iitimo

Rikastu muita köyhdyttämällä

Otsikossa on tiivistettynä globalisaation toimintaperiaate. Suomen kaikki eduskuntapuolueet ovat noudattaneet ja aikovat omien ilmoitustensa perusteella noudattaa jatkossakin tätä periaatetta, joka johtaa väistämättä ekologiseen ja sosiaaliseen katastrofiin. Ellei peliä vihelletä piakkoin poikki, seurauksena on WW3, Kolmas Maailmansota.

Aivan vastaavilla, liberaalin talousteorian periaatteilla, sekä pankkiirien ja poliitikkojen edesvastuuttomalla toiminnalla aiheutettiin kaksi edellistäkin maailmansotaa. Niitä ruokittiin valtaisalla eriarvoisuuden kasvulla, joka nytkin on saanut jyllätä pitkään, kenenkään puuttumatta kehitykseen, paitsi käyttämällä kaikki liikenevä energia sen oikeellisuuden todisteluun.

Uusliberaalin talousteorian tuhovoima korostuu teknologisen kehityksen ansiosta, koska pääomia voidaan siirtää toiselle puolelle maapalloa millisekunneissa ja tavaran tuotanto muutamassa kuukaudessa. Yritykset kirmaavat suhteellisen edun perässä halvimpiin tuotanto-oloihin ja tulos kirjataan siellä, missä sitä vähiten verotetaan. Vaikutusvaltaa hankitaan fuusioitumalla yhä suuremmiksi talousyksiköiksi, jotka ovat "liian suuria kaatumaan".

Työllisyys paranee tilapäisesti kehittymättömissä talouksissa, mutta työehdot eivät. Sen sijaan sekä työllisyys että työehdot murenevat kehittyneissä talouksissa. Samoin romahtavat valtioiden verotulot niiden kamppaillessa keskinäisestä kilpailukyvystä, eli siitä, kuka onnistuu nopeimmin romuttamaan oman elintasonsa rikkaimpien hyväksi. Palveluja ei kohta kyetä tuottamaan tai moni jää niistä osattomiksi.

Teknisestä kehityksestä huolimatta, tai siitä johtuen, ihmiskunta elää henkisesti uutta keskiaikaa. Silloinen valtaeliitti piti katolisen kirkon johdolla tiukasti kiinni teoriasta, jonka mukaan maa on litteä ja aurinko kiertää planeettaamme. Vain harhaisen eliitin foorumit ovat muuttuneet, eli yhtä virheellisestä talousteoriasta pitävät kiinni mm. WTO, IMF, Maailmanpankki, sekä niiden alla toimivat yksityiset keskuspankit ja finanssitavaratalot. Valtioilla ei vastoin yleistä käsitystä ole mitään roolia näiden ohjailussa, vaan ne ohjailevat valtioita korruptoimiensa poliitikkojen kautta.

Elämme siis keskellä historian megalomaanisinta erehdystä, jonka tuottama kärsimys leviää täysin tarpeettomasti koko maapallolle. Toimimattoman todisteleminen toimivaksi syö hirvittävästi resursseja, kun pääomaa, tavaraa ja ihmisiä kuljetellaan edestakaisin, toinen toistaan ontuvammin perusteluin.

Tehomaatalouden logistiikkaketju joutuu käyttämään 10 kcal energiaa, jotta yksi vaivainen kilokalori päätyy väärennettynä jonkun lautaselle. Ravintoarvot on vääristetty keinolannoituksella ja terveellisyys tuhottu torjunta- ja säilöntäaineilla, jotta tuoteväärennökset kestäisivät pitkät kuljetusmatkat. Kaikki on lopullisesti päälaellaan, kun huonon ravinnon ja stressaavan oravanpyörän sairastuttamat ihmiset muodostavat lääkebisneksen rappeutuneen selkärangan ja terveydenhoidon perusta on uskomushoitoihin perustuvaa puoskarointia.

Ainoa jäljellä oleva arvo on rahan arvo, eikä sekään enää kovin pitkään, koska muiden arvojen puuttuessa ja luottamuksen kadotessa se lepää tyhjän päällä.

Ei globalisaatio toimi sinun hyväksesi, vaan kaikin voimin sinua vastaan. Ellet sitten satu kuulumaan tai syntymään siihen pieneen eliittiin, joka järjestelystä hyötyy.

