iitimo

Porttikielto Poriin – kuka täällä oikein trollaa?

En katsele enää Ylen uutisia niiden hysteerisen luonteen ja silkan sotapropagandan vuoksi. Tekstitelkkarista voi nopeasti selata pääsisällöt ja loput pystyy päättelemään helposti. Ristiriita vapaan maailman tiedotusvälineisiin on järkyttävän iso. Jostakin taustalta löytyy pakostakin syitä, joiden vuoksi kansalaisten huomio täytyy kääntää kansainvälisiin konflikteihin ja kuvitteellisiin turvallisuusuhkiin.

 

Tyypillisin syy kääntää huomio toisaalle on maan talouden sössiminen päin helvettiä. Suomen talous onkin historiansa jyrkimmän kuilun partaalla, eikä vapaata pudotusta kyetä enää juurikaan jarruttelemaan. Syitä on järjestelmällisesti peitelty ja tilastoja suorastaan väärennetty jo kolme vuosikymmentä. Markkinatalous on vain siitä ikävä laji, että kirjanpidolliset vilpit paljastuvat ennemmin tai myöhemmin. Ei välttämättä suoraan, mutta välillisesti.

Vaikka todistusaineistoa on hävinnyt ja hävitetty, sitä löytyy vielä aivan riittävästi. Kaksi tiedossani olevaa selvitystä on päätynyt omilla tahoillaan samoihin lopputuloksiin: suomalaisten yrittäjien, velallisten ja takaajien omaisuutta on hävitetty ja veroja kierretty noin 400 miljardin edestä, eli nelinkertainen määrä nykyiseen valtionvelkaan nähden. 90-luvun poliitikkojen ja pankkiirien piirissä vallitsee nyt hyytävä pelko siitä, että kansalaiset alkavat vaatia tuota kauhujen kabinettia avattavaksi.

Valitettavasti nyt ei ole vaihtoehtoja, koska kaikki nykyisen talouskriisin siemenet kylvettiin jo tuolloin. Jos emme kykene selviämään veloistamme mitenkään, on syyt selvitettävä perusteellisesti. Verorasitus on noussut niin järjettömäksi ja sitä vastaan saatavat palvelut surkastuneet niin olemattomiin, että Suomi on ajettava selvitystilaan tai aloitettava joukkopako maasta.

 

Pesänselvitys tulee viemään koko eliittimme uskottavuuden lopullisesti. Siksi uutisiin raahataan UPIn ja Aleksanteri-instituutin ”asiantuntijoita” väittämään, että jokin foliohatusta temmattu ”Venäjän trolliarmeija” pyrkii horjuttamaan Suomen valtiojohdon uskottavuutta. Eihän sillä mitään uskottavuutta ole ollut pitkään aikaan, joten tällainen aiheuttaa vain syvää myötähäpeää: http://yle.fi/uutiset/venajan_trollaus_otetaan_tosissaan__paattomyyksia_ammutaan_alas/7812071

Yle on vihdoin koonnut näiden kansakunnan karikatyyrien lumouksen rikkovan haastattelupätkien sarjan, joka tosin löytyy vain verkkopalvelu dox@netin kautta: http://yle.fi/aihe/doxnet/porttikielto-poriin

Käy aivan ilmeiseksi, että vapaa journalismi ja sananvapaus ovat viimeisiä asioita, mitä taloudellinen ja poliittinen valtaeliittimme haluaa maassamme toimivan.

 

On aivan selvää, että Venäjältä tulevaa informaatiota on väritetty lavealla pensselillä. Minua kuitenkin etoo, että Suomessa väriä roiskitaan suoraan ämpäristä laholle seinälle, jonka uumenista löyhkää home ja tuholaiset saavat jatkaa tihutöitään mätänevissä rakenteissa.

Näyttää vahvasti siltä, että oma taloutemme on väärennetty suhteessa jopa pahemmin kuin johtavien poliitikkojemme rupuvaltioksi leimaamassa Kreikassa. Pankit lupaavat jo hövelisti lyhennysvapaita muutenkin nollakorkoisiin lainoihin, että saisivat ihmiset villityksi vielä kerran kulutusjuhlien jatkorääppiäisiin. Pääasia, ettei talous romahtaisi omalla vahtivuorolla, vaan tunkio siirtyisi sulavasti hyväuskoisten seuraajien reppuihin.

Kansalaisistaan ja lapsistaan nämä lurjukset eivät piittaa tuon taivaallista, kunhan korot ja osingot juoksevat omaan pussiin. Jos yrityksillä, työpaikoilla ja hyvinvoinnilla olisi heille todellista merkitystä, asiat olisivat saatettavissa kuntoon suhteellisen yksinkertaisilla toimenpiteillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Asiakastieto kertoo näin: (tämä tilastointi on muuten päätetty lopettaa resurssien puutteen vuoksi:)

Maksuhäiriöisten kuluttajien määrä lähenee laman jälkeistä ennätystä

8,3 prosentilla suomalaisista aikuisista on maksuhäiriömerkintöjä. Valtaosalla heistä ongelmat ovat akuutteja, sillä viimeisin häiriö on rekisteröity vuoden sisällä.

