iitimo

Katseet tiukasti Davosiin

Reilun viikon kuluttua maailman johtavat talousrikolliset ja heidän sidosryhmänsä kokoontuvat Davosiin vuotuiseen Maailman Talousfoorumiin. Agendalla on meidän kaikkien tulevaisuus. Tapahtuma järjestetään otsikolla ”Responsive and Responsible Leadership”, eli jotakuinkin ”vastuullinen johtajuus”. On useitakin syitä, miksi keskittyä tähän tapahtumaan ja unohtaa muu pinnallinen uutisointi.

Ensimmäisenä lienee syytä perustella tuo ”johtavat talousrikolliset”. Pikaisella osallistujakaartin katsauksella, vähintään kolmannes yrityksistä on jäänyt kiinni vakavista talousrikoksista, kurssimanipuloinnista ja petoksista. Normaalin kansalaisen oikeustajun mukaan näiden miljardisakkoihin tuomittujen yritysten johtajista ei yksikään saisi edes kulkea vapaalla jalalla.

Johtavat rikolliset ovat pääosin pankkiireja, mutta ”sidosryhmillä” on nimensä mukaisesti vahvat sidokset megapankkireihin. Ensinnäkin suuri osa maailman suuryrityksistä on viime vuosina ottanut halpakorkoista lainaa ostaakseen omia osakkeitaan. Tällä yritysten kurssit ovat nousseet keinotekoisen korkeiksi ja sehän määrittää johdon bonukset. Monet ovat ottaneet vielä lisää velkaa maksaakseen sijoittajille lupaamansa osingot. Joukossa ovat käytännössä kaikki suuret öljy-yhtiöt, joista ilmeisesti ainoastaan yksi voi maksaa kuluvalta vuodelta edes jonkinlaista osinkoa kassavirrastaan alle 60 dollarin tynnyrihinnoilla. Ja hintahan ei ole ollut lähelläkään sitä koko vuonna.

 

Foorumin ohjelmassa mainitaan erityiseksi huolenaiheeksi maailmantalouden heikkenemiskierre, johon luetellaan syypäiksi protektionismin, populismin ja kansallismielisyyden kasvu. Näihin uhkiin on varauduttava ”vastuullista johtamista kehittämällä”.

Tämähän on täyttä roskaa. Eivät nuo ”uhat” ole mistään tyhjästä nousseet, vaan ovat syntyneet juuri huonon ja vastuuttoman johtamisen seurauksena. Nyt siellä ovat vastuullista johtamista kehittämässä täsmälleen samat sankarit, jotka ovat yhteensä miljardeilla tukeneet huonoja johtajia ja huonoa johtamista. Tämä porukka ei tunnista vastuullista johtamista, vaikka se putoaisi heidän varpailleen.

Samalla he varoittavat kehityksen johtavan kasvaneisiin turvallisuusuhkiin, mihin yhteisvastuullisesti on vastattava. No, aivan varmasti ovat uhat ainakin heidän edustamilleen ”arvoille” kasvaneet. Todellisuudessa tämä Davosin poppoo muodostaa kaikkein suurimman uhan aivan itse ja erityisen vaarallisen tästä tekee se, että heidän hallussaan on maailman vaarallisin ase, velka, sekä koneisto, jonka turvin luoda tyhjästä rahaa oman agendansa toteuttamiseen.

Nämä roistot eivät todellakaan ole tyhmiä, vaan tietävät, että maailma on kauttaaltaan kyllästetty velalla, mikä on todellinen syy talouskasvun hidastumiseen. Voisin jopa lyödä vetoa, että viimeistään Trumpin valtaannousun jälkeen tämä popula alkaa yhteisellä sopimuksella hilata korkotasoa reippaasti ylöspäin. Syyksi tullaan esittämään noiden edellä mainittujen uhkien kasvattama epävarmuus, johon ’”markkinat” reagoivat korkojen nousulla. No, he itse muodostavat pääasiassa nämä hermostuneet markkinat ja siitä koko Davosin kaviaarikesteillä on kyse.

