iitimo

Obaman kausi päättyy häpeällisesti

Suurin odotuksin kaksi kauttaan palvellut ”Hopebama” näyttää siirtyvän historian lehdille ehkä epäonnistuneimpana Yhdysvaltain presidenttinä. Hänen vahtivuorollaan jäätiin kiinni liittolaisten vakoilusta, epäonnistuttiin Ukrainan ”natottamisessa” ja Assadin kaatamisessa. Loputkin arvovallan rippeistä hävisivät Brexitin ja Trumpille koetun vaalitappion myötä. Sisäpoliittisesti ainoaksi saavutukseksi jäänyt Obamacare osoittautui sekin toimimattomaksi ja kaiken kukkuraksi liittovaltion velka tuplaantui.

Viisaampi olisi väistynyt vähin äänin takavasemmalle, mutta mitä vielä; mies ryhtyi loppumetreillään kostotoimiin omista tappioistaan niin seuraajalleen kuin muillekin syyttömille osapuolille. Kotimaassa runnotaan läpi sananvapautta rajoittavia lakeja ja vaalitappio vieritetään hataraakin olemattomammin todistein venäläisten niskoille. Voiko päämies enää lapsellisemmin ja pikkusieluisemmin käyttäytyä?

Jos Putin oikeasti kykenisi hakkeroimaan toisen suurvallan internet-verkoista riippumattoman vaalikoneiston, jäisi kaikkien ylilyöntivitsien kruunaamaton kuningas, Chuck Norris, auttamatta hopealle.

On täysin ennen kuulumatonta, että muutamaa viikkoa vaille ex-presidentti ryhtyy karkottamaan venäläisiä diplomaatteja 72 tunnin varoitusajalla, kun hänen seuraajansa on ilmoittanut tavoitteekseen parantaa maiden välisiä suhteita.

Jos Obama kuvitteli tässä lyövänsä uransa viimeisen kunnarin, poltti Putin hänet nolosti jo ykköspesälle. Hän ilmoitti, ettei Venäjä alennu tällaiselle ”keittiödiplomatian” tasolle, vaan vastavuoroisesti odotettujen karkotusten sijaan kutsui amerikkalaisdiplomaatit lapsineen Kremliin juhlistamaan uutta vuotta Trumpin valtakautta odotellessa. Trump ehättikin onnittelemaan Putinia älykkäästä siirrosta twiitissään.

Suhteiden tasapainottuminen olisikin enemmän kuin tervetullutta vuosia jatkuneen eripuran kylvämisen sijaan. Toivottavasti Obama käyttää loppukautensa golf-kentillä ja jättää politiikan itseään pätevämmille. Luulisi, ettei liittovaltion lukemattomilla turvallisuusvirastoillakaan ole varaa turmella omaa uskottavuuttaan, jatkamalla likaisten temppujen sarjaa Obaman ja Demokraattisen puolueen rappeutuneen maineen pelastamiseksi.

Trumpilla on muutenkin kylliksi haastetta edeltäjänsä pesänselvityksessä. Jos väistyvä hallinto ja sitä kritiikittä tukenut media jatkavat omaksumallaan linjalla, alkaa Trumpin kausi katastrofaalisen huonoissa merkeissä. Sellaisen ei pitäisi kuitenkaan olla väistyvän presidentin ilmiselvänä tavoitteena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Trumpin lähtökohdat eivät muutenkaan ole kadehdittavat, koska talouden fundamentit ovat paljon luultua surkeammalla tolalla. Keynesiläinen elvyttäminen ja Fedin suunnittelemat koronnostot eivät näin velkaisista lähtökohdista anna sellaista liikkumatilaa, jota Trump tarvitsisi suunnitelmiensa toteuttamiseen.

Pörssin kuherruskuukausi jääneekin odotettua lyhyemmäksi, varsinkin kun samaiset fundamentit ovat vielä huonommassa asennossa koko maailman kuin liittovaltion talouden kannalta. Kehittyvien maiden dollariveloista tulee päivä päivältä suurempi ongelma.

Ensi vuonna käytäneenkin velkakirjakauppaa roimassa alennusmyynnissä.

Hyvää vuodenvaihdetta ja mielenkiintoista uutta vuotta!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vai on Väyrysen Kansalaispuolueella tuon tason 'asiantuntijoita'. Vaikutat olevan pikemminkin pelkkä trumpilaisten iskulauseiden heittelijä.

http://crfb.org/blogs/has-president-obama-doubled-...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sanoisin, että vaikutelmasi on väärä, joten perustelen "trumpilaisen heittoni" paremmin.

Tietenkin Obama sai perinnökseen pankkikriisin, josta velkaantuminen on pääosin seurausta. On jopa luultavaa, että Trump onnistuu tuplaamaan nuokin velat, ellei kylmästi ala leikkaamaan velkojien saatavia. Sekin on mahdollista.

Velkaantuminen on kuitenkin vain pieni osa kyseenalaista track recordia ja sillä saavutettu talouskasvu on ollut Yhdysvaltain historian hitainta Obaman kausilla. Silti presidentti on vain hallintonsa keulakuva ja koko hallinto on ollut lähes hampaaton niin pankkikriisin hoidossa kuin ulkopoliittisestikin. Tilastollisesti kehitystä näyttää tapahtuneen, mutta jos todellisuus vastaisi tilastoja, Trumpia ei olisi valittu.

Obaman suurin tappio onkin epäonnistuminen eriarvoisuuden kasvun ja finanssisektorin mielivallan suitsimisessa. Ne käytännössä jätettiin FEDin hoitoon, vaikka pankkiireja olisi pitänyt kurittaa rankalla kädellä. Niinpä Obaman kauden päätyttyä pulpahtaa pintaan kaikki maton alle lakaistut ongelmat ja niiden mittaluokka on käsittämätön.

Tässä yhteydessä en näe syytä perata monimutkaista vyyhteä sen pidemmälle, mutta voit lukaista kolmisen sataa aikaisempaa kirjoitustani, joiden perusteella näkemyksiäni tuskin voi leimata "trumpilaisiksi heitoiksi".

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Esa, sinulla on ammattimainen tapa hyökätä henkilöön, harrastatko tätä myös koulumaailmassa ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä Isosaarelle saa sanoa vastaan, ei se siitä hajoa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Tietääkseni sivityneet käyttän sanaa HÄN.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

http://funnyjunk.com/Report+released+on+russia+hac...

Oheisessa linkissä on Obaman hallinnon "todisteet" hakkeroinnista. Huomatkaa pienellä printillä oleva teksti, jossa lukee että kyseessä on teoria eikä sitä voi todistaa.

Obama karkoittaa diplomaatteja salaliittoteorian perusteella.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Juuri tähän hataraan, ellei täysin olemattomaan "todistusaineistoon" perustuen on vaikea ymmärtää, keneen Obama yrittää tällä tempauksella vaikuttaa.

Kasvojen pesu likakaivossa ei yleensä ole kovin vakuuttavaa.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Näissä oleellisin asia ei ole totuus.

Obaman valtakaudella jatkettiin USA:n uuskonservatiivien 1999 alkaneen valtakauden politiikkaa, eli Kaganin Uutta Amerikkalaista Vuosisataa (PNAC).

PNAC oli suunnitelma kuinka NL:kaaduttua ainoaksi suurvallaksi päässyt USA laajentaisi ja sementoisi sotilaallisen ja taloudellisen valtansa globaaliksi.

Tähän liittyi Zbigniew Brzezinskin geopolitiikan käyttäminen sekä Wolfowitzin doktriini, jolla maat jotka kuuluivat NL:n liittolaisiin joko vallanvaihdolla tai sodalla siirrettäisiin USA:n etupiiriin.

Nämä olivat perusta sille miksi Wesley Clark kertoo että 2001 USA päätti aloittaa sodan seitsemän maan kanssa.

"This is a memo that describes how we're going to take out seven countries in five years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran."

Syyrian vallanvaihto oli Hillary Clintonin sähköposteissa jo tammikuussa 2001, eli 8 kuukautta ennen WTC:tä, joka niin sujuvasti sitten laukaisi nämä sodat käyntiin, ensimmäisenä Irak.

Siitä ovat USA:n neokonservatiivit sitkeästi jatkaneet listaa eteenpäin. Iranin kanssa ei saatu pakotteilla sotaa eikä vallanvaihtoa aikaan, Irak, Libya saatiin tuhottua. Syyria ei onnistunut, koska Syyria pyysi ja YK salli Venäjän auttaa.

Tällä alustuksella avaan sen että uuskonservatiivien politiikan perusta on ollut koko ajan valehtelu.

He valehtelivat Irakin aseista, Libyan kansannoususta, Syyrian ja Krimin tapahtumista. He ovat valehdelleet aina, kun se tuottaa sen mitä he haluavat. Oli kyse nyt hakkeroinnista tai mistä hyvänsä.

Ja he ovat voineet tehdä näin koska USA:n apuna on ollut sille lojaali "läntinen arvoyhteisö", jonka media on toistanut jokaisen valheen ja USA:n informaatiosodankäynnin kiltisti.

Ja mikä heidän ollut valehdellessa, onhan USA informaatiosodankäynnin johtava kehittäjä ja tutkija.

