iitimo

Eliitin pelimerkit osuivat nyt rosvosektorille

Poliittisen eliitin ja heitä tukevan median alennustila näyttää vihdoin saavuttavan antikliimaksinsa huipun, mihin voi reagoida ainoastaan syvällä myötähäpeällä tai silkalla huutonaurulla. Heidän pelinsä alkaa olla pelattu ja silloin on löydettävä omille kolttosille joku ulkopuolinen syypää hinnalla millä hyvänsä. Ei pitäisi syyttää peiliä, jos oma kuva näyttää rumalta. Ehkä hekin pääsevät piakkoin kokemaan, miltä tuntuu kun rosvosektori osuu omalle kohdalle ja koko tulevaisuus on rakennettava tyhjästä uudelleen.

 

Järkälemäiseen floppiin lankesi ilmeisesti ensimmäisenä Washington Post, joka ”riippumattomia tutkijoita” siteeraten vieritti syyn Clintonin vaalitappiosta niin Venäjän kuin ”ryssien kätyreinä” toimineiden blogistien ja ”riippumattomien” verkkomedioiden harteille. WP julkaisi oikein listankin näistä Venäjän trollimedioista. Väite on juuri niin naurettava kuin oman toimintansa kriittiseen arviointiin kykenemätön voi pahimmillaan sortua, eikä sellaiselta ole meilläkään vältytty.

Olen sattunut vuosien saatossa seuraamaan molempien osapuolten ”uutisointia”, jotta saisin mahdollisimman monipuolisen ja realistisen kuvan niin talouden kuin geopolitiikan tuoreimmista käänteistä. Toki siinä on pidettävä kieli keskellä suuta, kun ns. valtamediat vetävät lähes kritiikittömän kaupallista linjaa, levittävät todella usein täysin perättömiä huhuja tai siteeraavat ”tutkimustietoa”, joka tukee eliitin virallista narratiivia naurettavan yksipuolisesti. Vastapuoli puolestaan spekuloi lähes yhtä usein niiden paikkansapitävyydestä pitkälle meneviin salaliittoteorioihin saakka. Ajan myötä sekamelskasta löytää myös sellaiset toimijat, joiden analyysit osuvat useammin oikeaan kuin väärään. Niitä löytyy molemmilta puolilta, mutta kovin harvakseltaan.

Lähtökohtaisesti informaatio on luotettavaa, mikäli se on empiirisesti todistettavissa. Sekin on yhä vaikeampaa, koska teknologian kehittyessä niin kaupallisten tavoitteiden kuin verojen keräämisen perusteena käytetään yhä ilmavampia tutkimuksia ja käsitteitä, joilla voitaisiin perustella jokin rahallinen arvo yleisön silmissä. Samalla markkinoille välttämätön luottamus muuttuu ensin epäluottamukseksi, ellei suorastaan paranoiaksi, minkä tunnusmerkistön koko keskusteluilmapiiri jo kevyesti täyttää. Se ei ole kuitenkaan itse sairaus, vaan ainoastaan oire sairastuneesta yhteiskunnasta.

 

Yhdysvaltain ja Euroopan vallanpitäjien yhteinen globalisaatiohanke ei osoittautunutkaan vapaan markkinatalouden voittokuluksi, vaan siitä tuli yhä painajaismaisemmaksi muuttuva ”ylikansallissosialistinen internationaali”, jonkinlainen mutantti yhdistelmä Natsi-Saksaa ja Neuvostoliittoa, ylimielisine keskusjohtoineen kaikkineen. Sen ”vapaat” markkinat on tarkoitettu ainoastaan valtioiden ja keskiluokan omaisuuden siirtämiseksi oligarkkien karttuisiin käsiin, jolloin kasvava enemmistö tulee vedetyksi kölin alitse ikään kuin oheisvahinkona. Näyttää silti ilmeiseltä, että eliitti ei miellä itseään eliitiksi, eikä tajua kusevansa toisten muroihin, tai sitten luulevat, ettei kukaan huomaa.

Markkinoita ei enää käytännössä ole, vaan ne on korvattu epämääräisellä sekoituksella kolhooseja ja korporaatioita, niin yksityisiä kuin valtiollisiakin. Poliisivaltion fyysiset muilutukset on korvattu kamera- ja verkkovalvonnalla. Oikeuslaitoksen korvikkeena käytetään julkista häpäisyä hyvinkin huteralla todistusaineistolla, kun samanaikaisesti resurssit vakavienkin rikosten selvittelyyn ovat olemattomia. Kaikkinainen arvostelu tulkitaan vihapuheeksi ja pidetään jopa tarpeellisena kriminalisoida. Kyllä siinä vaiheessa pitäisi olla selvää, että toimivan johdon eväät on syöty.