 

Tällaisen velkavuoriston keskellä koronnostojen seuraukset ovatkin taloudellisesti hyvin tuhoisat. Suuri osa velkakirjoista mätänee hetkessä pankkiirien käsiin, joten ne ryhtyvät sekä realisoimaan vakuuksia että konfiskoimaan tallettajien varoja. Paniikki ja sekasorto ovat vain eduksi niille, koska kaikki suuret muutokset taloudessa mahdollistavat massiivisten voittojen tekemisen, kunhan ei osu itse rosvosektorille. Tavallisen kansan selviytymiskeinot karsitaan käteisen nostorajoituksilla ja asettamalla setelistöä käyttökieltoon. Siitä on jo lukuisia esimerkkejä.

Itse aiheuttamansa kriisin jälkimainingeissa samaiset heebot tarjoilevat ratkaisuksi yhteistä maailmanhallitusta ja luultavasti myös yhteistä valuuttaa, jonka perusta on valmiina IMFn kassakaapissa. Tällä hetkelläkin sen esiastetta, nimeltä SDR, käytetään kansainvälisessä kaupassa. Julkisuuteen tihkuneiden huhujen mukaan siirtymä tapahtuisi vuonna 2018. Samalla rykäisyllä yritettäneen tiivistää EUn integraatiota nk. Frankfurtin sopimuksen mukaisesti ja sekin odottaa kassakaapissa ratifioimistaan.

Ainakin itselläni on vakavia vaikeuksia luottaa tämän porukan hyväntahtoisuuteen missään asiassa, joten aion pitää silmällä Davosin tapahtumia kansainvälisen median kautta. Suomalaisen tiedonvälityksen kautta tuskin tullaan kuulemaan ja näkemään mitään, koska mitään ennakkouutisointiakaan ei löydy hakukoneilla suomeksi.

Luvassa on jälleen kerran enemmän ja huonompaa hallintoa vähemmän ja paremman tilalle. Onnistuuko tämä, riippuu paljolti meidän omasta halustamme vaikuttaa asioiden kulkuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Trumpin lisäksi konnamarkkinoiden epävarmuutta lisäävät Brexit-neuvottelut, sekä Ranskan ja Saksan vaalit, Italian pankkikriisi, Australian asuntokupla, Kiinan kasvun hidastuminen jne jne. Korkotason nostoon tarvittavista tekosyistä on runsaudenpula.

Tämä lähtee täysin lapasista maissa, jotka eivät ole älynneet/pystyneet varautumaan tulevaan. Sekin on ollut tiedossa jo pitkään. Länsimaiden valmiuslait yhtenäistettiin muutama vuosi sitten pankkirosvojen haluamaan muottiin.

Sopii lukaista Suomenkin valmiuslaki, joka lipsahti läpi perustuslain vastaisessa järjestyksessä. Mitään valmiuksia sen toimeenpanoon tuskin on olemassa ja jos on, niin niistä ei puhuta.

Juha Hämäläinen

Euro-Marion paine kasvaa, kun ekonomistit haluavat muuttaa EKP-löysänrahan linjan.
Marcel Fratzscher DIW:stä toivoo inflaation nousevan kahteen prosenttiin, että korkoja voitaisiin nostaa, koska siitä hyötyisivät säästäjät.

http://www.epochtimes.de/wirtschaft/druck-auf-mari...

Säästäjät hyötyy! Säästössä ei liene, kuin rikkailla ja saksalaisilla, muilla on velkaa ja hupsista keikkaa 90-luvun jytkytys on täällä taas.

No UO ja perintäfirmat pääsee nokkimaan hyvät tienestit, vaikka konfiskaatio lienee oikea nimitys tulevalle.....

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Korkojen nostaminenhan käynnistää inflaation välittömästi. Siellä on roppakaupalla firmoja kipeissä hinnannostotarpeissa, kun keskuspankit ovat auttaneet niitä selviytymään 8-vuotisesta "nousukaudesta" ylitse.

Finanssikriisistähän käynnistyi ylituotannon sopeuttaminen alentuneeseen kysyntään, mutta kukaan ei ole halunnut päästää kansallisesti tärkeitä firmoja konkkaan, vaikka ne sitä ovat todellisuudessa jo pitkään olleet.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #5

Saksan lehti kertoo, että sakulassa on jo nyt 1,7% infi-da päällä, joten kohta voidaan rykäistä korot kattoon.