INFORMAATIOSODANKÄYNNIN TUOMAT HAASTEET
ILMAVOIMIEN PÄÄJÄRJESTELMIIN

Kandidaatintutkielma
Kadetti
Paulus Kärnä

Todellinen noste informaatiosodankäynnin tutkimiseen ja kehittämiseen käynnistyi Yhdysvalloissa ensimmäisen Persianlahden sodan myötä 1990-luvulla. Yhdysvallat on informaatiosodankäynnin johtava kehittäjä ja tutkija.

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/84957/...

Lähteet:

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_...
https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw
https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Obaman kausi ei vain pääty häpeällisesti, vaan hänen koko presidenttikautensa on ollut häpeällistä. Obama on ollut vain marionetti, jota taustajoukot vetävät langoista.

Putin on äärimmäisen älykäs, kun ei lähtenyt Obaman viimeisiin provosointeihin mukaan, vaan odottaa josko Trump saisi jotain järkeä maiden välisiin suhteisiin. Toivotaan että nämä kaksi suurta maailmanjohtajaa, alkavat rakentaa rauhaa maailmaan ja toimimaan sen hyväksi kaikin keinoin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ainakin Putinia ja Trumpia yhdistää pragmaattisuus ja toiminnan tuloksellisuus. Molempien tavoitteista tietysti voidaan olla hyvinkin montaa eri mieltä.

Näin systemaattisen ja pitkään jatkuneen harhaanjohtamisen jälkeen toivoisi johtamiseen edes selkeyttä ja määrätietoisuutta. Sekin näyttää olevan vaikutusvaltaisten intressipiirien toiveiden vastaista, eli rumien temppujen osasto saattaa keksiä vielä ihan mitä tahansa.

Juha Hämäläinen

Hehe kommenttini katosi someviidakkoon, mutta kokeillaan uudelleen!

Ensiksi: Jos Putin ja Venäjän trolliarmeija pystyisi sekoittamaan US-vaalit niin seitsemän sodan Nobelisti O´boy ei olisi saanut toista kauttaan.

Toiseksi: Jos tämä ulkovaltojen sekaantuminen on totta, se ei anna kovinkaan luotettavaa kuvaa maailman suurimman ydinasevalton tietoturvallisuudesta.....Vai mitä häh ?

Kolmanneksi: Jäämmekö nyt odottamaan tietoa, että Putinin trollit ovat laukaisseet us-ohjukset Iraniin ??????????

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Nyt kannattaisi F-Securen käydä pistämässä hommat jenkeissä kuntoon, etteivät trollit tosiaan kaappaa risteilyohjuksiakin. Nehän mainostaa, että tietoturva on aukoton kaikilla vempeleillä?

Tai sitten Trumpin on palkattava Chuck Norris hoitelemaan pahikset. Iso Arskakin taitaa olla jo vapautunut kuvernementistaan? Syltti ja van Damme vielä messiin, jos muu ei auta.

Britit pärjännevät James Bondilla ja Sherlock Holmesilla, vaikka molemmat ovatkin mielikuvitusolentoja...

Venäläisillä ei taida moisia sankareita olla, ellei Ville Haapasaloa lasketa? :)

Kauheaa pilkata tällä tavalla, mutta mitä muutakaan tähän voi enää sanoa?

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Obama muistetaan Nobelin rauhanpalkinnon vesittäjänä. Nämä hänen "kuolonkouristukset" ovat merkkejä pahasta frustaatiosta. Nolo juttu.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Nobel-komitea katunee katkerasti niin Obaman kuin EUn prenikoita. Paljon pahemmin ei voi palkinnon arvoa vesittää.

EUllahan on myös varsin iso rooli niin Ukrainan kuin Syyrian tapahtumien kehityksessä, eikä nyt puhuta ainakaan positiivisessa mielessä. Saman prosessin seurauksena Euroopan sisäinen turvallisuuskin on huonontunut harvinaisen heikolle tolalle.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Timo: "Paljon pahemmin ei voi palkinnon arvoa vesittää."

Kyllä voi, antamalla palkinto tamburiinimiehelle. Ja senhän he tekivät.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Michelle Obama olis ollut paras pressa jenkeille,mutta minkäs teet,,

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Joo ennekaikkea Michaelilla on paras kampaus ja siihen liittyvä jäsenkortti https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020727892...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Sisäpoliittisesti ainoaksi saavutukseksi jäänyt Obamacare osoittautui sekin toimimattomaksi"
............................

Kuinka niin? Jos kymmeniä miljoonia ihmisiä pääsi sairasvakuutuksen piiriin niin miksi kutsut sitä toimimattomaksi?

Kirjoituksessasi ei ole mitään analyyttistä. Tämmöisiä lokakirjoituksia pystyy kirjoittamaan kuka vaan ihan kenestä vaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tämä olikin äärimmilleen tiivistetty kooste Obaman "saavutuksista", ilman analyysia, kuten toteat. En katso sitä enää tarpeelliseksi, koska olen julkaissut aiemmin runsaasti analyysia siitä, mitä jenkkilässä on mennyt pieleen ja miksi.

Ja ongelma ei nyt ole se, että minä yrittäisin loata Obamaa, vaan totean hänen tehneen sen aivan itse, johtamansa hallinnon avustuksella.

Siellä on nyt niin runsaasti huonoja häviäjiä liikkeellä, että vieläkin typerämpiä ja vaarallisempia kuvioita voidaan nähdä lähitulevaisuudessa.

Hannu Korpilampi

Obamacare on kallis. Monien terveiden sairausvakuutusmaksut ovat moninkertaistuneet. Ihmiset ovat pistäneet kuvia kuiteistaan nettiin, ja yhdenkin kuukausittainen maksu oli hulppea 1800 dollaria.

Obamacare myös estää vakuutusyhtiöitä sorsimasta vakuutusta otettaessa niitä, joilla on jokin olemassaoleva sairaus tai vamma.

Ihmiset ovatkin alkaneet irtisanoa sairasvakuutuksiaan, tarkoituksena ottaa vakuutus vasta kun jotain ikävää sattuu. Tämä on saanut kuukausimaksuihin nostopainetta, mikä on saanut yhä useammat ihmiset irtisanomaan vakuutuksensa.

Lopputuloksena Obamacare on syöksykierteessä: maksajien määrä kutistuu kiihtyvällä vauhdilla, mutta saajien määrä ei.

Asiasta jotain tietävät ovat kommentoineet että Obamacarea ei oltu tarkoitettukaan kestäväksi ratkaisuksivain ensiaskeleeksi, jonka vääjäämätöntä romahdusta voitaisiin käyttää syynä siirtyä single payer -malliin, eli että kaikki kustannetaan suoraan veroista. Hillaryn piti valvoa tätä siirtymää, mutta amerikkalaiset valitsivat toisin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Obamacare on kallis"
.........................

Sivistysvaltion tehtäviin kuuluu kaikkien ihmisten terveydenhoito. Yhdysvallat on ainoa teollisuusmaa jolla ei ole kattavaa terveydenhoito järjestelmää. Esitä joku parempi tilalle joka kattaa kaikki Amerikkalaiset. Itse asiassa Obamacaren vika on se, että vieläkin on joitakin ihmisiä jotka jäävät terveydenhuollon ulkopuolelle.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #55

Ns. sivistysvaltiomme ts. hyvinvointivaltiomme länsimaissa tuottaa jopa ulkomailta asti sairaita loisivia yksilöitä esim. ilmaisella terveydenhuollolla ja sosiaalituillaan, eli se on itse itseään ruokkiva prosessi, joka kannattaisi lakkauttaa, jos USA tai Suomikin halutaan juossain vaiheessa terveeksi parantaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #70

Voisitko pysyä asiassa. Puhuin USA:n kansalaisista.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #84

Käytännössä me suomalaiset olemme USAn kansalaisia vailla äänioikeutta. Terveydenhoitosuunnitelmilla pyritää tekemään kansalaiset riipuvaiseksi keskusvallasta.

Hannu Korpilampi Vastaus kommenttiin #55

Usalla on valtava armeija, valtavine kuluineen. Muilla länsimailla on kattava terveydenhuoltojärjestelmä, ja pienet sotilasmenot.

Olen toki sitä mieltä että Usan pitäisi kutistaa armeijaansa merkittävästi, ja tarjota sen sijaan kansalaisilleen kattava terveydenhuoltojärjestelmä. Toisaalta ymmärrän kyllä senkin että tämä saisi aikaan maailmanlaajuisen ketjureaktion, jonka seuraukset voisivat olla hyvin vakavia. Usan kyvyttömyys projisoida voimaansa globaalisti vaikuttaisi kaikenlaisten pikkuhitlerien intoon muokata maailmaa mieleisekseen, mikä puolestaan saisi aikaan vastareaktioita, mikä... ja niin edelleen.

Että ehkä meidän kyynisten etujemme mukaista on että suuri osa amerikkalaisista elää ilman sairasvakuutusta.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Taitaa olla niin, että kaikki politiikka on häpeällistä. Ainakin kaikkien niiden mielestä, joiden arvomaailmaan kulloinenkin häpeällinen politiikka ei luonnu. Sellaiselle tavalle ajatella asioita on oikein oma sarakekin; se on etikoitunutta, vanhojen miesten tekemää konservatiivista vastapolitiikka. Sellaista, jossa kiihotutaan nuorten miesten verestä ja tehdään isoa tulosta keinoja kaihtamatta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidentti Obaman koko maailmaa hurmioittaneet vaalikampanjat muistetaan parhaiten lupauksesta sulkea Kuubassa sijaitseva USA:n Guantanamon vankila.

