iitimo

Totuus esiin - Mihin katosi hyvinvointivaltio?

Totuus esiin - Mihin hävisi hyvinvointivaltio

TULE MUKAAN - AUTTAKAA MEITÄ SELVITTÄMÄÄN TOTUUS!

Me entiset yrittäjät, takaajat ja kotinsa menettäneet 90-luvun uhrit haluamme selvittää totuuden 1990-luvun tapahtumista ja sen seurauksista tämän päivän yhteiskunnalle. 

Me haluamme oikeutta ja kohtuutta yrittäjille, takaajille, asuntovelallisille, velka-ahdinkoon joutuneille jne.- myös nykyisille. Entä, jos et ole todellisuudessa jäänyt velkaa?

Joudut luottotietorekisteriin (n. 400 000 ihmistä tällä hetkellä), jonka jälkeen sekä sinä että perheesi kärsii. Tämä koskee noin 1 miljoonaa suomalaista ja siitä aiheutuu valtavat tappiot koko yhteiskunnalle.

 

Me taistelemme, emme enää yksin omasta puolestamme, vaan kaikkien Suomessa vielä työllistävien yrittäjien puolesta, jotta kukaan ei joudu kokemaan samoja lainvastaisia toimia, kuin me jouduimme.

Me taistelemme Suomen kansan puolesta, sillä Suomen kansan hyvinvointi menetettiin 1990 luvun takia ja sitä laskua maksamme edelleen 2015.

Vieläkö suomalainen maksaa pankkitukea -tavalla tai toisella? Sen me haluamme selvittää?

Kuka tai ketkä mahdollistivat 1990 luvun laittomuudet? Senkin me haluamme tuoda päivän valoon.

 

- OVATKO KAIKKI VELALLISET TODELLISUUDESSA VELKAA?

- RYÖSTETTIINKÖ HEILTÄ OMAISUUS LAIN VASTAISESTI JA VELAT VAIN JÄTETTIIN HEILLE?

- MIKSI PANKIT PELASTETTIIN PANKKITUELLA 1990 -LUVULLA? MIHIN RAHAT HÄVISIVÄT?

- MIKSI TYÖLLISTÄVÄLLÄ YRITYKSELLÄ EI OLE OIKEUSTURVAA?

 

- VUOTAAKO VALTION RAHAA TIETYILLE PANKEILLE JA  - PERINTÄTOIMISTOILLE EDELLEEN? 

- SAATIINKO VELAT AIKAISEKSI SUOMEN LAKIA KIERTÄMÄLLÄ/ RIKKOMALLA? 

- OVATKO KAIKKI VELKOMUKSET OIKEITA - OLETKO JAKSANUT TARKISTAA?

- MIKSI YRITTÄJÄN, TAKAAJAN, ASUNTOVELALLISEN TAI VELALLISEN ON NIIN VAIKEAA SAADA OIKEUTTA?

 

1990 - luvun ryöstetyt yrittäjät, takaajat ja asuntonsa menettäneet:

Me haluamme lainmukaisen tilityksen meidän omaisuuksistamme! Suomen laki edellyttää laillisen tilityksen tekemistä realisoidun omaisuuden ja velkojen välille. Ketään ihmistä ei ole lupa ryöstää, kuten meille tehtiin.

Me haluamme varmistaa, että uudelle sukupolvelle ei ikimaailmassa tehdä samoin kuin meille!

Me haluamme yrittäjälle ja velalliselle oikeusturvaa!

Me haluamme, että yrittäjiksi/työllistäjiksi taas uskalletaan Suomessa ryhtyä!

Me haluamme, että järjetön byrokratia työllistävää yrittäjää kohtaan lopetetaan!

Me haluamme, että työntekijöillä on turvattu työpaikka ja se lähtee liikkeelle yrittäjän oikeusturvan parantamisesta.

Faktaa:

Tämä häpeä on selvitettävä, ketkä ovat vastuussa tästä.

Me haemme oikeutta ja kunnian palautusta, olimme sitten yrittäjiä, takaajia tai kotinsa menettäneitä. Kenelläkään ei ollut tuolloin, 90-luvulla, oikeutta viedä alihintaan omaisuuttamme.

1. Kenelläkään ei ollut oikeutta jättää tilitystä tekemättä velan ja realisoidun omaisuuden välille. Meillä on Suomen laki takana, mutta käytäntö ei. Minä uskon, että lähes jokainen suomalainen tuntee jonkun, joka ei ole saanut oikeudenmukaista kohtelua Suomessa edellisen ison 90- luvun laman aikana. Tulkaa mukaan! Sanotaan jyrkkä ei tälle kohtelulle.