MAtala korko on huono juuri Saksassa, jossa eläkevakuutusfirmat on luvaneet 3,5% tuottoa sopimuksilleen....ja nyt jäävät tuotoissa perään ja tekevät persnettoa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #5

Tuosta mainitsemastani eläkepommista kertoo tässä filkanpätkässä eräs asiantuntija sakulasta. Tekstit CC-nappulasta

https://www.youtube.com/watch?v=pAVwaT7U7tM

Juha Hämäläinen

EI SAA ANTAA PELOLLE VALTAA!

Sveitsin Davosissa pidettävä maailman talousforumin kongressikeskusta on aitaamassa Sveitsin armeijan sotilaat. Sotilaat (5000 henkilöä) jäävät rynkyineen pelottomina turvaamaan maailman talouden pelossa piehtaroivia napahenkilöitä.....

http://bazonline.ch/…/jetzt-wird-davos-einge…/story/28950698

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Mielenkiintoisesti ainakin Merkel ja Hollande ovat napahenkilöistä puhuttaessa jättäytymässä pois festareilta. Miksiköhän?

EDIT: Foorumin otsikko olisi oikeammin: Reagoiva ja vastuullinen johtaminen. Eli uhkiin siis reagoidaan ja kannetaan vastuuta.

Muistelen meillä olleen taannoin pääministeri, jonka sanavarasto koostui pääasiassa termeistä "vastuullinen" ja "olen nyt niin rehellinen kuin osaan".

Juha Hämäläinen

Merkeli lähettää hyökkäys-Schäublen ja lentää Hollanden kanssa etelä-ameriikkaan piiloon tulevaa paukahdusta. Isä Bush on kuuleman mukaan hommannut NWO-Erikalle (Erika = Merkelin Stasi-nimi) jostain Boliguetabiasta turvahuoneen US-sotilaiden vahtimalta tilukselta....

Linkkejä ei tähän uutisen ole, koska lähdesuoja (Hämiö)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nyt vasta minäkin olen alkanut hahmottamaan mikä on maailman suurin uhka. Putin on vain pieni räyhääjä todellisen vihollisen rinnalla. Koko maailman tuhoaja on kansainvälinen finanssisektori josta Timo ansiokaasti kertoo.

Fergusonin kirja ROSVOJEN VALTIO käsittelee juuri tätä rikollisuutta Yhdysvalloissa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Leo, entisten sisäpiiriläisten paljastavia kirjoja ja audiojulkaisuja on liikkeellä lisääntyvässä määrin.

Niistä kyllä muodostuu varsin lohduton kuva, järkyttäväkin, kun äkkiseltään löytää tiedon lähteille. Vaikeinta on selvittää, mikä on totta ja mikä ei, mutta faktat on lopulta nivottavissa uutisoituihin tapahtumiin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Timo Isosaari, onko maailmassa yhtään maata, jonka johdossa ei olisi rikollisia?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Varmaan ihan kelvollisiakin porukkaan mahtuu. Vaikea sanoa, kun taloudellisista sidoksista ei ota kukaan selvää.

Ylemmillä orsilla on kyllä enemmän tarvetta kurinpalautukselle kuin alemmilla, joilla vierasta sikaa on lyöty surutta, oli aihetta tai ei.

Lagarde taisi olla viimeisin iso kiho, joka oikeudessa todettiin syylliseksi, mutta ei tuomittu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi eurooppalaiset pankit ovat kieltäytyneet rahoittamasta Marine Le Penin puoluetta?

Juha Hämäläinen

Koska Le Pen leikkii Putinin ja Trumpin kanssa samalla hiekkiksellä ja EUforinen pankkiliikenne ei halua liata kurahousujaan hienolla hiekalla, jolla P&T laatikko on täytetty

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Koska ne voivat. Ja tässä se ongelma on niin hyvässä kuin pahassa. Samoin pankit voivat kieltäytyä rahoittamasta opintolainaa,asuntolainaa,autolainaa,käyttöluottoa..tai oikeastaan mitä tahansa ja silti koko talous on rakennettu niiden varaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ja pankkeja kiinnostaa tasan kaksi asiaa, a) asiakkaan maksukyky b) täydelliset vakuudet.

Juha Hämäläinen

Tämä voisi ehkä selittää tulevaa.....