 

Myös köyhyyden vähentämisenä ja turvallisuuden lisäämisenä markkinoitu projektin osa nimeltä EU on ollut eeppinen sarja epäonnistumista, jonka seurauksena köyhyys alkaa olla arkea sielläkin, missä siitä ei aiemmin ollut tietoakaan. Valtavat pakolaismassat, tyytymättömät kansalaiset ja kasvava levottomuuksien ja terrorin uhka ovat mukamastaan peruste sille, miksi epäonnistujien pitäisi saada vielä lisäaikaa itse aiheuttamiensa ongelmien hoitamiseen.

Systeemin markkinavastaisuudesta ja toimimattomuudesta kertoo parhaiten se, että niin sääntelyä, valvontaa kuin rangaistuksiakin vaaditaan jatkuvasti kovennettavaksi, vaikkei niillä ole saatu mitään positiivista aikaan tähänkään saakka. Samalla on jouduttu yhä epätoivoisempiin tekoihin finanssimarkkinoiden vakaana pitämiseksi. Kun julkisen keskustelun huomio yritetään pitää reaalitaloudesta irrallaan levitoivassa finanssikasinossa, iskee huomiotta jäänyt reaalitalous politiikan suojaamattomaan siipeen. Poliitikkojen halveksimien kansalaisten mitan täyttyessä Brexit ja Trump tulevat saamaan lisäkseen niin Merkelin putoamisen kuin Marine Le Penin. Jatkoa seuraa, kunnes tyytymättömien enemmistö saa politiikkaan haluamansa käänteen.

 

Tämä ennakoi koko Euroopan Unionin hajoamisprosessia, joka on käytännössä enää toteutumista vaille valmis. Reaktiot Suomessakin ovat täsmälleen samanlaisia kuin Neuvostoliiton sortuessa; puolue- ja talousmafioiden johdossa olevat oligarkit yrittävät ensin anastaa pilkkahinnalla kaiken yhteisin verovaroin rakennetun valtion infrastruktuurin osat ja sen jälkeen huomio kääntyy velkojen vakuutena olevaan yksityiseen omaisuuteen. Tavalliset kansalaiset taas yrittävät suojata itsensä ja perheensä kukin parhaaksi katsomallaan tavalla, jos ovat edes todellisuuteen heränneet. Valheen karvoineen nielaisseet ovat ikävimmässä välikädessä, koska eivät edes tajua, mitä on tapahtumassa.

Nyt on kyse ainoastaan siitä, halutaanko Suomikoneen syöksykierre viime hetkillä oikaista vai tyydytäänkö siivoamaan karmeat jäljet vasta katastrofaalisen onnettomuuden jälkeen. Nykyisen rosvokoplan koneessa ei toimi peräsin eikä laskutelineet ja polttoainekin hupenee uhkaavasti. Suosittelisitko hätälaskua vai hyppäätkö koneesta suosiolla, laskuvarjon kanssa vai ilman? Meilläkin niin poliittinen johto kuin media ovat Washington Postin linjoilla, mikä ennakoi lopullisen rysähdyksen tapahtuvan hetkenä minä hyvänsä. Varmin tae suuronnettomuudesta on romuttamoa kaipaavan koneen pitäminen lentoturvallisena, mikä on Sipilän hallituksen keskeisin reaktio kaikkeen tapahtuneeseen.

 

Joka tapauksessa Suomessa on uudistettava niin oikeudellinen kuin poliittinen järjestelmä. Kaikki puolueet ovat väärinkäyttäneet lainsäädäntövaltaansa ja valtion budjettia omaksi edukseen niin räikeästi, että niiden toiminta täyttää ulkopuolisen arvioitsijan silmissä järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit. Maan tapa ei poikkea millään tavalla Yhdysvaltain, Britannian tai muun Euroopan käytännöistä ja siksi saamme ”yllättäviä äänestystuloksia”.

Ainakaan minulle venäläisten syyttäminen kaikesta ei todellakaan mene lävitse, vaikka siinäkin suunnassa on yhtä lailla tarvetta niin arvostelulle kuin kritiikille. Niin kauan kun omat asiat ovat täysin rempallaan, on järjetöntä käyttää aikaansa kenenkään muun arvosteluun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Lähimenneisyydestä eduskunnasta on saatu ainoastaan vahvistusta viestille "haistakaa kansalaiset paska, kun me laitetaan hommaa kuntoon".

Perustuslakivaliokunta torppasi kättelyssä muotoseikkaan vedoten Paavo Väyrysen tekemän kansalaisaloitteen, jotta asialla ei tarvitse kuormittaa demokraattista järjestelmää.

