iitimo

Palvelukseen halutaan: ”Inkvisiittori”

Yksi ihmiskunnan historian mustimmista aikakausista tekee paluun Suomessa Sipilän äärioikeistohallituksen toimesta, eli se on lanseeraamassa järjestelmän, joka toimii täsmälleen inkvisition periaatteilla. Kyseessä on ensi vuoden alusta jokaista työtöntä työnhakijaa koskeva ”pakkohoitojärjestelmä”.

Uutisoinnin mukaan inkvisitiosta ainakin osa tullaan yksityistämään, millä ei sinänsä ole merkitystä, koska rahoitus tulee kuitenkin valtion kukkarosta (niin kauan kuin se riittää). Se puolestaan tarkoittaa yhä tuloshakuisempaa toimintatapaa ja nähtäväksi jää, millaisiin oikeusmurhiin varmuudella nähtävät ylilyönnit tulevat johtamaan.

Wikipedian mukaan inkvisitio oli katolisen kirkon laitos, joka toimi sen määrittelemää harhaoppisuutta vastaan. Inkvisitio syntyi vuonna 1184, ja siitä muodostui kirkon pysyvä harhaoppisuutta vastustava laitos. Kun kristinusko nousi valtionuskonnoksi, harhaoppiset pakotettiin karkotuksen uhalla oikeaan uskontoon. Kirkkoisä Augustinus opetti, että kirkko voi pakottaa harhaoppiset kirkon jäseniksi. Aluksi ”harhaoppisten haastatteluina” alkanut järjestelmä sai lopulta niin julmia kidutuksen muotoja, että hyvinkin brutaalin väkivallan aikakaudella se lopulta lakkautettiin.

 

Nyt on siis kyse täsmälleen identtisestä toimintaperiaatteesta, eikä nykymuotisanasta ”uusi innovaatio”. Uskonnon nimi on vain vaihtunut globalisaatioksi ja keinojen koventamisen tarve on ainoastaan yksi näkyvä oire ”uskonnon” ajautumisesta kriisiin. Globalisaation ylipapit ovat toki valmiudessa puolustamaan uskontoaan keinoja kaihtamatta, jotta rakennelman valtasuhteet eivät keikahtaisi päälaelleen. Myös media on haistanut veren, jolla papiston presstituutit pääsevät mässäilemään. Journalismihan kuoli jo taannoin, kun mediatalot yhdistyivät muiden valtion erityiskohtelua nauttivien, yleensä ylikansallisten ”konsernien” joukkoon.

Konsernihan vastaa rakenteellisesti sosialismista tuttua kolhoosia. Markkinataloudelle rakenne on täysin vieras, koska molemmat jyräävät suuruuden ekonomian avulla pienemmät toimijat jalkoihinsa. Tämä on se keskeinen mekanismi, mikä joidenkin mielestä oikeuttaa pakkokeinoihin järjestelmään sopimattomia tai sopeutumattomia kohtaan. Kolhoosien jäsenet ja virkamiehet kokevat jokseenkin ansioitta olevansa turvassa, koska turvapaikkoja tässä globaalissa kilpajuoksussa pohjalle ei juuri ole. Rakenne vain mahdollistaa yhä heikkotasoisemman hallinnon pyörittämisen, vaikka status quo lepää täysin kestämättömällä pohjalla.

 

Tässä on nyt kaksi vaihtoehtoista skenaariota, eli joko globalistit luovat ylikansallisen, totalitarismiin perustuvien poliisivaltioiden liittouman, tai sitten elitistisen hankkeen pelinappuloiksi ja maksajiksi joutuvat kansalaiset saavat tarpeekseen ja tunkevat globalistit inkvisitioineen historian roskakoriin. On vaikea nähdä kummankaan skenaarion etenevän väkivallattomasti maaliinsa, eli edessä on varmasti levottomat ajat. Globalistitien yhä hysteerisemmäksi muuttuva suhtautuminen kielii siitä, että heidän tappionsa kolkuttaa ovella. Heidän kauhukuviksi näkemänsä asiat eivät ole missään tapauksessa syitä, vaan oireita. Ei tarvitse kuin katsoa nimilistaa, Brexit, Trump, Sanders, Marine Le Pen, AfD jne. Nämä kaikki ovat vain ja ainoastaan oiretta ja seurausta globalistien epäonnistumisesta, eivätkä syitä siihen. Ymmärrän toki globalistien tarpeen kääntää käsitteet päälaelleen.

 

On myös varsin vaivattomasti nähtävissä, mihin inkvisiittorien toiminta johtaa. Meillähän on jo globalistien epäonnistuneen ulkopolitiikan johdosta muodostunut ”gulagien” verkosto, eli häikäilemätön resurssisota ja globalistien savuverhonaan käyttämä ”kestävyysvaje” ovat tuoneet länsimaihin hallitsemattoman pakolaisvyöryn. Tulijat on majoitettu ”vastaanottokeskuksiin”, jotka ovat länsimainen vastine gulageille, noille neuvostoajan pahamaineisille työ- ja vankileireille.

Kun työttömältä viedään perustoimeentulo-oikeus tai hänen ansionsa jäävät täysin toimimattomilla työmarkkinoilla olemattomiksi suhteessa asumis- ja tulonhankkimiskustannuksiin, tulee myös hänen paikkansa olemaan joko kadulla tai gulagissa. Tarjolla olevalla tulonmuodostuksella ei nimittäin hankita minkäänlaista osuutta keskuspankkien lopullisesti hullaannuttamilta kiinteistökuplamarkkinoilta, kun yhä persaukisemmat valtiot tulevat kyvyttömiksi rahoittamaan asumis- ja sosiaalitukijärjestelmiä.

Koska en halua leimautua negatiiviseksi, lopetan tämän positiiviseen kommenttiin: Työllisyys tulee kasvamaan ainakin inkvisiittorien määrän verran. Määrä riippuu käytettävissä olevista ja lainaksi saatavista valtion varoista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun työvoimatoimistot ja työnhaku yksityistetään, käy aivan kuten blogisti toteaakin, tulee tulosvastuu mukana ja se johtaa siihen että tulosta parannetaan niin kauan että viimeinenkin työtön, on joko töissä tai karenssissa.

Koska työpaikkoja ei yksinkertaisesti ole, tulee karenssi olemaan valtaosan kohdalla totta. Toki tämä tehdään kohderyhmä kerrallaan, eikä kertarysäyksellä, jotta vastarinta on helpompi murtaa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #8

Tuohan riippuu ihan siitä millaista osaamista ja kokemusta on. Oikealla profiililla kotoa tullaan hakemaan töihin vaikkei sinne edes haluaisi.

Tällä hetkellä raksa on se rakettiala. Kohtaanto-ongelmat ovat tosin valtavia sekä RT:n että Rakennusliiton mukaan. Työvoimapula ja 10% työttömyys yhtä aikaa kasvukeskuksissakin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #10

Joo, rakennusala vetää hetkellisesti, koska nyt on tarjolla harvinaisen tyhmää rahaa keskuspankkien ansiosta.

Mitään kestävää kasvua tämä ei tuo tullessaan vaan eeppisen kuplan puhkeamisen.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #14

No joo, velaksihan sitä rakennetaan. Toki tämäkin on kuitenkin kestävämpää kuin se että pelkästään syötäisiin ja juotaisiin ne velkarahat. Ainakin osa muksuista saa terveellisen koulurakennuksen vähäksi aikaa ;)

En itsekään haluaisi nähdä tälläistä tilannetta ulkomaankaupasta täysin riippuvaisessa Suomessa jossa vienti laskee kuukaudesta toiseen ja 'kotimarkkinat porskuttaa' lainarahalla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #15

"Ainakin osa muksuista saa terveellisen koulurakennuksen vähäksi aikaa ;)"

Niin siksi aikaa, kunnes ensimmäinen vuositarkastus tehdään

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Erinomainen esimerkki "tulosvastuusta" saatiin uuden pankkiskandaalin muodossa juuri tällä viikolla, vaikka se onkin jäänyt Suomessa uutisoimatta.

Amerikkalainen pankkijätti Wells Fargo jäi kiinni siitä, että sen tulospalkkaamat työntekijät olivat tehtailleet pankin järjestelmiin yli 1,5 miljoonaa uutta pankkitiliä ja pakkosyöttäneet asiakkaille luvatta niihin yli 500 000 luottokorttia.

No, petoksen paljastuttua peräti 5300 työntekijää saa kenkää, mutta kukaan ei joudu lusimaan, koska too big to jail. Kaksinaismoralisteilta jää kertomatta, että näiden "tulosten" täyttymättä jääminen olisi tuottanut potkut jo paljon aikaisemmin.

