iitimo

Stubb kyvytön huolehtimaan Suomen kansalaisista

Tämän hän tuli välillisesti ilmaisseeksi pääministerin haastattelutunnilla ja on karmaisevaa ajatella, miten suurella välinpitämättömyydellä hän aikoo langettaa rangaistuksen omista ja edeltäjiensä poliittisista virheistä ”johtamansa” kansan niskoille.

 

”– Minua pelottaa tyhjät lupaukset, joita kuulemme muilta puolueilta. Minä en valitettavasti voi luvata kuin uurastusta, hikeä ja ehkä muutaman kyyneleenkin. Valitettavasti tämä meno tulee jatkumaan. Se on myönnettävä. Meillä on oltava realistinen kuva taloudesta, Stubb sanoi Pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa sunnuntaina.”

 

Suomalaisten on aika osoittaa kevään eduskuntavaaleissa, että uurastus, hiki ja kyynelet tarkoittavat tällä kertaa poliittiselta kartalta heivaamista niille puolueille, jotka ovat meidät tähän tilanteeseen saattaneet. Eiväthän kansalaiset tai yritykset ole omavaltaisesti toimineet, vaan tähän on päädytty noudattamalla valtiovallan tahtoa ja sen solmimia sopimuksia!

Itse en aiokaan hyväksyä minkään nykyisen valtapuolueen suunnittelemia toimia, koska ne johtavat vielä sietämättömämpään kansalliseen katastrofiin, mitä konsensus-lellikkien aatteettomat edeltäjät aiheuttivat 90-luvun taitteessa, ”sopeuttaessaan” ensimmäistä kertaa Suomen taloutta EU-kuntoon.

Heillä on nyt ollut 20 vuotta aikaa sopeuttaa, mikä jäi tyystin tekemättä ja nyt on myöhäistä. Pääministeriltä aivan uskomattoman naiivia luvata hoitaa ongelmat samoilla keinoilla, joilla ne on aiheutettu ja jotka ovat epäonnistuneet kaikissa tapauksissa, joihin niitä on toistaiseksi sovellettu. Suunnitelma johtaa vain valtaisaan konkurssikierteeseen, ikuisiin henkilökohtaisiin velkahelvetteihin ja omaisuutemme täydelliseen uusjakoon tahoille, joille Suomen etu ei merkitse yhtään mitään.

 

Onneksi meillä on todellinenkin vaihtoehto, eli IPU tulee käyttämään kaikki voimavaransa kansalaisten informointiin ja sen pohjalta käytävään, avoimeen kansalaiskeskusteluun tarvittavien johtopäätösten tekemiseksi. Suomen poliittiseen kulttuuriin on tultava nyt täyskäännös. Me tulemme vetämään keskustelua talkootyöllä ja vastuunsa tuntevien Suomen kansalaisten auttamina, siinä mediatilassa, jota meiltä ei vielä ole riistetty valtapuolueiden kritiikittömiksi äänitorviksi. Tärkeimmän niistä, Ylen, he ovat röyhkeästi lunastaneet itselleen, rahastamalla meiltä Yle-verolla 500 miljoonaa korvamerkittyä euroa vuosittain.

 

Tulemme aukottomasti osoittamaan kevääseen mennessä, että massiivisilla puoluetuilla sekä erittäin kyseenalaisella vaali- ja mediarahoituksella on hankittu vain näkymätöntä kultalankaa, josta räätälöidyissä puvuissa keisarimme ovat saaneet keikistellä hovinarrien ihastelun keskiössä. Nykyiselle keisarille ei riitä edes se, vaan itserakkaus on ikuistettava selfieiksi twitterissä jaettavaksi.

 

Toivottavasti jokaisella suomalaisella on vaaleihin mennessä muodostunut käsitys siitä, että voidaan antaa myös vaalilupauksia, joista pidetään tinkimättä kiinni kansakunnan yhteisen edun, eikä henkilökohtaisten valtapyrkimysten saavuttamiseksi. Lupauksia ei voida pitää ilman välineitä, ja poliitikkojen tehtävä on ne luoda kansalaisten fyysisen turvallisuuden, ja henkisen sekä aineellisen vaurauden ylläpitämiseksi kaikissa olosuhteissa. Poliitikot eivät mitään vaurautta rakenna, sen tekevät kansalaiset saadessaan käyttöönsä oikeat välineet.

Nämä tavoitteet voidaan saavuttaa ainoastaan kansalaisten tuella. Nykyinen johtomme on oman kyvyttömyytensä sanoin ja teoin osoittanut, eikä edes vallattomaksi riisuttu presidenttimme voi asiaan puuttua, vaikka sellaiseen tahtotilaa jostakin alkaisi ilmentyäkin.

 

Seuraavan vaalikauden tavoitteena tulee olla uusi, kestävä yhteiskuntasopimus, jonka periaatteet ovat kansalaisten laajasti hyväksymiä. Ilman sitä tulemme ajautumaan täydelliseen kaaokseen, jopa sotaan, mitä pääministerimme on ilmeisesti kyvytön ymmärtämään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Äänestäjät ovat suurimpia syyllisiä siihen, ettei IPU ole päässyt laittamaan maan asioita kuntoon!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Äänestäjät siis vastatkoon teoistaan! Samoin äänestämättömät!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Haastattelun ainoa puolittain järkevä huomio oli se, että Keskustan "taikaseinästä", eli käytännössä eläkerahastoista repäistäväksi ehdotettu 2 miljardia elvytykseen olisi euroon soveltumattomista rakenteistamme johtuen vain hyvän rahan heittämistä huonon perään.

