaa tulla omalla työllään toimeen ja sosiaalihuollon varassa eläminen ei kiinnosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu