iitimo

Urho Kekkonen Suomen viimeinen valtiomies

Oltakoon Kekkosen toimintatavoista mitä tahansa mieltä, hän jäi Suomen viimeiseksi valtiomieheksi. Hänelle tärkein kysymys oli "onko Suomella malttia vaurastua" ja hänen kaudellaan oli, keinoja kaihtamatta.

Hänen seuraajakseen valittu Koivisto sen sijaan myi valtion ja yrittäjät ulkomaisille velkojille, eli häntä ei voida pitää valtiomiehenä. Hänen seuraajiaan ei sitäkään vähää, koska kenelläkään ei ole edes valtiota ollut olemassa. LIppu ja omat urheiluedustajat eivät sitä tunnusmerkistöä täytä.

Nyt monet haikailevat seuraavaa valtiomiestä pelastamaan Suomi Euroopan Unionin tuskaiselta kuolonsyleilyltä. Sanoisin että turhaan. "Valtiomiehet" ovat yleensä aiheuttaneet enemmän ongelmia kuin ovat ratkoneet.

Toivottavasti valtatyhjiön täyttäneen, menneisyyden hierarkkisten aatelistojen muistokyhäelmäksi kootun Euroopan Unionin sortumisen jälkeen saamme tilalle aidon ja avoimen kansalaisyhteiskunnan, joka järjestäytyy omien tarpeidensa pohjalta. Se ei tule itsestään, vaan on rakennettava oma-aloitteisesti.

Meillä olisi siihen kansakuntana ylivoimaiset eväät matkan varrelta, kunhan hukattu itseluottamus saadaan takaisin. Tietoa, taitoa ja osaamista löytyy  yllin kyllin, kunhan tämä joutava ja toinen toisiamme vastaan yllyttävä paskanvatkaaminen heitetään syrjään. Vapaus ei tunne valtiorajoja ja aikaa myöten ne joustavat tarpeen mukaan. Pakottamaan sellaista kehitystä ei pidä mennä. Täytyy löytää maltti vaurastua ja antaa muille tilaa ja esimerkkiä samaan.

Jos nyt lyhytnäköisessä turvallisuushakuisuudessa tyydytään helpoimpaan ratkaisuun, eikä tehdä itse mitään, saadaan automaattisesti ylikansallinen poliisivaltio, jonka pelkoa herättävät valvontajärjestelmät ja painajaismainen asenneilmasto ovat jo raskaana läsnä. Tällaista kyräilyn ja epäluulon määrää en ole nähnyt sen koommin, kun kävin 80-luvun Neuvostoliitossa pari kertaa.

Jos suomalaiset eivät piakkoin ota itseään niskasta kiinni, niin meille ei hyvä heilu. Voisi heilua ja todella hyvä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

EU:n jälkeen ei tule mitään aitoa kansalaisyhteiskuntaa, vaan korkeintaan Velkovenäjää muistuttava ohjatun demokratian Suomi! EU:n jälkeinen kova aika vaatii paluuta vanhaan presidenttivaltaiseen järjestelmään.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tässä on jo turhan pitkään lilluttu siinä uskossa, että valtio tai presidentti hoitaa. Ei hoida kuin pääsääntöisesti harhaan. Harvoin yhdellä ihmisellä on niin laaja-alaista visiota, saati kykyjä, että alati muuttuvista olosuhteista huolimatta laiva kulkisi oikeaan suuntaan.

Nyt koko kansakunnan parhaat kyvyt jäävät jokseenkin käyttämättä ja huonoimmat on kaivettu esiin, yleensä yhdestä ja samasta persoonasta.

Ainakaan minä en voi tällaista potentiaalin hukkaamista ja väärinkäyttöä ymmärtää.

Ajattelinkin mennä käyttämään päivän lopun potentiaalini saunan lämmittämiseen, mikä tässä vaiheessa on parasta, mitä saatan kuvitella :)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

On tietenkin mahdotonta löytää yksiselitteistä vastausta siihen, mitä avoin ja vapaa kansalaisyhteiskunta tarkoittaa. Se tarkoittaa niin monimuotoisia asioita, että ne löytyvät ainoastaan historian opetuksiin tukeutuen ja kokeilemalla. Eri paikoissa eri tavalla, koska olosuhteetkin ovat erilaisia.