2. Tule tukemaan työllistävää yritystä.Pidetään huoli, että työllistävää yrittäjää ei saa ryöstää, kuten 90-lukulaisille kävi. Pankit pelastettiin ja edelleen tekaistut velat syövät valtiontaloutta -kansan vahingoksi. 90-luvulla Suomi velkaantui lähes velattomasta valtiosta 100 miljardia,
n 55 000 yritystä kaadettiin ja ryöstettiin, syntyi 500 000 työtöntä ja 14 500 päätyi itsemurhaan. Ei koskaan enää tällaista kohtelua yrittäjälle tai kansalle.

3.Sinun ei siis itse tarvitse olla velkaa, vaan olet mukana ihan tavallisena veronmaksajana: Sanoma on jyrkkä EI veromarkkojen väärin käytölle.

4, Olemme edelleen tuon 100 miljardia velkaa. Maksajia alkaa olla vähän tässä maassa.Yhteiskunnan hyvinvointipalvelut rapautuvat ja samaan aikaan meillä on tiettyjä pankkeja ja tiettyjä perintätoimistoja, joiden toimet ovat kaukana Suomen laista. Kansan hyvinvointi lähtee liikkeelle oikeudenmukaisuudesta.

Suomi on juuri niin vahva, kuin sen heikoin lenkki!

 

Tule mukaan!

 

Allekirjoita addressi: http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havisi_hyvinvointivaltio

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Olen itse allekirjoittanut tämän Hilkka Laikon laatiman addressin ja sitoudun tekemään kaikkeni, jotta asia selvitetään perusteellisesti. Tätä keinoa käytettiin valtavassa mittakaavassa, kun Suomen pankkien vakavaraisuutta säädettiin EMU-kuntoon. Väärennöksen hinta vaan oli niin mittava, että kaikki kynnelle kykenevät yrityksemme ovat jo paenneet yletöntä maksurasitusta ulkomaille.

Aiheesta on tehty myös perusteellisia selvityksiä ja niiden nojalla suomalaisilta yrittäjiltä, velallisilta ja takaajilta ryövätyn omaisuuden määrä nousee korkoineen haarukkaan 300 - 400 miljardia euroa. Siis euroa.

Tämä koskettaa mitä suurimmassa määrin myös tämän päivän yrittäjiä, velallisia ja nuoria, koska sama portti on edelleen auki. Valtiontalouden lisäleikkaukset avaavat sen jälleen ammolleen, eli tervemenoa seuraavakin sukupolvi.

Sipilä kävi pyytämässä tätä pikkumokaa anteeksi, mutta joutuu ilmeisesti seuraavana pääministerinä aloittamaan prosessin, jolla viedään loppukin kansallisomaisuus, myös vakuudeksi laitetut eläkevarat.

Tätä tarkoittaa eurosta kiinni pitäminen. Köyhtyminen räjähtää hallitsemattomana käsiin. Ulkomaiset sijoittajat nauravat matkalla omaan pankkiinsa. Meillä ei naura kohta kukaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juuri näin!
Adressi on hyvin kirjoitettu ja on aika, että tämä kokonaisuus paljastetaaan Suomen kansalle, jotta eivät enää pääse tärvelemään seuraavien sukupolvien mahdollisuuksia.

Allekirjoitin eilen tämä addressin ja sinne näyttää tuleen rutkasti lisää nimiä tänään.
Lukekaa, allekirjoittakaa ja jakakaa some'ssa!

Henry

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Mielenkiintoista on, että Esko Seppänen poisti adressin seinältään välittömästi. Todellista syytä hän ei kertonut. Vetosi vain siihen, että se on hänen seinänsä ja siellä saa olla vain se, minkä hän hyväksyy. Seppänen oli pankkivaltuutettu vuosina 1991-1996.

Pekka Iiskonmaki

''Mihin katosi hyvinvointivaltio?'' Tarkoitit varmaan Sveitsiä. Siellä se on edelleen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä osoite ei toimi tuossa blogikirjoituksessa kuin kopioimalla osoite.
Tässä näyttää toimivan:

http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havis...

Henry

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Voiko saman oikeuslaitoksen avulla saada oikeutta, joka salli kyseiset tapahtumat. En usko.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tiedän, että tarkoitus on perustaa Perustuslakituomioistuin, joka tutkii nimenomaan perustuslakien muutoksia yms., joka koetaan/tiedetään laittomiksi.

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Hyvä muistutus Henryltä! Itsenäisyyspuolue ajaa toki perustuslakituomioistuimen perustamista aivan ensimmäisinä toimina, mutta suomalaisten äänestyskäyttäytymisen manipulointiin käytetään niin valtavia panoksia, ettei ihan mahdotonta menestystä voi vielä odottaa.

Siksi täytyy olla myös suunnitelma B, mihin alla viittaan.