On häpeällistä Obamalle , että tuokin lupaus oli katteeton ja valheellinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sikäli kun tuo on osoitus Amerikan presidentin "vallattomuudesta" sikäläisten valtaorganisaatioiden keskellä, se antaa toivoa Trumpin kaudelle.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Obama on tavallaan siellä omaksutun "piraija-politiikan" uhri itsekin. Koko yläluokka on oikeastaan läpeensä korruptoitunut ja kriminalisoitunut lain kouran ulottumattomiin. Valtakamppailussaan ne pistävät poskeensa kaiken vastaantulevan, joka antautuu ulottuville. Obama osoitti kuitenkin kuuluvansa piraijaparveen.

Trumpin on pakko tehdä asialle jotakin niin demokraattien kuin republikaanien suhteen. Hänen on "tapettava" alkajaisiksi molemmista leireistä joku piraijaparven johtajista, jotta ne eivät nakerra häntä samalla tavalla poliittiseksi zombieksi.

Samoin hänen on laitettava liuta pankkiireja ja näkyviä paikallispoliitikkoja lusimaan niin rankkoja tuomioita, että loput ottavat opikseen.

On selvää, ettei Trump voi tehdä aivan mitä tahansa, joten hänen kannaltaan on tärkeä saada myös tolkuttomasti toimiva kongressi tekemään yhteistyötä, vaikka molemmilla puolilla istuu hänen vastustajiaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Koko Amerikan historian aikana ei kenelläkään presidentillä ole ollut maassa yhtä paljon aggressiivisia vastustajia niin kongressissa, senaatissa, oman puolueen sisällä kuin kansankin keskuudessa kuin Donald Trumpilla.

Hänen ainoa lojaali tukijansa on Putin ja Venäjä.

The chances are small ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Hänen ainoa lojaali tukijansa on Putin ja Venäjä."

Ja enemmistö USA:n kansalaisista. Naurettavaa tuo putinismi jota syytetään jopa kansainvaelluksesta Eurooppaan ja harvinaisen typerästä yhteisvaluutasta. Putinko keksi euron???

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Euro ei liity tähän mitenkään.

Valtaosa USA:n kansalaisista ei tukenut Trumpia. Clinton sai pari miljoonaa enemmän äänia. Ja niistä Trumpin äänestäjistakin tiettävästi hyvin suuri osa on tullut jo katumapäälle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Emme tiedä kuin vaalituloksen eli vaaleissa äänestäneiden mielipiteen.

Trumpin tukijoiden todellista määrää emme tiedä kukaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #39

PT #39 klo 23.19:
Tukijat ja äänimäärät ovat todellakin hieman eri asioita.
Aika vähän hätkähdettiin ja vatvottiin sitä, että EU-vaaliemme äänestysprosentti oli noin 41% (2014), mikä on pienempi kuin USA:n presidentinvaalien vastaava luku.
Ja toisaalta aika paljon siitä saadulla mandaatilla voidaan tehdä tai jättää tekemättä: hyvä tai pahaa, riippuu näkökulmasta.
Parempaa uutta vuotta! :))

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #25

Clinton sai 3 miljoonaa ääntä enemmän.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #40

Niipä koska hän järjesti paperittomille ja kuolleillekkin äänet Sorosin omistamista valikoneista.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #22

No, sitähän se Obamakin yrittää väittää, että venäläiset olisivat antaneet Trumpille 62,8 miljoonaa ääntä ilman äänioikeutta, tai ainakin suuren osan niistä.

Poliittisissa piireissä Trump ei taatusti ole suosiossa, mutta muuten tukijoita tuntuu riittävän. Luonnollisesti myös Venäjällä, joka ei ole saanut mitään positiivista vastakaikua aiemmilta neuvottelukumppaneiltaan vuoden 2006 jälkeen, jolloin Putin ilmoitti, ettei Venäjä ole mikään laskiämpäri. Siitä lähtien on mökötetty puolin ja toisin, milloin mistäkin.

Aivan varmaa on, että Trumpin toimilla on tavallista enemmän "tahattomia oheisvaikutuksia", joten yhteenkään isoon virheliikkeeseen ei ole varaa. Hänet ristiinnaulitaan julkisesti ja epäröimättä.

Jos Yhdysvaltain johtavat poliitikot saisivat tehdä mielensä mukaan, Trump kokisi Saddamin kohtalon jo ennen virkaanastujaisiaan.

Sellaiseksi tämä "demokratia" on mennyt.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #22

Käytännössä sekä republikaaneissa että demareissa keskeiset vastustajat ovat nämä uuskonservatiivien (Kaganilaisien) sotahaukat, joilla on myös CIA vahvasti otteessaan.

Kannattaa kuitenkin muistaa että Republikaanit voittivat presidentin lisäksi Senaatin ja edustajainhuoneen.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Senate...

Toinen mikä kannattaa huomioida, on se että Trump on puhunut "Washingtonin suon kuivaamisesta", tällä katkottaisiin sotahaukoilta siivet, viemällä hallinnosta näiden taustatoimijat.

Nämä Rothchilidien ja Rockkefellereiden juoksutytöt ja pojat (neoconit) tulevat taistelemaan toimeksiantajiensa puolesta viimeiseen dollarisenttiin. Voihan olla että he voittavat, mutta se olisi paluu siihen pimeyden aikaan jota on nyt eletty lähes 20 vuotta.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

En ole Trump-fani, mutta Obaman olisi silti pitänyt jättää näyttämö tyylikkäästi.

Trumpille pitää antaa kuitenkin reilu mahdollisuus ja toivonkin, että hänen hyvät ideansa toteutuu ja huonot vesittyy.

Tosin Jenkkilä voi olla jo konkurssissa kaikkine velkoineen ja sille Trumppikaan ei voi mitään.

Velkataakan ja poliittisen suunnanmuutoksen vuoksi rytinöitä on varmasti tiedossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suurimman osan ulkomaan veloistaan USA voi suorittaa yksinkertaisesti painamalla lisää dollareita. Dollarimääräisiä lainoja on USA:lle myönnetty siksi, että on luotettu dollarin kurssin pysyvyyteen tyyliin "safe heaven".

Mutta myöhäistä rypistää sitten kun on pöksyissä - siis velkojien sellaisissa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eivät edes jenkit ole sellaisessa asemassa, että velkoja voi vessapaperilla maksaa. Kiina ja Japani suurimpina velkojina närkästyisivät ylenpalttisesti.

Trump joutunee järjestelemään sisäisiä velkoja ja vastuita reippaasti. Ulkoisia velkoja lienee turvallisinta hoitaa vaihtamalla velkakirjoja keskenään.

Näissä hommissahan hän on ilmoittanut olevansa haka. Samalla pitäisi vielä palauttaa tuottavat työpaikat, joilla velat maksaa. Yhtälö on enemmän kuin vaikea.

Rahan puute ei sinänsä ole ongelma, vaan se, ettei se kierrä taloudessa kuten pitäisi. Suomessa on aivan sama ongelma.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Täällä olevaa konsensusta katsottuaan voisi kuvitella, ettei Obamaa arvosta kukaan. Siksi piti oikein katsoa, mitä USA:ssa ollaan mieltä. Gallup joka mittaa joka viikko kansalaisten tyytyväisyyttä presidenttiin näyttää tällä viikolla 56 prosentin olevan tyytyväisiä ja 44 prosentin olevan tyytymättömiä, joten ei tuo niin huonosti vaikuta omassa maassa menevän.
http://www.gallup.com/poll/116479/barack-obama-pre...

Esimerkiksi Sipilästä ja Soinista HS:n tuore joulukuun mittaus kertoo:
Sipilä 27% erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä, 45% huono tai melko huono, välissä tuosta 28% ei hyvä eikä huono, jakamalla se puoliksi päästäisiin vertailulukuun 41% puolesta ja 59% vastaan.

Soini 27% erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä, 34% huono tai melko huono, välissä tuosta 38% ei hyvä eikä huono, jakamalla se puoliksi päästäisiin vertailulukuun 46% puolesta ja 54% vastaan.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005023007.html

Ei tuolla Obamalla omassa maassaan niin huonosti näytä menevän vaikkapa verrattuna ministereihimme.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tuo on sikäli hyvä näkökulma, että gallupit heijastelevat nähdäkseni enemmän persoonallisuutta ja ulosantia.

On aivan selvää, että Obama on äärimmäisen taitava ja karismaattinen esiintyjä ja varmasti useimpien mielestä miellyttävä persoona. Tässä suhteessa Sipilä ja Soini eivät aiokaan pärjätä.

Trump taas on useimpien mielestä hyvin vastenmielinen persoona, emmekä tiedä hänen teoistaan paljon mitään, mitä nyt Diilin formaatista ja juorulehdistä kuvittelemme tietävämme.

Gallupeilla ei siten välttämättä ole paljoakaan tekemistä henkilön tekemisten kanssa. Suosioon vaikuttaa sekin, miten epämiellyttäviä päätöksiä joutuu tekemään.