Vastaavat ylilyönnit ovat väistämättömiä myös inkvisitiojärjestelmässä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Odotan itsekin lievää törkeämpää kauhua potien tämän järjestelmän käyttöön ottoa, koska työpaikkani näyttää sopivasti lähtevän alta ja toisaalta terveydentila ei missään tapauksessa riitä tarjolla oleville työmarkkinoille. Kun vastapuolella oleva eläkevakuutusyhtiökään tuskin haluaa meikäläistä rasitteekseen, eikä lääkärilausunnoilla ole paljoakaan painoarvoa, saatan hyvinkin olla matkalla inkvisition lihamyllyn lävitse gulagiin ja pakkotöihin.

Koska pyövelijärjestelmä on vielä lanseeraamatta, joutunen hankkimaan omalle inkvisiittorilleni aseen, millä hän voi säästää minut enemmiltä kärsimyksiltä rahattomana ja nälkäisenä.

Toivoisin tämän olevan sairasta pilaa, mutta tämä on muuttumassa arkitodellisuudeksi monen kohdalla.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Et kai Isosaari aivan tosissasi tuota blogia kirjoittanut.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kunnon kerettiläisenä kykenen näkemään historialliset yhtymäkohdat, enkä saattanut vastustaa kiusausta.

Minusta on kyllä jokseenkin surkuhupaisaa, että kyvyttömyys ymmärtää historiallisia konteksteja ajaa meidät toistamaan samoja virheitä yhä uudelleen. Tulevaisuuden historioitsijat tulevat pitämään meitä täysinä ääliöinä, kuten me kenties ajattelemme keskiaikaisista edeltäjistämme.

Vaikka kirjoitukseni on osittain karrikoitu, näen, että joka tapauksessa vanha narratiivi hoippuu yhtä huterissa kantimissa kuin Neuvostoliitto 80-luvun lopulla. Se, mikä huolestuttaa, on korvaavan narratiivin puuttuminen ja sellaisesta keskusteleminenkin on suuri tabu.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Juice kirjoitti kolumneja Aamulehteen Neuvostoliiton lopun aikoihin. Kaksinapaisessa maailmassa köydenvedossa oli kaksi joukkuetta. Mitä tapahtuu, kysyi Juice, kun toinen joukkue putoaa persuuksilleen? Luonnollisesti toinen kaatuu pian eteenpäin nenilleen. Joukkueethan pelasivat samaa peliä, joskin (näennäisesti) eri näkökulmista.

Pekka Pylkkönen

Järjestelmä voi toimia hyvinkin. Siitä on vahva näyttö että työttömien aktiivisemmalla auttamisella työnhaussa, myös nimenomaan tälläisillä tapaamisilla, työllisyyttä saadaan nostettua ja työttömyysjaksoja lyhennettyä.

Toki olisi kaikille hyödyllistä jos 'toivottomat tapaukset' voitaisiin vapauttaa tuosta systeemistä. He eivät työllisty kuitenkaan ja pakkopalvelu syö resursseja muiden tukemisesta.

Ei elämään kannata noin negatiivisesti suhtautua. Suomessa ei nälkään kuole kuitenkaan, ei vaikka kuinka tulisi karenssia. Ja tuskin kukaan on koskaan saanut karenssia jos on noudattanut työttömyysturvan saamisen ehtoja.

Toimeentulotuki on muuten se tuki jota saa vaikkei haluaisi olla 'työmarkkinoiden käytettävissä'.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Työttömiä on autettu vuosikymmeniä ja huonojen tuloksien vuoksi menetelmiä on jouduttu alvariinsa säätämään. Säätäjän mielestä vika on sekä auttajissa ja autettavissa, vaikka kyse ei ole kummastakaan.

Syynä on globaali ylitarjonta suhteessa kysyntään.

Pakkokysynnän (ja tarjonnan) luominen on lähtenyt niin pahasti lapasesta, että sille on lanseerattu jo oma englanninkielinen termi "racketeering".

Tietenkään tällaisessa toimintaympäristössä ei saada mitään kestäviä tuloksia aikaan vaan haitat tulevat olemaan hyötyjä suurempia.

Pekka Pylkkönen

"Syynä on globaali ylitarjonta suhteessa kysyntään."

Tämä on ehkä vähän harha. Maapallolta tuskin löytyy kovin montaa ihmistä jotka sanovat että nyt heillä on kaikki, he eivät halua enää mitään. Enemmän kyse on siitä että vaihdantamekanismit ovat huonosti toimivat. Minä voisin vailla pestä naapurin auton ja hän hoitaa muksuani elokuva-illan ajan mutta jostain syystä tähän ei ole kehitetty fiksuja vaihdantamalleja. Päin vastoin, oikeasti siinä pitäisi ruveta vielä veroja makselemaan välistä ja tehdä yhtä sun toista ilmoitusta viranomaisille.