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta Vastaus kommenttiin #10

Ipuko ei harrasta manipulointia? Muistelkaapa vaikka aikomustasi pakkolunastaa Yara niin ymmärrät ettei edes suomen kansa ole niin tyhmää että Ipun kelkkaan lähtee.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #41

Entä onko trolli-Mikkomme niin typerä ettei osaa käyttää kameraa vai mikset tuo omaa kuvaasi julki? No tuskinpa kuvan kanssa näitä sinun juttujasi sen vakavammin tosin otettaisiin...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En usko vielä minäkään. Siksi etsimme kuumeisesti kansainvälistä tuomioistuinta panemaan meikäläinen oikeuslaitos ruotuun ja hoitamaan sille kuuluvat asiat.

Täytyy tehdä samalla tutkintapyyntöjä räikeistä perustuslain loukkauksista, kun siitäkin on aukoton todistusaineisto löytynyt Valtioneuvoston kansliasta.

Jokainen kansalainen voi tietysti lisätä painetta osallistumalla kansalaisaloitteisiin, tutkintapyyntöihin ja tietysti voi äänestää valtaan sellaisia, jotka eivät ole rikoksiin sekaantuneet.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nyt en ymmärrä. Ainoa kansainvälinen laki, joka tuomitsee ja laittaa tuomioita täytäntöön on islamilainen laki. Kyllä se on suomalaisten homma laittaa Suomen oikeuslaitos ruotuun, mutta se ei onnistu ilman jonkinlaista vallankumousta. Tälläinen vallankumous voisi olla IPU:n vaalivoitto, tai sitten EU-liittovaltio.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #12

Kyllä kansainvälisillä tuomioistuimilla on saatu merkittävää poliittista painetta, ellei muuta.

Malesialainen tuomioistuin tuomitsi mm. George Bushin ja Tony Blairin rikoksista ihmisyyttä vastaan Irakin sotaa koskien.

Belgialainen tuomioistuin puolestaan on aiheuttanut melkoista kuhinaa eurooppalaisissa kuningashuoneissa ja Vatikaanissa, langetettuaan näiden edustajille tuomioita mm. pedofiliasta ja vähän räikeämmistäkin tekosista. Niistähän ei meillä ole taidettu uutisoida, mutta kansainvälisissä medioissa tulee aina silloin tällöin vastaan viittauksia.

Dokumentaatio näistä on kyllä olemassa ja ehkä voisi jossain vaiheessa yleisön pyynnöstä julkaista. En tosin ole varma, haluaako kukaan niin iljettäviä uutisia lueskella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

"Tälläinen vallankumous voisi olla IPU:n vaalivoitto, tai sitten EU-liittovaltio."

No jos liittovaltio ottaisi Suomen liittymisen EMUun tarkasteluun niin huomattaisiin että kyseessä oli perustuslain rikkominen ja siten pätemätön.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #15

Aivan oikein!

EUssakin on tosin rikollisilla ollut tapana suojella toisiaan, mutta todistusaineisto on niin massiivinen ja raskauttava, että EIT joutuu pakostakin käsittelemään asian, vaikka liittovaltiokehitystä ei kyettäisikään estämään.

Vaikea sanoa, millaisen kannan ottavat talouden sopeuttamisväärennöksiin, mutta oikeudelliseen testiin nämä on saatava.

Jos puolestaan eroamme eurosta ja unionista, asiat täytyy selvittää velkojen oikeellisuuden varmistamiseksi. Suurin osa niistä on kunniatonta velkaa, joten meille tuskin jää paljoakaan maksettavaa ja sekin voidaan periä niiltä, jotka petosvyyhdessä ovat osallisina olleet.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #15

Vallankumouksissa usein rikotaan tai muutetaan perustuslakia

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #18

Perustuslain muuttaminen on ihan ok silloin kun se tapahtuu perustuslain säätämisjärjestyksen mukaisesti. Perustuslain rikkominen puolestaan on yksi vakavimmista rikoksista, eikä vanhene koskaan.

Viimeisten vuosikymmenten valtiopäivät ovat taivutelleet perustuslakia kaikilla mahdollisilla vippaskonsteilla, mutta on siellä seassa todistettavia rikoksiakin niiden lisäksi.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #20

Nykyinen Suomen perustuslaki on viimeistä piirtoa myöten hyväksytty eduskunnassa asianmukaisessa säätämisjärjestyksessä. Toki osa perustuslain muutoksista liittyy Euroopan Unionin sopimusten ratifiointeihin, joissa sopimus on ensin allekirjoitettu ja sitten kahdelle eduskunnalle tuotu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #28

"Nykyinen Suomen perustuslaki on viimeistä piirtoa myöten hyväksytty eduskunnassa asianmukaisessa säätämisjärjestyksessä."

