iitimo

Audiovisuaalinen saaste - en osta mitään

En tiedä teistä muista, mutta itse olen saanut tarpeekseni jo ajat sitten. Infoähky ei riitä kuvaamaan olotilaa, joka aiheutuu turhaakin turhemman viihdehötön, katteettoman mainostulvan ja kaiken älyttömyyttä korostavan ”uutisoinnin” kakofoniassa. Olo on kuin letkulla pakkoruokitulla hanhella, jonka maksaa kasvatetaan räjähdyspisteeseen ennen teurastusta. Joulua edeltävä markkinahumu vain pahentaa tuntemuksia. Liiallinen altistuminen audiovisuaaliselle saasteelle ei tee mitään muuta kuin ahdistaa ja passivoi.

En vain ilmeisesti kykene tajuamaan tällaista mediabulimiaa, kun en ehdi edes oksentaa sitä mukaa kun uutta tungetaan kaikkien aistien lävitse. Onneksi täällä korvessa asuessa mölytoosien sulkeminen ja lehtien tilaamatta jättäminen antavat mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. Hiljaisuudella on taipumus muuttua luovuudeksi, jonka voi ”tulostaa” itselleen vaikka näppäilemällä kitaraa tai askartelemalla ajatustensa tuotokset muuten nautittavaan muotoon. Ainakin voi yrittää, vaikkei aina onnistuisikaan.

Siksi emme tänäkään jouluna osta ainuttakaan lahjaa. Meillä on jo viides lahjaton joulu. Turha ja laaduton krääsä korvataan hyvällä ruoalla ja juomalla sekä kiireettömällä yhdessäololla perheen kanssa.

 

Tämä ei ole pelkästään itsesuojeluvaiston sanelema reaktio, vaan tietoinen ja markkinaehtoinen kannanotto niin audiovisuaalista saastetta kuin turhaa kulutustakin vastaan. Aivoton massaviihde ja tarkoitushakuinen pelottelu ovat vain globalisaation edistämisen välttämättömiä välineitä. Jos mahdollista, vielä etovampaa on se kiire, millä meidän pitäisi tuhota oman hyvinvointimme perusta.

Olemme antaneet globalistien tuhota jo alkutuotantomme ja suuren osan teollisista työpaikoista. Koska emme sen vuoksi kykene enää maksamaan heidän holtitonta kulutustaan, joudumme tänäkin vuonna seuraamaan katseella, kuinka he kavaltavat 5-7 miljardia euroa uutta velkarahaa entisten syömävelkojen päälle.

Media tietysti elää tämän mässäilyn roippeilla, oman uskottavuutensa kustannuksella. Epätoivoissaan se on masinoinut naurettavan idioottimaisia kampanjoita niin ”vihapuhetta” kuin ”valeuutisointia” vastaan. Ainoa seuraus tulee olemaan, että ne karkottavat keskuudestaan loputkin arvostelukykyiset seuraajat ja maksajat.

Suuret mediatalot tekevät itsensä tarpeettomiksi. Meillä on jo käytössä niin halpaa välineistöä ja jakelutiet, että voimme tuottaa itse tarpeelliset sisältömme, ilman sanomaamme vääristäviä välikäsiä. Jääköön tämä niin joulusaarnaksi kuin ennusteeksi tulevan vuoden kehityksestä.

 

Suljen joulun ajaksi myös oman saastetoosani ja palaan ensi vuonna siihen, miten voimme korjata globalistien aiheuttamat vahingot ja luoda jokaiselle suomalaiselle kunnolliset työpaikat. Muut voivat Suomen esimerkkiä seuraten laittaa omat tonttinsa kuntoon. Toisten tonteilla on jo hilluttu riittävästi ja siitäkin aiheutuneet vahingot ovat hoitamatta. Puuttunen siis jatkossakin erilaisiin epäkohtiin, joiden vuoksi kansalaiset joutuvat oikeusmurhien uhreiksi.

 

Lämmin kiitos kaikille lukijoilleni kannustuksesta kuluneena vuonna, sekä Levollisen Rauhaisaa Joulua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Seuraava konkreettinen kannanottoni koskee Windowsia, joka häipyy ensi tilassa tältä koneelta kaikkien vähänkään Microsoftiin viittavien härpäkkeiden kanssa.