Vuonna 2013 Suomen Asiakastieto Oy rekisteröi 252 000 kuluttajalle yhteensä ennätykselliset 1,8 miljoonaa maksuhäiriömerkintää. Merkintöjen taustalla ovat mm. taantuman heikentämä työllisyys ja se, että yhä useampi kuluttaja on velkaantunut monelle luotonmyöntäjälle, jolloin kokonaisvelka on kasvanut liian suureksi.

Maksuhäiriöisten henkilöiden kokonaismäärä kasvoi vuodessa 14 000:llä ja on nyt jo 360 000. Heistä valtaosalla uusimmat häiriömerkinnät ovat vuodelta 2013, mikä kertoo siitä, että he ovat tälläkin hetkellä käytännössä ylivelkaantuneita. Keskimäärin jokaisella rekisteröidyllä kuluttajalla on jo 16 merkintää, mutta määrä vaihtelee yhdestä useisiin satoihin.

"Enimmillään maksuhäiriöisiä henkilöitä on ollut vuonna 1997 noin 368 000. Silloisilla maksuhäiriömerkintöjen tallennusajoilla olisi tuo luku todennäköisesti nyt jo rikkoutunut", pohtii liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Timo Isosaari

Ei ihme. Suurin osa suomalaisista ei ymmärrä rahan päälle ja elävät jatkuvasti luotolla. Mitä sanot tästä. "Kotipizza myy pizzaa osamaksulla – vuosikorko yli 38 %"

Kannattaisiko keittää vaikka hernesoppa kotona ? Vanha sääntö sanoo. Jos joutuu ottamaan kulutukseen lainaa, niin siihen ei ole varaa.

Sitten vaaditaan rikkaita kuluttamaan. Ei hyvätuloisilla ole velvollisuutta kuluttaa vain siksi, että Suomen kansantalous pyörisi.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/267331-ta...

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Toimivaan markkinatalouteen kuuluu se, että on kysyntää. Jos kysyntä imetään finanssieliitin ja korporaatioiden liiveihin niin ei se oikein tuppaa toimimaan, nämä on ihan kansantalouden perusjuttuja. Vielä kun siinä välissä pyörii poliittisen eliitin tyhjäntoimittajat niin eihän tällaisesta seuraa kuin maksimiinvelkaantumista niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Ja julkisen sektorin velkaantuminenkin tuuppaillaan bumerangina takaisin korkojen kera, ulos maasta. Ei euromaalla ole varaa minkäänlaisiin kansakunnan kannalta järkeviin investointeihin, luotottajat kun voi ärähtää- oma raha nyt tarvittaisiin ja nopeasti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Porttikielto Poriin on ilahduttava poikkeus Ylessä, vaikka aika takkuinen taisi sen tie olla yleisön nähtäville. Sitä voi suositella kaikille, myös niille, jotka pitävät kaikkea kriittisyyttä valtiaita kohtaan kommunismina. Tottakai tämä virallisesta ja poliittisesta korrektiudesta poikkeava, erittäin paljastava ohjelmasarja on piilotettu vain nettiin. Yle on kuitenkin vain ihminen...

Mitä Ylen Venäjä-uutisointiin ja sen viime päivien propagandapläjäykseen tulee, itse en ole tasapuolisuuden kannalla yksittäisen ohjelman sisällä, mutta tasapuolisuutta pitäisi noudattaa koko ohjelmistossa. Siksi odotan massiivisia USAn propaganda-, trolli- ja manipulaatiotehtaiden uutisointipäiviä, tosin luullakseni turhaan. Tasaapuolisuus kun tarkoittaa Ylessä(kin) vallan puudeliutta vahtikoiran karattua nettikeskustelujen ja blogien varaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Vähän vääntelet ylen uutista. Trollausta on selvästi ollut. Tosin sitä tekee uskovaisten joukko. Osa on kunnostautunut euroopaneuvostoa myöten aikanaan asiassa. Ei sitä kukaan ole kieltämässä. Asia on uutisen arvoinen. Te vain haluaisitte määritellä mistä saa uutisoida.

Onko kaikkia edes olemassa siis varsinaisia trolleja.

Kuvio on sama kuin krimin kaappauksessa. Sen valheen venäjä jo myönsikin. Vaikka täällä kannatajat väittivät kivenkovaan ettei siellä mitään venäjän joukkoja ole.

Sunhan piti muuttaa tästä kamalasta maasta. Koskas se tapahtuu?

Onnea ipulle, jossa on huomattavan paljon näitä venäjämielistelijöitä. Puheenjohtannekin ymmärtää venäjää suomen kimppuun hyökkäämisestä ja uhkailee venäjällä, jos suomi sattuisi nato jäsenyyden valitsemaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sinähän tässä vääntelet. Totesin, että "venäläistä informaatiota on väritetty lavealla pensselillä", eli kyllä, ainakin sävytykseen on käytetty aineksia, jotka mahtuvat mustamaalaustermin "trollaus" sisään.

Minua, eikä muitakaan ipulaisia kiehdo kuitenkaan yhtään normaalia enempää Venäjän sisä- tai ulkopolitiikka, vaan halu ymmärtää heidän kulttuuriaan ja motiivejaan, jotta osataan naapureina sovussa elellä.

