iitimo

Ei lainkaan yllättäen ja pyytämättä

Suomeen tulleen pakolaistulvan on täytynyt olla hallituksen tiedossa viimeistään vuonna 2012, koska viranomaisvalmistautuminen aloitettiin jo 2013 SPR:n johdolla. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena oli valmistautua jopa 100 tuhannen pakolaisen ”yllättävään” vastaanottotarpeeseen, kuten SPR:n tiedotteesta ilmenee. (Tiedotteeseen pääsee ao. otsikkoa klikkaamalla)

MAVA - JÄRJESTÖJEN TEHTÄVÄT MAAHANTULOVARAUTUMISESSA (ERF 01121A)

”Euroopan Pakolaisrahasto on myöntänyt rahoituksen Suomen Punaisen Ristin hankkeelle ”MAVA - Järjestöjen tehtävät maahantulovarautumisessa”. Hankkeen on suunniteltu kestävän 2 vuotta ja rahoitus on nyt myönnetty vuodelle 2013. Hankkeen aloitus on tapahtunut helmikuussa 2013. Hankkeen kansallisesta rahoituksesta vastaavat ensimmäisen vuotena Maahanmuuttovirasto, sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto, sosiaalija terveysministeriö sekä Suomen Punainen Risti. Muita hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Aluehallintovirastot (AVI), Elinkeino- ja ympäristökeskukset (ELY), Suomen pelastusalan keskusliitto (SPEK), Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) sekä eri järjestöt.”

Kuten yllä olevasta lainauksesta ilmenee, kaikki viranomaistahot ovat olleet rahoittamassa hanketta ja osallistuneet koulutuksiin, joilla tilanteeseen on varauduttu.

Ylekin on riemuinnut Suomen viranomaisten erinomaisesta reagointikyvystä: ” Suomen reilussa sadassa vastaanottokeskuksessa asuu nyt noin 25 300 turvapaikanhakijaa. Vielä maaliskuussa vastaanottokeskuksia oli vain 17 ja niissä muutama tuhat asukasta.”

Kaikki mediavinkuna puutteellisista resursseista ja koko yllätysmomentti ovat olleet pelkkää teatteria. Tällainen operaatio olisi ollut täydellisen mahdoton ilman huolellista ennakkovalmistelua.

Suomalaistenkin pitäisi jo käsittää, ettei politiikassa mikään tapahdu sattumalta. Irakissa on sodittu jo 10 vuotta ja Syyriassakin pian 5 vuotta. Yhdysvallat ilmoitti vetäytyvänsä Irakista jo ennen pakolaiskriisin alkua (mikä tietysti motivoi ”väärissä leireissä” sotineita nuoria miehiä katoamaan paikkakunnalta pikaisesti).

 

Tarvitsee enää esittää kysymys ”miksi”, eikä siihenkään ole kovin vaikea vastata.

Keskuspankkiirit nimittäin tiesivät jo tuolloin, että niin FEDin kuin EKPn toimet 2008 alkaneen talouskriisin ratkaisemisessa ovat menossa täysin päin helvettiä, eikä niiden työkalupakissa ole ainuttakaan välinettä täydellisen talouskatastrofin estämiseen, ainoastaan viivyttämiseen. Sellaisia ei ole myöskään millään hallituksella tai niiden yhteistyöelimillä. Tämä käy välillisesti ilmi Group of Thirty-nimisen järjestön lokakuussa julkaisemasta raportista. Siinä varoitettiin varsin selväsanaisesti aiheutuneista riskeistä ja poliittisten toimenpiteiden tarpeesta.

Koska poliittisiakaan ratkaisuja ei ole, on jostakin saatava ulkopuolinen syypää kriisin eskaloitumiseen, jotta kokonaan lapasesta riistäytynyt finanssijärjestelmä ja vallassa olevat poliitikot eivät menettäisi kasvojaan. ”Hallitsematon” pakolaistulva lienee ollut ainoa, mitä hätäpäissään keksittiin. Yhdysvalloissa nimittäin toteutetaan omaa variaatiota invaasiosta, myöntämällä nopeutetusti työlupia miljoonille laittomille siirtolaisille.

Toki taustalla vaikuttaa myös geopoliittinen sapelien kalistelu, mutta ihmisiä tässä ei ole tarkoitus pelastaa, vaan järjestelmää, joka hoippuu tuhoutumisen partaalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Vai onko nyt kertakaikkiaan niin, että EU, Suomen hallitus ja SPR ovat vainunneet "hirmuisen salaliiton ja perkeleellisen juonen" kolme vuotta ennakkoon?

Ei toki. Johan mm. Katainen ja talousassistentiksi Ruotsista kiireellä roudattu "Torkku-Juhana" vaativat taannoin kiihkein äänensävyin maahanmuuttajia pelastamaan Suomen "kieroutuneen demografian" ja sen heikentämän talouskasvun.

Säveltäjä tuntematon, mutta tälle voi soittaa kansallishymnin. (Rumpusoolo by Euroopan Komissio)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ja jos jollekin heräsi kysymys, mikä ihmeen Group of Thirty, niin kyseessä on maailman johtavien keskuspankkiirien ja talousprofessorien muodostama "konsulointijärjestö", joka laatii raportteja keskuspankkien ja poliittisten päättäjien tarpeisiin.

Jos keskuspankit ovat pukkeja kaalimaalla, G30 on pukkien pukki. Lueskelin rapsan, mutta tiivistelmän laatiminen on muiden kiireiden vuoksi vielä kesken.

Outi Naukkarinen

Että silleen, sitähän se edellinen pääministerikin hoki.
Huijausta kaikki, hulluja.