Yhteiskunta luo valtavasti kitkaa vaihdantaan. Tämä on liki ainoita syitä työttömyydelle. Kysyntä on käytännössä nimittäin ääretöntä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #12

Kitka on tosi hyvä sana kuvaamaan tilannetta. Sitä ilmenee kaikkialla, mutta missä vähiten kitkaa, siellä kehityskin on nopeinta. Siitä julkaistiin hiljan tutkimuskin, mutta linkkiä en tietysti tullut laittaneeksi talteen.

Jos tässä mielessä haetaan positiivista EUsta, niin vapaa liikkuvuus mahdollistaa itse kunkin siirtyä sinne, missä näkee vähiten kitkaa omille tavoitteilleen. Kielitaito ja perhetilanne saattavat tietysti aiheuttaa henkilökohtaista kitkaa tällaisiin siirtymiin.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Tällaisia kirjoituksia Uuden Suomen toimitus tuskin nostaa hienoon karuselliinsa. Ei, se nostaa kahvikuppijuttuja (vihreä Kiesiläinen).

Tällä viikolla oli eduskunnassa seminaari. Sen avasi tunnettu kansanedustaja kertoen kokemuksistaan Hakaniemen torilla. Kansalaisten viha on uskomaton ja aito. Eräs mummo oli ollut varma että Suomessa puhkeaa sisällissota.

Poimin Isosaaren jutusta yhden erinomaisen sanonnan:
"keskuspankkien lopullisesti hullaannuttamilta kiinteistökuplamarkkinoilta"
- Tuo on hyvin sanottu. Kuplamarkkinoilla ihmisiä johdetaan ansaan, ostamaan ylikalliita asuntoja ja hirvittäviin velkoihin. Isot kaupungit (Helsinki, Tampere ...) käyttävät tilannetta hyväkseen. Katastrofi ja kansan viha odottaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

"Kasvukeskukset" ovat globalistien typerin "innovaatio". Niissä ei kasva mikään muu kuin velka, eikä sille ole maksajia näköpiirissä.

Yleinen arvio on, että fosfaatti ehtyy parissa vuosikymmenessä, mikä tarkoittaa voimaperäiselle maataloudelle totaalista loppua. Ei se maailmanloppu ole, mutta tarkoittaa sitä, että väestön ruokkiminen näihin kasvukeskuksiin tulee mahdottomaksi.

Meidän on käytännön pakko korvata sekä fosfaatin että käytettävissä olevan fossiilisen energian väheneminen ruoan ja uusiutuvien energiamuotojen tuotannossa niinkin yksinkertaisella asialla, kuin väestön vapaaehtoisella siirtymisellä sinne, missä resurssit ovat, eli maaseudulle. Emme voi kuluttaa 10 kaloria energiaa yhden saamiseksi lautaselle.

Kaikkien ei tietenkään tarvitse siirtyä maaseudulle, mutta nykyistä useamman joka tapauksessa. Globalisaation vallitessa tämä tarkoittaisi maaorjuutta, minkä esiastetta EU-maataloustuilla pidetään jo yllä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa luomutuotannolla pystytään maammeväestöä ruokkimaan, kun alkuperäislajikkeetkin on hävitetty, tosin kaksi olen onnistunut pelastamaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Hauska ilmiö on lokalisaatio. Edelleen uskon, että jos yksi mies pystyy automatisaation avulla kanssa tekemään 10 ihmisen työt, ei ole enää mitään syytä elellä luonnottoman suurissa kaupungeissa.

Mutta siellä se suuren tasaajaan viikate vilkkuu taas taustalla. Liikaahan meitä täällä on ja se asia selvitetään hyvällä tai pahalla. Siihen selvittelyyn kannattaisi hankkia niin hyvät lähtökuopat omille jälkeläisilleen kuin mahdollista.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Timo, tähän lohdutuksen sana, että Suomen kalakannalla ruokkisi 50 miljoonaa ihmistä. Jos vesiä vain hoidettaisiin oikein. :)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

On se perkele kumma juttu, että syy huonoissa päätöksissä on aina jonkun toisen eikä ihmisten tarvitsisi ottaa vastuuta omista päätöksistään.