Sen sijaan olen erittäin paljon kiinnostunut Suomen omasta tilanteesta. Elämme niin syvässä valheessa, että viimeisten 30 vuoden ajanjaksosta tulee todellinen häpeän merkkipaalu tuleviin historiankirjoituksiimme.

Suomalaiset saisivat oppia pitämään omia puoliaan. Elleivät opi, niin älä huoli, pidän kyllä lupaukseni ja teen pesäeron vaalien jälkeen.

Poika muuten tekee lähtöä hanttiduuniin Australialaiselle hedelmäfarmille. Valtion tuen ansiosta työstä maksetaan 25 dollaria tunnilta. Hittojako täällä maleksimaan, kun työstä ei jää verojen jälkeen mitään käteen? Jos Suomessa olisi vastaava systeemi, täällä rynnättäisiin hommiin päätäpahkaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Verorasitus on noussut niin järjettömäksi ja sitä vastaan saatavat palvelut surkastuneet niin olemattomiin, että Suomi on ajettava selvitystilaan tai aloitettava joukkopako maasta."

Tästä olemme samaa mieltä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Pakko suositella, kun kerrankin menee joku ajatus yksiin :)

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

"Valtioneuvoston kanslian mukaan tarkoituksena on saada aikaan hajaannusta Euroopassa, Suomessa sekä luoda epäluottamusta päättäjien ja kansalaisten välille. " Eli onko kaikenlainen meidän johtajien arvostelu nyt sitten kielletty ? Miksei sanottu myös miten pitää äänestää ettei vaan ole trolli. Jotenkin hyvä että ilmaisevat sen kuinka ihmisten tulee ajatella että ovat kelvollisia EU ja suomi kansalaisia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei minusta arvostelu kielletty ole.

Trollaamisella lienee tarkoittavan esim jatkuvaa väittämistä, ettei venäjä ole osallisena sodassa.
Tai, eurooppalaiset natsit valmistautuvat hyökkäämään Venäjälle. Eva Liisa billhard lienee parhaita esimerkkejä.
Jotkut kertovat jopa suomen itsenäistymisen olleen laiton. Jne... Pistävät venäjän hyökkäyksen suomeen suomen syyksi. Unohtavat, että Kuusisen hallitus oli tosiaan tarkoitettu johtamaan valattua suomea jne...

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Olet vallan sekaisin Jp. Ei muuta...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #9

Heh... Oliko jotain asiaakin. Lähettelit joskus ihan viestiä ja pyysit ipulaiseksi. Voin olla sekaisin, mutta en sentään niin sekaisin

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #11

Poliittinen kanta on arka asia. Sellaisia, joita olisin pyytänyt ipuun, on alle kymmenen henkilöä ja jokaisen kohdalla on käyty pidempää keskustelua. En ole koskaan ollut mitenkään aktiivinen värvääjä - etenkään viestejä lähetellen. Etenkään en olisi värväillyt ketään aikakaudelta ennen omaa jäsenyyttäni, syksystä 2013.

Sinusta ei löydy minun puolelta minkäänlaisia merkintöjä niin sähköposteissa, tekstiviesteissä tms., joten joko olet esiintynyt eri nimellä, viestejä on lähetelty minun nimissäni tai puhut sitä puhdasta trollip-skaa mitä noin yleisesti latelet

Korjaus.

Aaa...nyt muistan miehen - se oli se takinkääntäjäveijari, joka sittemmin ryhtyi puhumaan itsensä solmuun osoittaen miten vähän hän ymmärsi aiheista joista oli kovasti mieltä - onneksi minunkin tiedusteluni meni harakoille, mikä mielenhäiriö lienee ollut.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #22

No etkös muunlaiseen keskusteluun pysty?

:)

Kirjoittelen ajankuluksi ja sikäli minulle on aivan sama lukeeko joku vai ei.

Mutta puheenjohtajastanne ja tästä porukasta mitä ipuun kuuluu olen kyllä saanut siitä oikean käsityksen.

Toki en minä siitä välitä. Koska itsekkin kiivailen kaikenlaista. Tasapuolisuus on siis hyve.

Mutta kun otit puheeksi tuon sekaisin olemisen. Ajattelin, että en nyt ihan kaikkea kommentoi, mutta kuitenkin.

Timo Isosaari, joka on sentään paremmasta päästä Ipulaisia sanoo, että on aloitettava joukkopako maasta?? Miten tätä lausuntoa ajattelit. Sekaisin vai ei?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #24

"Joukkopako maasta" ei ole mikään kehoitus, vaan seuraus. Kun luottamus valtioon ja yhteiskuntaa rapistuu tekevät ihmiset tekevät lopulta itseään ja omia läheisiään koskevia ratkaisuja - aivan kuten on käynyt useammassa maassa, jossa on toteutettu juuri sitä politiikkaa mitä tällä hetkellä Suomessakin. Ne "pakenijat" ovat enimmäkseen tuiki tarpeellista porukkaa joita erinäiset talousviisaat haluaisivat korvata tuontityövoimalla.
Vilkaisu Baltiaan, Etelään ja entiseen Itäblokkiin selventää asiaa. Siellä ei juuri suurta luottoa valtioon ole pitkään aikaan ollutkaan, joten hienot uusliberalistiset mallit saavat lyhyemmällä viiveellä aikaan sitä pääomien, palveluiden ja ihmisten vapaata liikkuvuutta. Harmi että liikkuvat aika lailla eri suuntiin....