Hillary Clinton puolestaan antoi kasvot kaikelle sille, mitä jenkkilässä on pielessä, eli joutui persoonallaan kantamaan vastuuta siitäkin, mihin ei itse ollut syypää.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Timo Isosaaren tietämättömyys entisen NL:n tavoista toimia kv.politiikassa hämmästyttää, nimittäin nyky-Venäjä toimii aivan samoin periaattein kuin tsaarit aikoinaan tai kommunistinen NL. Putin, sielultaan kommunisti, jatkaa siitä mihin entinen kommunistinen neuvostoliitto jäi, Venäjä haluaa olla maailman mahtivaltio ja sen unelman toteutukseen tarvitaan "hyvätahtoisia hölmöjä" ja niitä ovat Euroopan äärioikeiston edustajat Le Penin johdolla. Pres. Koivisto totesi, ettei onneksi suomalaiset tienneet kuinka paha NL olkaan, se oli paljon pahempi, ei ole mitään syytä miksi emme uskoisi pres. Koivistoa

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Siinäkin on vissi ero, mitä venäläisten on väitetty tehneen ja mitä he ovat todella tehneet.

En missään tapauksessa hyväksy kaikkia venäläisten toimintatapoja, mutta pienen naapurimaan kansalaisena on ikään kuin yritettävä ymmärtää, miksi he toimivat kuten toimivat. Eikä pitäisi tällä tavalla yleistää, koska kyseessä on yhtä kirjava joukko kuin vaikkapa "eurooppalaiset".

Suurimpana erona näyttää olevan, että Venäjä haluaa pitää kiinni kansallisista intresseistään, kun Euroopassa se tulkitaan nykyisellään paheeksi. Sikäli olen heidän kanssaan samaa mieltä. Kuka pitäisi huolta omasta maastaan, elleivät oman maan kansalaiset?

Blogi käsitteli asiaa, minkä toteuttamiseen venäläisten paukut eivät todellakaan riitä. Kyllä tässä jenkit nauttivat nyt ihan itse kylvämästään sadosta.

Yritän pitää niin omat kuin historialliset fobiat kurissa arvioita tehdessäni. Voisin kirjoittaa paljon enemmän Venäjästä, jos ymmärtäisin kieltä tai sen tekemisillä olisi suurempi vaikutus meihin. Nyt otamme vaikutteet pääosin jenkeistä, eikä Venäjä ole siihen puuttunut, joten mielestäni on hyvä painottaa katseensa sikäläisen politiikan syihin ja seurauksiin. Samoja virheitä kun ei kannata toistaa. Tietenkin tunnen sen huomattavasti paremmin, kun olen aktiivisesti jo vuosia seurannut.

Venäjästä ei ole maailman mahtivaltioksi. Sen havaitsemiseksi tarvitsee tietää ainoastaan maan pinta-ala ja väkiluku. Vaikutusvaltaa sen resursseilla kyllä saavuttaa, mutta historiallisesti katsoen siellä ei ole mitään megalomaanista meneillään juuri nyt. Ei ainakaan sellaista, mistä osaisin olla erityisen huolissaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Timo Isosaari, Venäjä todellakin haluaa pitää kiinni kansallisista interesseistään ja omista eduistaan, se on huomattu. Ne eivät vain ole välttämättä samat kuin Suomen kansalliset intressit, vaan jopa vastakkaiset. Minulle suomalaisena on Suomen etu tärkein, ei muiden.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #65

Olisin todella mielissäni, jos Suomen intresseistä pidettäisiin yhtä hyvää huolta kuin Venäjän. Siinähän se ikuinen työsarka on, miten pitää intressit mahdollisimman yhteneväisinä tai ainakin siedettävinä.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Se mikä on hassua on se että me olemme antaneet USA:n muodostaa mediamme kautta meille sen kuvan mitä Venäjä on tai mitä se aikoo.

Ei meille ole kerrottu, mitä Venäjä itse sanoo.

TASS varmastikin toistaa oikein sen mitä Putin sanoo?

Putin: Russia is not going to attack anyone

27.11.2016

Vladimir Putin stresses Russia does not aim at global domination or expansion

"The truth is, however, that Russia is not going to attack anyone, that’s ridiculous. I read your analytical materials prepared not only by those present but also by analysts in the US and Europe.

However, it is just unthinkable, silly and unrealistic. In Europe alone, the combined population of NATO countries stands at 300 million, in the US the total population is, probably, 600 million, while in Russia - 146 million. It is just funny to talk about this," Putin said.

Ja tämä on täysin totta. Asian voi tarkistaa itse. Se kuva mitä meillä on kansalaisien päähän taottu ei ole ollut se mitä Venäjän johto on sanonut vaan se mitä läntisen "analyytikot" ovat keksineet kulloinkin Venäjän aikovan tai tavoittelevan.

Tai jos jotain on uutisoitu, viestiä on väännelty tuntemattomaksi.

Mutta jos lukee alkuperäiset sanomiset suoraan alkulähteistä, huomaa että läntisien "ajatustankkien" näkemykset eivät ole perustuneet uskottaviin lähteisiin.

More:
http://tass.com/politics/909099

Lähteet:
http://tass.com/politics/909099

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Olet aivan oikeassa. Kun kerran Putinin puheita löytyy englanniksi käännettyinä Youtubesta, niin miksi ei tarkista niistä, jos on epävarmuutta? Olen muutamia katsellut ja jokainen on ollut pääsääntöisesti täyttä asiaa, mitä nyt Venäjän omaa osuutta hiukan kaunistellen. Vastaavaa kotiinpäinvetoa joutuu suodattelemaan kaikkien puheista.

Pelkästään vertaamalla niiden sisältöä suomalaisen median harrastamaan "tiedonvälitykseen", voi nähdä kuinka meitä metsäsuomalaisia vedätetään raskaimman jälkeen.

Katselen muutenkin mielelläni suorana tärkeitä puheenvuoroja maailmalta, jotta en joudu manipuloidun tiedonvälityksen uhriksi ainakaan kovin usein. Valitettavasti joudun toteamaan suomalaisen median vaipuneen kaiken arvostelun alapuolelle.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Obama jää historiaan presidenttinä joka halusi harjoittaa arvopolitiikkaa. Hyvin harvinainen piirre supervaltion päämiehessä. Olen aika varma, että häntä tulee vielä ikävä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En epäile, etteikö halunnut, mutta tämä loppuepisodi jättää kyllä varjon hänen ylleen.

Todellisuus ainakin on lyönyt vasten hänen noudattamansa arvopolitiikan kasvoja. Onko arvoissa ollut jotakin vikaa, vai toteutuksessa?

Arto Jääskeläinen

Olen tullut vähitellen hieman lähdekriittisemmäksi Obaman suunnalta tulevan viestinnän suhteen. Syynä on tunne ylireagoinnista eri yhteyksissä vaikka perusteet eivät ole täysin pitävät. Lisäksi Obama näyttää yrittävän järjestää jäynää ja hankaluuksia Trumpin hallinnon tielle vielä loppuun asti.

Veli-Pekka Tihlman

Tämä onkin sitten näin vuoden loppuun pohjanoteeraus tämän vuoden US viestiketjuista. Se että Suomi on saanut olla itsenäinen 100 vuotta ei todellaan ole tällaisten isosaarelaisten putinistien ansiota. Nämä viidennen kolonnan indoktroimat trullit saavat toki levittää stoorejaan Suomen kaltaisessa vapaassa yhteiskunnassa, mutta paras kosto heille on, että he joutuvat elämään omassa surkeassa, valheeseen perustuvassa uskossaan putinahteria nuoleskellessaan.
Vainko 68,2 miljoonaa ääntä Trumpille Venäjältä, mikä valhe! Oikea luku lienee ainakin n.122,9 miljoonaa, eihän nyt ruveta vähättelemään. Obama kun ei vain osaa laskea riittävän hyvin, kun se aliarvioi ryssän kyvyn hakkeroida...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niin, sinullakin on oikeus mielipiteeseesi, vaikka se näyttääkin järjettömältä vihanpurkaukselta.

Vaikka olenkin yhä vakuuttuneempi siitä, että olen syntynyt ilmeisesti väärään maahan, niin venäläistä minusta ei saa, ei edes venäläismielistä. Silti kykenen elämään heidän kanssaan siinä kuin muidenkin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikäköhän mahtaisi olla oikea maa kaltaisellesi ruikuttelijalle? Missä mahtaisit olla onnellinen? Toivottavasti löydät sen tulevana uutena vuotena.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #41

Alkaa tulla tutuksi kuka/ketkä hyökkää henkilöä vastaan sen sijaan että puhuisi itse asiasta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jos kommentoi Veli-Pekan tyyliin "oksentamalla" saa harvoin ymmärrystä asialleen muilta kuin samaan uskonlahkoon kuuluvilta.

Arto Jääskeläinen

Hyvää Uutta Vuotta, täällä on kova räiskintä lähistöllä...

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Näyttää siltä että arvoliberaaleille (eli arvottomille) on ollut ja on kova paikka huomata, että kansa ei jaa samoja ns. arvoja heidän kanssaan, tästähän Obama on mainio esimerkki. Samaa itkuvirttä on Suomessakin, ei tarvitse kun katsoa muutamaa täällä olevaa kommenttia. No...muutos on tullut ja se on syytä hyväksyä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllä, ja arvottomuus on yhtä kuin moraalinen rappeutuminen.

Tässä on nähdäkseni kaksi keskeistä globalisaation periaatetta, jotka sotivat lähtökohtaisesti perinteistä arvomaailmaamme vastaan, eli monikulttuurisuus sekä pääomien ja työvoiman vapaa liikkuvuus.