Juha Hämäläinen

Omin päätöksien tekemisestä tässä maassa saa sakot!

Olisi ratkiriemukasta ja erittäin vapauttavaa, jos Suomi päästäisi tekemään omia päätöksiä...... Eikä joka nurkalla olisi todellisia "valtion elättejä" vahtimassa kansalaisten tekemisiä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Nimenomaan Jaakko! Kyse on juuri siitä, että poliitikot eivät kanna vastuuta niin järkyttävän huonoista päätöksistä, että näille haastateltaville ei ole jäänyt kuin luu kouraan.

Siitä ei ole kuitenkaan mitään hyötyä, että päätöksistä jo eniten kärsineitä aletaan vainoamaan totalitaristisin keinoin.

Meillä on vaarallisen usein sellainen käsitys, että itse olen ahkera ja ne muut vaan liian laiskoja. Kokemuksesta voin sanoa, että harvoin ovat, jos motivoidaan oikealla tavalla. Palkaton työ ei motivoi, eikä sen pidäkään. Sama pätee yrittämiseen ilman asiakkaita, eli korvausta ei heru mistään.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sietämättömän realistista tekstiä ja sinun kommentit uuuh, mutta vaikuttavat siltä just, mitä tapahtuu ja suunta ollu.vuosikymmeniä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Koska hjallitus ei kykene todellisiin korjaavin toimenpiteisiin, turvautuu se ko. puuhailuun.

En usko tälle kokeilulle pitkää ikää, sanotaanko vaikkapa pari vuotta, jonka jälkeen se kaatuu omaan mahdottomuuteensa (makoisat naurut siis tiedossa!).

Oma ehdotukseni on kansallisen työvoimarekisterin perustaminen ja koko työvälityksen siirtäminen alakohtaiseille, erikoistuneille yksityisille työnvälittäjille.

Helpoin taikatemppu työttömyden laskemiseksi on irtisanomissuojan radikaali heikentäminen, mikä on tietysti poliittinen mahdottomuus.

Myös koko järjestelmässä on vikaa kuten Timo toteaa, mutta sitä ei ole yleisesti vielä ymmärretty.

Pekka Pylkkönen

"Oma ehdotukseni on kansallisen työvoimarekisterin perustaminen ja koko työvälityksen siirtäminen alakohtaiseille, erikoistuneille yksityisille työnvälittäjille."

Tämä kuulostaisi aika hyvältä idealta! Työkkärin tädin yksi isoimpia ongelmia on se että hän ei tunne mitään alaa, sen vaatimuksia tai työnhakijan osaamisen suhdetta alan vaatimuksiin kunnolla. Hänestä ei välttämättä ole mitään apua.

Toinen olisi sitten koulutuksen järkeistäminen. Moni työpaikka kaatuu siihen että hakijalla ei ole osaamista. Yleensä mistään vuosien amiksesta ei ole hyötyä, vaan koulutusta voisi järjestää muutaman päivän intensiivisenä täsmäkoulutuksena lähimmässä amiksessa vaikka maksaen opettajalle ylityökorvaukset. Pääasia että kaikkea ei tarvitsisi aina odottaa niin pirun pitkään. Koneet ja tilat kouluissa ovat kuitenkin suurimman osan vuodesta täysin käyttämättöminä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kiitos Pekka!

Kokemuksesta tiedän, että on äärimmäisen turhauttavaa käydä työkkärin setien ja tätien juttusilla ja puhua ympäripyöreitä. Mieluiten keskustelisin alan asiantuntijoiden kanssa.

Hjallituksen ehdotus ei tilannetta muuta, vaan luvassa on teollista massapalvelua karenssinuhka ohimolla.

Tuo mainitsemasi koulutusongelma on todellinen; Pitäisi yksinkertaistaa, lyhentää ja käytännöllistää. Saksan oppisopimusmallista voisi ottaa myös oppia.

Paljon olisi siis tehtävissä, mutta halu/jummarrus/kyky puuttuvat.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Törmäsin inkvisitiosta lueskellessani siihen, että inkvisitio oikeastaan toi jotain tolkkua siihen teloitteluun ja kiduttamiseen - mikäli tolkusta voidaan puhua siinä yhteydessä. Eräänlaisen ammattimaisuuden, jos niin haluaa ajatella. Sitä ennen lordit polttivat jumalanpilkasta kenet halusivat.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Muuta Timo pakoon kun vielä voit.

Toimituksen poiminnat