Ei tule mieleen yhtään muuta teknistä sovellusta, mikä olisi pilannut elämää yhtä paljon kuin wintoosan aiheuttamat ongelmat. Tätäkin wordilla kirjoittaessa koko masiina sammui ilman ennakkovaroitusta, eikä riviäkään jäänyt talteen. Yleensä on jäänyt, joten en tullut tallentaneeksi välillä.

Jos Windows olisi auto, viranomaiset eivät voisi sallia sen käyttöä tieliikenteessä. Katsotaan, mitä ammattimiehet laittaa tilalle. Ruusut ja risut luvassa, kunhan käyttökokemusta kertyy.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ostin jokunen vuosi sitten kannettavan. Hintahaitarin alapäästä olleena suorituskyky ei ollut kirkkainta kärkeä. Windowsilla jäi jopa hiirikin jumiin pelkällä toimisto-ohjelmalla. Uusi kone sentään!

Olisi ollut aivan turha laite ilman Linuxia. Ubuntun laitoin. Halpa laite Linuxilla hakkaa suorituskyvyssä kalliimman Windows-härpättimen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvää Joulua Sinulle !

Jk. Ubuntu on ihan toimiva käyttis, vaatii hiukan vihkiytymistä, mutta toimii kyllä oivasti.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Timo, samoin levollisen rauhaisaa joulua!

Sain poimia (helpommin sanottu kuin tehty, rauhassa keskittyen tahtia noin 0,9 litraa tunnissa yksitellen, miltei joka marja ehjänä) ystävieni kaksi tyrnipensasta/puuta tyhjiksi syksyllä ja sijainti Rämsöö. Ajaessani noina parina viikkona seudulle ja takaisin havaitsin Sarkolan tienviitan ja totesin, että asutpa kauniilla kulmilla: sekä korpea että (vanhaa) viljelymaisemaa. Metsän rauhaa tyrnejä poimiessa merkitsivät myös korpit, jotka kujersivat omaan tapaansa - äänellään nekin, mutta henkilökohtainen suosikkini linnuista on silti pehmeän karhea, katu-uskottava varis.

TI: "Puuttunen siis jatkossakin erilaisiin epäkohtiin, joiden vuoksi kansalaiset joutuvat oikeusmurhien uhreiksi."

Kansalaisen kiitos. Epäkohdat eivät ihan heti lopu, mutta rajallinen määrä niitäkin lopulta on ja asiat jotenkin, joskus, korjattavissa.

Pekka Iiskonmaki

Suomalainen joulu on niin lattea kuin muutkin juhlat Suomessa. Normiriemua.

Vappuna marssitaan synkkänä ja masentuneena. Se ei vaan onnistu Suomessa.

http://rakennusliikeerbau.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Älä nyt Pekka, täällähän on tiettävästi joulu ainainen. Me vaan ollaan liian vanhoja siihen, että lähdettäisiin bilettämään puolilta öin ja palattaisiin aamusta potemaan kauheaa kankkusta.

On kieltämättä ikävä niitä aikoja, kun bändit soitteli ajoissa ja pääsi nukkumaan puolen yön jälkeen.

Toivottavasti pääset nauttimaan joulusta valitsemallasi tavalla!

Pekka Iiskonmaki

#8
Tässä vielä latailen akkuja ja sitten alkaa valon juhla tänä vuonna roomalaisessa hengessä.

Oksentamaan emme sentään rupea ja lyijyastioissa ei glögiä tehdä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Sain parhaan joululahjani, pojat lämmittivät savusaunan, raudusvastalla vihdoin itseni punaiseksi, niin ei tullut pahat ajatukset edes mieleen.
Sauna on vaan niillä kansoilla jotka syövät ruisleipää.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Timo Isosaari,

ihmettelen, miten teille ei ilmeisesti tule vierotusoireita sulkemalla ajanmukaisen pötytulvan, joka paikasta tunkevan musan, radion ja TV:n turhanpäiväiset lätinät, joissa keskustelijat enimmäkseen höpisevät perheidensä asioista ja ulkoilustaan yms.

