iitimo

Voimaton oikeusministeri: ”Eduskunta toimintakyvytön”

Aivan ensimmäisenä on nostettava hattua oikeusministeri Lindströmille, että hän vaivautuu julkisesti kommentoimaan kansalaisaktivistiryhmän vakavaan huoleen siitä, miksi ministerille toimitetun tiedon varassa ei ole ryhdytty toimenpiteisiin. Asiakokonaisuus koskettaa kuitenkin suoraan arviolta yli miljoonaa suomalaista, joiden tilanne vaihtelee vaikeasta kestämättömään. Taustalta löytyvät tekijät ovat keskeisenä perussyynä nykyisiin talousvaikeuksiimme ja muodostavat suurimman osan valtion velkaantumisesta jo 1990-luvulta lähtien, joten asia kuuluisi priorisoida hallituksen kärkitavoitteisiin.

Lindström toteaa vastauksessaan: ”Eli kukaan 90-luvun lamasta asti istunut oikeusministeri ei ole ollut tehtäviensä tasalla? Muutenhan asia olisi JO kunnossa, eikö niin? Miksei näin siis ole tapahtunut jo aikoja sitten? Voisitteko kertoa miten voisin olla "tehtävieni tasalla"? Ja niin, että se myös menee hallituksessa ja eduskunnassa läpi. Kas kun yksittäisen ministerin tai puolueen halu/esitys ei ole sama kuin koko hallituksen, eihän...”

Jos ja kun tilanne on ilmeisesti näin paha, ei voi päätyä muuhun tulkintaan, kuin hallituksen kyvyttömyyteen hoitaa maan ja kansalaisten asioita, hallituskokoonpanosta riippumatta. Tämä ei siis koske pelkästään Sipilän hallitusta, vaan useita aikaisempiakin.

Tällaisessa tilanteessa maan pääministerin ainoa oikea johtopäätös on pyytää Tasavallan Presidenttiä hajottamaan eduskunta ja määrätä pidettäväksi uudet vaalit. Uusista vaaleista ei tosin ole mitään hyötyä, ellei koko päätöksentekojärjestelmää uudisteta samalla toimintakykyiseksi. Toinen vaihtoehto on, että suoraselkäisyyttään osoittanut oikeusministeri eroaa, todeten tehtäviensä hoitamisen mahdottomaksi vallitsevissa oloissa.

 

On vaikea uskoa, että pääministeri Sipilä ryhtyisi tarvittaviin toimenpiteisiin, varsinkaan itsenäisyyden juhlavuonna, koska Suomen maine maailmalla tahriintuisi. Kysyisin mieluummin, voiko se enää enempää tahriintua. Tai paremminkin, miten sellainen voi tahriintua, mitä ei ole olemassa.

Suomen päätöksentekoon on syvälle pesiytynyt ”maan tapa”, joka on puhuttanut jo oikeusoppineitakin, eikä syyttä, koska pitkään noudatettu tapa ei vastaa oikeusvaltion hyvää hallintotapaa, vaan viittaa lähinnä järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkistöön. Voimassa on jonkinlainen sanaton ”Omertan laki”, jota kaikki puolueet uskollisesti noudattavat. Sen edessä jopa perustuslakimme on joutunut tarvittaessa joustamaan, tarkoituksen pyhittäessä säännöt.

Onkin odotettavissa, että mikään ei muutu. Sipilän hallitus on erityisesti kunnostautunut jatketulla rikoksella hankitun kansallisomaisuuden kaupustelussa sijoittajille, kun verotulot ja hillitön velkaantuminen eivät riitä kattamaan kulutusmenoja. Mikäs on kaupustellessa, kun eivät koirat perään hauku.

Ehkä tällä selvitään vielä ”juhlavuodesta”, mutta sen jälkeen ohjaksissa on joku ulkopuolinen taho IMFn johdolla. Hallituksen tukemat investoinnitkin ovat juuri sitä samaa, millä Kreikka ja Espanja hankkiutuivat suunnattomiin vaikeuksiin. Todellinen velkaantumisasteemme on peittynyt sillä, että sitä on siroteltu jokaiseen taskuun, mutta taskuista liian moni kuuluu maksukyvyttömille, joiden ääntä kansalaisaktivistit ovat tässä yrittäneet nostaa kuuluviin.

”Oikeus” lienee unohtunut, kun rikoksia sallivia ja armahtavia lakeja on kiireessä rustattu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tähän sopinee pieni muistutus Olaus Petrin tuomarinohjeista 450 vuoden takaa:

Väärin saatu ei ole saatua.