Kun terveydenhoitojärjestelmän ryöstö on saatu loppusuoralle, Berner haluaa rosvota seuraavaksi liikenneväylät. Posti ja Tulli on käytännössä jo melkein lakkautettu.

Ja se, että SDP tulisi korjaamaan tätä soppaa, on vielä naurettavampaa kuin Washington Postin postaus. Vastaus on vielä jossakin nykyisen poliittisen rakenteen ulkopuolella, mutta ainakin toistaiseksi riittävän suorituskykyinen ja tolkullinen organisaatio puuttuu, tai on mennyt minulta ohitse.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Markkinatalous toimii, jos sen annettaisiin toimia. Yksi edellytys tähän on se, että annetaan julkisen sektorin toteuttamalle kunnolliset toimintaedellytykset (tällä tarkoitan ennen muuta, mutta en pelkästään, koulutusta lastentarhoista yliopistoihin ja koko sote-osastoa joka kaikki käsitykseni mukaan sisältyy ns. luonnollisen monopolin piiriin). Väylänpito ja mm. sähkönsiirtoverkot saisivat olla yksinomaan julkisissa käsissä. Hyvin hoidettu julkinen tukee hyvin voivan yksityisen toimintaedellytyksiä. Nyt ei toimi kumpikaan.

Oma kyvyttömyys estää pahan tapahtumista on turhauttavaa. Ainoa näkyvä asia, minkä Sipilän suhteen olen saanut aikaan, oli kun 4/2015 Tampereen vaalimökkien tausta olikin Keskustan toimijoiden sulkema, niin ettei useimmille mökeille ja niiltä päässyt. Vaadin tilan sulkemisen lopettamista ja pääsin Keskustan erääseen kolkkaan pystyttämälle puhujalavalle esittämään vaatimukseni ja niin Juha Sipilä joutui pitämään muutaman sekunnin tauon. Asiat menevät silti niin kuin menevät: jappastelua ja vatulointia riittää samoin kuin berneröintiä, ja berneröinti toteutuisi Bernerin kautta Kokoomuksessakin - kaikki käy kunhan saa tehdä fyffeä uusliberaalin ideologisesti ja siinä ohessa yhteiskunta kelpaa vesilinnun heittoon. Olen pahoillani hyvien vesilintujen puolesta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niinpä, tällä menolla varmistetaan, ettei menetettyjä tuotannollisia työpaikkoja saada enää koskaan takaisin, vaikka niitä toisissa oloissa voitaisiin luoda mieletön määrä. Voisin luvata tältä istumalta jokaiselle suomalaiselle asiallisesti palkatun työn, mutta se edellyttää koko poliittisen kentän kääntämistä toiseen asentoon.

Homma on jopa niin järkyttävän simppeli, että meinaa itkettää ajatellessa kaikkea hukkaan heitettyä lahjakkuutta, mitä suomalaisilta löytyy ylenpalttisesti. Hallitukselle ehkä yllättäen muiltakin kuin insinööreiltä ja ekonomisteilta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kiitos Timo!

Varmasti yksi Sinun parhaita kirjoituksia!

Kansalaiset!
Jakakaa tätä sosiaalisessa mediassa, jotteivät pääse sanomaan: "Ei meille koskaan kerrottu!"

Omasta puolestani haluan sanoa:
"Suojautukaa - ei ole enää paljoa aikaa siihen, että koko ropelli lentää lantakasaan."

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Henry ja tsemppiä sinne Bulgariaan!

Näkisin itsenikin mieluummin jopa siellä rakentamassa omin käsin kelvollista tulevaisuutta heikommistakin lähtökohdista kuin istun täällä poliitikkojen lahjoittamissa sementtisaappaissa, käsiraudoissa ja pakkopaidassa odottamassa vääjäämätöntä mahalaskua.

Olen toki valmistautunut irtoamaan pikaisestikin koneesta, jos oikaisuliikkeeseen ei löydy tahtotilaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olet tervetullut! :)
Ihan oikeasti. Käyn neuvotteluja paikallisen kunnanjohtajan kanssa siitä, että kunnostettaisiin taloja ja tarvittaessa puutarhoja ihmisille, jotka haluavat/voivat muuttaa etelään. Sivumennen sanoen, tämä 'kyläpäällikkö' tuli melkein pöydän yli, kun aloin siitä puhumaan ;)- kylässä paljon vanhempia ihmisiä - nuoriso on muuttanut pois.