Monikulttuurisuus on räikeässä ristiriidassa länsimaisen ja erityisesti skandinaavisen tasa-arvokäsityksen kanssa. Ne eivät kerta kaikkiaan voi toteutua samanaikaisesti. Vastavuoroisesti, meidän on aivan turha yrittää tuputtaa omaa käsitystämme tasa-arvosta vaikkapa muslimienemmistöisiin maihin. Tässä ollaan väistämättä törmäyskurssilla ennemmin tai myöhemmin. Aina, poikkeuksetta ja kaikkialla.

Vapaan liikkuvuuden periaate tuntuu myös kauniilta yksilönvapauden kannalta, mutta johtaa individualismiin, eli vapauteen ilman vastuuta. Käymme kiivasta kilpailua vapauden maksimoinnista ja vastuun minimoinnista, mikä hajoittaa yhteisöt ja yhteiskunnat.

Tämä puolestaan johtaa räikeään eriarvoistumiseen, eli joidenkin aika ja työ saa ansiotonta arvonnousua siinä kun suuren enemmistön aika ja työ muuttuu lähes arvottomaksi.

Kun näiden seuraukset yhdistetään, ollaan pian tilanteessa, missä ei uskalla tulitikkua raapaista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Hiukan minua kummastuttaa muuten tämä Obaman haukkuminen kun ajattelee sitä, että seuraavaksi USA:n presidentiksi tulee monikyvytön rasisti.

Arto Jääskeläinen

Obaman toimintatavat, tavoitteet, miten maailmalla on niihin reagoitu ja mitä kaiken kaikkiaan on seurannut on nähty. Tiedämme, mitä USA ja maailma ovat Obamalta saaneet.
Trumpin kausi on edessä etkä tiedä hänen hallintonsa taidoista vielä mitään, mutta nimittelet varmuuden vuoksi jo etukäteen "monikyvyttömäksi rasistiksi".

Saat toki ajatella mitä ikinä haluat hänen henkilöhahmostaan.
Jokaista pitää kuitenkin arvioida omien meriittiensä mukaan, ei sen mukaan millaista kuvaa media meille luo. Olemme saaneet koko sen liberaalimedian Trump-herjauksen tiedotusvälineidemme kautta, huomio on viety ulkokohtaisiin asioihin ja kuran heittoon Trumpia vastaan.

Voisi melkein arvata kääntäen tiedotusvälineiden reaktion perusteella, että Trump lienee poikkeuksellisen hyvä presidentti koko maailman kannalta. No, on tuohon aivan faktapohjaisiakin perusteita arvioida niin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

" Olemme saaneet koko sen liberaalimedian Trump-herjauksen tiedotusvälineidemme kautta"
.................................

Kyllä hän on ihan itse laukonut rasistisia kommenttejaan väliin meksikolaisista väliin muslimeista, ei näitä rasistisia lausuntoja ole mikään "liberaalimedia" keksinyt itse. Eikä unohdeta naisten härskejä käpälöintejä ja vammaisten loukkaamisia.

Ja mitä tulee hänen monikyvyttömyyteensä hoitaa virkaansa niin siitä kertonee esim. hänen muurihankkeensa Meksikon rajalle mitä Meksiko ei varmasti rakenna omilla rahoillaan. Miksi ihmeessä rakentaisi? Tai sitä että USA antaa Etelä-Korealle ja Japanille omat ydinohjukset. Ei hyvää päivää mikä ehdotus. Äijä on ihan pihalla.

Monien muiden typeryyksien ohella hän on kehunut Putinia joka ei ole muuta tehnytkään kuin rikkonut kansainvälisiä sopimuksia, toiminut äärimmäisen agressiivisesti naapureitaan kohtaan, hyökännyt Ukrainaan, tuhonnut maaansa talouden, kannattaa fasismia ja siitä huolimatta Trumppi kehuu Putinia hyväksi johtajaksi.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #62

Mutta eikös se muuri ole hieno asia kun sillä voidaan työllistää työttömät maahanmuuttajamiehet hyödyllisempään työhön kuin paikalliset naiset vastaanottokeskuksen hyysareiksi? Maahanmuuttajamiehet olisivat tarpeeksi raavaita muurinrakentajia sen sijaan että hypistelevät jotain kaarna- ja kirkkoveneitä aikanasa kuluksi. Ja hyysareita tarvittaisiin enneminkin vähenevän suomalaisväestökannan elvyttämiseen, koska viime vuosikymmeninä kokonainen sukupolvi median ja koulutuksen avulla aivopesty itsetuhoiseen individualistiseen globalismiin, josta he eivät toivu ikävien tosiasioidenkaan edessä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #62

Juha, samaa mieltä.

P.S. Olet näköjään jaksanut väitellä Kyllösen ja hänen aseenkantajansa kanssa Kyllösen blogikirjoituksen kommenttiosiossa. Itse väsyin jo heti alkumatkasta kirjoittamaan heidän keskinäisen kehumisen kerhoonsa, jossa nämä itseensätyytyväiset, muita parempina itseään pitävät hurskaat kristityt osoittavat vihaansa ja halveksuntaansa muunmaalaisia ja eri mieltä olevia kohtaan.

Käyttäjän ArtoLuukkainen-keskustelu kuva
Arto Luukkainen

"Hänen vahtivuorollaan jäätiin kiinni liittolaisten vakoilusta, "

No mitähän pahaa siitä seurasi?

"epäonnistuttiin Ukrainan ”natottamisessa” "

Kukaan ei ole ollut natottamassa Ukrainaa. Sen sijaan Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja miehitti Krimin ja Itä-Ukrainan. Länsi jätti vain lähtemättä sotaan Ukrainan puolesta. Tämä kommentti vei pohjan koko blogilta, koska siitä jäi kuva, että blogi on Johan Bäckmanin kynästä lähtöisin.

"ja Assadin kaatamisessa."

Ei Obama tehnyt mitään aktiivista kaataakseen Assadia pienimuotoisen kapinallisille annetun avun lisäksi. Hän vain toivoi, että Assad kaatuisi. Onko Assad sinusta hyvä mies?

"Loputkin arvovallan rippeistä hävisivät Brexitin ja Trumpille koetun vaalitappion myötä. "

Toisin kuin valehtelet, Brexit ei vienyt lainkaan Obaman arvovaltaa vaikka hän olikin sitä vastaan. EU:n arvovaltaa se kyllä vei. Ja jos olisit lukenut lehtiä, olisit huomannut, että Obama ei ollut ehdokkaana USA:n presidentinvaalissa.

"mies ryhtyi loppumetreillään kostotoimiin omista tappioistaan niin seuraajalleen kuin muillekin syyttömille osapuolille. "

Mitä pahaa Obama on tehnyt Trumpille? Voisitko antaa pientä listaa. ja mistä sait päähäsi, että venäläiset ovat syyttömiä? Samat venäläiset, jotka sieppaavat Suomessa lapsia sijoituskodista diplomaattistatuksen turvin?

"Kotimaassa runnotaan läpi sananvapautta rajoittavia lakeja"

Ai, enpä ole kuullutkaan tällaisesta. Voisitko antaa pieniä esimerkkejä? Linkki Johan Bäckmanin sivuille ei riitä.

"ja vaalitappio vieritetään hataraakin olemattomammin todistein venäläisten niskoille. Voiko päämies enää lapsellisemmin ja pikkusieluisemmin käyttäytyä?"

Oletko todella nähnyt kaikki ne todisteet? Myönnätkö muuten, että Venäjä miehitti Krimin laittomasti ja että "kansanäänestys" siellä oli laiton eikä mikään kansanäänestys muutenkaan? Nimittäin ajatko yksipuolisesti ja totuuden vastaisesti vain venäläisten asiaa?

"Jos Putin oikeasti kykenisi hakkeroimaan toisen suurvallan internet-verkoista riippumattoman vaalikoneiston, jäisi kaikkien ylilyöntivitsien kruunaamaton kuningas, Chuck Norris, auttamatta hopealle."

Onko Obama vastuussa siitä, mitä USA väittää sinun mielikuvituksessasi Venäjän tehneen?

"On täysin ennen kuulumatonta, että muutamaa viikkoa vaille ex-presidentti ryhtyy karkottamaan venäläisiä diplomaatteja 72 tunnin varoitusajalla, kun hänen seuraajansa on ilmoittanut tavoitteekseen parantaa maiden välisiä suhteita."

Asemaansa väärinkäyttäneet diplomaatit pitää tietysti karkottaa heti. Presidentti on täysvaltainen presidentti viimeiseen virkapäiväänsä asti.

"Jos Obama kuvitteli tässä lyövänsä uransa viimeisen kunnarin, poltti Putin hänet nolosti jo ykköspesälle. Hän ilmoitti, ettei Venäjä alennu tällaiselle ”keittiödiplomatian” tasolle, vaan vastavuoroisesti odotettujen karkotusten sijaan kutsui amerikkalaisdiplomaatit lapsineen Kremliin juhlistamaan uutta vuotta Trumpin valtakautta odotellessa. "

Putin ei muuta voinut, koska hän oli heikompi osapuoli. Hän tiesi itsekin, että hän näyttää naurettavalta karkottaessaan viattomia amerikkalaisdiplomaatteja siinä missä USA karkottaa rikollisia venäläisdiplomaatteja. Hassua että sinä ihastelet Putinin ja Assadin (ilmeisesti häntä myös) tapaisten raakojen diktaattorien toimintaa. Entä Pohjois-Korean diktaattori?