Tämä perusasia EUssa unohdettiin ja sen vuoksi sillä ei ole tulevaisuutta.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tuntuu, että Suomen kaikki pystyvä valtiomiespotentiaali on tällä hetkellä lähinnä saunanlämmityspuuhissa. Hyvin lämmitetyt saunat meillä siis vielä on ja nauttikaamme niistä, kunnes Viher-Vasemmistolainen Uusliberalistinen Suurpuolue (= Eduskunta) kieltää tämmöisen saastutuksen ja YK:n vastaisen ilmasto-/elintasopröystäilyn.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei EU mihinkään sorru. Nyt kun päästiin riidankylväjä Britaniasta eroon, niin ydineuroopan liittovaltiokehitys jatkuu. Kannattaa miettiä mistä löytyy EU:n oma "Putin" joka ottaa vallan käsiinsä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Niin ne Neuvostoliitossakin aikoinaan ajatteli

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Hyvä avaus! Kehittääksemme yhteiskuntaamme parempaan suuntaan, on keskityttävä miettimään sitä, mitä haluamme eikä sitä, mitä emme halua.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#7

......ja kuinka pitkälle hyvinvoinnin lisäämistä jatketaan?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Viitisentoista vuotta sitten tytärpuoleni yläasteen historiankirjassa luki hippiliikkeestä niin että hipit vastustivat hyvinvointia... ;)

Oikeastihan hyvinvointi ei ole aineellisen kulutuksen synonyymi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kekkonen oli suuri valtiomies, hänen jälkeensä politiikot ovat olleet korruptoituneita tunareita jotka ovat ajaneet vain itsensä ja eturyhmänsä etuja. Näiden lurjusten jäljiltä on lukematon määrä salassapidettäviä kansioita kuinka Suomea on viety kuin banaanivaltiota.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kekkosen aikana korrupto Suomessa oli huipussaan, esimerkkinä vaikka kauppa NL:n kanssa. Idänkauppaa sai harrastaa vain ne tahot jotka tukivat poliittisesti ja taloudellisesti Kekkosta ja Kekkosen lähipiiriä. Tämä kaikki oli kyllä julkinen salaisuus, mutta tiedotusvälineet eivät siihen uskaltaneet puuttua. Suomi oli niinä Kekkosen vallan aikoina kaukana läntisestä parlamenttarismista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kekkosen aikana korrupto Suomessa oli huipussaan"

Tosiasioille et mahda mitään, pystyt lähinnä trollaamaan. Kekkosen aikana Suomi rakennettiin velattomaksi hyvinvointivaltioksi jossa ihmisillä oli työtä ja tulevaisuutta, olimme täysin rinnastettavissa muihin pohjoismaihin joita pidettiin viiteryhmänä.

30 vuotta eli suurinpiirtein EU:n ajan, poliitikot ovat kähmineet itselleen ja viiteryhmilleen etuja ja kupanneet valtiolta minkä ovat irtisaaneet. Nykyään viiteryhmäämme kuuluvat lähinnä Puola ja Bulgaria Todellisuutta et pysty kumoamaan vaikka kovasti yrität.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, kun päästäisiin hyvinvoinnissa esim. Libyan tasolle Gaddafin aikaan. Muista Gaddafin mahdollisista toimenpiteistä ei niin väliä:

"Älkää koskaan enää antako petkuttaa itseänne.
Muistatteko mitä lännen media sanoi Gaddafista? Gösta Lilja siteeraa näin erästä blogia ruotsalaisella Jinge.se sivustolla:

”Tässä vanha yhteenveto Stefan Anderssonin blogista, se on uudelleen julkaisun arvoinen uusille lukijoille.

Lainaus:

Mitä tyrannimainen diktaattori Gaddafi teki kansaansa kohtaan alkaa pala palalta tulla tunnetummaksi. Tässä on lista osasta hänen julmuuksiaan, joista libyalaiset joutuivat kärsimään peräti neljä vuosikymmentä.

1. Libyassa ei ollut sähkölaskuja. Sähkö oli ilmaista kaikille kansalaisille.

2. Lainoilla ei ollut mitään korkoja. Kansalliset pankit antoivat lainaa kaikille kansalaisille lain mukaisesti nolla prosentin korolla.

3. Oman kodin katsottiin olevan ihmisoikeus Libyassa.

4. Kaikki vasta avioituneet saivat 50 000 dollaria rahaa. Niillä rahoilla oli tarkoitus pystyä ostamaan ensimmäinen oma asuntonsa. Hallitus halusi auttaa perheen perustamisessa.

5. Koulutus ja sairaanhoito olivat ilmaisia Libyassa. Ennen kuin Gaddafi sai vallan, osasi vain 25% libyalaisista lukea. Tänään 83%.

6. Libyalaiset jotka halusivat ryhtyä maanviljelijöiksi, saivat peltomaata, talon, tarvittavan varustuksen, siemenet ja karjaa täysin ilmaiseksi, saadakseen elinkeinonsa nopeasti käynnistettyä.

7. Jos libyalaiset eivät löytäneet sitä koulutusta tai sairaanhoitoa mitä tarvitsivat, oli heillä mahdollisuus mennä ulkomaille valtiollisen avun turvin. He saivat valtiolta 2300 dollaria kuukaudessa asumiskustannusten ja autokulujen peittämiseksi.

8. Auton ostoa helpotettiin maksamalla hinnasta 50% valtion varoista.

9. Bensiinin hinta Libyassa oli 0,14 dollaria, eli noin 0,10 euroa litra.

10. Jos libyalainen ei saanut ammattiin valmistuttuaan työtä, maksoi valtio sen ammatin keskimääräisen palkan siihen saakka, kunnes koulutusta vastaavaa työtä löytyi.

11. Libyalla ei ollut valtion velkaa ja sen kassavarannot olivat noin 150 miljardia dollaria rahaa sekä kultaa, mitkä miehitysvallat ovat nytt jakaneet keskenään.

12. Osa öljynmyynnistä kertyvistä tuloista meni suoraan kaikille Libyan kansalaisille.

13. Äidit jotka synnyttivät lapsen, saivat 5000 dollaria.

14. 25 prosentilla libyalaisista on korkeakoulututkinto.

15. Gaddafi perusti ”Great Man – Made River-projektin” (tai GMMRP GMMR, sen suuren keinotekoisen joen projektin) Libyassa. Se on maapallon suurin juomavesi- pipelineprojekti paremman vesihuollon saamiseksi aikaan asukkaille ja maanviljelykseen.

Iso kiitos ja kunnia Natolle (USA:lle) ja kapinallisille että ovat vapauttaneet libyalaisen kansan kaikesta tästä surkeudesta. Libyan kansa on todennäköisesti erittäin kiitollinen tästä!”

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #14

Gaddafin Vihreä Kirja on mielenkiintoista luettavaa. Suosittelen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Makkonen, et taida olla yhtään perille siitä millaista poliittinen elämä oli esim 60-70 luvulla, Suomi oli kaukana länsimaisesta demokratiasta, itsenäisyydestä sanan varsinaisessa merkityksessä oli turha puhua. NKP puuttui kaikken päätöksentekoon mitä Suomessa tehtiin, jopa Suomen tasavallan presidentin valintaan, vasta NL:n kaatuessa ja Suomen liittyessä EU:n Suomi asemoi itsensä muiden länsimaisten demokratioiden joukkoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"NKP puuttui kaikken päätöksentekoon mitä Suomessa tehtiin, jopa Suomen tasavallan presidentin valintaan"

Täyttä potaskaa, Kremliltä varmaan sai mielipiteitä ja jotkut suomalaiset heitä heitä hännystelivät, mutta Kekkonen piti Suomen itsenäisenä kysymättä Kremlitä lupaa. Itsenäisyys on nyt menetetty EU:lle ja tämä saatiin jopa perustuslakiin eli lait säädetään Brysselissä ja hallitus kykenee vain näpertelemään mikä näkyy tuloksestakin. Pystytkö sanomaan rehellisesti miten Suomen taloudelle Kekkosen aikana kävi, eli nousiko suomalaisten hyvinvointi sodan jälkeisinä 40 vuotena.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Itsenäisyys on vielä tallella, mutta koska nykypoliitikot eivät osaa johtaa maata, komento tulee lobbareilta, suuryrityksiltä, ja EU:lta. Kekkonen osasi johtaa. Hän teki yhteistyötä Neuvostoliiton kanssa, mutta se yhteistyö hyödytti molempia valtioita. Kun nykyjohtajat alkavat yhteistyöhön, käytännössä se tarkoittaa sitä, että Suomi maksaa. Ellemme löydä uutta "Kekkosta" en usko että Suomella on mahdollisuuksia edes teoriassa jatkaa itsenäisenä valtiona.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun sota loppuu ja rauha koittaa, niin hyvinvointi nousee melko automaattisesti ja varmasti markkinatalousmaassa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #17

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Saksan talous ei noussut ennen kuin riittävän osaavat poliitikot alkoivat johtaa maata. Samalla tapaa Suomen talous olisi toisen maailmansodan jälkeen voinut jäädä pitkäaikaiseen kaaokseen, jos Paasikiven ja Kekkosen taidot eivät olisi riittäneet.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tutustu tuosta ajasta kertovaan kirjallisuuten jollet muuten usko. Kremlin ote Suomesta oli huomattavasti kovempi kuin yleisesti on tiedossa. Suomi liittyi kansanäänestyksellä vapaaehtoisesti EU:n, sensijaan Kreml puuttui Suomen niin sisä-, kuin ulkopolitiikkaan suomalaisilta kysymättä. Suomessa tiedotusvälineissä vallitsi sensuuri ja tuon sensuurin vahteina toimi Suomesa mm. KGB:n edustajat Viktor Vladimirov ja Juri Derjabin ja tälläisen toiminnan Suomessa Kekkonen hyväksyi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kun sota loppuu"

Mikä sota meiltä pitäisi loppua?

Toimituksen poiminnat