Globalisaation airuena käytetty taloustiede onkin alkemistien ja poppamiesten pakanallista noitatanssia, lumovoimaista loitsintaa, joka uppoaa itserakkaaseen sijoittajaan ja poliittiseen broileriin kuin synteettinen huume. Sitä on saatava lisää, joten pelkästään EU on lyhyen olemassaolonsa aikana ehtinyt suoltaa lähes 45 000 uutta direktiiviä ja asetusta edistämään globalisaatiota, vaikka sitä markkinoidaankin aivan eri nimillä, kuten ihmisoikeuksilla ja turvallisuuden lisääntymisellä, joiden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Mikään määrä sääntelyä ei kykene korjaamaan järjestelmää, jonka perusteoria on tuulenpesää hatarampi.

Edes kirjallisuushistorian kahjoimmat mielikuvituksen tuotteet eivät kykene ylittämään patologista valhetta, jossa nykyään elämme ja jota jotkut vielä kiivaasti jaksavat puolustaa. Jos toivot lähimmäisillesi äärimmäistä kärsimystä, haluat tappaa lapsesi nälkään tai jätettävän heitteille, sinun kannattaa pysyä globalisaation, EUn ja euron kannalla, sekä äänestää tai jättää äänestämättä aivan kuten ennenkin.

 

Mikäli etsii toisenlaista tulevaisuutta, sitä on siis haettava täysin vastakkaisesta suunnasta, joka on lokalisaatio. Siinä tuetaan ihmisyyttä, paikallisuutta ja turvallisia lähiyhteisöjä, mutta ajatellaan globaalisti, jotta kaikki saavat tasaveroiset mahdollisuudet oman hyvinvointinsa luomiseen.

 

Vakava lukusuositus: Colin Hines, Lokalisaatio, vaihtoehto vapaakaupan ylilyönneille

 

Vakava äänestyssuositus: IPU, Ihmisten kestävään kansainväliseen yhteistyöhön ja toistensa sekä oman elinympäristön kunnioittamiseen perustuva kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Mieti siis tarkkaan, mihin osallistut, mutta älä jätä osallistumatta ihan oman ja lastesi tulevaisuuden vuoksi. Ipussa voi osallistua monin itseään ja lähimmäisiään palkitsevin tavoin.

Parempaa Vuotta 2015 kaikille lukijoilleni!

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Mutta etkö ole huomannut kuinka paljon helpompaa sinun on liikkua maailmalla kun ei tarvitse vaihtaa olemattomia rahoja ja oikeaztaan ei tarvii ollenkaan mennä mihinkään kun ei ole varaa. Toi on impivaaralaisuutta ajattelua.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Kiitoksia Timo aiheellisesta kirjoituksesta!

Jos saan antaa tässä painavan lukusuosituksen aiheeseen liittyen, niin netistä löytyy em. prof. Matti Sarmelan "postlokaalinen kulttuuri".

http://www.kolumbus.fi/matti.sarmela/postlokaaline...

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Mikä mahdollistaisi "postlokaaliin kulttuuriin" siirtymisen? Mikä pysäyttäisi kiihtyvällä vauhdilla etenevän keskittymisen?

Matti Hyryläinen:
http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/
http://mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kaytta...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Mitä huonompi valtio, sitä enemmän lakeja" lausui Tacitus aikanaan.

Eu ei ole edes valtio, vaan täysin synteettinen tuote.

Anna-Leena Nieminen

EU on laajentunut valtio

    "Valtioilla on yleensä taipumus keskittää valtaansa. Euroopassa toimivallan siirto Brysseliin poistaa kilpailua maiden välillä. Unelma on maailman valtio jossa yhtenäiset verot ja määräykset ja jossa ryöstetään kansalaisilta kaikki mahdollisuudet parantaa elämäänsä maastamuutolla. Kansalaiset ymmärtävät, että periaatteessa Euroopan unioni on valtava uudelleenjakokone. Tämä on polttoainetta tyytymättömyydelle ja yllyttää kateuteen kansakuntien välillä." - Hans-Hermann Hoppe
Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Puhumattakkan Dogmaioksesta tai mikä piru se oli.