Täällä remontoitava talo puutarhoineen maksaa muutamia tuhansia €uroja ja kaikki on erittäin halpaa - leipä ehkä 35 €uro-senttiä, työväkeä saa 3€/tunti ilman mitään ongelmia, taksi noin 15 km = 6 € jne.
Ja täällä voi viljellä noin 8 - 10 kk vuodessa. Tärkein on kuitenkin paikkakunnan rauhallisuus ja ihmisten auttamishalu ja ystävällisyys.

Omat seuraavan 12 kk projektini ovat: pienen sillan rakentaminen, polttopuunhalkomalaite (koko kylän käyttöön), puutarhan perustaminen sekä pienimuotoinen tukkivannesahan rakentaminen sekä eräänlainen puun sormiliitoslaitteisto => tuotetaan laatikoita mehiläishoitajille jne.

Ensimmäinen blogi tulee Vapaavuorossa käsittelemään 'Rakin valmistusprosessi'. Raki on siis tislattava juoma. Täällä sitä saa harrastaa kuka vain.
Täällä on jännää. :)

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #11

Kiitos, olen tutkinut sitäkin ympäristöä enkä pidä täysin mahdottomana, varsinkaan, jos täällä ei saada mitään aikaiseksi ihan lähiaikoina.

Siellä olisi toisellakin tutulla talo valmiina ja hiukan verkostoa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #13

Juu, tiedän. Minun 'telttakeppini' on suoraan etelään, noin 130 km päässä.

Henry

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #15

millos sä oot bulgariaan muuttanu, eiks sun kreikas pitäny olla.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #17

Kreikka kävi mun lompakolle liian kalliiksi - hinnat puolittuivat kun tulin Bulgariaan noin kuukausi sitten.

Henry

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman Vastaus kommenttiin #11

Suomi joutuu aika ajoin eli noin 50 vuoden välein täydelliseen henkiseen ja taloudelliseen konkurssiin. 1900-luvun alussa meidän pelasti Amerikka ja 1960/70-luvuilla Ruotsi. Näihin maihin konkurssista ylijääneet ihmiset saattoivat paeta sitä äärimmäistä köyhyyttä, mitä Suomeen jääminen olisi merkinnyt. Nykymaailmassa noin selkeitä pakopaikkoja ei enää ole, mutta kohta niitä on vain pakko ryhtyä itse kunkin kartoittamaan. Vaikka ei itse olisi fyysisesti uhattuna, niin tämä Suomen nykyinen meno on jo niin iljettävää, ettei sitä voi katsella ilman pahoinvointireaktioita.

Suomen kehitykselle on ollut tyypillistä, että meillä on joko tahallisesti tai taitamattomuuttaan hävitetty kaikki 'win-win'- tyyppinen kanssakäyminen ihmisten välillä. Jokainen vuorovaikutussuhde perustuu 'win-loose' -tyyppisen heikomman osapuolen hyväksikäyttöön. Julkinen valta on sokealla markkinauskollaan vain vahvistanut tätä kehitystä. Se on sotkenut markkinataloutta ja lakiin perustuvaa sääntelyä keskenään ja yhä useammin nähdään jopa 'loose-loose'- tyyppisiä ratkaisuja, joilla ihmiset usutetaan toisiaan vastaan. Julkisen vallan suurta roolia ihmisten välistä kanssakäymistä säätelevän moraalin ylläpitämisessä ei ole Suomessa enää pitkään aikaan tunnustettu, vaan jokainen valtaan päässyt taho on alkanut ajaa oman lobbynsä intohimoja seurauksista välittämättä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #35

Ajattelen täsmälleen samoin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Henry B., muuttoa suunnittelen itsekin Ranskaan tai Espanjaan. Nyt on vielä vuosi kuitenkin odoteltava ja valmisteltava. Pahalta näyttää Suomen tilanne.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Laita joku neljän hengen seurue pystyyn - tai vaikka vähemmän ja tulkaa tänne tutustumaan ennenkuin päätät(te).
Täällä pystyy majottumaan kyläläisten luo, siis perheisiin, hyvin pientä maksua vastaan.
Lennot Helsingistä Burgakseen on noin 80 € per sivu (jos tilaa liput noin 6 viikkoa etukäteen).
Mun s-postiosoite on mun profiilissani.

Henry

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #19

Kiitos tiedosta, Henry! Tulen mielelläni katsastamaan. Joskus olen käynyt lomalla Sunny Beachilla - ajasta on kivoja muistoja.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #21

Sunny Beach on niin passee'.

Tulette tänne missä joka aamu kadulla on uudet lehmänläjät ja lampaat kirmaavat laitumella ja älyttömän kaunis hevonen syö ruohoa aidan takana.
Kunnon elämää eikä mitään hampurilaisia.

Mun paras kaveri on harmoniikkaa soittava vireä vanhempi mies, joka on luvannut opettaa naisille poloneesia. (On kait joku tanssi.) :)

Tämän talon omistaja tullee joskus maaliskuussa - voisitte tulla samalla koneella.

