iitimo

PS:n johto erkanee kenttäväestään

Jokainen puolue tarvitsee menestyäkseen aktiivista kenttäväkeä, joka järjestää tilaisuuksia, jakaa materiaalia ja tekee monipuolista taustatyötä varsinaisten ehdokkaiden hyväksi. Palkatonta työtä ja kustannuksia kertyy huomattavia määriä. Vähintä, mitä vastineeksi voi odottaa, on edustajien työskentely kenttäväkensä hyväksi ja niin jäsenmaksujen kuin puoluetukien avulla helpottaa aktiivien taloudellista taakkaa ja tukea edes jollakin tavoin heidän tekemäänsä työtä.

Perussuomalaisten johto ei ilmeisesti ole toiminut kovin viisaasti, koska suuri osa puoluetuista ja jopa jäsenmaksutuotoista on ohjattu johtoklikin hallinnoimalle säätiölle ja piirijärjestöt ovat jääneet nuolemaan näppejään.

Kovin demokraattista päätöksenteko ei liene ollut muissakaan suhteissa, koska puolue joutuu käräjille, ilmeisesti estettyään tarkoitushakuisesti jäsenistön pyytämiä puheenvuoroja puoluekokouksessaan. Asiaa käsitellään tämäniltaisessa A-Studiossa.

Näyttää vahvasti siltä, että perussuomalaisten johto oli erinomaisesti valmistautunut puolueen saamien rahojen jakamiseen, mutta yhä hämärämmäksi muodostuu kuva, mitä sen oli tarkoitus jytkynsä avulla tehdä Suomen ja suomalaisten hyväksi.

Kun visio ja strategia pettävät ja kriittiset puheevuorot vaiennetaan puolueen sisällä, menee usko niin kenttäväeltä kuin äänestäjiltä. Rahasotkut eivät ainakaan asiaa millään tavoin helpota.

Äänestäjien oikeusturvan kannalta perussuomalaiset eivät tuoneet puoluekenttään mitään muista valtapuolueista poikkeavaa. Osuus valtarakenteiden miehittämisestä näkyy olevan tuloksellista politiikkaa tärkeämpää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Minulle on muodostunut Perussuomalaisista sellainen kuva, että kunnallispolitiikassa ollaan saatu jotain aikaan, mutta valtakunnan politiikassa ollaan täysin hukassa. Tai sitten puolueen johto on jo ennalta asemoitunut Kokoomuksen apupuolueeksi.

Susanna Kaukinen

Pitää muistaa, että Soini halusi nuorena poikana perustaa porvaripuolueen.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Jotenkin tästä haiskahtaa se että persut on laittaneet hieman fyffeä pahan päivän varalle jemmaan. Ja jos nyt persut olisi laittaneet kaiken haisemaan niin muutaman vuoden kuluttua Timo viisastelisi kuinka persujen olisi pitänyt hieman säästää silloin kun fyffeä oli.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Fyffeä puolueelle pahan päivän varalle laitetaan vaikka ostamalla se toimisto puolueelle. Kun on velaton arvotoimisto, siitä on vain juoksevia menoja kuten sähkö ja yhtiövastike. Nyt käy niin, että pahanpäivän varalle ei ole mitään. Säätiö vaatii normivuokraa edelleen ja säätiön toimista päättä kivat kaverit.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Timo Soini ja Raimo Vistbacka ovat säätiön operatiiviset johtajat ja tulevien vuosien hedelmien nauttijat.

Kuluneella eduskuntakaudella ps on saanut nauttia puoluetukea 26 miljoonaa euroa. Paljonko tästä rahasta on todella mennyt puolueen piirien ja toiminnan tukemiseen.

6,6 miljoonalla vuodessa nimittäin saa aika törkeän paljon näkyvyyttä jos niin haluaa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Äänestäjien oikeusturvan kannalta perussuomalaiset eivät tuoneet puoluekenttään mitään muista valtapuolueista poikkeavaa."

Nimenomaan sitä he toivatkin. Olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, että he AINOANA eduskuntapuolueena ovat eduskunnassa äänestäneet EI jokaiselle tuki- ja takauspaketille ja EVM:lle. Valtapuolueet demarit, krisut ja vassarit, sekä monet kokkareiden, rkp.n ja virheidenkin edustajista eivät "muka" kannattaneet tukipakettipolitiikkaa, mutta vaalien jälkeen äänestivät niiden puolesta, keskusta taasen oli pääministeripuolue ekassa kreku-paketissa. Joten tänx persut selkärankaa omaavasta toiminnasta suomalaisten veronmaksajien etujen ajajina!

Joten blogisti väitteet ovat tätä normaalia bullshittiä, jota ilmaantuu vaalien lähestyessä ja trollien kömpiessä koloistaan lässyttämään huuhaata persuja vastaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Timo Nenonen
Hyvin sanottu, noin se on!