Jolla ei ole tavaraa, kärsiköön ruumiinrangaistuksen.

Ei laki hyväksy kaikkea, mitä se ei rankaise, sillä ei lakikirja saata kaikkia rikoksia luetella.

Ei kaikki ole totta, mikä on toden näköistä.

Mitä synnillä saadaan, se murheella menetetään.

Se tekee lakia vastaan, joka tekee lain tarkoitusta vastaan, vaikka hän näyttäisikin tekevän lain sanain mukaan.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Eikö Suomella enää ole omaa rahan liikkeelle laskemisen oikeutta? Pitäisi hyvinvointiyhteiskunnalla sentään olla! Ettei tarvitsisi myydä vieraille valtion omaisuutta sentään!

Pekka Iiskonmaki

#2
Omalla markalla lyötiin duunareita ja köyhiä kuin vierasta sikaa. Nyt se ei onnistu.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tarja, niin pitäisi olla.

Pekalle sanoisin, ettei ollut mikään pakko lyödä, mutta silloinen hallinto päätti, että näin tehdään.

EDIT: Ilman omaa rahapolitiikkaa toimiminen on sama asia kuin lähettäisi Suomen lätkämaajoukkueen MM-kisoihin ilman mailoja. Kiekon potkimiseltahan tämä on näyttänytkin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_oikeusministe...

Minusta tässä pitää erottaa se, että ollaanko tekemässä uusia lakeja vai vaaditaanko vanhojen lakien kunnioittamista. Tuosta oikeusministeriön tehtäväluettelosta löytyy kyllä kohtia, jotka voidaan toteuttaa jo nyt, jos halua löytyy. Valvonta ja ohjaus on retuperällä, jos sama mielivalta saa jatkua oikeusministeristä riippumatta. Jämäkkyyttä osoittaa se, että toimii jämäkästi, ei se, että puhuu jämäkästi.

Kyllä asioihin on puututtava mikäli epäkohtia huomaa, eikä puuttumattomuuteen riitä se, että epäkohta juontuu vuosien takaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Siksi historialliset epäkohdat on läpikäytävä ja vääryydet korjattava. Nyt perustelut ehkä ymmärtävät nekin, jotka silloin eivät ymmärtäneet.

Pekka Iiskonmaki

Oikeusministerin kommentointi oli rehtiä, vilpitöntä ja todella asiallista.

Pakosta ymmärtää hänen vaikeutensa hoitaa postiaan ministerinä.

En muista kenenkään ministerin tulleen kommentoimaan plogia tänne. Kaiketi Jussi Niinistö kerran.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niin oli, enkä soisi missään tapauksessa tämän asian käyvän hänen kontolleen.

Lindström itse on täysin syytön eduskunnan toimintakulttuuriin, mutta myös asemassa, missä hän voi vaatia sen muuttamista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tää asia liittyy ulosotto- ja velkakeskusteluun.

Näissä asioissa Lindströmin tahto taitaa olla Soinin taskussa. Edellyttää isompaa "peliliikettä".

Jos esimerkiksi Soini antaa Kokoomukselle hallintarekisterin ja väläyttää hallituksesta lähdöllä, niin velallisten asiat saadaan sillä kuntoon. Seuraava hallitus olisi demarivetoinen ja Kokoomus joutuisi suurempiin myönnytyksiin kuin nyt Perussuomalaisten kanssa.

Perussuomalaisten painoarvo olisi suurempi hallituksessa, jos hyödyntäisivät demarien ja Vihreiden kannatuksen nousua. PS:n oma kannatus nousisi. Luulen että siihen on Soinilla paukut loppuneet jo.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Juuri se, että politiikka perustuu "peliliikkeisiin", pitäisi lopettaa.

Minusta ei ole perusteltua astua kissanpaskaan sen vuoksi että saa koiranpaskan väistetyksi, vaan kokonaisetu vaatii molempien väistämistä.

Puoluejohdon taskukoirana räksyttäminen voi taata poliittisia nimityksiä, mutta valtiomiestä sillä ei totisesti tehdä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Niin vain on aina ollut, eikä sitä pysty muuten muuttamaan kuin suoralla demokratialla.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #11

Olenkin suoran demokratian vankkumaton kannattaja. Tänäisessä Hämiksen blogissa Liechtensteinista näkyy sellaisia merkkejä demokratiasta, kuin sen pitäisikin olla.