Suomen valuuttamuutosta markasta euroksi ei todellakaan ole säädetty perustuslain säätämisjärjestyksessä.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #31

Maininnat markasta olivat poissa Suomen laista ennen kuin eurosta tuli käteisvaluutta vuoden 2001 alussa. Se, että euro oli jo sitä ennen tilivaluuttana käytössä ja markka sidottu siihen kiinteällä kertoimella, tuskin saattoi aiheuttaa mitään ongelmaa. Myöskään se, että Suomi oli allekirjoittanut EU-sopimuksia, jotka edellyttivät euron käyttöönottoa jo ennen kuin markka hävitettiin laista, ei ollut ongelma, koska kaikki kansainväliset sopimukset kuitenkin allekirjoitetaan ennen kuin ratifioidaan. Tämäkin on taidettu keskustella jo moneen kertaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

Sinä väitit että muutokset perustuslakiin on tehty perustuslain säätämisjärjestyksessä ja nyt selittelet ummet ja lammet ettei sellaisia ole tarvinnut tehdäkään koska EU. Federalisteilta ei kyllä selittelyt lopu eikä muut päättömyydet.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #33

Tämä Mikko Nummelin on joko Stubb valepuvussa tai sitten joku, jolle puhuminen tietämättömyyden syvällä rinta-äänellä, suuria läpiä päähänsä ei tuota mitään vaikeuksia. Mutta ei hänestä tarvitse välittää. Tämän huijauksen viimeiset päivät ovat käsillä ja totuus tulee kyllä paljastumaan vielä herra Nummelinillekin, jos hän ei todellakaan sitä vielä tiedä.

Melkein tekee mieli onnitella noin suunnattomasta sinnikkyydestä, jolla hän jaksaa vastoin selkeitä faktoja ja tervettä järkeä, edelleen puolustella Suomen ryöstäneen rikollislauman tekemisiä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #37

Kristiina, on mahtavaa huomata, että olet yhtä mukava ihminen kuin aikaisemmin täynnä erinomaisia perusteluja, ja etteivät ainakaan vainoharhasi ole lisääntyneet (kommentin nro 36 perusteella). Hyviä jatkoja!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #39

Kiitos Johan Lindholm, oikein mukava tavata sinuakin. Sinunkin perustelusi senkun vain paranevat vanhetessaan. Ai pahus, nyt tuli vahingossa liioiteltua, kun yritin olla kohtelias. Ne perusteluthan nyt sinulta epähuomiossa sattuivat unohtumaan kokonaan. Mutta tekevälle sattuu.

Mutta sovitaanko niin, että minä esitän ensin omani, ja sinä laitat sitten omat korttisi pöytään ja osoitat minun virheeni. Reilu kauppa, eikö niin.

Liittyminen EU:iin (silloinen EY) olisi pitänyt tehdä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Täshän asti nyt varmaankin olemme samaa mieltä? Lähihistoriaa tuntevana varmaan myös tiedät, ettei näin menetelty.

Kansanäänestyksen tuloksen väärentäminen on melko aukottamasti todennettavissa jo tuon samaisen lähihistorian valossa. Vuotta ennen kansanäänestystä tehtiin laaja mielipidemittaus, jonka mukaan liittymisen kannalla oli 10 % suomalaisista. Tuon kannatuksen kasvattaminen kansanäänestyksen väitettyyn 57 %:iin äänestäneistä on sen luokan Herkuleen urotyö, että sen todenperäisyyttä on syytä vahvasti epäillä. Varsinkin, kun tiedetään, että vahvimminkaan EU-jäsenyyden takana olleiden puolueiden johto ei onnistunut samaan edes omien puolueidensa kenttäväkeä hankkeen taakse.

Useamman, nämä 20 vuotta, kyselytutkimusta tästä kansanäänestyksestä tehneen henkilön saamat vastaukset ovat jokseenkin yhteneväiset: todellinen kyllä-äänten määrä on ollut noin 15-20 %:n luokkaa.

Samoin lähihistorian tutkijat ovat paljastaneet, että EY-jäsenyys oli valtiojohdon toimesta solmittu jo kauan ennen kansanäänestyksen järjestämistä. Tästä syystä käytin sanaa näytelmä vai oliko se sittenkin "farssi".

Varmaan olet yhteiskunnallista keskustelua tarkasti seuraavana miehenä tietoinen myös siitä salaisesta tiedotussopimuksesta, johon valtamedian toimijat suostuivat. EU:hun liittymisen yhteydessä ei tasapuolisesta tiedottamista ollut tietoakaan. Tämän paljastiesällä 2010 MTV:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara (IS 21.7. 2010) ja katui lähtöään medioiden yhteiseen EU-kampanjaan virheenä joka haisi pahalle.

Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko. Hän soitti Turun Sanomien Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle Karhuvaaran esimiehelle Matti Packalenille voisivatko he yhdessä kampanjoida EU:hun liittymisen puolesta.

Siinä nyt noin alkuun. Johan Lindholm, nyt onsinun vuorosi, etten minä nyt valtaa estradia itsekkäästi aivan yksin.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #42

Väitteesi 1
"Liittyminen EU:iin (silloinen EY) olisi pitänyt tehdä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Täshän asti nyt varmaankin olemme samaa mieltä?"