"Suhteiden tasapainottuminen olisikin enemmän kuin tervetullutta vuosia jatkuneen eripuran kylvämisen sijaan."

Entäpä jos vaatisit vain sitä, että Venäjä vetää miehitysjoukkonsa Georgian alueilta, Krimiltä ja Itä-Ukrainasta näin aluksi. Sen lisäksi Venäjän pitäisi lopettaa jatkuvien massiivisten hyökkäyssotaharjoitusten järjestäminen. Kannattaisi lopettaa myös jatkuva valehteluun perustuva lännen ja USA:n vastainen vihakampanja Putinin medioissa. Miltäs tämä kuulostaa?

Arto Jääskeläinen

Veisi päivän kommentoida koko vuodatustasi, poimin tuolta vaikka Syyrian tilanteen.

Al Assad on kansansa presidentti, hallituksen edustaja ja myös kansansa tukema. Venäläiset ovat olleet oikealla puolella koko ajan tukiessaan hallitusta tuossa. Tunnustus siitä heille. Asioita pitää arvioida laajemmalla näkemyksellä kuin vain "mitä_USA_teki_vastaan_mitä_ Venäjä_teki".
Olematta yksisilmäinen USA-ihailija tai Venäjä-ihailija arvioin näin. Syyt ovat hieman toisenlaiset.

Syyrian hallitusta vastustavat kapinalliset ovat joukkoa, jota emme mieluusti halua tänne Eurooppaan. Tuota asiaa ei ole tuotu esiin ja suomalainen media ei myöskään ole valottanut lainkaan tuota puolta asiasta. Vallitseva asenne mediassa näyttäisi olleen, että niin kauan kuin kapinalliset pysyvät Syyriassa ja tappavat syyrialaisia he ovat "hyviä kapinallisia". Kun nämä kapinalliset tulevat Eurooppaan ja iskevät täällä, niin heitä ei pidetäkään enää niin hyvinä kapinallisina.

Amerikassa tietoisuus tästä on hieman levinnyt ja on muuttanut amerikkalaisten suhtautumista Venäjään. Olisikin hyvin mielenkiintoinen asia, jos USA ja Venäjä löytäisivät sopuisan linjan Lähi-idässä. Terroristit kuten ISIS ja AlQaida joutuisivat ahtaalle nopeasti.

Käyttäjän ArtoLuukkainen-keskustelu kuva
Arto Luukkainen

"Al Assad on kansansa presidentti, hallituksen edustaja ja myös kansansa tukema. "

No tottahan Assad oman hallituksensa edustaja on. Mutta se on sen sijaan valhe, että Assad olisi kansansa presidentti ja kansan tukema. Ei häntä ole valittu vapaissa vaaleissa ja hän edustaa vain noin 11-13 %:n vähemmistöä. Eikä sekään ole saanut sanoa sanaansa vapaissa vaaleissa.

Sillä ei ole mitään merkitystä, haluammeko Syyrian enemmistön Eurooppaan. Sillä on kuitenkin oikeus vaatia määränsä suuruinen osuus vallasta.

Venäläiset ovat olleet koko ajan väärällä asialla Syyriassa. Niinhän he aina ovat, koska Venäjä on itsekin väkivaltainen diktatuuri, jonka diktaattori Putin on samanlainen paatunut väkivaltarikollinen kuin Assadkin. Sielunveljiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Al Assad on kansansa presidentti, hallituksen edustaja ja myös kansansa tukema"
...............................

Diktaattori joka teurastaa omaa kansaansa vain siksi että haluaa pysyä vallassa on tuskin "kansan tukema".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

" Venäläiset ovat olleet oikealla puolella koko ajan tukiessaan hallitusta tuossa"
........................................

Sairaaloiden ja avustussaattueiden pommittaminen on mielestäsi "oikealla asialla" olemista jos se tehdään diktaattorin puolesta. Moraali ei taida kuulua sanavarastoosi?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Arto Luukkainen, olet näköjään lähes kaikilta osin puutteellisesti tai virheellisesti informoitu, joten en voi mitenkään käyttää niin paljon aikaa, että saisin kaikki oikaistuksi lähteet erikseen keräämällä. Niitä on lukematon määrä, koska pidän itsekin välttämättömänä tarkistaa asiat moneen kertaan ristiin, jotta saisin suht luotettavan kokonaiskuvan.

Voit googlaamalla selvittää itsekin, koska kaikki löytyvät Yhdysvaltalaisista medioista. Yhtään venäläistä tai suomalaista lähdettä tässä ei ole mukana. CNN, CNBC ja FOX kannattaa jättää vähemmälle huomiolle, koska niissä sisältö on jokseenkin yhtä luotettavaa, mitä vaikkapa Venäjällä tai Suomessa, eli ei paljon minkään arvoista.

Minulle kelpaa vain tieto, mikä on empiirisesti todennettavissa. Keskustelin hiljattain näistä Paavo Väyrysen kanssa, joka hyvin informoituna sekä tapahtumien keskipisteestä käsin on nähnyt asiat aivan samalla tavalla. En tosin juuri tästä kyseisestä asiasta, vaan taustoista, joista Suomen media on täysin kuutamolla.

Samaa asiaa kritisoi jo vuosia sitten KTT Heikki Urmas, joka sukkuloi Suomen ja USAn väliä jatkuvasti ja pani silloin jo merkille suuret näkemyserot sikäläisen ja suomalaisen tiedonvälityksen ja keskustelun välillä.

Johan Bäckmania en tunne, enkä hänen tuotantoaan. Ohimennen olen kätellyt eräässä tilaisuudessa, mutta sanaakaan emme ole vaihtaneet.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen

Timo Isosaari, sen sijaan, että kirjoitit yleisluontoista tarinaa, olisit maininnut edes yhden virheen kirjoituksessani. Niinhän minäkin osoitin valtavan määrän virheitä kirjoituksessasi, joka vilisi virheitä.

"olet näköjään lähes kaikilta osin puutteellisesti tai virheellisesti informoitu, joten en voi mitenkään käyttää niin paljon aikaa, että saisin kaikki oikaistuksi lähteet erikseen keräämällä. Niitä on lukematon määrä, koska pidän itsekin välttämättömänä tarkistaa asiat moneen kertaan ristiin, jotta saisin suht luotettavan kokonaiskuvan."

Olisit nyt edes yhden virheeni maininnut. Ei olisi ollut liikaa vaadittu. Ja kyllä se linkki pitää ihan itse etsiä, kun tekee folioväitteitä tyyliin "Kotimaassa runnotaan läpi sananvapautta rajoittavia lakeja". En minä ala mitään lukea todistaakseni sinun esittämiäni väitteitä. Miksi ihmeessä sen tekisin, kun minun mielestäni vaikuttaa vahvasti siltä, että keksit väitteesi omasta mielikuvituksestasi.

Vaikket tunnekaan Johan Bäckmania, kirjoituksesi olisi suuresti ilahduttanut häntä. Samoilla linjoilla liikutte. Ilmeisesti myös Paavo Väyrynen, joka on käytännössä Venäjän edustaja Suomessa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #73

No, otetaan nyt esimerkiksi se, että täällä nähdään yleisesti Ukrainan kriisin lähteneen liikkeelle Venäjän vallattua Krimin. Tämä ei pidä tarkalleen ottaen paikkaansa.

Sitä edelsi läntisen koalition avustuksella junailtu Janukovytshin syrjäyttäminen vallasta. Venäjä oli selväsanaisesti varoittanut jo kolme vuotta aiemmin, että Ukrainan integroituminen länteen tulee johtamaan Krimin haltuunottoon. Siitä huolimatta proseduuria jatkettiin, toki länsimielisten ukrainalaisten omalla myötävaikutuksella. Vallankaappausta edelsi myös melkoinen huutokauppa siitä, paljonko kukin on valmis tukemaan Ukrainaa taloudellisesti.

Olisi lapsellista kuvitella, että Venäjä luopuisi suosiolla tärkeimmästä sotilastukikohdastaan tällaisessa tilanteessa.

Väyrynen on Suomen edustaja Suomessa, ei Venäjän.

Nämä faktat ovat tarkistettavissa myös suomenkielisistä lähteistä, vaikka ne eivät ole pääotsikoihin päätyneetkään.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #83

No totta kai Ukrainan kriisi alkoi jo aiemmin, koska Venäjä toimi täysin häikäilemättömästi Ukrainaa kohtaan. Huippuna se kun Venäjän erikoisjoukot murhasivat mielenosoittajia Maidanilla (siitähän oli varmasti kysymys). Sitä ennen Venäjä painosti hurjasti.

"Sitä edelsi läntisen koalition avustuksella junailtu Janukovytshin syrjäyttäminen vallasta. Venäjä oli selväsanaisesti varoittanut jo kolme vuotta aiemmin, että Ukrainan integroituminen länteen tulee johtamaan Krimin haltuunottoon."

Mitä ihmettä? Ensinnäkn se oli kyllä ukrainalaisten oma tahto, että korruptoitunut Venäjän mies Janukovytsh saa lähteä. Sinun läntinen koaltiosi ei asiaan vaikuttanut muuta kuin puheissa. Ja mitä sitten vaikka apua olisikin annettu tilanteessa, jossa ukrainalaisten enemmistö sitä apua halusi? Annapa muuten linkki lähteeseen, joka kertoo Venäjän antaneet tuollaisen rikollisen varoituksen. Mutta kuinkas se lännen vika on, että Venäjän diktatuuri toimii rikollisesti ja hyökkää naapurimaahansa, joka tekee sellaisia päätöksiä jotka sen suvereniteettiin kuuluvat? Venäjän rikoshan se on! Minä tosin olin sitä mieltä että lännen olisi pitänyt tukea Ukrainaa sotilaallisesti siinä määrin, että se olisi estänyt Venäjän hyökkäyksen. Sotaisille diktatuureille ei saa antaa periksi, koska siitä ei koskaan mitään hyvää seuraa jatkoa ajatellen.