Henry

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Hyvä tilannekuva katsaus. Toivottavasti kirjoitus leviää yli puolue-, aate-, etujärjestö- ja mediarajojen.

Itse olen näiden asioiden suhteen. maallikko, mutta yritän pysyä myös ison kuvan suhteen kärryillä.

Joten mikä mahtaa olla tämä Fipo-laki asia? Onko mitään enää tehtävissä? Ja onko Suomen budjettivalta siirretty EU:n määräysvallan alle?

FIPO
16.9.2014 Kirjoittanut Roope Uusitalo

Valtiovarainministeriön eilen julkistama ennuste oli synkänpuoleista luettavaa. Varsinainen uutinen ennusteessa ei kuitenkaan ollut talouskasvun olemattomuus, vaan se että Suomi rikkoo räikeästi vakaus- ja kasvusopimuksen alijäämärajaa.

Vielä keväällä ennustettiin että suhdannevaihteluista putsattu julkisen sektorin rakenteellinen alijäämä olisi tänä vuonna vain vähän suurempi kuin Suomen itselleen asettama 0,5 prosentin raja. Ensi vuonna alijäämän piti kutistua selvästi pienemmäksi. VM:n tuoreimman ennusteen mukaan rakenteellinen alijäämä kasvaa kuitenkin jo tänä vuonna 1,2 prosenttiin ja hallituksen viimekeväisistä säästöpäätöksistä huolimatta pysyy noin yhden prosentin suuruisena 2015 -2018.

http://blog.hse-econ.fi/?p=6251

Julkaistu lokakuu 5, 2015
Kirjoittanut voima
"Leikkaa, leikkaa, kirkkaamman kruunun saat"

Teksti Antti Ronkainen Kuvat Valtioneuvoston kanslia

Oppositiopuolueet siunasivat hallitusvuosinaan nykyisen talouskurin.

http://uusi.voima.fi/artikkeli/2015/leikkaa-leikka...

Jatkuvien leikkausten takana on se, että Suomi on luovuttanut lisää budjettivaltaansa EU:lle? Jos näin on, niin miksei sitä kerrota kaikille meille?

Mistä mahtavat nuo prosenttiluvut tulla?

Fipo-laki Finlexissä
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120869

*****

Kuka on oikeassa?
"Sipilä pelottelee turhaan – komissio ei määrää Suomen leikkauksia"
Taloussanomat 21.9.2015

 http://m.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/09/21/sipila-pelottelee-turhaan-komissio-ei-maaraa-suomen-leikkauksia/201512218/12

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Petri, kyllä tästä on tullut astetta vaikeampaa, mutta sitäkin välttämättömämpää. Ellei kykyä löydy, neuvon juoksemaan karkuun tai varaamaan riittävästi sapuskaa ja kättä pidempää itsensä varjelemiseksi.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

TI: "Kaikki puolueet ovat väärinkäyttäneet lainsäädäntövaltaansa ja valtion budjettia omaksi edukseen niin räikeästi, että niiden toiminta täyttää ulkopuolisen arvioitsijan silmissä järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit."

Siinäpä se. Arvostan (mutta tätä ei pidä tulkita väärin muun järjestäytyneen rikollisuuden tukemiseksi) Etelä-Italian perinnejärjestöjä Camorra, Cosa nostra, N'drangheta ja Sacra corona unita siinä, että ne eivät pyri teeskentelemään mitään muuta kuin mitä ne oikeasti ovat, siitäkin huolimatta, että osaavat verkostoitua luonnollisten yhteistyökumppanien, kuten kulloinkin vallassa olevien puolueiden (useimmiten Democristiani, mutta kaikki käy) ja vapaamuurarijärjestöjen (ennen muuta loosi P2) - erotukseksi näistä perinnejärjestöistä kotimaiset puolueemme esittävät itsekukin puoluetta, vaikka toiminta täyttää perin usein mafian tunnusmerkit - jos on valittava, valitsen aidon asian: forza oikea mafia. Kotimaisista pienemmistä puolueista Vihreät ja KD ovat tehneet pahaa sen, minkä lihasten koko sallii ja PS ei ole vielä ehtinyt kovin paljon pahaa tehdä, mutta tekojen kertymä silläkin on vain ajan kysymys.

Kunhan ensimmäiseksi päästäisiin lakiin ja perustuslakiin perustumattomasta eli määritelmällisesti laittomasta puolue- ja ryhmäkurista, joka vaivaa jokaista tällä hetkellä eduskunnassa olevaa puoluetta, voitaisiin aloittaa itsetutkistelu ja pohdinta puolueen tehtävän oikeasta luonteesta, tehdyn pahan korjaaminen ja korvaaminen...lista jatkuu miltei loputtomiin.