En ole samaa mieltä (lienet lukenut liika Jorma Jaakkolan höpötyksiä?). Valtiosopimuksen hyväksyminen tehdään perustuslain erityispykälän mukaan. Nykyisessä se on 94 §:

"Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen

Eduskunta hyväksyy sellaiset valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet, jotka sisältävät lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä tai ovat muutoin merkitykseltään huomattavia taikka vaativat perustuslain mukaan muusta syystä eduskunnan hyväksymisen. Eduskunnan hyväksyminen vaaditaan myös tällaisen velvoitteen irtisanomiseen.

Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä. Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112)

Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita."

Tällaisen säännöksen perusteella on hyväksytty esimerkiksi myös liittyminen YK:n jäseneksi. Erikoista kyllä tuossa tapauksessa jäsenyys muistaakseni (kv. julkioikeuden opinnoistani on jo aikaa) hyväksyttiin äänten yksinkertaisella enemmistöllä eli perustuslain vastaisesti. Sitä ei tehty EU-sopimuksen yhteydessä.

Väitteesi 2:
"Kansanäänestyksen tuloksen väärentäminen on melko aukottomasti todennettavissa jo tuon samaisen lähihistorian valossa."

Vain sinuntapaisten salaliittoteoreetikkojen mielestä. Seuraava väitteesi on myös huvittava: "todellinen kyllä-äänten määrä on ollut noin 15-20 %:n luokkaa". On se uskomatonta, miten pahat henkilöt väärentävät kaikenlaisia mielipidemittauksia, joiden tulokset eivät miellytä sinua...

Laita muuten linkkiä tietoihin "salaisesta tiedotussopimuksesta", että voisin lähemmin tutustua siihen.

Pallo sinulle.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #47

1.Satuitko huomaamaantuon lainsäätämisvuotta? Sinun mielestäsi siis vuonna 2011 säädetty laki oli voimassa jo 90-luvulla. Mielenkiintoinen tulkinta. Tokihan päättäjämme ovat harrastaneet "taiteilijanvapauksilla" tälläistä taannehtivaa lainsäädäntöä paljonkin. Se ei silti tee siitä lailliseta ja pätevää.

2. http://2.bp.blogspot.com/-ggxnVDJQ-WA/T2w7-wJ-kSI/... Eli tuosta asiasta voitkin sitten käydä väittelemässä Karhuvaaran kanssa. Mutta sinullahan on tietenkin paremmin ensikäden tietoa asiasta, kuin hänellä?

Vielä noin uteliaisuudeta: jotainhan sinulla täytyy olla kiinni tässä laittomuuksien poisselittämisessä. Tuskin sinä moisiin älyllisiin akropaatitemppuihin ryhdyt vain pitkästyneisyyttäsi. ELilyhyesti: mitä sinä hyödyt?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #50

Kohta 1:
Jos olisit hieman malttanut ja lukenut vielä kommentin nro 48 (lue se viimeistään nyt!), niin olisit huomannut, että tällainen pykälä oli voimassa jo aiemmin. Tietenkin on ollut.

Kohta 2:
Kyse oli siis yhden sivun samanaikaisesta ilmoituksesta kaikissa lehdissä. Saattaahan se haiskahtaakin, mutta en kyllä pitäisi sitä massiivisena tiedotuskampanjana - vielä vähemmän salaisena sopimuksena. Kuten Karhuvaara itsekin toteaa kirjoituksessa: "Vaikka se olikin vaan ilmoitus... [se] oli yhteiskunnallisesti väärin." Mitä minulla olisi tuohon vastaan pantavaa.

Eli mitään laitonta ei ole tapahtunutkaan sopimuksen hyväksymisen yhteydessä ja Karhuvaarakin puhuu lähinnä moraalisesti väärästä toimintatavasta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #42

Lisäys vielä edelliseen, että vanhassa valtiopäiväjärjestyksessä pykälä oli 69:

"Ehdotus joka koske Suomen ja ulkovallan väliseen sopimukseen sisältyvien lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten hyväksymistä, sisältyköötpä rauhansopimukseen tai muuhun valtiosopimuksen, käsitellään 66 §:n mukaan sekä, mikäli asia koskee perustuslakia, noudattamalla, mitä 67 §:n 1 momentissa on säädetty. Älköön kuitenkaan lakiehdotusta näissä tapauksissa jätettäkö lepäämään.

Ehdotus, että eduskunta hyväkyisi sellaisen valtiosopimukseen sisältyvän määräyksen, jossa valtakunta sitoutuu voimassapitämään joitakin lainsäännöksiä määrätyn ajan, niin myös ehdotus sellaisen valtiosopimuksen tai valtiosopimukseen sisältyvän määräyksen hyväksymisestä, joka, koskematta lainsäädännön alaa, valtiosäännön mukaan vaatii tahi johon hallitus muuten pyytää eduskunnan suostumusta, käsitellään noudattamatta 66 §:ssä säädettyä käsittelyjärjestystä, ja asia ratkaistaan äänten enemmistöllä. Ehdotukseen sellaisesta muutoksesta valtakunnan rajoihin, joka sisältää valtakunnon alueen vähentämisen katsotaan kuitenkin eduskunnan antaneen suostumuksensa ainoastaan, jos sitä on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä."