En ole moneen vuoteen jaksanut katsoa muita television ohjelmia kuin uutiset ja joskus urheilua. Radioa ennen paljonkin kuuntelin, mutta nykyinen puheradio on lähes pelkästään toisensa hyvin tuntevien toimittajien keskinäistä turhanpäiväistä lätinää. Tiedän nimeltä vain harvoja julkkiksia. Oletan nykyisessä maailmanmenossa olevani erinomaisen vanhanaikainen. Osaan kuitenkin käyttää tietokonetta ja ns. älypuhelinta melko hyvin; luen BBC:n uutisia ja Time-magazinea ja jonkin verran ranskalaisia lehtiä. Aikoinaan tilasin myös Neuvosto-Karjalaa ehkä eniten kielellisistä syistä: Neuvosto-Karjalan suomenkieli oli ihastuttavan vanhanaikaista sävytettynä aivan mainion huvittavalla neuvostopropagandalla. Ehkä alan lukea vielä jotain venäjänkielistä lehteä, vaikka vieroksun maan ajanmukaista ääri-imperialistista, kiihkokommunisminsukuista menoa.

Pienen erimielisyyden lisään: globalismia emme voi eikä meidän tule vastustaa, koska se voi pelastaa ihmiset ja (muut)eläimet ja rakentaa alun ihmiskunnalle. Globalismissa on paljon korjattavaa. Tiedämme kaikki, että tie on pitkä, vähintään tuhat vuotta, joka kuitenkin on kuin silmänräpäys.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Taisto, ei tule vieroitusoireita. Käytän itsekin nettiä surffaillakseni tärkeimmät uutiset kansainvälisistä lähteistä ja telkkarin olen korvannut jokseenkin kokonaan paljon laadukkaammilla tube-podcasteilla, missä haastateltavat saavat puhua asiansa rauhassa, kenenkään sopottamatta jatkuvasti päälle ja vetoamatta ohjelma-ajan loppumiseen.

Olen välillä pitänyt kuukausienkin taukoja kaikista medialähteistä, enkä palattuani huomaa menettäneeni yhtään mitään. Sama soutaminen ja huopaaminen siellä jatkuu.

Voi olla, että meillä on erilainen käsitys globalisaatiosta. Minun näkemykseni on, että ilman vahvaa lokaalitaloutta ja toimivia paikallisyhteisöjä meillä ei ole mitään edellytyksiä harrastaa kansainvälistä yhteistyötä kestävältä pohjalta.

Ei tietenkään ole mitään järkeä linnoittautua omalle maalleen, mutta motto voisi olla: toimi paikallisesti, keskustele ja pidä yhteyksiä globaalisti.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Timo,

kiitos vastauksesta. Alamme jopa lähestyä keskustelua, mikä on melko poikkeuksellista näillä palstoilla. Olen täysin samaa mieltä että on erinomaisen tärkeää tuntea olevansa esim. keski-uusimaalainen, kuten itse olen. Teen lähes jokapäiväistä veteraanityötä edelleen sekä Keski-Uusimaalla että koko Uudenmaan maakunnassa. Olen lukuisia ulkomaiden vuosia lukuunottamatta asunut sekä Järvenpäässä että Tuusulassa ja jo 1965 lähtien kiintynyt vahvasti Keski-Uusimaahan - Forssassa 1941 syntyneenä Antreasta kotoisin olevana evakkona ja 7-8 lapsuusvuotta kiertelevää elämäntapaa viettäneenä evakkolapsena, vanhempien hyvin hoitamana ja jo 8-vuotiaana kokopäiväiseen työhön sokerijuurikasmaalla opettamana/ohjaamana/pakottamana. Olen siis aivan samaa mieltä siitä, että pitää toimia paikallisesti, keskustella ja pitää yhteyksiä globaalisti, mutta lisään että on hyvä myös toimia globaalisti, jos suinkin mahdollista ja kehittää omalla vaikkapa vähäisellä voimalla sovinnollista ja hyvää elämää maapallolla.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mac toimii hienosti eikä petä käyttäjäänsä. Vaihdoin 7 vuotiaaseen iMaciini terasen ssd-levyn, ja eikun vain toimii, jopa paremmin kuin uutena ;) Joo, tähän sopii erinomaisesti seuraava lyhyt lauluntapainen > Eric Idle - Fuck Christmas (se hösä) > https://www.youtube.com/watch?v=FOg7aPNLLG0 Hyvää kevään odotusta ;)

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Vietän ensimmäistä täysin lahjatonta jouluani, mukava lukea että muutkin ovat päätyneet samaan ratkaisuun. Televisiota en ole koskaan omistanut enkä aio sellaista hankkia. Sillä ei yksinkertaisesti tee yhtään mitään.

Hyvää joulua!

Toimituksen poiminnat