iitimo

Rahalla saa ja medialla pääsee, vai pääseekö?

Otsikon viesti oli keskeinen anti tänään Sanomatalossa järjestetyssä aamukahvitilaisuudessa, jossa TV Nelonen, Iltasanomat ja Helsingin Sanomat esittelivät suunnitelmiaan näkyvyyden saamisesta puolueiden vaalipäälliköille. Resurssipulaa valitellen todettiin, että puoluejohtajatentit ja muu keskeinen sisältö tulee jälleen kerran keskittymään eduskuntapuolueisiin, eikä varsinaisiin haastajiin kiinnitetä huomiota sen enempää kuin demokratiaverukkeen minimi vaatii.

Kaupallinen mediatalo aikoo käydä oman arvionsa mukaan erityisen mielenkiintoisia vaalikeskusteluja ongelmiemme keskeisten aiheuttajatahojen kanssa ja odottavat kieli pitkällä saavuttavansa erilaisia tuloksia kuin tähän saakka. Katsoin tarpeelliseksi tuoda mediatalon päällikkötason läsnä ollessa heidän pohdittavakseen hieman erilaisen näkökulman, johon en toki saanut, enkä odottanutkaan saavani mitään kannanottoa.

 

Lainaan siis jälleen kerran itseäni:

”Eduskuntapuolueiden itselleen jakamien puolue- ja mediatukien sekä keskittyneiden talousrakenteiden vuoksi Suomi on nykyään sekä poliittinen että taloudellinen monokulttuuri. Täälläkin huolta aiheuttanut alhainen äänestysaktiivisuus ja pienpuolueiden suuri määrä kuitenkin kertovat välillisesti, että varsinainen oppositio on maassamme yhä enemmän eduskunnan ulkopuolella, eivätkä he saa ääntään taaskaan kuuluviin.”

”Saattaa pitää paikkansa, että vaalimenestys ratkaistaan mediassa ja äänestyskopissa, mutta Suomen tulevaisuus ratkaistaan kentällä. Jos koemme äänioikeutemme menevän vaaleissa hukkaan, ei meille jää enää muuta vaihtoehtoa kuin äänestää jaloillamme. Olemme jo kokeneet suuryritystemme muuttoaallon, mikä on keskeisiä syitä ongelmiemme taustalla. Ellei näissä vaaleissa ala tapahtua muutosta, seuraava aalto koskee niin pienyrittäjiä, eri alojen ammattilaisia kuin eläkeläisiä, joilla ei enää ole varaa asua tässä maassa.”

”Pienpuolueilla ei siis ole taloudellisia resursseja hyödyntää medianäkyvyyttä, joten meidän on kilpailtava talkootyöllä teitä ammattilaisia vastaan, jolloin meidän kaikkien tekemä työ muuttuu kannattamattomaksi. Toivottavasti huomioitte tämän vaalijulkisuuden suunnittelussa.”

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Minä henk.koht. en ole varma pystynkö edes odottamaan vaaleihin asti maailmalle pakoani. Tämä on valitettavaa, mutta katsoessani ympärilleni näen vahvasti Kreikka II-ilmiön enkä ole henkisesti toipunut edes Kreikka ykkösestä...... Vatuttaa vahvasti johtajien hymykin, joka valitettavasti kuvastaa ylipuhaletulla optimismillaan tämän maan tulevaisuutta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tekee häijyä pelkästään 90-luvun muistoilla, vaikka tuleva kuuri saa sen näyttämään käpyyn kompastumiselta, traagisista seurauksista huolimatta.

30-luvun lamakin jää lähivuosina tämän varjoon, joten piilopaikoista tulee pulaa.

Nyt kun meillä on jo ebolakin näköpiirissä, niin ei tarvita kuin öljyhanat toviksi kiinni ja pari katovuotta, niin päästään kisaamaan 1695-97 kuolonvuosista, jolloin liki kolmannes suomalaisista nääntyi nälkään ja kulkutauteihin.

Ei tässä sen suuremmasta poliittisesta varomattomuudesta ole kyse. Luonto on ollut meille viime vuosina melko suopea, mitä se ei aina ole. Markkinoihin luottaminen ja huoltovarmuuden laiminlyönnit ovat tuottaneet historian suurimmat ihmisen itse aiheuttamat katastrofit.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Niin se vain Timo on, että rahalla saa ja medialla pääsee. Tämä on nähty joka vaaleissa. Pienpuolueet saavat media-aikaa muutaman sekunnin jos sitäkään, eikä nuo lehdetkään paljon juttuja pienpuolueista kirjoittele.

Koko vaaleista tulisi todella paljon mielenkiintoisempia, jos esimerkiksi pienpuolueista pääsisi henkilöitä oikeisiin poliittisiin keskusteluihin vaihtamaan kuulumisia vallassa olevien kanssa. Tosin näin ei tule käymään ja syyn me kaikki tiedämme. Sellaisia keskusteluja kun ei haluta käydä. Tulee vääriä kysymyksiä ja liian oikeita vastauksia. Kansa vois jopa herätä.

Tosin surku seuraavia vaali "voittajia". Työmaata riittää konkurssipesän hoidossa nimeltä Suomi OY Ab

Jos sallit niin linkitän tähän vuoden parhaan blogikirjoituksen tilanteesta, tosin vähän itse asiaa sivuavasti http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177123-onne...

No money no honey

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Joo, politiikkaan kyllä pääsee, mutta markkinoita ei pääse karkuun, kunhan jengi ymmärtää käyttää tilaisuuksia hyväkseen. Suomi on niin käsittämättömän helppo putsata kaikesta rahasta ja omaisuudesta ulkopuolelta, että tuskin mikään muu maa pystyy samaan.

Kiitos vaan linkityksestä, sallittua on, vaikka saattaakin herättää murjotusta joissakin piireissä.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Suomen tila voisi parantua paremmalla taidolla, mutta sekin vaatii tahtoa. Systeemiajattelu on tekniikka, joka auttaisi: http://goodreason.fi/rescuing-finland/ Se ei tosin ole ihan helppo asia oppia omatoimisesti.

Toimituksen poiminnat