TI: "Joka tapauksessa Suomessa on uudistettava niin oikeudellinen kuin poliittinen järjestelmä."

Perustuslakituomioistuin ja sitova kansanäänestys esimerkkeinä.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

"Ei ole terveyden merkki, että on sopeutunut syvästi sairaaseen yhteiskuntaan."

-Jiddu Krishnamurti, Intiassa syntynyt filosofi ja elämäntaidon opettaja-

Morjens vaan, Timo, pitkästä aikaa, ja onnittelut tuoreesta valinnasta Kansalaispuolueen asiantuntijajäseneksi.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

STT:n mukaan EU:n Brexit-pääneuvottelija Guy Verhofstadt on Time lehden haastattelussa esittänyt, että Britannian kansalainen voisi halutessaan ostaa EU-kansalaisuuden Brexitin jälkeen, sillä moni britti haluaisi edelleen kuulua EU:hun. Tällaisia aivopieruja sitä syntyy kun epätoivo ottaa valtaa.
Ehkäpä sitä vastavuoroisesti olisi EU-kansalaisella oltava mahdollisuus myös ostaa itsensä ulos EU:sta? Paljonkohan se maksaisi? Hyvä joululahjavihje järkiväelle.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Asiaa kyllä mutkistaa se, ettei tulevaa kaatoa pääse täysin turvaan missään.

Olisi kyllä suurta viisautta varautua ennalta sen verran, ettei tulevia liikkeitä tarvitse suunnitella juostessa.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Loistava kirjoitus Timo!
Suomi Oy Ab on konkurssin partaalla, joka sitä ei ymmärrä - nukkuu täydellistä 100 vuotista unta.

- 2 200 000 suomalaista ei enää kykene maksamaan laskuja aina ajallaan -40% kansasta!

- 540 000 on ulosotossa ja sen vaikutus on 1 000 000 suomalaiseen

- 371 800 maksuhöiriöistä

- Suomi on EU tarkkailussa, koska n. 1 200 000 suomalaista elää alle köyhyysrajan

- 500 000 työtöntä ja lisää tulee, koska järjetön verotussysteemi pakottaa 2000 yritystä konkurssiin vuositasolla.

- Suomen väestöstä 25% on eläkeläisiä ja 16% alle 14 -vuotiaita

Kenen mielestä Suomella on varaa osallistua Ranskan ja Saksan pelastustalkoisiin niiden Kreikka lainojen takia - varsinkin, kun Deutsche Bankin sotkut eivät kestä edes päivänävaloa?

Kenen mielestä Suomella on varaa ottaa lisää valtionvelkaa näillä ed.main. luvuilla?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Kenen mielestä Suomella on varaa osallistua Ranskan ja Saksan pelastustalkoisiin niiden Kreikka lainojen takia - varsinkin, kun Deutsche Bankin sotkut eivät kestä edes päivänävaloa?"

_____________________

Öööö? Kataisen ja Kokoomuksen pesänjakajien mielestä?

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Hilkka! Ei kenelläkään. Sipilä kumppaneineen tekee nyt lisää alijäämää ja sitten toivotaan toivotaan että joku marsilainen sijoittaja tulee pelastamaan meidät.

Kakku pitäisi ensin leipoa, jotta siitä on jaettavaa. Nyt isot pojat varastaa niin jauhot, munat, sokerit kuin kulhotkin. Kaupan päälle saadaan vinoilua siitä, ettei saada pelkällä hiivalla ja vedellä jatkettua petusta kakkua.

Tilanne on karmeampi, mitä juuri kukaan osaa kuvitella. Vähänkin suurempi vastoinkäyminen markkinoilla sysää meidät jyrkänteeltä alas. Toisaalta, pelastautumiseen löytyy kyllä välineet, mutta ne olisi otettava viipymättä käyttöön. Siitä ehkä tuonnempana lisää.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

On uskomatonta, ettei vieläkään Suomen poliittinen johto kykene, uskalla tai osaa katsoa realistisesti Suomen etua...se ei todellakaan ole eurossa, siitä talousoppineetkin ovat aika samaamieltä. Eikä osallisuus Eu:ssa todellakaan ole Suomen kansalaisilta kysytty asia. Nythän ollaan kyhäämässä eu-liittovaltiota (mikäli nyt eu ei romahda ensin) ja tätä ei todellakaan ole kansalta kysytty -90 luvulla. Suomen kansa huutaa oikeudenmukaisuutta ja itsenäisyyttä eu-teknokraateilta takaisin. Mutta tätähän korruptiohallinto ei tule tekemään, siis kansanäänestystä. Pahoinpelkään että tulppa poksahtaa kohta....painetta meinaan totaaliseen muutokseen kansan syvissä riveissä riittää.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Neuvostoliitto/Moskova = EU/Bryssel/Strasbourg

