iitimo

Ipudemia tarttuu ja leviää

Jotain hyvin poikkeuksellista on nyt tapahtumassa Suomen poliittisessa historiassa. Ainakin Tampereen vaalimökillä avarakatseinen nuoriso, eli enimmäkseen alle 90-vuotiaat, on huomannut ja ottanut omakseen Ipun muista puolueista poikkeavan otteen politiikkaan.

Tuskin koskaan olen nähnyt politiikasta jo täysin vieraantuneiden palaavan mökille päivä toisensa jälkeen ja tuovan kavereita mukanaan tai kertomaan hankkineensa meille lisää äänestäjiä.

Oli näiden vaalien lopputulos mikä tahansa, olemme saaneet aikaan jotain, mikä leviää epidemian lailla. Koska kyseessä on ihmisiä fyysisesti, psyykkisesti ja poliittisesti tervehdyttävä ilmiö, sopinee pelkoa herättävä ”epidemia” korvata paljon positiivisemmalla sanalla ”ipudemia”.

Ipudemia on lääkkeetön ja luonnonmukainen reaktio pitkään jatkuneeseen poliittiseen allergiaan ja ainoa hoitomuoto vallanhimoon. Nautitaan kohtuudella, kasvavan mielihyvän kera. Saattaa aiheuttaa voimakasta riippuvuutta ja pidentää ikää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

"Enimmäkseen alle 90-vuotiaiden" joukkoon eksyi omalla kohdalla yksi yli 90-vuotias, joka hieman harmistui annettuaan ennakkoäänensä toiselle puolueelle.

Toivotti kovasti onnea ja menestystä ja lupasi korjata erheensä seuraavissa vaaleissa :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Helsingin Narinkkatorilla Ipun vaalimökillä hengatessani visiteerasin myös muiden puolueiden mökeillä. Eduskuntapuolueiden mökeillä oli metka tunnelma, sellainen jotenkin räjähdystä odottava, epävarma ja, en tiedä, jopa pelokas. Vihreillä oli melko normaali tunnelma ja perussuomalaisillakin lähes.

Oli mukavaa olla siinä Ipun mökillä ja jutella ihmisten kanssa. Ipulaisilla itsellään oli niin pirteä meininki että ehkä se välittyi äänestäjillekin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Timo, tarkoititko todella kannatuksen nousun olevan epidemian kaltainen ?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jos kymmenet politiikkaa aiemmin vihanneet tulevat kysymään, miten porukkaan pääsee mukaan, niin kyllä siinä epidemian luonnetta on.

Myös muiden puolueiden porukoita on tullut ihmettelemään, miksi meidän mökillä on moinen vilske aamusta iltaan ja todenneet näkökulmamme hyvin kiinnostaviksi. Tuskin lämpimikseen puhuvat, jos toista tuntia raaskii hukata oman puolueensa kampanjoinnista kysymysmerkin muotoisena.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivotaan kuitengin ettei epidemia saavuta Ebolan ja Mustansurman kaltaista jälkeä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #8

ipudemia on epidemian vastakohta, eli omaa myönteiset terveysvaikutukset, kuten kaskinauris ;)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen Vastaus kommenttiin #8

Ne jäljet on saanut aikaan nämä €uro-fantastiset suvereenin valtion tuhoojat...

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Ipuprofeeni voisi olla tuohon lääke. On hyvä että tulisi uutta verta tähän monotoomiseen paatokseen. Kaikesta pitää aina olla samaa mieltä kuin nämä meidän johtajat. Mua kyrsii nää sopulit.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Terveiset myös etätyöntekijältä täältä Intiasta. "Vaalimökilläni" en tapaa kuin pyhiä lehmiä, mutta somessa on tullut mielenkiintoisia kommentteja. Paras niistä oli, kun eräs Varsinais-Suomen alueella oleva vihreiden kunnanvaltuutettu antoi äänestyslupauksen ja lupasi seuraavissa kunnallisvaaleissa itsekin hypätä Ipun riveihin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kuluneen kahden viikon aikana, kun olen miltei päivittäin viettänyt vaalimökillä n. 5-9 tuntia, olen tavannut perin paljon ihmisiä, jotka ovat itse oivaltaneet, että mehän olemme normaaleja (erotukseksi homo politicuksesta), tavallisia ihmisiä, jotka puhumme kuten normaalit ihmiset puhuvat: kuten ihminen ihmiselle ja luonnollisia, järkeenkäypiä asioita, koska ajamamme ei ole rakettitiedettä vaan jokaisen ymmärrettävissä olevaa asiaa.