Pakko sanoa, että nykyinen pykälä on paljon selkeämmin muotoiltu. Lopputulos on kuitenkin sama.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #37

Mikä maa ratifioi sopimuksia ennen kuin ne on allekirjoitettu?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #44

Näköjään Suomi. Siis jos puhut julkisesta, kansalle tiedotetusta allekirjoitushetkestä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #31

Eikä säädetty EY:n jäsenyyttäkään. Ja kansanäänestyksen tuloskin väärennetiin tietokoneajossa yksityisen pankin koneilla (SYP, johtajana Björn Wahlroos). Tosin koko tämä jäsenyyteen liittymisen näytelmä oli sen verran suuri farssi (tai tragedia, riippuen miltä kanaalta katsoo), ettei siinä tuolla väärennökselläkään ole suurempaa merkitystä, koska koko juttu oli muutenkin laiton ja pelkää petosta alusta loppuun.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Toisten linkkien lisääminen omaan blogiin:

Kun kirjoitat tekstiä blogiin kohdassa "sisältö", niin ylärivissä on tekstin muotoiluasetuksia. Klikkaa hiirellä sellaista "lemmarin näköistä", linkin lisääminen, kuvaketta muotoilurivin keskellä. Kun se aukeaa, niin kopioi linkki siihen kohtaan, jossa on kursori vilkkuu, eli kohtaan "osoite" ja paina sen jällkeen OK, niin saat suoraan tomivan linkin blogisi sisään.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Pertille nettikädettömän opastamisesta! Sisältöjen suhteen en onneksi ole yhtä avuton :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minulla nuo osoitteet on toiminut siten, että laitan aina osoitteen omalle rivilleen. Mutta en tiedä nykyään toimiiko se?

Henry

Juha Hämäläinen

Luettu, jaettu ja allekirjoitettu!

Aika alkaa korruption siivoustalkoot Suomessakin.

Kaikkien parjaamassa Kreikassa on ensimmäiset politikot jo linnassa!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Pitäisikö ottaa ensimmäiseksi kansalaisaloitteeksi käsittelyyn?

Tämähän olisi pakko käsitellä, kun tuleva Ipun kansanedustaja tuo aloitteen eduskuntaan.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Oikeuden vaatiminen ko. adressissa on hyvin periaatteellista ja oikeaa. Väärinkäytökset ovat olleet räikeitä.

Toinen asia joka olisi myös korjattava, on taannehtivan lainsäädännön käyttö. Tällainen tuli hyväksytyksi, kun otettiin elinaikakerroin käyttöön vapaakirjojen osalta. Miten kukaan voi enää luottaa yhtään mihinkään?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllähän tällainen lainkäyttö johtaa väistämättä moraaliseen rappioon ja yhteiskuntasopimuksien mitätöitymiseen. Meillä on lukematon joukko kansalaisia, joille elannon hankkiminen laillisin keinoin on tehty lähes mahdottomaksi.

Ovathan kansalaiset toki riskejä ottaneet, mutta poliitikkojen tehtävä on varmistaa, ettei kukaan kärsi niistä kohtuuttomasti ja lopun elämäänsä.

Näidenkin tapauksien enemmistö on seurausta poliittisista päätöksistä, jotka ovat muuttaneet toimintaympäristön ennakoimattomalla tavalla. Eihän velallisella ole juuri mitään keinoja selviytyä yleisestä taantumasta tai lamasta omilla keinoillaan.

Pankeilla on ja käytännössä kokonaan ilman omaa riskiä, koska lähes kaikki tuomiot menevät velallisen vahingoksi ja usein muiden veronmaksajien vastuulle. Yritykset kantavat osan toisten veloista Finnveran takausprovisioiden muodossa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vaikka en noihin adressien voimiin paljon uskokaan, niin kaivoinpa minäkin tunnukset sivuille esille ja allekirjoitin kyseisen adressin. Olin 88:s allekirjoittaja, joten kovin isoa vaikutusta tuolla adressille en valitettavasti usko olevan ja muutenkin alkaa olla selvää, ettei tätä maata muuteta kuin vasta sitten kun 100 000 ihmistä on eduskuntatalon edessä vaatimassa muutoksia!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllä minun koneellani laskuri näyttää 502 allekirjoitusta, kun ennen tätä julkistusta oli noin 470, eli jotain tapahtuu aina.

Julkistamme piakkoin idean, jolla näiden nimenkeruiden vaikuttavuus saadaan aivan uudelle tasolle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Nyt 527 allekirjoittajaa.