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #24

Timo Isosaarella oli sangen hyvä pohja puhua maastapaosta, jos sama meno jatkuu. Oikeuspoliittisessa seminaarissa: Onko oikeusreformi ainoa vaihtoehto? 6.2.2015 tuli vastaan juuri tämä aivan eturivin VTT tasolta sanottuna: "Ei täällä (Suomessa) mitään kannata enää yrittää. Paras mennä Lanteen tai Etelään. Kyseinen seminaari toi hyvin esiin yritysten oikeusturvattomuuden sekä rahoittajien että verottajan taholta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllä käynnissä on jopa EU-äänestystä tiukemmat ja järjestelmällisemmät toimet, jotta vaalituloksesta saataisiin halutun kaltainen.

Tiettävästi ääntenlaskenta on ulkoistettu myös riittävän luotettavalle toimijalle, eli Tieto Oyjlle. Sen suurin omistaja taas on Goldman Sachs. EU-äänestyksenkään aikoihin valtiolla ei ollut riittävän tehokasta tietokonetta, mutta sellainen onneksi löytyi liikepankki SYPistä.

Viritämmekin parhaillaan systeemiä, jolla äänimääriä voidaan varsin luotettavasti seurata kenenkään anonymiteetin vaarantumatta. Ristiriidat paljastuvat vääjäämättä, mutta vuotokohta on tietysti tutkittava erikseen.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

"...luoda epäluottamusta päättäjien ja kansalaisten välille."

Siihenkö Valtioneuvoston kanslian mukaan tarvitaa joku ulkopuolinen asioiden sotkija? Ettäkö päättäjien omat toimet eivät riitä?

Rohkenen olla toista mieltä:

- meillä on edelleen voimassa 1993 säädetty laki, jolla tehtiin pankeille mahdollisimman helpoksi velallisten oikeudeton ryöstäminen. Silloin nimittäin säädettiin, että alkuperäistä saantitodistusta, eli velkakirjaa tai sen jäljennöstä ei tarvitse liittää haastehakemukseen. Kansalla siis jostain kummallisesta syystä on hukassa luottamus päättäjiin, jotka eivät ole yli 20 vuodessa saaneet korjattua tätä lakia, jonka avulla tuhansia yrittäjiä ja takaajia ajettiin konkursiin ja elinikäiseen velkavankeuteen.

- tätä iloista ryöstöjuhlaa jatkavat pikavippi- ja perintäyhtiöt. Suomessa on laki, jonka mukaan koronkiskonta on kieletty. Aikanaan tätä pykälää sovellettaessa on pidetty noin 18-20 %:n korkoa koronkiskonnan rajana. Laki on edelleen voimassa. Sovaltaminen: päätelkää itse. Eduskunta muutama vuosi sitten "suitsi" tätä pikavippien villin lännen meininkiä. Vai miten se nyt menikään: "Pikavippien markkinoinnissa rikotaan paikoittain uutta lakia, joka rajoittaa alle 2 000 euron pikalainojen todellisen vuosikoron 50,5 prosenttiin, kirjoittaa Aamulehti.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan joissain tapauksissa korot nousevat yhä huimiin lukemiin. Satasen lainasta on pyydetty jopa 558 ja 1 410 prosentin korkoa." Taloussanomat 25.8. 2013)

"...luoda epäluottamusta päättäjien ja kansalaisten välille."

Siihenkö Valtioneuvoston kanslian mukaan tarvitaa joku ulkopuolinen asioiden sotkija? Ettäkö päättäjien omat toimet eivät riitä?

Rohkenen olla toista mieltä:

- meillä on edelleen voimassa 1993 säädetty laki, jolla tehtiin pankeille mahdollisimman helpoksi velallisten oikeudeton ryöstäminen. Silloin nimittäin säädettiin, että alkuperäistä saantitodistusta, eli velkakirjaa tai sen jäljennöstä ei tarvitse liittää haastehakemukseen. Kansalla siis jostain kummallisesta syystä on hukassa luottamus päättäjiin, jotka eivät ole yli 20 vuodessa saaneet korjattua tätä lakia, jonka avulla tuhansia yrittäjiä ja takaajia ajettiin konkursiin ja elinikäiseen velkavankeuteen.

- tätä iloista ryöstöjuhlaa jatkavat pikavippi- ja perintäyhtiöt. Suomessa on laki, jonka mukaan koronkiskonta on kieletty. Aikanaan tätä pykälää sovellettaessa on pidetty noin 18-20 %:n korkoa koronkiskonnan rajana. Laki on edelleen voimassa. Sovaltaminen: päätelkää itse. Eduskunta muutama vuosi sitten "suitsi" tätä pikavippien villin lännen meininkiä. Vai miten se nyt menikään: "Pikavippien markkinoinnissa rikotaan paikoittain uutta lakia, joka rajoittaa alle 2 000 euron pikalainojen todellisen vuosikoron 50,5 prosenttiin, kirjoittaa Aamulehti.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan joissain tapauksissa korot nousevat yhä huimiin lukemiin. Satasen lainasta on pyydetty jopa 558 ja 1 410 prosentin korkoa." Taloussanomat 25.8. 2013)- muistaisivatkohan kansalaiset kenties myös GrowHow-kaupat, jossa jopa 30 miljardin omaisuus myytiin 207 miljoonalla. Tai joitain muita vastaavia esimerkkejä reippaista valtion omaisuuden hukkaamistalkoista, joihin päättäjämme ovat innolla osallistuneet. Voinee aiheuttaa jonkinlaista epäluottamusta, vai mitä?

