iitimo

Siirtolaiseksi vai omaan rahaan?

Suomalaiset eivät vielä ole juurikaan oppineet käyttämään hyväkseen Euroopan Unionin mahdollistamaa pääomien, ihmisten ja tavaran vapaata liikkuvuutta, ellei lomareissuja lasketa. Tyydymme vain valittamaan korkeita elinkustannuksiamme ja vaikeuksia kilpailla ulkomaisen työvoiman kanssa, vaikka samat edut olisivat lähes jokaisen ulottuvilla. Suomen päällekkäisiin ponzi-järjestelmiin ja kartelleihin perustuva talous on tyhjennettävissä yksinkertaisesti muuttamalla halvempien elinkustannusten maihin ja kipaisemalla täällä urakoimassa tilapäismajoituksesta käsin.

Siirtolaisuuden kannalta Ruotsi ei ole enää houkutteleva ja Vironkin kustannukset ovat jo nousseet varsinkin Tallinnan seudulla. Hyvin houkuttelevia vaihtoehtoja löytyy etelämpää, entisistä itäblokin maista ja toisaalta taloutensa jo romauttaneista Välimeren maista. Pienyrittäjien lisäksi myös opiskelijoille on tarjolla korkeatasoista, englanninkielistä opetusta ja seniori tulee pienemmälläkin eläkkeellä toimeen, kun veroja ei tarvitse enää maksaa Suomen pohjattoman ahneen valtion hyväksi.

Varattomien ja pitkäaikaistyöttömien kannattaa lyöttäytyä pienyrittäjien matkaan, koska se on sata kertaa parempi vaihtoehto kuin roikkua täällä sosiaalitantan ja voudin puristuksessa. Varsinkin nyt, kun jopa valtiovarainministeri alkaa tarjota pakkotyötä työttömyyskorvausta vastaan. Eteläisemmissä kulttuureissa vaihdantatalous kukoistaa ja siellä tulee toimeen hyvin vähäisilläkin ansioilla, kunhan nyt hiukan on kantamassa kortta kekoon omalta osaltaan. Joukkorahoituksella voi hyvässä porukassa päästä kannattavan tuotannollisen toiminnan alkuun, tarvitsematta hakea starttirahoja tai EU-tukia helvetilliseen käyttöpääoman tarpeeseen, joka täällä Suomessa on aloittavan yrittäjän riesana.

Valtapuolueet voi siis jättää tänne keskenään haalimaan maahanmuuttajia tekemään ”paskaduunit” ja keskittyä laadukkaampien urakoiden tekemiseen. Jos Suomessa sattuu tökkimään, koko Euroopan markkinat ovat korvaavina käden ulottuvilla ja meritiet avoinna kaikille markkinoille. Voihan tästä edelleen joku nillittää, mutta näin se markkinatalous toimii. Suomalaiset poliitikot eivät vain näytä sitä ymmärtäneen.

Suomelle tällainen muuttoliike olisi tietysti katastrofaalinen, mutta ei enää paljoa tunnu itse aiheutetussa konkurssissa. Itse asiassa amerikkalainen analyyseja tuottava Deagel onkin ennustanut, että Suomen väkiluku on vuonna 2025 noin 4,1 miljoonaa, eli 1,5 miljoonaa valitsisi kuvailemani vaihtoehdon. Tällä hetkellä tuo onkin hyvin uskottava skenaario, kunhan leikkaustoimien rajut vaikutukset alkavat kansalaisille selvitä.

 

Ainoa tapa tällaisen kehityksen estämiseen on enää paluu omaan valuuttaan ja rakenteiden perusteellinen muuttaminen sellaisiksi, että täälläkin ihminen voisi elää ja saada hyvinvointia omalla työllään, kilpailematta itseään henkihieveriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

ulf fallenius

Niin meidän täytyy muistaa että Suomi hintojen takana on aina älytön verotus jokaisessa palvelussa ja tavara myynnissä rakentamisessa on hinnasta 50-70% veroja riippuen alasta ja sen jälkeen jää vasta yrityksellä rahaa eläkkeisiin toimitila vuokriin kalustoihin ja niin edelleen niin kate on puristettu niin pieneksi että halvalla ei voi tehdä ellei pimeästi ja sehän ei ole toivottu muoto Suomessa.Suomalaisilla on erittäin huono tietopohja mistä hinnat muodostuu niin kaikista ostoksista pitäisi aina seurata tuoteselostus kustannuksista jopa palkkanauhassa pitäisi lukea työntekijän kustannukset sairaslomia myöten.Sen jälkeen ei tarvetta kysyä että miksi maksaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niinpä, työnantajan todelliset työllistämiskulut saa, kun kertoo työntekijän bruttopalkan 1,9-2. Tässä ei ole vielä yrittäjän katetta. Siihen alvi päälle, niin ei tarvitse ihmetellä, miksi suomalaiselle työlle ei ole ostajia.

Välillisiin veroihin kuluu vielä molempien pussista summa, jota on lähes mahdoton laskea verotuksen monimutkaisuuden vuoksi. Todellinen kokonaisveroaste työvaltaisilla aloilla pyörii jossain 75-80 % paikkeilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Timo, onko sinulla tietoa minne katosi Antti Pesosen bloki ?

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Periaatteessa hintoja vääristää alv, ja kalliiksi yrityksille tulee palkkojen sivukulut.

Muuten on aika luonnollista, että hinnassa maksetaan kaikki kulut. Jotenkin on työntekijänkin elettävä sairastuessa. Muusta ei voida oikein rahaa periä, kuin myynnistä.

Virosta voitaisiin ottaa sen verran mallia, että yhteisöveroa ei yrityksen tarvitsisi maksaa ennen kuin raha on nostettu yrityksestä. Näin säästyisi rahaa yrityksen laajentamiseen ja investointeihin. Pienikin yritys pääsisi kasvamaan.

ulf fallenius

Viron malli olisi elintärkeä yrityksille.

Toimituksen poiminnat