Henry

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #30

536 näyttäisi olevan tällä hetkellä ja toki toivoisin mahdollisimman monen allekirjoittavan adressin, sekä myös sitä että se johtaisi johonkin, vaikka siihen onkin vaikea uskoa!

Alan olemaan enemmän suoran toiminnan kannalla, pitää vaikkapa kananmunia mukana ja aina kun näkee korkean virkamiehen tai poliitikon, heittää tätä mätämunaa munalla!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #34

Sit' ne sais' vietyä munatkin pesästä. ;)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Olen huomannut, että usein yhdet ja samat henkilöt valittavat sekä 1990-luvun lamasta, EU:sta ja eurosta, vaikka 1980-luvun kasinotalouden aikana Suomi sähläsi itsensä talousvaikeuksiin ilman EU-jäsenyyttä ja ikioman markan siivittämänä, myös devalvaatioarsenaaliaankin käyttäen.

Kun lama oli ohi ja EU- ja eurojäsenyydet toteutuivat, Suomen talous ja hyvinvointijärjestelmä kokivat pitkän nousun aina vuoteen 2008 asti, pienenä poikkeuksena vuosien 2000-2001 IT-kupla. Vaikka viime vuosina onkin ollut eurokriisin takia taantumaa, niin Suomi on nytkin huomattavasti vauraampi kuin 1980-luvun lopulla ennen lamaa. Merkittäviä sosiaaliturvan (tukien sitominen indeksiin, suojaosuuksien parantaminen) ja velkajärjestelymahdollisuuksien parannuksia (ulosoton ja velkojen lopulliset vanhenemisajat) on tullut voimaan vasta EU-aikana, osa myös eurokriisitaantumasta huolimatta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Nummelin, kommentistasi päätellen et ole perehtynyt 90-luvun laman todellisiin aiheuttajiin ja menetelmiin niiden takana.

Täällä rehotti niin karmaisevan mittaluokan rahanpesu ja veronkierto, että jopa kreikkalaiset tulevat kalpenemaan sen rinnalla, kunhan tunkio saadaan avatuksi.

Ymmärrän oikein hyvin, etteivät tuolloiset vallankäyttäjät ja pankkiirit halua asioita pengottavan, koska korvausvastuisiin eivät riitä 2000-luvun tuotot edes yhteenlaskettuina.

Kyse ei ole pelkästään suomalaisten omaisuudesta, vaan myös Neuvostoliitosta vuotanutta rahaa pestiin urakkaluonteisesti. Niiden varojen piilottaminen Lontooseen ja Sveitsiin aiheutti liikepankeille kaksinkertaisen pääomitustarpeen, mikä todellisuudessa oli suurempi syy pankkikriisiin kuin bilateraalikaupan tyrehtyminen.

Tästäkin löytyy kattava dokumentaatio, vaikka suuri osa jäljistä on ehditty siivotakin. Petosten seurauksia on mahdoton vältellä, koska niiden hinta tulee ennemmin tai myöhemmin eteen.

En suosittele kantamaan siihen kolehtiin enää lisää rahaa, koska mikään ei tule riittämään, mitä jäljellä olevista aineksista saadaan kasaan.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Olen yhtä mieltä siitä, että kasinotalousaikaan ja laman hoitoon liittyy paljon mätää ja rikollisuutta, mutta itse blogikirjoitus antaa ymmärtää hyvinvointivaltion kadonneen alta jonnekin, mikä ei nähdäkseni toistaiseksi ole asianlaita, vaan hyvinvointivaltiorakenteita ja tulonsiirtoja on euroaikana kehitetty edelleen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #27

Kirjoitus on kopio addressista, eli Hilkka Laikon käsialaa.

30 % devalvointi ja Nokian veto tosiaan siivittivät jakamaan kakkua paljon reippaammin kuin sitä ehdittiin leipoa. Nyt kun kulut ovat jo karanneet pilviin, ei maksukykyisiä ole enää montakaan jäljellä.

Nytkin siellä ollaan yötä myöten jakamassa sellaista, minkä maksamiseen en aiokaan osallistua, koska mitään hinkua yrittäjän velkakiikkuun ei ole tuhotun toimintaympäristön vuoksi.

Joku näkyi olevan niinkin epätoivoinen, että haluaisi verottaa maasta muuttaneiden eläkkeitä mm. Espanjasta ja Portugalista. Ei taida mennä poliitikoille ja virkamiehille jakeluun, että europullasta on pupellettava muutakin kuin rusinat? Tuplaverotus on nimittäin kielletty ja asumissääntö on hyvin selkeä verotuksen suhteen. Sinne menivät nekin veronmaksajat, kun Suomessa elämiseen ei eläke enää riitä.