Toni Seppänen

Mitä tuohon nyt sanoisi .. jotenkin hiljaiseksi tällainen blogistin savutus vetää.
Kunniallisuutta, sitä hieman ja perusteetonta mustamaalaamista vähemmän.
Onnea kuitenkin valitsemallasi tiellä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ilman parempaa tietoa lienee parhainta ainakin katsoa illan Ajankohtainen kakkonen. En nimittäin tiennyt tuosta käräjäjutusta mitään.

Toni Seppänen

Jos jotain epäkohtia on täytyy ne käsitellä mutta en suoraan sanottuna ymmärrä miksi niitä pitää julkisilla foorumeilla retostaa.

Se on tuplapaskaa joka ei ratkaise mitään, ei edes mahdollista alkuperäistä ongelmaa.

Synnyttää vaan uutta.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Periaatteessa kyse on kaikkien veronmaksajien rahoista. Jos RKPllä olisi vastaavanlainen järjestely niin luulenpa että koko Suomi olisi takajaloillaan.

Toni Seppänen

Kuuleppa Nevalainen, RKPllä jos jollain on säätiö jos toinenkin. Ei leikitä tyhmää .. ellei olla.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #24

Montako säätiötä on sellaista joiden rahoitus tulee merkillisin järjestelyin julkista rahoitusta nauttivalta puolueelta?

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #25

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/saatioselv...

Melko laajalle levinneen käsityksen mukaan ruotsinkieliset säätiöt esimerkiksi ostavat rahalla poliittista vaikutusvaltaa ja vääristävät sillä tavalla demokratiaa. Konkreettista näyttöä on saatu muun muassa Rkp:n yhteyksistä Svenska Kulturfondenin, Konstsamfundetin ja Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland -säätiön kaltaisiin tahoihin.

Julkista rahoitusta eri kanavin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

"Svenska Kulturfondenin, Konstsamfundetin ja Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland -säätiön"

Niitä ei suinkaan ole perustettu verovaroilla / puoluetuilla:

Svenska kulturfonden perustettiin vuonna 1908. Nykyään siihen kuuluu yli 400 säätiötä. Vuonna 2010 Svenska Kulturfonden perusti 30 miljoonan euron rahaston Ruotsalaisen kansanpuolueen avustamiseksi.

Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland -säätiön perustivat HS:n mukaan Pär Stenbäck, Christoffer Taxell ja Ole Norrback sekä Björn Wahlroos, Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson ja Stig Stendahl, entinen Fiskarsin toimitusjohtaja.

Föreningen Konstsamfundet on vuonna 1940 perustettu yhdistys. Keskeinen yhdistyksen perustaja oli vuorineuvos Amos Anderson, joka myös määräsi testamentissaan yhdistyksen ainoaksi perijäkseen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Stiftelsen_f%C3%B6r_d...

Ja lisäksi ko. säätiöt tukevat RKP:tä eikä RKP säätiöitä :)

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #28

Julkista rahoitusta eri kanavin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #29

Esitätkö nyt että sillä ei ole väliä tukeeko säätiö puoluetta vaiko puolue säätiötä?

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #30

Säätiössä täytyy olla varoja jotta se voi tukea ketään, tämän varmasti jokainen ymmärtää.

"Perussuomalaiset keräävät rahaa omaan tukisäätiöönsä. Kunniapuheenjohtaja Raimo Vistbackan johtama säätiö otti 1,7 miljoonaa lainaa ja osti sillä uuden puoluetoimiston. Kun puolue teetti tiloihin remontin, säätiön omistaman kiinteistön arvo nousi.

Puolue maksaa säätiölle yli 11 000 euroa vuokraa kuukaudessa. Sen lisäksi puolue voi lahjoittaa säätiölle enintään 30 000 euroa vuodessa."

Jos kenellä tahansa teistä on latoa kovaa faktaa perussuomalaisten säätiön asioista olkaa ystävälliset tehkää niin.

Punnitaan ja katsotaan.

Jos ei niin ..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

"Säätiössä täytyy olla varoja jotta se voi tukea ketään, tämän varmasti jokainen ymmärtää."

Millä rahoilla tukee? Eihän ko. säätiöllä ole muita tuloja kuin puolueen maksamia jäsenmaksuja ja vuokria :)

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #33

Eikö todella ole, sinä tiedät Seija ?
Jossainhan puoluetoimiston tulee sijaita, vuokralla tai omissa tiloissa.
Viisaampaahan se on omia seiniä maksaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #35

PS olisi voinut ostaa sen huoneiston, jolloin tarvitsisi maksaa vain yhtiövastike sen sijaan että maksaa nyt vuokraa ja siirtää säätiölle puoluetukea.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #31

Niin näitä asioita on käsitelty aika laajasti alle olevissa uutissa. Jos ne olisivat täyttä hevonguggua niin aivan varmasti asianomaiset olisivat nostaneet äläkän. Ei ole äläkkää kuulunut.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54945-riita-repesi...

http://yle.fi/uutiset/puoluevaki_ei_tiennyt_peruss...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54948-raimo-vistba...