Suomi/Helsinki = Itä-Mantsuria/Vladivostok

Käyttäjän jarisuominen kuva
Jari Suominen

"Nyt on kyse ainoastaan siitä, halutaanko Suomikoneen syöksykierre viime hetkillä oikaista vai tyydytäänkö siivoamaan karmeat jäljet vasta katastrofaalisen onnettomuuden jälkeen. Nykyisen rosvokoplan koneessa ei toimi peräsin eikä laskutelineet ja polttoainekin hupenee uhkaavasti."
Timo Isosaari​ on pitkälti oikeassa. Kirjoituksessa häiritsee lähinnä tuo yhden suurvallan eli Venäjän valkopesu. Aivan selvää on että Venäjä käy mediasotaa. Olisi hullua jos ei kävisi. Peräänkuuluta kriittisyyttä KAIKKEA kohtaan, mutta kriittisyys ei tarkoita oman kuplan tyrkyttämistä vaan rakentavaa ja asiallista keskustelua siitä miten mafia syrjäytetään rauhanomaisesti demokraattisin keinoin. Avainasemassa olemme me tavalliset ihmiset. Alistummeko orjiksi vai käytämmekö valtaamme?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kuten totesin, Venäjällä riittää arvosteltavaa, mutta mitä se meille kuuluu? Pointti oli se, että Venäjää käytetään naurettavalla tavalla keppihevosena omien möhläysten peittämiseen.

Me suomalaiset olemme nyt asemassa, mistä meillä ei ole varaa arvostella ketään muita kuin itseämme.

Toki siitä huolimatta on seurattava geopolitiikassa tapahtuvia käänteita ja pyrkiä sovittamaan omat intressit ja tavoitteet siihen. Siinäkin suhteessa vetoamme vain EUn yhteiseen ulkopolitiikkaan, jota ei ole edes olemassa.

Moniko tietää, kuka on EUn ulkopolitiikasta vastaava ministeri, tai mitä hän on saanut aikaan?

Juha Hämäläinen

Ei kai tuo ole ihme, että pienen Pisa-Suomen Pisa-johtava ingenjööri ja sen kööri jättää "kansan mielipiteen" huomiotta, kun uuden utukainen YK-päämieskkin siihen kehoittaa (tosin pakolaisongelmassa).

Lyödään vetoa, että YK tekee seuraavassa isossa kokoukksessaan päätöslauselman, jossa "demokratia" ja sen "vaarallinen" esiintymismuoto "suora demokratia" kielletään vihapuheena, fasistisena tai pelkästään liian vaarallisena näille "vapaa herroille" joita maailman ihmiset pitää hengissä puhumassa paskaa tuutin täydeltä illat, vuodet ja vuosisadat toisensa perään!

Ps. Sopu USA-RUS saattaa poistaa joitain "ei toivottuja" kasvoja Suomesta hyvinkin pian! Ja sekös meitä naurattaa (Hämiö)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Mä en uskalla lyödä vetoa sun kanssa mistään, olet liian usein oikeassa ;)

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Hyvä kirjoitus Timpalta.

Sitoutumattomuus sekä Suora Demokratia saattaisi vielä pelastaa mitä pelastettavissa on tässä tasavallassa.Nyt pitäisi ensi vuoden kuntavaaleihin joka kunnassa perustaa Sitoutumattomia yhdistyksiä mitkä osallistuisivat vaalitaistoon täysillä listoilla.Antaisivat kaivatun vaihtoehdon puolueiden suhmuroinnelle.Tällä on todellakin tilausta mutta se vaatii paljon työtä sekä pääomaa.

Puolueisiin sitoutumattomuus on tasavallassamme kasvava voimavara.Moni äänestäjä ei edes tiedosta sitä tosiseikkaa , että lähtökohtaisesti 90 % äänestäjäkunnasta on jo valmiiksi sitoutumattomia sillä vain noin joka kymmenes suomalainen kulkee puoluekirja takataskussa kohti uusia pettymyksiä.