Hiilikuitu sopii moneen juttuun. Ja taas raaka-aineistahan tässä kysymys. Bemarin taka-akselit venäjän markkinoilla. Joku myö ja toinen maksaa.

Tossa just vaimo patisti lääkäriin. Aito flunssa tosissaan päällä. Eihän siellä tule kuin kipeäksi ja jukra minä en mene.

Anna-Leena Nieminen

EU ei ole edistänyt globalisaatiota vaan estänyt direktiivitehtailullaan sen kehitystä, todellista kukoistusta.

Piiloprotektionistinen sääntely

Usein poliitikot eivät kehtaa harrastaa avointa protektionismia vaan verhoavat protektionismin sääntelyksi, esim. turvallisuus-, ympäristö- tai kuluttajasuojanormeiksi. Näin voidaan myös kiertää protektionisminvastaisia kansainvälisiä sopimuksia[4]. Tuotemääräykset, turvallisuusnormit ja tuontikiintiöt ovat tyypillisiä kansainvälisen kaupan esteitä[5][4].

  • Professori Haaparannan mukaan rikkaat maat asettavat törkeästi tarkkoja tarkastusvaatimuksia elintarvikkeille, jotta niihin ei voitaisi tuoda ruokaa köyhistä maista[4].
  • Euroopan meijerisäädökset estävät kuluttajia ostamasta kamelinjuustoa. Säädökset tekevät myös pienyrittäjien elämän vaikeaksi ja suosivat suuryrityksiä mittakaavaeduin[6]. Tämä vähentää kilpailua ja lisää suuryritysten monopolivoimaa.
  • Amerikkalaiset autojen turvanormit on tehty niin, että eurooppalaisia, pienempiä ja vähemmän bensiiniä kuluttavia, autoja ei saa ostaa. Normeissa oletetaan kuljettajien olevan ilman turvavyötä.[7] Ovatkohan ne kuljettajat varmasti niitä, joka haluavat itseltään kielettävän eurooppalaisen auton riskitason?
  • Hullun lehmän taudin verukkeella asetetun englantilaisen naudanlihan tuontikiellon purkamisessa viivyteltiin pitkään sen jälkeen, kun kiellolle ei ollut mitään perusteita[4].
  • Polkumyyntisäädökset ovat täysin mielivaltainen protektionismin väline ja kohdistuvat yksittäisiin yrityksiin[4].
  • Köyhissä maissa halvalla tai lapsityövoimalla tuotettujen tavaroiden ostosta kieltäytyminen on professori Haaparannan mukaan mielivaltaista protektionismia. "mihin ne lapset päätyvät, jotka meidän vaatimuksestamme erotetaan työstä?" professori kysyy[4].

http://liberalismi.net/wiki/Protektionismi

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

mä tos tänään kävin funtsii. jos mä tiedän kuinka eu talous pelastus tunnissa, kait sen tietää nekin huippukouluja käyneet talous ammattilaiset. ei meikäläise äo riittäs niide laitoste siivoojaks, saati opiskelijaks.

elikkä tämä koko helkatin kurjuus ei johdu ideologiasta vaan on tarkoituksella tehty. (taikka sitten ne on todella typeriä. mu blokis o esitetty suomen pankin rahamalli, se kertoo että ne tietää kuinka raha syntyy, kuinka se vaikuttaa.)

miksi luodaan tarkoituksella 20% - 50% työttömyys, tuhotaan koko talous ja tapetaan ihmisiä huonolla hoidolla?

- lama on hyvä tekosyy tehdä mitä vaan jos sen luvataan helpottavan tilaa.
- kurjuudesta seuraa ääriilmiöt (weimarin tasavallan deflaatio lienee paras esimerkki)
- mellakoita vastaan voidaan käyttää terrorismin vastaisia lakeja
-> fasismi
-> sen jälkeen ryhdytään hoitaa taloutta oikein. päästään 8% talouskavuun 10 vuoden ajaksi koska nyt esim suomen talous on yli 40% alle optimitason.
-> kaikki on tyytyväisiä fasismiin koska se luo turvaa ja vaurautta

elikkä tyrimällä riittävästi nyt, mikä hyvänsä näyttää sen jälkeen hyvältä.

aika vaikeeta muuta selitystä keksiä. rajansa kait se on johtavien ihmisten tyhmyydelläkin?

Toimituksen poiminnat