Aika monen kanssa on sama aihe noussut esiin, eli miten mukaan pääsee. Vastaus on: yksinkertaisesti tulemalla mukaan. Meillä on (talven mittaan ollut kerran viikossa) torstai-iltaisin IPU-kahvit sekä palaveri. Vaalien jälkeen niitä on oletettavasti harvemmin, mutta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Puu palaa huonommin yksinään kuin yhdessä, ja vaikka me kasvamme nopeasti, tilaa on kaikille tulla.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hyvin puhuttu Jouni! Ipu on enemmän kansanliike kuin poliittinen puolue.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kiitos, Riikka! Niin juuri, me, IPU, olemme enemmän kansanliike, voimakkaasti kasvava sellainen, koska aika on kypsä. Siksi me kykenemme eli nosotros podemos.

Podemos ~ kykenemme, pystymme, voimme.

Mitä ns. eliitti pelkää? Laajamittaista, asiaperusteista kansalaisten heräämistä ja heidän eli meidän sen oivaltamista että asiat voidaan järjestää toisin: leikata leikkaukset turhina ja haitallisina pois.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

"Sanotaan, että rahalla voi ostaa kaikkea, mutta ei voi. Voit ostaa ruokaa, mutta et ruokahalua; lääkettä, mutta et terveyttä; tietoa mutta et viisautta; kiiltoa mutta et kauneutta, hupia mutta et iloa, tuttavia mutta et ystäviä, palvelijoita mutta et uskollisuutta, vapaa-aikaa mutta et rauhaa. Rahalla voit saada kaikesta kuoren, mutta et ydintä." - Arne Garborg

Tästä on kyse. Meidän mökillämme ihmiset tiedostavat törmänneensä ytimeen.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Toivotan vaalionnea IPUlle meidän kaikkien puolesta, joille nykymeno riittää, eikä Persut ole vaihtoehto.

IPUn menestymisen voi estää vain se, että ihmiset eivät tutustu IPUn ohjelmiin ja tavoitteisiin, saati perehdy niihin. Jos ennakkoluuloja ja tuota estettä ei olisi, mikään ei hillitsisi tolkullisten kansalaisten jytkyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minäkin toivon, että IPU menestyy. Optimiäänimäärä olisi 2,9%.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JK: "Minäkin toivon, että IPU menestyy."

Kiitos, samaa olen mieltä kerallasi.

JK: "Optimiäänimäärä olisi 2,9%."

Pilkun viilaaminen on turhaa. Jätetään koko pilkku välistä kokonaan pois ja ollaan lähempänä optimia. Tässä olen sul serio ~ vakavissani.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sain muuten kannattajaltamme erinomaisen vinkin ulkopoliittiseksi kannanotoksi ja vaikka painettavaksi tämän kesän hitiksi T-paitaan:

"Rauhaa rajalle!"

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kannatan lämpimästi kyseisen paidan lahjoittamista myös putinille ja itäukrainan separatisteille,,,!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tsemppiä Timo ja "Ipudemalaiset" Keski-Suomalaisia Mikkoa ja Ritvaa nähnyt niin hienoa väkeä. Tämän seuraavan pystyn kyllä teille kauppaamaan ja laitetaan isoille yhdessä luuta kurkkuun myös tulevaisuudessa - http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1933...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hyvä järjestelmäanalyysi sinulla, hra Hirvimäki.

"1.Yllä kuvattu tilanne nostaa valtaholisteja ylimmiksi päättäjiksi

2.mikä aiheuttaa kokonaisuuden kannalta tuhoisia päätöksiä eli "nollasummakakunjakoa"

3.mikä on rakentanut ylipolitisoituneen "nykysysteemin" täynnä monimutkaisia, tehottomia ja epätasa-arvoisia virkamiesbyrokratioita ja poliittista korruptiota, jolla "ostetaan" lisää valtaa (KSML-9)

4.Saaste on valunut ylipolitisoitumisen kautta kaikkialle ja jokaisen yksilön arkeen latistaen ja vieden luovuutemme ja rohkeutemme - yksilön kokema "systeemistressi" (KSML-10)

5.Kahdesta edellisestä aiheutuu se, että Suomi ei ole oikeasti innovatiivinen maa vaan hyvin kaukana potentiaalistaan, vaikka propaganda muuta yrittää väittää - (KSML-11)

6.Yksilö kärsii sekä taloudellisesti (kansantalous myös), että henkisesti (alkoholismi, masennus, itsemurhat) systeemi porskuttaa - Suomi on väärien virkamiesten ja poliitikkojen paratiisi (KSML-12)

7.Kierre ruokkii itse itseään (nykysysteemi aiheuttaa vastakkainasettelua toisiamme vastaan) ja ylläpitää vahvaa epäinhimillistä systeemiä ja inhodemokratiaa (KSML-13)"

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Pakahdun...

Olen pahoillani liian vähäisestä panoksestani tämänkertaisessa taistossa, mutta lupaan palata remmiin kun lähiarki tässä suoristuu.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

IPU on omalla ohjelmallaan montakertaa parempi ja enemmän toivoa muutoksesta antava puolue kuin kok.sosdem tai keskusta.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Ja jos joku ei vielä sattumalta ole lukenut vaaliohjelmaa, niin tässä on koko ilta aikaa tutustua.

http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyy...

Toimituksen poiminnat