-Sote-uudistus? Jota kansa vastustaa. Joka lainoppineiden mukaan lienee perustuslain vastainen. Ja muiden oppineiden mukaan ei tule tuomaan säästöjä vaan päinvastoin lisää kustannuksia ja heikentää palveluita. Joka tästä huolimatta haluttiin runnoa läpi ja jopa oppositio ehdotti, että mitäs me vastustuksesta, meitä on enemmistö, senkuin painetaan menemään jo tämän eduskunnan aikana, niin eivät pääse kansalaiset turhaan sohlaamaan väliin. (Ilolla voin todeta, että terve järki näyttää voittaneen kerrankin. aAnteeksi tarkoitan tietenkin: populismi. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-142433402188...)

-Kun nyt vaalit ovat taas lähellä, muistellaanpa edellisten vaalilupauksia. Kaikkien (paitsi muistaakseni kokoomuksen) vaalien edeltävä kanta oli oli ehdoton ei tukipaketeille. Suomalaisten verorahojahan ei vastikkeetta ulkomaille kylvetä. Kanta säilyi järkähtämättömänä -aina siihen asti, kun vaalit olivat ohi.

-SDP lupasi oikein Jutta Urpilaisen suulla (en nyt muista verkkosukilla vai ilman) 100 000 uutta työpaikka. Ei tainnut mennä aivan putkeen ? Yrittikö kukaan edes. Ja nytkö meidän pitäisi ilolla alkaa odottaa niitä 200 000:aa uutta työpaikkaa, joita meille Keskusta nyt lupaa. http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2015/02/05/Työpaikkalupaukset%20jäävät%20katteettomiksi/2015118587618/68

Tätä listaahan voisin jatkaa täältä ikuisuuteen. Mutta ästh, kyllähän te tiedätte. Ja niin tietävät päättäjätkin. Samoin kuin valtioneuvoston kanslia. Kunhan valehtelevat lämpimikseen.

Ja kyllä: aivan tarkoituksella kirjoitin eduskunnassakin kielletyn v-sanan. Siinä toivossa, että' tulisi haaste kunnianloukkauksesta. Päästäisiin oikein oikeudessa puimaan, onko päättäjillämme olemassa jotain kunniaa, jota loukata.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ajankohtainen kakkonen lopetetaan,eli siis v.69 edes pikkasen totuuden perässä pysynyt ohjelma.Onko käsky siis tullut ylemmältä taholta,eli veronmaksajat,jotka ylläpitävät systeemiä,eivät saa tietää liikaa?

Hannu Karpo olisi jo viety linnaan nykyajassa,ei sillä että olisi edes saanut ohjelmiaan ulos mistään näistä tuuteista.Nauratti tuo "Valtioneuvoston kanslian mukaan tarkoituksena on saada aikaan hajaannusta Euroopassa, Suomessa sekä luoda epäluottamusta päättäjien ja kansalaisten välille. "

Mitä tämä siis on?Ihmisille suunnattua pelottelu ja uhkailu politiikan jatketta.EUn lobbaamiseen aloitettu tv ynm.mainonta,joka aloitettiin eu kannatuksen ja kriittisyyden vuoksi,on poliitikkojen ja liike elämän edustajien paniikin merkki.

Suomessa taas holhous ja tuhansien lakien säätely,ajavat sensuroinnin jne.ohessa samaa asiaa,kuin painostus ja erimielisten karsinta linnatuomioilla.Räikein esimerkki on huostabisnes,ja vippifirmojen sallittu koronkiskonta.

Janne Suuronen

"
suomalaisten yrittäjien, velallisten ja takaajien omaisuutta on hävitetty ja veroja kierretty noin 400 miljardin edestä
"

Oho. Hurja luku.

Onko tämä IPUn virallinen lausunto ?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei, olen poiminut sen parista väitöskirjatasoisesta julkaisusta, mutta tämän jutun hengessä pakko vedota lähdesuojaan, koska ainakin toisen työpaikka on välittömästi katkolla, jos henkilöllisyys paljastuu.

Harmittaa helkkaristi, ettei täällä ole minkäänlaista oikeusturvaa epämiellyttävän faktan julkaisijoille.

Olen muuten lukenut niiden tausta-aineistoa, joka vakuuttaa laajuudellaan ja asiantuntemuksen tasolla. Oletan niiden päätyvän aikanaan tulevan kuperkeikan todistusaineistoon. Sen jälkeen siitä voi tulla myös Ipun virallinen lausunto.

Ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan. Tutkintaan on äärimmäisen painavia syitä, eikä kantajista tule puutetta. Potentiaalisia vastaajia on jo siirtynyt ulkomaille kirjoille ja yhdensuuntaisten lippujen kysyntä saattaa kasvaa merkittävästikin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tarkoitatko, että "väitöskirjatasoiset julkaisut" on ns. julkaistu nimettöminä?
Voihan ne laskelmat esittää tässä ja panna oheen niiden pohjana käytetyt lähteet (tilastot, taulukot yms.), jos nimi ujostuttaa.
Ilman mahdollisuutta tarkistaa väitteitäsi, joudut hataralle pohjalle.

Janne Suuronen

Toimittajien lähdesuoja on vissiin oikein lainsäädännöllä taattu, mutten ole varma, josko lähdesuoja kattaa muita ammatteja, kuten Itsenäisyyspuolueen vaalipäällikön omissa nimissään kirjoittamia pehmoisia.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #18

Lähdesuoja estää viranomaisia saamasta selville, kuka on antanut toimittajalle tai tiedotusvälineelle tietoja.

Suomessa asiasta on säädöksiä laissa sananvapauden käyttämisestä joukkotiedotusvälineissä sekä oikeudenkäymiskaaressa ja pakkokeinolaissa.

Lähdesuoja määritellään Suomessa seuraavasti: yleisön saataville toimitetun viestin laatijalla sekä julkaisijalla ja ohjelmatoiminnan harjoittajalla on oikeus olla ilmaisematta, kuka on antanut viestin sisältämät tiedot. Julkaisijalla ja ohjelmatoiminnan harjoittajalla on lisäksi oikeus olla ilmaisematta viestin laatijan henkilöllisyyttä.

Oikeudenkäymiskaaren mukaan yleisön saataville toimitetun viestin laatija taikka julkaisija tai ohjelmatoiminnan harjoittaja saa todistajana kuultaessa kieltäytyä vastaamasta kysymykseen, kuka on antanut viestin perusteena olevat tiedot, samoin kuin kysymykseen, johon ei voi vastata paljastamatta tietojen antajaa....

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Totuudessa pysyminen koskee toimittajia,ja se että varmistaa lähteensä tiedot.Nykyisin vaan ei tutkivaa journalismia enää ole,koska median omistavat samat tahot,joiden asioista se ajaa.Potkuja ei ole turhaan jaeltu niille,jotka ovat isokenkäisten varpaille astuneet.Katainen,Sipilä jne.jne.
Kielletyt aiheet,kun ovat listalla,joiden sisällön määräävät nämä vallan kahvassa roikkuvat.Kuten usa:ssa jossa on taas rajattu toimittajien vapautta.Bush oli aikanaan siellä kova sensuroimaan ja päätti mitä julkaistaan,mitä ei..tutulta tuntuu,vaikkei ihan vietnamin sotaa ,atomipommeineen ollakaan aloittamassa.
Siellä on näitä koulun penkiltä tulleita,joiden asia ja ansio on politiikasta ja liike elämästä tuttujen nuoleskelu.Samaa on näkyvissä myös ikääntyneempien kohdalla.

Muuten loppuu duunit,ja tulee potku takalistoon.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Mitä useampi äänestäjä alkaa nyt ajattelemaan omilla aivoillaan sen parempi. Unohtakaa isojen puolueiden vaalilupaukset ja katsokaa lupausten taakse. Katsokaa, miten yhteiskuntamme rapautuu ja hyvinvointimme häviää harvojen taskuun. Avatkaa silmänne sillä, jos entinen meno jatkuu, kohta jätetään Oy Suomi Ab:n konkurssihakemus. Siitä ei tule seuraamaan mitään hyvää, vaan päinvastoin.

Taloushistoriaa äänestäjälle: Ennen vuotta 1989 Suomi oli valtion velan osalta n. 20 miljardia velkaa ulkomaille. Tuli pankkikriisi, joka käytännössä syntyi, koska valuutta vapautettiin, ilman valvontaa. Osa pankeista käytti härskisti tilaisuutta hyväkseen, ottivat häikäilemättömästi ulkomaanvelkaa itselleen -osa kierrätettiin monimutkaisella kuviolla pahaa aavistamattomien yritysten nimissä ja pyöriteltiin tilisiirroin hyöty pankille. Tuli devalvaatio. Sen ajan päättäjät (joista osa pyrkii takaisin nyt eduskuntaan- estämään, ettei totuus tule ilmi) tiesivät tilanteen. Tuli devalvaatio ja osa pankeista oli konkurssikypsiä.Kaadettiin 65 000 yritystä ja aiheutettiin 500 000 työtöntä. Mikä pahinta noilla ihmisillä oli myös lapsia, joiden tulevaisuus pilattiin noilla päätöksillä. Monelta perheellä meni kodit alta. Osa ei toipunut koskaan, sillä 14 500 teki itsemurhan.

Realisoinnit: Yritysten ja yksityisten omaisuudet suoraan ryöstettiin pilkkahintaan pankille ja heti valmiille ostajalle käyvällä hinnalla. Rahat pankeille ja velat lyhentämättöminä yrityksille, asuntovelallisille ja takaajaille. Mikä älyttömintä, tästä kuviosta syntyi luottotappiota pankeille, joten osa kupattiin pankkitukena ja osa pääomatukena veronmaksajalta.