Monarkiaa tosin ei tarvita, vaan terveellä tavalla toimiva valtioneuvosto pystyy hoitamaan asiat ilman kruunupäitäkin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Litissä on todellinen vallan kolmijako ja kolmiovalvonta, koska monarkki vahtii hallitusta, kansa hallitusta ja monarkkia ja molemmat voivat tarpeeen vaatiessa viheltää pelin poikki molemmilta

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On luonnollisesti myönteistä että oikeusministeri edes keskustelee kansalaisten kanssa, mutta ongelmien vierittäminen toisille alemmille päättäjille on vain ajanhukkaa ja välinpitämättömyyttä ongelmanratkaisua kohtaan. Toistetaan nyt vielä että syytön nykyinen oikeusministeri on 90-luvun väärinkäytöksiin mutta miten asia tullaan ratkaisemaan jos kukaan ei ota sitä käsiteltäväkseen?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Juuri näin. Odotankin seuraavaksi oikeusministeriltä kannanottoa, jossa vaaditaan eduskunnan käytäntöjen ja oikeusjärjestelmän toimivuuden selvittämistä ja parantamista.

En kyllä jää henkeä pidätellen odottamaan, että sellaista tapahtuisi näiden kirjoitusten pohjalta, kun 50 000 nimen kansalaisaloitteillakin pyyhitään takalistoa.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Kyllä minä kauheasti ihmettelen, että tätä asiaa ei mikään puolue ota asiakseen hoitaa, kun yleensä etsitään kissojen ja koirien kanssa asioita, joista voidaan toisiaan syytellä. Onko tämä ollut niin kollektiivinen päätös, että kaikki tahot ovat tässä ryvettyneet? Ei haluta sohia pesää, kun pelätään vastareaktioita?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Oppivathan mafiosotkin kantapään kautta, että sulassa sovussa jaetut kartellit ovat sotaa parempia.

Poliittinen kartellisoituminen ja sen varjossa tapahtuva kähmintä on paljon vaarattomampaa. Sitähän harrastettiin hiljattain jo ihan näkyvästi, kun ylimielisyydessä kuviteltiin, ettei kukaan huomaa. Nyt on vaikenemisen ja kieltämisen vuoro menossa.

Jostain tämä alkaa hiljalleen vuotaa, kun sisäpiiriläisiä jää eläkkeelle tai irtisanotaan rahan puutteessa.

Kyllähän siinä "paska lentää ja balalaikka rämisee" ennen kuin pöly laskeutuu, mutta ilman suursiivousta ei ole mitään toivoa päästä kestävälle pohjalle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Käsittääkseni perussuomalaiset on ainoa puolue joka ei 90-luvun kähminnöissä ryvettynyt eli heillä olisi tuhannen taalan paikka ottaa pisteet kotiin. Luonnollisesti ko asia on mittasuhteiltaan megalomaaninen, mutta sitä suuremmalla syyllä se olisi selvitettävä tavalla tai toisella.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niin olisi ollut, mutta aivan ensimmäisiksi töikseen Soini ja Vistbacka säätiöivät puoluetuet ja ryntäsivät osingoille poliittisista nimityksistä. Samoin kalsarit kääntyivät ruskea puoli ylöspäin suhteessa EUun ja euroon. Populistinen agenda vaatisi myös populistisia tekoja, enkä käytä populismia tässä kielteisessä merkityksessä.

Minun silmissäni PS on jo kuollut ja kuopattu. Puolueen johto on jäsenistönsä tahtotilaan nähden yhtä kaukana kuin Keskustassakin. SDPstä en tiedä, enkä sen sielunmaailmaa ymmärrä lainkaan, kun se toimii jatkuvasti jäsenistönsä etujen vastaisesti ja silti saa gallup-kannatusta.

Ratkaisu on siis toistaiseksi eduskunnan ulkopuolella, kun kukaan ei ota ryhtiliikkeestä vastuuta talon sisällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kieltämättä PS vaikuttaa täysin kuolleelta puolueelta, ei auta edes potkiminen. Vaikea uskoa kuitenkaan eduskunnan ulkopuoliseen ratkaisuun eli mistä se tulisi vai vallankumouksesta?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En rehellisesti sanottuna tiedä, mutta vallankumousta tässä todella tarvitaan.

Kansalaispuoluehan nousee periaatteessa heti eduskuntaan, kun Paavo tekee paluun Brysselistä. Tältä osin en ole vielä tietoinen hänen suunnitelmistaan. Se kuitenkin antaisi puolueisiinsa tyytymättömille mahdollisuuden vaihtaa leiriä lennosta ja tehdä pesäeroa rikolliseen toimintaan.

