iitimo

Hyvin pyyhkii, kaivakaas kuvettanne lisää!

  • Ukrainan hryvnia lähes arvoton
    Ukrainan hryvnia lähes arvoton
  • Riittääkö rahat uuteen rullaan?
    Riittääkö rahat uuteen rullaan?

Euroopan Unionin kunnianhimoinen laajentuminen alkaa tulla todella hintoihinsa. Suomi on euroalueen avokätisimpiä takaajia mädäntyville luotoille. Otetaan pari erilaista esimerkkiä, joiden lopputulos on kuitenkin identtinen; velat jäävät maksamatta ja me työnnämme rahat kankkulan kaivoon. Todettakoon, että kummassakaan maassa ei ole erityisempää vikaa, vaan ne ovat sairaan talousjärjestelmämme uhreja.

Kreikkaa on seurattu silmä kovana Euroopan syvimmän kriisin kourissa. Palkkoja ja eläkkeitä on leikattu rajusti ja verotusta yritetään kiristää, jotta julkisesta velasta selvittäisiin. Miten ihmeessä verokertymä kasvaa, jos tulot laskevat kymmeniä prosentteja? Ne, joilla rahaa on säästössä, siirtävät sitä muualle turvaan niin nopeasti kuin ehtivät. Pelkästään tämän alkuvuoden aikana jopa 25 miljardia euroa, kuten alla todetaan. Tilanne on luultavasti oletettua pahempi, koska keskuspankit vaikenevat kaikilla kielillä.

As reported by CNBC:

”The Bank of Greece and the European Central Bank won't report official cash outflows for January until the end of the month. But sources in the Greek banking sector have told Greek newspapers that as much as 25 billion euros (US $28.4 billion) have left Greek banks since the end of December.”

Kreikkalaiset eivät kuitenkaan halua eroon eurosta, hyvästä syystä. Miksi maksaa itse velkansa, kun ne voi maksattaa takaajilla? Tilanne tasapainottuu kummasti, kun myös takaajien talous saadaan romahtamaan. Kun Kreikan ei tarvitse maksaa, tulevat luukulle seuraavat, eli Portugali, Espanja ja Italia. Ranskakaan ei enää tule selviämään budjettivajeistaan. Tulonsiirrot imevät enemmän kuin mistään saadaan haalituksi kasaan. Kysymys on enää siitä, mikä euromaa saa ensimmäisenä tarpeekseen ”yhteisvastuusta”.

 

Ukrainasta ollaan paljon vaitonaisempia, koska siellä laajenemisprojekti tyssäsi ikävästi Venäjän väliintuloon. Puhkesi avoin konflikti ja maan valuutta on heikentynyt siitä lähtien. Solmittu aselepo teki siitä kuitenkin ”ei kenenkään maan”, eli kukaan ei ole enää halukas rahoittamaan sitä. Maan valuutta, hryvnia, sukelsi sen jälkeen hyvin lähelle nollaa sekä euroon että dollariin nähden. Siitä ei ole ehditty mitenkään uutisoimaan, koska kiihko on suunnattu Venäjän ja ruplan upottamiseen. Käppyrät löytyisivät kuitenkin parilla klikkauksella, kuten näkyy. Tosin hryvnian arvo on sulanut ”vaivaiset” 70 % kuukaudessa, millä ei vielä uutiskynnystä ylitetä.

Miten arvottomalla valuutalla voisi maksaa ulkomaista velkaa pois? Maan kultavarannonkin havaittiin haihtuneen, eikä kukaan tunnu tietävän, kenen toimesta ja mihin se on päätynyt. Noista asetelmista päädytään nälänhätään tuossa tuokiossa, vaikka Ukraina on Euroopan viljavimpia alueita. Ruoan ja energian hinnat kimpoavat pilviin. Kilpailevien pankkiirien junailema taloussota johtaa inhimilliseen katastrofiin. Nyt tarvitaan kansan karttuisaa kättä avittamaan Ukrainakin suosta, jotta siitä tulisi uusi kimaltava tähti unionin lippuun. Ukrainan keskuspankki voi vain yrittää suitsia valuuttapakoa, mutta ei tule siinä onnistumaan.

Maksajien ahdinko pahenee. Saksassa 12,5 miljoonaa ihmistä, eli reilut 15 % on tippunut köyhyysrajan alapuolelle. Suomessa noin 700 000 on kokenut saman kohtalon, eli 13 % väestöstä on käytännössä siirtynyt nettosaajien joukkoon. Todellisuudessa luvut ovat vielä paljon rumemmat, mutta niitä on kaunisteltu tilastokikkailulla aivan poskettomasti, jotta politiikka ei näyttäisi niin epäonnistuneelta.

EU-Suomella siis pyyhkii hyvin… ainakin tavallaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

ulf fallenius

Kyllä moni uskoi kommunismiin Suomessa aikanaan Suomessa .Eu,,ssa vähän samaa kiihkoilua ja ei haluta nähdä huonoja asioita ollenkaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sukulaisuutta on, vaiika Neuvostoliittoa ja kommunismia ei tulisikaan sekoittaa toisiinsa.

Kommunismi on yhtä kaunis aate kuin EU, mutta niiden toteutuminen ei ole käytännössä mahdollinen.