Hupsan! Suomi velkaantui yli 100 miljardiin. Samaan aikaan rikkaat rikastuivat, valtionvelka kasvoi vauhdilla ja yksityiset ja yritykset jäivät tällä tavoin aiheutulla ryöstöllä ihmettelemään -miten tässä näin kävi. Muistutan tässä vaiheessa, että Suomessa oli voimassa Suomen Laki, mutta sitä ei noudatettu -sen yli käveltiin kylmästi, jotta Suomi saatiin EU kuntoon.

Kaikki nämä vuodet on pidetty meitä entisiä yrittäjiä, takaajia ja sijaiskärsijöitä yhteiskunnan ulkopuolella ja meitä on paljon. Miksi?
Yli 20 vuotta, jopa pidempään...miksi? Me tiedämme totuuden eli sen, että meidät liitettiin EU:n valheellisin perustein. Osalla on todisteet, miten tietyt pankit toimivat ja taistelu on jatkunut. Virallinen Suomi yrittää edelleen saada meidät/heidät hiljaiseksi, mutta se ei enää onnistu.

Jos katsomme tämän päivän Suomea, koko hyvinvointivaltiota ajetaan alas, Törkeintä on viedä leipä ja ruokajuoma vanhusten suusta, jotka ovat maamme rakentaneet. Mihin katosi siis oikeusvaltiomme, johon koko hyvinvointimme perustui? Kasinopelureiden, pankkien omaistajien ja suurteollisuuden omistajien taskuun. Avain politiikot lienevät saaneet merkittäviä etuja tästä pelin politiikasta. Poliittisilla päätöksillä suljettiin jopa oikeuslaitoksen vastaväitteet.

Onneksi olkoon 90-luvun poliitikot -olette onnistuneet tuhoamaan Suomen talouden konkurssitilaan! Edelleen valuu veromarkkoja pankkitukena tietyille pankeille veronkierron kautta.

Islanti, pisti pankkien rikolliset pankinjohtajat leivättömän pöydän ääreen. Pelasti yritykset ja takoo tällä hetkellä 4 % BKT:ta. Tämä ei ole vieläkään myöhäistä Suomessa. Tarvitaan täydellinen kurssin muutos, poliittiset päätökset, joilla laitetaan vastuuseen ne pankinjohtajat, jotka vielä on mahdollista tuomita. Kaivetaan erityistilintarkastuksin valtiolle kuuluvat rahat takaisin valtion kassaan. Annetaan 90-luvun uhreille vihdoinkin ihmisarvoinen ja palautetaan heidän kunniansa takaisin. Vastaavasti viedään kunnioitus pois niiltä politiikoilat ja huijareilta, jotka sitä eivät ansaitse.

Miksi meillä on 65 000 nuorta syrjäytyneinä? Katsokaa 90-luvulle.
Miksi meillä rahat ei riitä - katsokaa 90-luvulle.
Kaiken huipuksi "yksi Keskusta neropatti" päätti kloonata 90-luvun Kreikkaan! Meidän Suomen politiikot (Jutta ja Jyrki) lähtivät taas tähän halpaan ja maksoivat velkarahalla -taas pankeille tukea. Rahat päätyivät Saksan ja Ranskan pankeille -ei Kreikan kansalle tai yrittäjille.
Katsokaa, miten siellä kävi? Itsemurhia. Kunnialliset ihmiset eivät voi elää konkurssi häpeän kanssa.

MUTTA SE HÄPEÄ EI OLE YRITTÄJIEN TAI ASUNTOVELALLISTEN TAI TAKAAJIEN!
SE ON SUOMEN PÄÄTTÄJIEN - JA AHNEIDEN KASINOPELUREIDEN!

YLPEÄNÄ LUIN TÄNÄÄN PAITSI TÄTÄ BLOGIA -MYÖS PS-NUORTEN RÄVÄKKÄÄ ESIINTULOA - IRTI EU:STA!

Me kansana kestämme kaiken muun, mutta emme epärehellisiä poliitikkoja.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

IPUlaisille annan yhden ilmaisen neuvon. Siis koskee puolueen jäseniä ja ehdokkaita, jotka julkiseen keskusteluun miellään osallistuvat.

- Suurin osa äänestäjistä tulee aina olemaan äänestämättä puoluetta ja ovat melko välinpitämättömiä. Tai ovat erimieltä.

- Kun puolueen ehdokkaat ja jäsenet loukkaavat keskusteluun osallistujia, välinpitämättömyys muuttuu aktiiviseksi vastustamiseksi. Sitä ipulaiset ovat aktiivisesti harrastaneet hyvin monien kohdalla. Hyvä kello ei kuulu kauas. Paha kello kuuluu.

- Se mitä minä sanon tai teen on yhdentekevää. Minulla ei ole poliittista agendaa. En yritä saada kannatusta millekkään ryhmälle. Mutta jos näin olisi silloin olisi mietinnän paikka mitä suustaan päästää.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

En ole poliittisesti sitoutunut -vielä, mutta oikeusdenmukaisuus ja totuuden selvittäminen on agendallani numero asia numero 1.

Poliitikot ovat siinä asemassa, että heitä pitääkin vääristä päätöksistä voida arvostella. Jos kansa menee jatkuvasti muutaman hassun poliitikon "unelmien" eikä tosiasioiden perässä, Suomella ei ole paljoakaan toivoa.