Täällä melkein kaikki raha meneekin jo avointen pankkivekselien kuittaamiseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ikioman markan siivittämänä"

Pakko olettaa että tämä on tahallista vääristelyä, niin moneen kertaan on todistettu että kovan markan politiikka oli markan sitomista ecuun, Euroopan yhteisvaluuttaan (ERM) joka epäonnistui täydellisesti jo silloin kuten tämä uudempi euro versiokin. Pankkikriisin jälkiselvittely sitten oli täysin kotimaista työtä joka Suomessa epäonnistui täydellisesti ja tehtiin täysin eri tavalla kuin muissa yhteisvaluutan maissa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Sattuipa tämä somasti samaan teemaan. Kaikille teille, jotka kyselevät , miksi näitä vanhoja asioita pitää vielä kaivella, kun ne ovat jo taaksejäänyttä elämää. Oletteko aivan varmoja, että ne jäivät sinne taakse? Suomalaisissa sananlaskuissa piilee usein syvä viisaus: "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää."

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Sama pää, kesät talvet. Tähänhän piti laittaa myös tämä linkki:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/16/missa-sina...

Pekka Sandberg

Suomalaisia on kyykytetty huolella 80 luvun Holkerin hallitun rakennemuutos juttujen jälkeen.Pankki-ja teollisuuden herrat poliitikkojen johdolla jatkavat edelleen samaa toimintaa.

Pekka Niemela

Timo Isosaren julkaisemaa blogia "Totuus esiin - Mihin katosi hyvinvointivaltio?" tukee Facebookissa "Velallisten tuki-ryhmä", joka on perustettu helmikuun alussa. Tervetuloa mukaan asiasta kiinnostuneet!

Johdanto:

OIKEUSVALTIOSTA JA KANSALAISTEN OIKEUSTURVASTA ON KESKUSTELTAVA
Sivustolla on tarkoitus keskustella velallisten - yritysten ja kotitalouksien - oikeuksista sekä julkaista ja linkittää aiheeseen liittyviä tiedostoja.

Keskeisenä teemoina on mm:
* 90 -luvun pankkivelkojen epäkohtien esiintuominen ja niiden oikaisu, velkojen perinnän välitön lopettaminen ja julkinen anteeksipyyntö.
* Luottotietojen menettäneiden tukeminen ja tarvittavat lainsäädäntömuutokset.

Ryhmän tavoitteena on kasvaa merkittävän suureksi, jolloin päättäjien on vihdoinkin otettava kantaa näihin epäoikeuden mukaisiin velkomuksiin ja oikeudenkäynteihin. Mikäli näitä asioita ei saada oikaistuksi, jää jäljelle ainakin kaksi vaihtoehtoa:
1. Kansalaisaloite, jossa kerätään 50.000 nimeä. Eduskunnan on otettava asia käsittelyyn normaalin lainsäädännön periaattein.
2. Joukkokanne pankkeja ja viranomaisia vastaan.

Sosiaalinen media tarjoaa valtavan voimavaran ja mikäli jokainen tuo muutaman jäsenen ryhmään, kasvaa tämä nopeasti sellaiselle tasolle, jota ei voida noin vain poliittisella olankohautukselle ohittaa. Kaikki mukaan ja tämä on suuri mahdollisuus korjata ne vääryydet, joilta reilut parikymmentä vuotta sitten kohdeltiin väärin ja epäoikeuden mukaisesti.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Näitä kansalaisaloitteitahan on yritetty vesittää ja vähätellä eduskunnan toimesta. Jos nimenkeruu näyttää vaivalloiselta, meillä on vielä parikin keinoa jäljellä, mutta niistä hieman tuonnempana kun valmistelut saadaan päätökseen.

Käyttäjän JuhaPeltomaa kuva
Juha Peltomaa

Tuossa yhdessä kysyttiin, eikö IPU harrasta manipulointia? En puoluetta varsinaisesti tunne, mutta mieleeni tuli puolueen historian tiimoilta manipulointitapaus:
-Muistaakseni puolueen nimenä oli alkumetreillä Vapaan Suomen liitto, ja Ilkka Hakalehto oli silloin tv-haastatteluissa, huomasin että olipa hyvää puhetta, mutta muutaman keskustelun jälkeen ei häntä mukana näkynyt.
-Ystäväni tv:stä kertoi minulle kuinka älyttömän tehtävän oli työssään saanut; piti soittaa erään puolueen toimistoon ja perua puolueen jäsenen kaikki tv-keskustelut, mitään syytä siihen ei ollut hänelle annettu, "Perut vaan".
-Sanoin hänelle; "just joo, Ilkka Hakalehto".
-Hän pelästyi; "Mistä sä tiedät"?
Monivuotisena postilaisena tiesin että keskustelu piti lopettaa siihen... häneltä vain lipsahti, ja näistähän pidetään suut kiinni tietysti.
Mutta tämä on sitä MANIPULOINTIA, jos mikä, ja rajaa totaalisesti sen mitä pieni puolue voi "manipuloida".

Toimituksen poiminnat