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen

Ei EU ole "aate" vaan tapa keskittää valtaa pienelle eliitille, vanhahtavana sanana mutta toimivana käytetään nimitystä plutokratia. Kriisien ja kaikenlaisten uhkakuvien kautta pakotetaan ihmiset mukautumaan tähän pakkovaltaan. Suunnan on muututtava ja meille se on uusi itsenäistyminen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Keskuspankit ovat menettäneet kauttaaltaan otteensa talouden ohjaamiseen. USAssa vaadittiin jo FEDin auditontia, mistä se kieltäytyi. Varmaan hyvästä syystä, koska sen omistavat maan suurpankit, Goldman Sachs etunenässä.

Pörssikurssit ovat korkeimmillaan, vaikka reaalitalous ei enää kasva juuri missään. Niinpä sijoitusrahastojen keskimääräiset tuotot ovat laskeneet jossain näkemäni käppyrän perusteella miinukselle, mikä oli täysin ennakoitavissa, koskapa pörssiyhtiöt maksoivat jo viimevuotisia osinkojaan pitkälti nollakorkoisella lainalla. Omat pääomat lienevät siis sulamaan päin.

Monet pörssimeklarit ovat valitelleet, että markkinoilla ei ole enää mitään ostettavaksi kelpaavaa. Niinpä tyydytään kaupittelemaan johdannaisia ja pelailemaan mustaa pekkaa kavereiden käteen.

Peli on kovaa. Tänä vuonna yli 60 pankkiiria on laukaissut aivonsa seinäkoristeeksi, kun muuta tapaa ei ole selvitä tekemistään kupruista tai ottamistaan veloista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Rauhanprojekti" nimeltä EU...;

"Ukrainasta ollaan paljon vaitonaisempia, koska siellä laajenemisprojekti tyssäsi ikävästi Venäjän väliintuloon. Puhkesi avoin konflikti ja maan valuutta on heikentynyt siitä lähtien."

Eli uutta on se, että kun Saksan-täti mokasi laajentumispyrkimyksissään ja tuli pikku-pikku-stalingrad, niin seuraavaksi hän liukuu sujuvasti olohuoneittemme seinille rauhankyyhkysenä selittämään miten rauha rakennetaan...

O tempora, o mores!

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Epävirallinen "tieto" kertoi muutma päivä ennen Minskin aselepoa, että Debaltsevan tienoolla noin 8000 ukrainalaissoturin motista olisi löytynyt yli 2000 Nato-maiden sotilasta.

Sellainen olisikin voinut toimia "innoittajana" sopimuksen nopeahkoon syntyprosessiin. Kurssisyöksy ajoittuu samoihin saumoihin, eli sodan rahoittamisen mielekkyys arvioitiin markkinoilla pikavauhtia uudelleen.

O tempora, o mores, tosiaan!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jos poliitikot sanovat, että Suomella pyyhkii hyvin, pitäisi kai uskoa. Hehän sen parhaiten tietävät. Sillä hehän sillä pyyhkivät.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jos EU olisi niin kertakaikkiaan hyvä ja siunauksellinen, kuin poliitikkomme väittävät:
-miksi he eivät osaa kertoa yhtään esimerkkiä näistä siunauksista? ja jos joku nyt vielä mainitsee vapaan liikkuvuuden, poistun lattialle kieriskelemään naurusta (että sitten tiedätte mihin hävisin).
-miksi suomalaisen median piti oikein tehdä erikseen sopimus, että negattiivisia asioita EU:sta ei uutisoida ennen kansanäänestystä?
-miksi EU on päättänyt budjetoida melkoisen summan rahaa, voidakseen suitsia EU-vastaista kirjoittelu netissä.
-miksi uutiset EU-maista alkavat ola pelkää kriisiä, työttömyyttä, mellakoita, mielenosoituksia, sodan uhkaa...
-miksi EU:n perustuslakiin piti kirjata kuolemanrangaistus kansannousujen varalta (hyvin piilotettuna alaviitteen alaviitteeseen)?
-miksi täällä suomesa on jouduttu vauraasta hyvinvointivaltiosta tilanteeseen, jossa hurjasta velkaantumistahdista huolimatta meillä on leipäjonot, laiminlyödyt vanhukset, puuropäivät palautettuna kouluruokailuun, rahoitus riittämätön terveydenhuoltoon, tiestön ylläpitoon, kouluverkkoon, omaishoitajien palkkoihin...

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Hyviä kysymyksiä ja vastaus taitaa olla että; katsokaa hirmu Venäjää paholaisen valtakuntaa jota vastaa hyvä länsi taistelee ja suojaa kaikkia hyviksiä. Ei sovi kritisoida EUta se on maanpetturutta.

Tero Ylinen

Pankkiarvio: Kreikalle taas tukipaketti kesällä

Kreikka tarvitsee kesällä jälleen uuden tukipaketin euromailta, arvioi saksalainen pankkijätti Deutsche Bank. Suomessa uusi vaalien jälkeinen hallitus saakin varautua ensi töikseen neuvottelemaan taas Kreikan lainoista.

http://yle.fi/uutiset/pankkiarvio_kreikalle_taas_t...

Näistä saisi hyviä galluppeja ;)

Riitta Järvi

Saksa tulee tuhoamaan Euroopan kolmannen kerran...Saksan pankit maksakoot EU:n veronmaksajilta ryöväämänsä rahat takaisin..miksi Saksa ( ja Ranska) ei noudata EU:n sääntöjä... Missä sitäpaitsi on Saksan pankkien sijoittajavastuu?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Saksan pankkien sijoittajavastuu on jäsenmaiden veronmaksajilla.

Toimituksen poiminnat