Sankka joukko äänestäjiä varmasti tuskailee puolueiden tapaa toimia ja etsii vaihtoehtoa vaaleissa.Miksi äänestäisit puolueita mitkä edustuksellisen demokratian varjolla esittävät saman satunäytelmän vaalikaudesta toiseen.Päätetään tärkeistä asioista kuitenkin puolueen ryhmän edun mukaan ja äänestäjän ääni kaikuu liian usein täysin kuuroille korville.Edustuksellisessa demokratiassa edustaja ei ole velvollinen noudattamaan äänestäjiensä tahtoa vaan voi vapaasti harkita minkä päätöksen tekee.Tosin tässä vaiheessa tulee se surullisen kuuluisa puoluekuri mikä muokkaa päätöksen puoluesidonnaisen ryhmän edun mukaiseksi.

Brexit eli Britannian ero Euroopan unionista sekä Yhdysvaltain presidentinvaalit osoittivat,että äänestäjät ovat kyllästyneet ammattipoliitikkojen valheellisiin vaalilupauksiin.Kansanvaltaa ei pidä harjoittaa suljetuissa kabineteissa eikä muissa vallan kammioissa vaan aktiivisessa vuorovaikutuksessa suoraan äänestäjiin.Sitoutumattomuus ja Suora Demokratia saa varmasti lisäpotkua näistä maailman tapahtumista ja herättelee piintyneenkin puolueita aina äänestäneen kansalaisen etsimään uusia vaihtoehtoja millä saa äänensä kuuluviin kansanvallan kiemuroissa.
Nyt tuumasta toimeen joka niemessä ,notkossa ja saarelmassa.Periksi ei pidä antaa vaan vyöryttää rohkeasti demokratian puolesta.Me olemme paljon velkaa maamme veteraaneille siksi nyt kaikki peliin yhteisrintamassa.Kuntavaalit lähestyy joten hakkaa päälle....!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ehdotin puolivakavissani jo taannoin Ipun hallituksen kokouksessa, että meidän olisi esimerkin omaisesti vaadittava puolueiden lakkauttamista ja lakkautettava oma puolue ensimmäisenä. Jäin pois toiminnasta, koska tuloksia ei saavutettu ja omakin elämä olisi elettävänä.

Näin jälkikäteen olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että kaikki toimivat ratkaisut löytyvät nimenomaan puoluekentän ulkopuolelta. Olemme tottuneet liiaksi siihen, että keskusjohto hoitaa, mutta kun hoitaa päin helvettiä, niin asiat on silloin otettava omiin käsiin.

Meidän on uudelleen opeteltava yhteistyö, yhteisöllisyys ja keskustelutaito, koska ne ovat kuolleet tässä hierarkkisessa sosialismin sovelluksessa. Kaikista on koulutettu vain uskollisia alamaisia, henkisiä eunukkeja, joita voi kohdella orjina ylhäisön haaremeissa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No nyt!! Nyt Timo tuli taas asiaa!!
Olen kauan puhunut siitä, ettei tarvita mitään hallintopyramiideja tai muitakaan -himmeleitä.
Yhteiselon ja päätöksenteon tulee toimia vaakatasossa, jossa kaikki ihmiset ovat samalla viivalla. OLen aiheesta tehnyt grafikkaa ja kirjallisia esityksiä, lähetellyt näitä myös mm. IPUun - mutta sitten ei aleta edes keskustelemaan asiasta.

Henry

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Ihmiskunta on aina ollut johdateltavissa ja kyllä sitä onkin viety kuin pässiä narussa. Enkä usko, että tämä tulee järin pian muuttumaan. Ikävä kyllä. Jokaisella vuosisadalla on olleet omat fundamentalistinsa, joiden ohjeiden tai määräysten mukaisesti on eletty. Välillä on menty hienovaraisesti mutta ajoittain on kiskottu kynsiäkin poikkiteloin asettuvilta omilla aivoillaan ajattelevilta. Ainoa, mikä on pysynyt, on eliitti joka on osannut aina valvoa omaa etuaan. Kyynisesti olen sitä mieltä, että vastakin joku tulee asettumaan toisten yläpuolelle vedättämään muita ja tekemään itseään korvaamattomaksi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Aina se eliitti on sieltä noussut, vaikka välillä on jotain ludwigia viety giljotiiniin.

Lähihistoriassahan ei ole oikeastaan kuin eliitin teurastuttamia valtiopäämiehiä, mutta nyt edetään aika lailla Ranskan vallankumouksen osoittamaan suuntaan. Se lienee niitä harvoja kertoja kun rahvas on väsynyt niin paljon eliitin sikailuun, ettei ole tarvinnut ulkopuolisia yllykkeitä latvuksen lyhentämiseen.

Nyt tilanne poikkeaa aiemmista siinä, että lukutaito ja tiedonsiirto on käytännössä lähes kaikkien ulottuvilla. Vielä kun niitä opittaisiin käyttämään kunnolla, niin homma voisi mennä tällä kertaa vähän väkivallattomammin.

Toimituksen poiminnat