Tärkeintä on ajatella itse -omilla aivoilla. Tietoa on saatavissa, joten tutkikaa esim. valtionvelan käyrää, suhteessa tuloihin viimeisen 25 vuoden ajalta.

Korostan edelleen,m että 90-luvun virheet maksavat tälle yhteiskunnalle edelleen miljardeja 2015. Silloin tapettiin tästä maasta tuottava, työllistävä peruspohja rehelliselle yritystoiminnasta.

Jos haluatte tietää totuuden -kannattaa oheinen adressi käydä allekirjoittamassa:

http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havis...

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Korostan edelleen,m että 90-luvun virheet maksavat tälle yhteiskunnalle edelleen miljardeja 2015. Silloin tapettiin tästä maasta tuottava, työllistävä peruspohja rehelliselle yritystoiminnasta."

Saattaa tosin olla niinkin että ainakin osa siitä yrittäjäporukasta oli juuri helpon rahan perässä, eli pyrkimässä hyötymään. Oma vastuunsa on aina velanottajallakin. Suurin vastuu on kuitenkin vahvan/vakaan markan politiitikoilla Koivisto, Liikanen Holkeri ja valvomaton valuuttalainojen mahdollistaminen.

Iiro Viinanen on saanut jonkun sädekehän tiukkana valtiovarainministerinä 1992-96, mutta näitä konkurssin kokeneita velallisia kohteli aika kovasti. Siinä teki oikein että sai lainaa hankittua Suomelle. Se puolustuksena että joutui toisten aiheuttamaa tilannetta ratkomaan.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Aika ikävää muotoilla asia noin kun itse tulet ipulaisten kirjoituksiin vain roiskimaan yksittäisiä liikettä mustamaalaavia heittoja etkä ottamaan kantaa itse kirjoituksiin ja keskusteluun, eli kannattaisi ensin katsoa peiliin ennen kuin tulee tällaista laukomaan, ihan vain ystävällisenä vinkkinä. Tai sitten pysyä kokonaan poissa roiskimasta, kaikille rakentavampaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kalahtiko :). Monet teistä on jo useamman liikkeen veteraaneja. Ja sitten määräyksiä toisille olla hiljaa. Hauskaa porukkaa. Mutta ihan oman mielipiteeni kerroin ja perustelin.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #28

Ei kalahtanut- etkä ottanut kantaa tuohonkaan. No, mitäpä näistä- hyvää perjantain jatkoa kuitenkin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #29

Ettekö te käy aika aktiivisesti mollaamassa muita ihmisiä
Natokiimaa ja millioin mitäkin. Yksi teidän viime vaalien kärkiehdokas vihasi milloin ketäkin ja epäili kokoomuslaisten ihmisyyttäkin. No ei se sun vikasi titenkään ole.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #30

En ole havainnut juurikaan mollaamista vaan enemmänkin perusteltuja artikkeleita, joissa tuotu uusiakin näkökulmia esiin. Maailma ei ole mustavalkoinen mihinkään suuntaan joten siinä mielessä mistään puolien valitsemisista ei ole kyse, vaan pyrkimys nähdä informaatiosodan läpi selkeämmin mistä missäkin on kyse. Joo kyllä tuo viime vaalien ylilyönti harmittaa todella paljon ja tällaisia liikkeen muroihin kuseskelijoita kuin tarkoittamasi hlö oli ei toki lähtökohtaisesti kukaan halua- virhearviointeja saattaa tapahtua joskus ja niistä sitten avoimesti irtisanoudutaan kuten silloinkin- kokonaisuus on aina siellä taustalla ja sen soisi ihmisten näkevän yksittäisten ylilyöntienkin yli, niitähän tulee kyllä muualtakin, mutta jotkin tunnutaan nostettavan herkemmin tikunnokkaan kuin jotkin toiset.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tasavallan Presidentti on antanut 2015 tammikuussa haastattelun CNN-lle, jossa hän on todennut: " 90-luvun uhreja kohdeltiin väärin...he tarvitsevat kompensaation". Juha Sipilä puolestaa pyysi anteeksi, tosin edeltäjien virheitä. Hän on toisessa yhteydessä ollut aitiopaikalla, kuin härskejä pankit ja perintätoimistot voivat olla.

On se nyt kumma, että täällä muutama jääräpää, yrittää epätoivoisesti vääntää totuuden ja vielä' kaiken lisäksi yrittää vaientaa keskustelun 90-luvun oikeusmurhista, jotka ovat totisinta totta.

Kysymys Teille:
Olisitko eri mieltä, jos vakuutena ollut omaisuus menee pankille 0 markalla ja saman tien pankki saa Sinun ja sukusi omaisuudesta useita miljoonia. Pankki vie rahat ja sinulle jää velat. Monet ovat yli 20 vuotta taistelleet oikeudessa ja positiivistakin löytyy jo tunnelin päästä. Onko Teillä -tosiasioiden kieltäjillä - minkäänlaista käsitystä minkälaista on taistella kymmeniä vuosia vääryyttä vastaan?

Maksatko kashvipaketin marketissa 5 kertaa? Jos jollain on epäilystä asian todellisuudesta, voin kernaasti valaista tajuntaanne.

Toimituksen poiminnat