"Siitä huolimatta proseduuria jatkettiin, toki länsimielisten ukrainalaisten omalla myötävaikutuksella. Vallankaappausta edelsi myös melkoinen huutokauppa siitä, paljonko kukin on valmis tukemaan Ukrainaa taloudellisesti."

Oletko todellakin sitä mieltä, että Venäjän diktatuuri saa päättää siitä, minkälaista politiikkaa eri Euroopan maat harrastavat? Päteekö se myös Suomeen? Tottakai proseduuria jatkettiin. Miksi ei olisi jatkettu`? Tosin Venäjää kohtaan olisi pitänyt olla paljon ankarampi. Ja mitä pahaa siinä oli, että länsi lupaili Ukrainalle taloudellista apua?

"Olisi lapsellista kuvitella, että Venäjä luopuisi suosiolla tärkeimmästä sotilastukikohdastaan tällaisessa tilanteessa."

On lapsellista väittää, että joku oli tässä ja nyt viemsässä Venäjältä sen sotilastukikohtaa. Miksi levität tuollaisia KGB:n valheita? Ja mitä väärää siinä sitten olisi että Venäjä joutuisi luopumaan sotilastukikohdasta, joka sijaitsee toisen maan alueella?

"Väyrynen on Suomen edustaja Suomessa, ei Venäjän."

Näin sen pitäisi olla, mutta kun hän on aina puhunut kuin olisi Venäjän edustaja. Siinä on se ongelma. Hänen pitäisi viimeinkin tehdä selväksi se, kumman etuja hän oikein haluaa edistää.

"Nämä faktat ovat tarkistettavissa myös suomenkielisistä lähteistä, vaikka ne eivät ole pääotsikoihin päätyneetkään"

Sitä faktaa ei toki tarvitse tarkistaa mistään, että Venäjä on valloitushaluinen, aggressiivinen diktatuuri. Ainoaksi todistettavaksi jää väitteesi, että Venäjä olisi varoittanut miehittävänsä Krimin. Muuten sinä vain kirjoittelut mielipiteitä, joissa lähdetään siitä, että Euroopan maiden pitäisi noudattaa kaikessa Putinin tahtoa. Aika kamala mielipide.

Toki edelleen odotan todistusta seuraavalle väitteellesi:

"Kotimaassa runnotaan läpi sananvapautta rajoittavia lakeja"

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #86

Hyvä Arto, olet itse kommenteillasi osoittanut, ettei niihin kannata nähdä vaivaa vastatakseen. En myöskään näe vaivaa Venäjän sisä- tai ulkopolitiikan suhteen, koska minun mielipiteilläni ei niihin vaikuteta. Tuskin sinunkaan.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #90

Hienoa Timo!

Totta kai minä tiesin, että pian vastaat "Hyvä Arto, olet itse kommenteillasi osoittanut, ettei niihin kannata nähdä vaivaa vastatakseen."

Niin Venäjän miehet (trollit) aina sanovat, kun heidän väitteensä romahtavat yksinkertaisiin kysymyksiin tai argumentteihin.

Lisään tuon vastauksesi tänne:

https://www.facebook.com/Putler-Jugendin-tyypillis...

Mutta on se hassua, että sinä vietät aikaasi netissä kertomalla valheita kuten se sananvapauden rajoittaminen USA:ssa. Jne jne

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Pentagonin lisäksi entinen Yhdysvaltain liittolainen Erdoganikin on liittynyt asiantuntijoihin, jotka selkeästi ja julkisesti osoittavat Obaman korporatiivinen hallinnon syyllistyneen Syrian kansan ja hallinnon terrorisointiin samalla kaavalla kuin he onnistuivat tekemään Ukrainassa eli tuottamalla maahan oppositiopalkkasoturit kaatamaan hallitsijat, jotka olivat Ukrainassakin jenkkien etupyrkimysten tiellä. Jos ei pentagonin sanomisiin luota niin Entisenä Obaman hallinnon liittolaisena eli sisäpiiriläisenä NATO-maan johtajana Erdogan varmasti tietää nämä paremmin kuin joku US-blogikommentoija tuppukylästä XXX.
http://livingresistance.com/2016/12/28/putin-erdog...

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen

Simoni Walrus, miksi

"osoittavat Obaman korporatiivinen hallinnon syyllistyneen Syrian kansan ja hallinnon terrorisointiin samalla kaavalla kuin he onnistuivat tekemään Ukrainassa eli tuottamalla maahan oppositiopalkkasoturit kaatamaan hallitsijat, jotka olivat Ukrainassakin jenkkien etupyrkimysten tiellä. "

Kuten Simoni hyvin tiedät, tämä on valhr. Senhän huomaat siitä, ettet löydä yhtään luotettavaa lähdettä väitteillesi. Eli linkki jonkin toisen simoniwalrusin kirjoitukseen ei riitä.

"Jos ei pentagonin sanomisiin luota niin Entisenä Obaman hallinnon liittolaisena eli sisäpiiriläisenä NATO-maan johtajana Erdogan varmasti tietää nämä paremmin kuin joku US-blogikommentoija tuppukylästä XXX."

1) Pentagon ei ole noin sanonut ja 2) Erdoganilla ei ainakaan olisi asiasta mitään tietoa. Eikä hän ole myöskään mitään todisteita antanut.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #75

Tuolla linkissäni oli myös tämä pentagonin raportti joka on varmaankin myös näitä venäjän trolleja BushClintonObama nomeklatuuran mukaan, joka ei millään pysty näkemään epäonnistumisensa syytä omassa korporatiivis-fasistisessa politiikassaan, joka noudattelee Mussoliinin määrittelemää vasemmistolaista fasismia sekä globalismiksi laajentuvan uuden Neuvostoliiton totalitärismiä. Sitä Obaman rahoittajat eli FEDistä loputtomasti rahaa ammentavat bänksterit suosivat, koska sosialistinen proletariaatin diktatuuri on tehokkain keino kurjistaa keskiluokka politbyrObaman alaiseksi köyhäksi massaksi, jolla ei ole itsenäistä tahtoa vaikuttaa enää silloin. Pentgonista kuten myös CIAsta ja FBIstä on Trumpin myötä kuoriutumassa omat klikkinsä, jotka katsovat ettei uusi Neuvostoliitto maailman mittakaavassa ole käytännössä mitenkään järkevää politiikkaa, varsinkaan velkaantuen siksi USAn yksityiselle keskuspankille eli FEDille ja bänkstereille, jotka siirtävät rahansa aina vain sinne missä he voivat rikastua muiden työllä osakkeenomistajina. Pentagonin raporttia on vaikea torpata Suomen takapajuisen median avulla, joka vain apinoi PolitbyrObaman korporatiivista mediaa samoilla uutisillaan. Pentagon CIA ja FBI ovat siis tekemässä vallankumousta USAssa.
http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/secret-pe...

Tämä YKn tukema lausunto vahvistaa sen, että meille on valehdeltu Syyrian tilanteesta korporaativisen median toimesta, joka puolustaa Obaman hallinnon uuskolonialistisia etuja.
https://www.youtube.com/watch?v=et3HfTRIksQ&featur...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Obaman korporatiivinen hallinnon syyllistyneen Syrian kansan ja hallinnon terrorisointiin samalla kaavalla kuin he onnistuivat tekemään Ukrainassa eli tuottamalla maahan oppositiopalkkasoturit kaatamaan hallitsijat, jotka olivat Ukrainassakin jenkkien etupyrkimysten tiellä"
......................

Onko Venäjän hallituksen trollit valtaamassa Uuden-Suomen foorumin? Niin typerää ja naurettavaa tekstiä kuin olla ja voi.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #82

"Venäjän trollien" määrä kasvaa samalla kun uuden maailmanjärjestyksen luoma globalismi paljastuu Neuvostoliittoakin suuremmaksi utopiaksi rohkeiden toimittajien ansiosta.
https://www.youtube.com/watch?v=et3HfTRIksQ&featur...

Ilmeisesti Venäjä ja BRICS valtiot ei vain sovi korporaatiofasistiseen Obaman hallintotapaan. Veikkaisin syyksi moninapaisen itsenäisyyspolitiikan, joka ei sovi korporaatiofasistien maailmanjärjestyksen dominoimissuunnitelmiin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #87

Ymmärrätkö itse mitä höpiset :)

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #88

Minä olen yhteiskuntatieteiden maisteri, jota ei ole koulutettu nykyisenkaltaiseen ideologiseen papukaijatieteelliseen analyysikyvyttömyyteen. Minun opiskeluaikana sai vielä harjoittaa luovuutta eikä globalistien tieteellisen paradigman hymistelyä, joka on leikannut valistuneelta tieteenharjoittamiselta munat.