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #36

Puolueet siirtävät usein kiinteää omaisuuttaan säätiöiden hallintaan. Omaisuuden kontrollointi on silloin helpompaa, sillä säätiön hallitus voi päättää varojen käytöstä itse, eli päätöksille ei tarvita vaikkapa yhtiökokouksen tai jäsenkunnan hyväksyntää.

Ylen linkistä, ei uutta auringon alla.

Kiinnitä huomio sanaan PUOLUEET.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #40

Elokuvassa Matrix sankarille tarjotaan punaista pilleriä joka paljastaa realiteetit ja totuuden, sininen pilleri jatkaa kaikki on hyvin ei mitään hätää illuusiota......

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #44

Kuka nappailee mitäkin .. käyttävät jotkut kuulemma päihteitäkin, laajentavat tajuntaansa. Jtmt.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

"jos jotain epäkohtia on täytyy ne käsitellä ..."

Missä käsitellään ja miten? Ei ole instanssia missä käsitellä ja jos periaatteessa on instanssi niin ei käsitellä, tämä on asian tila.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Toni Seppänen on näemmä unohtanut, että ps:n puoluekokouksen tapahtumia puidaan nyt tuomioistuimessa. Syynä tähän on luonnollisesti, että on syytä epäillä rikoksen tapahtuneen. Ehkä Seppänen on ihan oikeasti sitä mieltä, että ps:iin liittyvät oikeudenkäynnit pitäisi pitää kaikessa hiljaisuudessa. Tavallisempi näkökulma lienee silti se, että eduskuntapuolueen päätöksentekoon liittyvät asiat ovat sen verran kiinnostavia, että niitä väistämättä "retostellaan" julkisuudessa. Ehkä seuraavan, Timo Soinin johtaman yhden puolueen enemmistöhallituksen medianhallintaministeri Reijo Tossavainen saa asiantilaan muutoksen.

Esa Härkönen

Katsoin tuon Ajankohtaisen Kakkosen. Puolueen rahojen käyttämisestä kauhea riita. Ihan sama minulle vaikka lapioisivat ne vaikka Soinin uima-altaaseen. Pääasia että tekevät politiikkaa, jota haluan ja ainakin tällä hetkellä on suunta oikea.

Jari Leino

Esa Härkönen: kommenttisi on täysin asiaton ja paikkansa pitämätön! Ei niitä rahoja Soinin uima-altaaseen lapioida!! Ne lapioidaan säätiöön, jonka toimintaan Perussuomalainen puolue ei voi vaikuttaa millään tavalla ja jossa päätäntävaltaa käyttävät käytännössä vain kaksi miestä: Soini ja Vistbacka.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Esa Härkönen, sinulle on ehkä ihan sama, mutta muille välttämättä ei. Minä haluan että puoluetuet, joita minäkin veroina maksan, menevät puolueiden toimintaan ja toimintakyvyn ylläpitämiseen kuten pitääkin. Vitsit Soinin uima-altaasta ovat tässä kohden aika mauttomia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En ota kantaa tähän sotkuun muuten kuin muistuttamalla, mitä Timo Soini sanoi PS:n vaalivalvojaisissa vaalituloksen selvitessä.

Hänhän toisteli kahta lausetta, jotka kuuluivat seuraavasti: "Nyt tuli jytky!" ja "Nyt tuli tili!"

Niin tili tuli mutta kelle?

Jari Leino

Tili tuli tili meni joku välistä sen veti...

Toni Seppänen on kovasti huolissaan siitä, että PS:n epäkohtia ei saisi puida julkisilla foorumeilla.

Minun käsittääkseni useat PS:n jäsenet yrittivät parhaansa mukaan puida näitä epäkohtia PS:n puoluekokouksessa viime kesänä, mutta kuten nauhalta tänään näimme, Pirkko Mattila ei antanut heille puheenvuoroa.

Missä niitä epäkohtia pitäisi puida, jos niitä ei saa puida omassa puoluekokouksessa eikä julkisilla foorumeilla? Soinin uima-altaassa vai?

Toni Seppänen

Ei minua huoleta, ihmettelen vaan aikuisten katkerien ihmisten toimintaa. Antaa pojat soittaa vaan, ipun pojat säestää. Mustan kissa jos saisin niin sitä tanssittaisin ..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tonille nauran sitten, kun hänen silmistään on suomut tipahtaneet.

Toni Seppänen

Nauretaan vaan kaikki nyt jo, kukin omasta syystään. Mitä rotua ne Alsiot on kun niillä on silmissä suomuja?

Toimituksen poiminnat