Väyrynen sai kuitenkin kelvollisen kannatuksen teettämässään pääministerikyselyssä ja julkikuvastaan huolimatta hänen tarkoitusperänsä ovat Suomen edun mukaisia. Jos hän osoittautuu yhteistyökykyiseksi asiantuntijaryhmänsä kanssa ja onnistuu keräämään muita hyviä ehdokkaita rinnalle, voi hyvinkin muodostua varsin vaikutusvaltainen ryhmä ilman suurempaa historiallista painolastia. Ainakin sen kannatus vaikuttaisi muiden puolueiden toimintaan.

Vaihtoehtoina taitaa olla laajamittainen kansalaistottelemattomuus tai muutto ulkomaille. Paluun voi tehdä sitten kun konkurssipesää realisoidaan isolla kädellä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Eiköhän äänestetä seuraavissa vaaleissa RKP valtaan, josko vaikka panisivat tuon kaksikielisyyden voimaan täydellä teholla, jolloin "suomalaiset" virkamiehet polttaisivat hihansa irtisanomistensa jälkeen sillä seurauksella, että avautuisivat hiukan noista vilunkipeleistä?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Mitä olen kuullut, niin RKP on yhtä lailla puolue-eliittinsä vanki kuin muutkin.

Ellei valta, niin poliittinen kulttuuri tuntuu turmelevan kaikki. Puistattaa.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Niin puistattaa. Pieni pilke silmäkulmassa kirjoitin, mutta onhan tämä meno todella ihmeellistä, jossa ei kansalaisella tunnu olevan muuta paikkaa, kuin maksajana.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Politiikka ei muutu ja kukaan poliitikko ei pysty tekemään mitään uudistuksia, samoin kuin puolueiden eroja on hyvin vaikea erottaa. Perussuomalaisten piti muuttaa maan poliittista kulttuuria, mutta maa muuttikin heidät vanhaksi puolueeksi.

Se ettei kansalaisilla ole oikeata vaihtoehtoa, johtuu siitä että maatamme ei johdeta enää suomesta, vaan maan rajojen ulkopuolelta. Sitä johtavat kaiken maailman salaseuroihin kuuluvat henkilöt, joiden ohjeiden mukaan meidänkin poliitikkomme toimivat. On bilderbergiä, trilateraalista komissiota, rooman klubia ja muita vastaavia, joissa meidän omat vapaamuuraripoliitikkomme käyvät hakemassa ohjeita joita noudattavat uskollisesti.

Kun kaikkien puolueiden nokkamiehet ovat vapaamuurareita, ei eroja politiikassa ole, eivätkä poliitikot noudata kuin ylemmän muurariveljen käskyjä. Siksi politiikka on rikki ja sen korjaamiseksi tulisi kaikki puolueet purkaa, samoin kuin niitä lähellä olevat yhdistykset ja säätiöt, sekä takavarikoida kaikkien edellämainittujen omaisuudet valtiolle. Myös kaikille nykyisille ja entisille kansanedustajille tulisi asettaa politiikkakielto.

Ainoa oikea vaihtoehto tulevaisuutta ajatellen olisi suora demokratia, sitovat kansanäänestykset valtiota ja kansalaisia koskevissa asioissa, joiden tulokset kansanedustajat ja virkamiehet vain toteuttavat. Kukaan meistä tavallisista kansalaisista ei kaipaa nykysysteemiä, eikä se toimi kansalaisten ja valtion etujen mukaisesti, vaan kansainvälisen suurpääoman.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Markku, todellakin tällaisesta toiminnasta löytyy dokumentaatiota pilvin pimein ja kun katselee käytännön toimia, ei oikeastaan jää muita vaihtoehtoja kuin kollektiivisen kusetuksen mahdollisuus.

Kyllä se suora demokratia sieltä tulee, mutta kova savotta on edessä. Periaatteessa ihan yhtä kova kuin Suomen itsenäisyyden saavuttaminen aikoinaan. On tietysti hyvä, että alamme tajuta juhlavuoden kunniaksi, miten suuren työn se on vaatinut.

Menettäminen kävi kuin itsestään, mutta oli menettäjillä rajaton budjettikin. Käänteiseen puoleen taas ei rahaa löydy mistään, ennen kuin massiporukka tajuaa, että juna kävi jo pääteasemalla ja kiihdytys toiseen suuntaan menossa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ihmetyttää todellakin miten typeriä kansalaiset ovat, kun antavat näiden omien edunvalvojiensa juosta heidän rahoillaan näissä salaseurojen kokouksissa, joissa käsitellyistä asioista kansalaisille ei kerrota mitään.