Sote-uudistus on näköjään ainoa, mitä hallitus on saattamassa maaliin vaikka väkisin. Valitettavasti se on laadittu aivan samoilla periaatteilla kuin Obama-Care Yhdysvalloissa ja se on jo epäonnistunut jokseenkin täydellisesti.

Hoidon ja sairausvakuutusten hinnat ovat karanneet kokonaan käsistä. Sairastuneet ihmiset ovat ajautuneet konkursseihin ja miljoonilla ei ole varaa enää minkäänlaiseen terveydenhoitoon.

Tilanne on Suomessa jo pitkälti sama, eli jopa satoihin tuhansiin nousevalla joukolla omia kansalaisiamme ei ole enää varaa lunastaa heille määrättyjä lääkkeitä ja pitää huolta terveyttä suosivan ravinnon hankkimisesta.

Heistä ei vaan puhuta mitään, vaan he saavat käpertyä "itse aiheuttamaansa" kurjuuteen ja häpeään, jota poliitikot ja media sitkeästi ja häpeilemättä muistavat korostaa.

Nouskaa nyt puolustamaan oikeuksianne, kun teille siihen kunnollinen kanava tarjotaan!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Voinemme pitää varovaisen positiivisena asiana, että Yle edes satunnaisesti alkaa hoitaa sille kuuluvia tehtäviä.

http://yle.fi/uutiset/tutkija_hallitus_rapauttanut...

Hallitukset ovat nähtävästi toteuttaneet kaikki uudistukset sokkona Helsingistä käsin, eivätkä edustajat vaivaudu selvittämään edes oman maakuntansa todellista tilannetta. Lopputulos näyttääkin sitten päättömältä koheltamiselta.

Olisi hyvä, jos kansan edustajat myös työskentelisivät, eivätkä pelkästään edustaisi.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Mitä olen Itsenäisyyspuolueen agendaa seurannut, niin en todella ihmettelisi vaikka sieltä paikkoja heltiäisi. Mikäli IPU olisi saanut saman verran puolueettomasti media-aikaa kuin valtapuolueet, niin voisi poliittinen kartta näyttää vähän toiselta.

Kävitkö muuten Timo lukemassa tuon viimeisen blokkaukseni? "Suomalaiset, maailman rikkain kansakunta" http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17961...

Siinä taas raskaita asioita, mihin ei hallitsijamme ole tarttuneet, vaikka aikaa on kyllä ollut vuositolkulla.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Lukaisin eilen ja olisin suositellut, mutta en ollut juuri sen laitteen kautta sisään kirjautuneena. Erinomainen kirjoitus jälleen kerran!

Täytyy muuten soitella sopivalla kohtaa energiaan liittyvässä kysymyksessä, joka liittyy läheisesti puolueen tavoitteisiin. Katsotaan, voimmeko auttaa toisiamme sillä tavoin, että siitä koituisi hyötyä koko Suomelle.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kannustavasta palautteesta Timo.

Kirjoitus lähti leviämään kuin NATO:n ohjus tuonne netin syövereihin. Jos ei muuta, niin ainakin yhtenä hämmentäjänä sopassa, jotta saisi tähän maahan asiat paremmalle tolalle ja ihmisiä ajattelemaan todella missä mennään.

Pistä vain pirauttamalla, energiasta on aina mukava vaihtaa ajatuksia. Olisihan se toivottavaa, että edes jostain saisimme tähän maahan sitä kaivattua työtä ja tuo energia on yksi hyvä työkalu siihen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Lämmin kiitos itsellesi, soittelen heti tilanteen salliessa. Kotimaisen energian työllisyysvaikutus on todellakin hyvin merkittävä. Ongelman ydin on siinä, että rahoitus ei kerta kaikkiaan onnistu poliittisen eliittimme solmimiin sopimuksiin ja tarkoitusperiin nojaten.

Tähän ajamme muutosta voimallisesti.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Erittäin hyvä agenda. Tuo rahoitus on todellakin jumissa. Joskus olen miettinyt, että montako työpaikkaa ja kuinka omavarainen energian suhteen Suomi olisi, jos keskeneräisen Okiluoto 3 voimalan rahat 8,5 miljardia olisi panostettu uusiutuviin. Kuten tuolla kirjoituksessani vertasin, hinnan vielä laitokselle noustessa olisimme voineet rakentaa esimerkiksi Dubain palmusaaret hotelleineen Suomeen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Stubban kai yritti olla vain rehellinen?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Rehellisyys voi periä maan vasta, kun puolue-eliittimme lakkaa uskomasta toivomuskeijuihin ja valehtelemasta itselleen. Samalla he toki antavat tahattoman viestin epärehellisyydestään myös edustamilleen kansalaisille.

Omien virheiden tunnustaminen olisi viisauden alku. Me olemme sen painolastin jo käsitelleet, joten voimme tarjota myös toimivan reseptin ongelmallisen tilalle. Sisältö selvinnee kaikille vaaleihin mennessä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

"Valitettavasti tämä meno tulee jatkumaan. Se on myönnettävä. " Tämä meno tulee jatkumaan. Siis täh? Kuka sen menon voi pysäyttää tai ainakin hillitä sitä jos ei hallitus? Eihän tässä maassa muuta instanssia ole joka voi tähän menoon vaikuttaa. No, rehellisyyttä se on toki tuokin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Voinen huoletta siirtyä muiden, kiireellisempien tehtävien pariin pääministeriä ja valtapuolueita puolustavia kommentteja odotellessa.

Palaan aiheeseen illan mittaan ja kiitän kaikkia kommenteista. Tekstien jakaminen sosiaalisessa mediassa on hyvin arvokasta toimintaa, joten erityiskiitos kaikille siinä suhteessa aktiivisille.

Toimituksen poiminnat