Toisin sanoen ymmärrän taatusti paremmin kun sinä Juha. Timo Isosaari osaa kieltämättä paremmin ilmaista näitä asioita, joskaan hän ei ehkä olen täysin ajan tasalla jenkkihallinnon tilasta, joka on kimurantti kazarjalaisen pankkiirimafian hallitsema pannukakuksi päätynyt sosialistinen suunnitelma , kuten Neuvostoliitto. Tiedustelupalvelulähteisiin nojaava Benjamin Fulford
https://www.youtube.com/watch?v=ExaURoBr0FY
osaa hyvin analysoida jenkkihallinnon taustalla tapahtuvaa vallankumousta joka vaikuttaa globaalisti, josta näillä USarin blogistanin tavallisilla pulliaisilla ei ole mitään käsitystä, koska ovat aivopestyjä Neuvostoliiton kaavan mukaan , josta kertoo meille Yuri Besmenov https://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #92

Sanottaisiinko tähän nyt vaikka niin, että pyrin kirjoittamaan tietämistäni asioista sellaisia puolia, jotka suomalaiset kykenevät edes ensiauttavasti sulattamaan.

Siellä olisi tosi rajua tavaraa, mihin viittaatkin, mutta tulee foliopipo postissa heti kättelyssä, jos näihin kajoaa.

Besmenovin haastattelun olen joskus katsonut ja on kyllä mielenkiintoista settiä nykytiedon valossa. Alkanut vuosi tulee olemaan kovien paljastusten aikaa.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #87

Oletteko muuten pistäneet merkille että nämä ns. "Venäjän trollit" ovat hieman vanhempaa tai vain kokeneempaa sukupolvea, joka on havainnut Neuvostoliiton tapaisen Obaman johtaman uuden maailmanjärjettömyytemme huonot edellytykset menestyä varsinkin vapaan internet-tiedonvälityksen keskellä, jossa keskusvalta joutuu leimaamaan heitä Venäjän trolleiksi/ naurettaviksi salaliittoteoreetikoiksi tai sensuroimaan heidän asioitaan ja viime kädessä jopa peittelemään huonon hallintonsa jälkiä lietsomalla sotaa Venäjää vastaan?

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Obama on ollut kova verottamaan. https://www.youtube.com/watch?v=_0M__0Z1pjg

Sen sijaan Trump haluaa verot alas elvyttääkseen kansantaloutta.

Clint Eastwoodin mielestä Obama on suurin huijaus amerikkalaisia kohtaan https://www.facebook.com/politicalq/photos/a.14361...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Siinäpä sitä on pulmaa, koska jos verotat raskaammin, kasvu hidastuu ja jos verotat kevyemmin, budjettialijäämä ja velat kasvavat. Todella vaikea nähdä, että Trump kykenisi korjaamaan ongelmia kuin korkeintaan hetkellisesti.

Velkana synnytetty raha on ylitsekäymätön ongelma, jolle pitäisi miettiä vaihtoehtoja.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Korjaus tapahtuu pian vuonna 1776 hylätyn continental dollarin uudelleenlanseeraamisella http://beforeitsnews.com/alternative/2016/12/ameri...

Currency reset eli dollarin mitätöiminen on pian kuitenkin edessä mainitsemiesi vaikeuksien takia. Continental dollareissa resetointi aloitetaan leikkamalla puolet dollarin arvosta pois jo heti kättelyssä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Venäjän hallinto ja täällä kirjoittelevat venäjämieliset ylistävät Trumpia tasan niin kauan kun hän toimii kaikessa Venäjän mieliksi. Jos ja kun Trump poistaa pakotteet, hyväksyy Krimin liittämisen Venäjään sekä antaa Venäjän huseerata vapaasti Ukrainassa ja Syyriassa, niin häntä ylistetään rauhanrakentajana ja suurena valtiomiehenä. Jos Trump sensijaan osoittautuukin vastoin tämänhetkisiä oletuksia presidentiksi, joka ei tanssi Putinin pillin mukaan, niin hän saa kuulla Venäjältä ja täällä kirjoittelevilta venäjämielisiltä kunniansa sotahulluna maailmanrauhan vaarantajana. Aika näyttää.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Trumpin ylistämiseksi en näe toistaiseksi mitään muuta syytä kuin ilmeisen pyrkimyksen parantaa suurvaltojen välisiä suhteita.

Muilta osin hänen ulostulonsa ovat sitä luokkaa, että aikomukset saattavat kariutua diplomaattisiin kömmähdyksiin tai muihin virheliikkeisiin, joiden tahattomat tai tahalliset sivuvaikutukset voivat olla hyvinkin dramaattisia ja kauaskantoisia.

Näillä on epäilemättä odotettua suurempia vaikutuksia myös Suomen kannalta ja meillä olisikin vakava paikka pohtia strategisia vaihtoehtoja eri skenaarioiden varalle.

En aio olla Trumpia kohtaan yhtään helläkätisempi, jahka hän pääsee tuumistaan toimeen.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Aika näyttää joo sen että Putin on maailmanrauhaa rakentava johtaja. Ja sillehän me emme voi mitään, koska kukaan muu johtaja ei ole aseteknisesti niin vaikutusvaltainen, että kykenisi estämään jenkkisotahaukkojen maailmanvalloitussuunnitelmat, joita Obama on tukenut useammalla sodalla kuin häntä edeltäneet Kzarjalaisen mafian yhteistyökumppanit kuten Clintonit ja Bushit, joiden "uusi maailmanjärjestys" oli itseasissa samalla nimellä kutsuttu Hitlerinkin tavoite. Hitler oli myös kazarjalaisen ylemmän rodun asianajaja. KazArjalainen rotuoppi perustui juutalaiskäännynnäisen Kazarian hallitsijan näkemykseen okkulttisen kabbalistisen kulttuurin ja sen tuottaman mukajuutalaisen saatananpalvojarodun ylivertaisuudesta joka liittoutui juutalaisväestön kanssa siten että juutalaiset jakaantuivat eri leireihin. Ortodoksijuutalaiset vastustivat Hitleriä ja joutuivat siksi holokaustin uhriksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Nyt on jollain jäänyt lääkkeet ottamatta ...

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #97

Tämä Toisen maailmansodan kokenut USAn ilmavoimien lentäjä Eustace Mullins ei koskaan tarvinnut lääkkeitä kertoakseen totuuden holokaustista ja natsien siirtymisestä työskentelemään sodan jälkeen USAn military industrial complexiin sekä hallintoon, jonka Prescott Bush yritti jo silloin kaapata fasistisen korporatiivisen talousjärjestelmän toteuttaakseen, Tosin vasta hänen poikansa George onnistui siinä Clintonin/Obaman tuella, joka on pian ohi. https://www.youtube.com/watch?v=LO5sbwGCR7A&t=155s

Varpu Vanhala

Obamalla ei ole ollut mitään diplomaattisia taitoja. Hän aloitti kylmänsodan USA ja Venäjän valillä! Ja yhä edelleen hän lietsoo vihaa. Hänen valtakautensa koko lähi-itän on havitetty maantasalle ja sen seurauksena valtaisat pakolaisvirrat kulkevat ympäri Eurooppaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sanoisin kyllä, että diplomaattisia taitoja löytyy, mutta tässä tapauksessa niitä ei ole käytetty, koska agenda on ollut tiukasti Venäjä-vastainen.

Obama on ollut saman neocon-klikin käsikassara, joka käynnisti Lähi-idän hävittämisen Bushin johdolla. Clinton olisi jatkanut siitä, mihin Obama jäi.

Onkin mielenkiintoista, että Trumpilla ei ole kummastakaan puolueesta tukijoita näiltä osin, mutta mikä on kongressin asenne yleisesti häntä kohtaan, jää nähtäväksi.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Dejavu- Patologinen Venäjä vastaisuus kukisti aikoinaan Tsaarin vallan sosialistisella vallankumouksella, jolla Kazaaripankkiirit kuten Obaman tukijat eli Rothchild ja Rockefeller pyrkivät tehokkaammin saamaan maailmantalouden hallintaansa onnistuen siinä aika pitkälle globalistimeemillä ja paremmin siksi että sosialismin köyhdyttämää epäitsenäistä kansaa on helpompi hallita.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Trump ei muuten tarvitse kauheasti tukea piiloväkivallalla ohjailluista puoluepelleista, koska hänellä on takanaan uudistuva MIC ja entinen Blackwater porukka, joka on osannut aina pistää USAn politiikan ja median ruotuunsa.

On mielenkiintoista että joudut rajoittamaan sananvapauttasi USArin folioleimauhan edessä. Siihenhän nämä fasistiset suurpuoluepellet pyrkivät Suomessakin henkisellä piiloväkivallallaan, joka kehoittaa ottamaan lääkkeitä lihottaakseen politikkojen optioita ja fasistisia lääkekorporaatioita.

Käyttäjän SimonWahlroos11 kuva
Simon Wahlroos

Obama vaati hallintonsa mahdollistamaaan ISISin valtaannousun. Obaman hallintoon lukeutuva John Kerry kertoo tuossa linkin videossa n.s. "Syyrian ystäville" eli Assadin hallintoa vieroksuville tiukempaa islamia vaativille Saudi-liittolaisille, ettei nykyisessä USAssa ole enää poliittista tahtoa riskeerata amerikalaisten henkiä lähettämällä paikalle joukkojaa tai pakottaa Syyria lentokieltoon, mutta Kerry lupaa tehdä kaikkensa auttaakseen Assadin vastaisia sotajoukkoja.
https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/01/03/le...

Toimituksen poiminnat