Lukuisat eturivin poliitikot nykyistä presidenttiä myöten, ovat puhuneet uudesta maailmanjärjestyksestä joka on tulossa. Mutta jos heiltä kysyy mitä se uusi maailmanjärjestys tarkoittaa, he eivät kerro. Meidän poliitikkomme ja elinkeinoelämän johtavat henkilöt, ovat tietoisia mihin ollaan menossa, mutteivat kerro sitä kansalaisille.

Aikamoista peliä kansalaisten selkien takana pelataan kansalaisten rahoilla. Nämä henkilöt ovat ottaneet diktaattorin elkeet itselleen ja kuvittelevat tosissaan olevansa jotain jumalan valittuja, tai pikemminkin saatanan valittuja, koska useat entiset vapaamuuurarit kertovat vapaamuurarien palvovan luciferia. Eli saatananpalvojat johtavat maatamme tällä hetkellä, eikä ihme että nämä saatananpalvojat haluavat estää oikean demokratian ja oikeusvaltion toteutumisen.

Kansalaisena olen äärimmäisen huolestunut kuinka pitkälle nämä salaseuroissaan maata johtavat saatananpalvojat ovat valmiita menemään?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilällä on kuulemma visio miten Suomea kehitetään mutta ei suostu kertomaan. Mitä demokratiaa tämä salailu edustaa ja miksi pääministeri ei ota mitään kantaa Euroopan unioniin ja Suomen tulevaisuuteen osana EU:n kehitystä. Luonnollisesti mieleen tulee että myös pääministeri pelkää että koko EU ajaa karille, varsinkin kun liimana pidetty yhteisvaluutta on lähes vainaja. Miksi tämä salailu?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kolme vaihtoehtoa a)hänelle maksetaan, b)häntä uhkaillaan c) hän on kuutamolla

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

"eläkkeen ulosotto nousi 373,63 e eläke nousi noin 7e"

Tällaiseen tilanteeseen Lindströmin oikeusministeriö ajaa eläkeläiset. Taitaa käydä niin, että että Velallisten Tuki ry vie Suomen kansalaiset maanpakoon hakemaan turvapaikkaa sellaiseen maahan, jossa on vielä oikeuslaitos kunniassa

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Olen itse miettinyt aivan vakavissani samaa ja talven mittaan on tarkoitus kartoittaa pari mahdollista kohdetta. Tässä on tietysti yhteistyön paikka, jos näin pitkälle on tarvetta mennä.

Pelkään kovasti, että on. Pienyrittäjille tällaista palvelutarjontaa löytyy jo ja se on lisääntymään päin.

On järkyttävää, että maassa on hallinto, jonka päätöksentekoa on paettava ulkomaille. Suurilla resursseilla sekin on tietysi helpompaa, joten suuryritykset olivat ensimmäiset lähtijät.

Hiukan paradoksaalisesti EU-lainsäädäntö turvaa lähtijöiden aseman monin verroin paremmin kuin oma neuvostosovelluksemme siitä.

Jukka Alaspää

On vaarallista uuteen puolueeseen ottaa uusia neuvontajäseniä taustoja selvittämättä tai henkilön vaikutuksista puolueen saamaan puhtauteen suomalaisuuden ja suomalaisten etujen ajajana.
Hyökkäys suomalaista osuustoimintaa ja maidontuottajaa vastaan jossa olivat mukana keskusliikkeet-Arla-kilpailuvirasto heikensi osuustoiminnalla toimivan valion maidontuottajalle maksamaa hintaa.
Sekä osoitus osuuskunnan toiminnan ymmärtämättömyysesta tai halusta ymmärtää kilpailuvirastossa.
Euroopassa jalostajat ovat yksityisiä mikä lisää maidon tilityskyvyn heilahduksia.
Surkuhupaisaa ettei kuluttajalle maidon hinta laskenutkaan.

Ovet paukkuen lähtö MTKsta osoitti yhteistyökyvyttömyyttä ja siirtyminen ARLAN palvelukseen on juuri niiden arvojen vastaista mitä uusi puolue tarvitsee.
Sami Kilpeläinen on mukana kansanpuolueen toimissa,niin kentältä ei tule tukea hankkeelle.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tuon kirjailijana filosofisen näkökulman rahapolitiikkaan oheisessa blogikirjoituksessa "Miten raha kiertää Euroopassa?". Rahapolitiikassa on nähdäkseni kysymys sovusta ja asioiden sopimisesta. Pitää löytää yhteinen sävel asioiden sopimiseksi, ja mikä on parempi foorumi kansainvälisen yhteistyön hyväksi kuin Euroopan Unioni Suomelle?

http://tarjakaltiomaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159...

Toimituksen poiminnat