Jukka Matti

Ai pöytäkirjataiteilija vai .... Pölhöpopulisti.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Tässäpä vähän mielenkiintoisempaa settiä siitä miten ja mitä tämä pakolaistsunami merkitsee.

http://www.strategic-culture.org/news/2015/10/26/s...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tässäpä koko juju. Kukaan ei maailmanpolitiikassa ole oikeasti toisensa kaveri, varsinkaan suurvalloista. Niillä on vain yhteisiä tai eriäviä intressejä.

Jos saan heittää villin arvauksen, tämän "pakolaisvuon" tarkoitus on estää Saksaa ja Ranskaa pakittamasta ulos Natosta ja Euyrooppaa liittoutumasta Venäjän ja Kiinan kanssa. Mikäli tällaista haihattelua on ilmassa, voidaan ajan kanssa hyvin koulutetut solut päästää valloilleen ja sekoittamaan koko manner.

Syyrian sodan taustalla on todellisuudessa se, että sieltä piti vetää Venäjää korvaavat kaasu- ja öljyputket Euroopalle. Kun Venäjä lähti tukemaan Assadia Iranin ja Kiinan myötävaikutuksella, hanke meni pitkälti persiilleen.

Turkki olisi hyötynyt tuosta kuviosta merkittävästi ja sieltähän ne portit aukesivat.

Riskeistä huolimatta olen sitä mieltä, että Saksan ja Ranskan lähtö Natosta olisi ainoa mahdollisuus päästä hieman pienemmällä maailmanpalolla.

Sveitsin viikolla tekemä päätös yuan-swapeista kertoo, että jenkkien heikkoa rahoitusasemaa aletaan nakertaa tosissaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eipä ole kovin korkeat fiilikset tästä kommentista viimeöisten tapahtumien jälkeen :(

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen näkemys.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos. Sekin, että täällä on vallinnut hiirenhiljaisuus väitteeni kumoavien kommenttien suhteen, viittaa kovasti siihen, etten ole aivan väärässä.

Toki en lähtenyt tätä ihan ilmavasti kirjoittelemaan, vaan lähdin penkomaan asiaa syvemmälti ulkomailta saamieni tietojen pohjalta. Jäljet johtivatkin välittömästi "suoraan sylttytehtaalle".

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Hipihiljaa ollaan ettei kukaan huomaa. Toimittajien selkäranka on ala-arvoista. Ei uskalleta koska asuntolaina, maine ja kivat bileet kerman joukossa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

nin toi pakolaispommi ny o selvä vaikka usa ei ois sitä laukassu etuajassa. pelkkä ilmastonmuutos voi tuoda tänne kymmenen miljoonaa henkee.

et turha puhua yllätyksestä.

toi talouspoliittinen sekoilu tietty sillä saadaan unohtuu kun pakolaisia syytetään. samoin kuin 1990 nl kaupan romahdusta.

aatukin jonkin yllättävän väestöryhmän löys syylliseks kaikkeen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Sinähän taidat olla aivan toimittaja-ainesta. Sitä mitä toimittajan siis kuuluisi olla. Pakolaisongelma on järjestettyä teatteria, jonka moni on varmasti arvannutkin, mutta tässä on jo selkeää näyttöä.

Jari Kurvinen

Mikä saa heidät liikkeelle juuri nyt? Tuolla seudulla on sodittu aina. Finanssikriisikin jatkunut kauemmin kuin Syyrian sota. Rahoittaako joku tätä? USA? Juutalaiset pankkiirit? Saudit?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Rajat auki ja huhu someen hyvistä mahdollisuuksista, ei siihen rahaa tarvita. Kustannukset kohdemaassa maksetaan sitten veronmaksajien rahoista.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kuten tuossa ylempänä Nevalaisen Jarmon linkistä ilmenee, tutkitun tiedon valossa suurin osa tuosta "houkuttelevasta informaatiosta" on lähtöisin ameriikan ihmemaasta, mikä on aivan loogista muuhun tapahtumien kulkuun suhteuttaen.

Jenkeissä on kulissien takana iso hätä, mutta kirjoittelen siitä ehkä tuonnempana. Tosi mielenkiintoisia kuvioita siellä on kuitenkin meneillään.

Otettakoon nyt ihan kuriositeettina, että saamieni tietojen mukaan jo yli 60 valtiota on luopunut dollarista reservivaluttana keskinäisessä kaupankäynnissään, mistä yksi esimerkki nuo ylempänä mainittu Sveitsi-Kiina-swapit.

Myös Kanadan tuore pääministeri ilmoitti Obamalle, että saatte sotia Irakit ja Syyriat keskenänne loppuun, mikä sekään ei ole ihan pikku-uutinen. Kanukit aikoo vetää tukijoukkonsa sieltä pois.

Kanadalla muuten alkaa mennä myös hommat "käteen" noin taloudellisessa mielessä. Itse asiassa, ei ole enää montakaan valtiota, jolla ei olisi menossa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Noista kansanvaelluksista sen verran että miettikään mitä tapahtuu kun Kiina laittaa 100 miljoonaa ihmistä liikkeelle.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Ihmisten pitäisi ruveta pikkuhiljaa käsittämään että tämä on "sotaa" suomalaisia kohtaan. Eurooppa halutaan tuhota ja Suomi siinä mukana. Suvaitsevaisto rulettaa ja määrää syanidia kurjan kansan nieltäväksi, sitten kun savu laskeutuu niin raunioiden keskellä muutama alkuasukas ihmettelee että miksi kukaan ei tehnyt mitään...

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen

Ja tuhon välineenä käytetään ihmisiä, jotka tehokkaasti generoivat valtioiden sisäistä hajoamista. Eivät tietenkään kaikki, mutta hyvin merkittävä osa ja se tulee riittämään:

https://www.youtube.com/watch?v=YQ9zv3hsMsY

Toimituksen poiminnat