"Bernd Lüthje on kirjoittanut kirjan „Das ende des Basel-Regimes“, jossa kuvataan mitä tapahtuu, kun keskuspankki-systeemi ottaa demokraattisen vallan omiiin käsiinsä.

„Basel-III sopimuksella, jossa on 12.000 A4-sivua tiukkaa tietoa, edetään kohti pankkisysteemin reformia, jota johtaa ja valvoo kansainväkinen järjestelypankki (BIZ ) Sveitsin Baselista. Basel III sopimuksella pankkivalvonta siirrettiin pois kansallisilta keskuspankeilta.

Ja tämä ei jää tähän Basel III-sopimukseen! Viime päivinä on tullut esiin Basel IV-sopimuksen suuntaviivoja. Bernd Lüthje vaati 2013 riskienhallinnan ja vastuun palauttamista perustuksiksi sopimukseen kirjassaan. Hampurilainen Bernd Lüthje, joka toimi WestLB ja NRW-pankissa on osoittanut „Basel-hallituksen“ pääsyylliseksi 2006 talouskriisiin ja Basel III-sopimusta tämän „hallituksen“ suunnitelmaksi.

Lüthje esitti, että pankkivalvonta pitäisi siirtää „Basel-hallitukselta“ UNOlle maailman laajuisesti ja esitti vain yhden vaatimuksen. Jokaisella vieraalla pääomalla toimivalla pankilla tulisi olla omaapääomaa 32%, jota kontroloi paikallinen veroviranomainen, jolle pankki joutuu toimittamaan kirjanpitonsa joka tapauksessa.

„Basel-hallitus“ otti toisen suunnan ystävänsä IMF:n kanssa. „Basel-hallitus“ syventää valtaansa ja apulaisen apulaiset auttavat. Michael Maiers on kirjoittanut tätä ennustuksensa, jossa kuvataan maailman ryöstöä joka tapahtuu pienen ryhmän johdolla ja leviää vauhdilla. Tätä suuntaa auttaa ja nopeuttaa tuleva Basel IV – sopimus. USA voi levätä rauhassa mielettömän velkataakkansa kanssa, koska se kontrolloi „Basel-hallitusta“ ja IMF:ä yksin. Päivittäisiin kuluihin riittää FED:in painamat setelit ja FED määrää maailman korot.

Basel IV on vaikuttava teos."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/16/pank...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Korkoja nostetaan, jotta velkakirjat mädättyisivät. Suuryritykset ovat ottaneet halpakorkoista lainaa ostaakseen omia osakkeitaan ja nyt samat tahot juonittelevat korkojen nostamiseksi. Erikoista pohdintaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Laskevat itsensä liian suuriksi kaatumaan ja arvelevat turvanneensa selustan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Sama porukka haluaa vapauttaa loputkin kaupan ja finanssisektorin "vapautta" rajoittavat esteet. Protektionismin, joka suojelisi kansallisvaltioita, nujertaminen agendalla.
Näin globalisaation nimellä rahan ja päätösvallan siirtyminen yhä harvempiin käsiin saisi jatkua kiihtyvällä vauhdilla.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ja näin tulee myös käymään, mikäli emme nouse vastustamaan kehitystä, joka olisi meille äärimmäisen haitallista.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Nyt kun on jälleen noussut höpinä talouden nousemisesta,niin mikä oikeastaan on muuttunut? Velkojan määrä ei ole vähentynyt,mutta mikä on muuttunut.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei yhtään mikään muu kuin odotukset ja ne ovat täysin katteettomia.

Onkin ilmeistä, että nämä veijarit itse manipuloivat kurssikehitystä haluamaansa suuntaan, jolloin myös piensijoittajat peesaavat näitä liikkeitä. Kun sitten todellisuus pamahtaa silmille, jäävät juuri piensijoittajat nuolemaan näppejään. Samalla siinä väistämättä kastuu jonkun isommankin housut. Esim. useita hedge-rahastoja kaatui viime vuonna. Samoin eläkeyhtiöitä. Suuryritysten konkursseissa viime vuosi oli ennätyksellinen.

Manipuloinnista esimerkiksi sopii hyvin öljyn hinta, jota on pitkään yritetty höpöttämällä ja tilastokikkailulla hilata ylös. Sitten taas tulee parin päivän viiveellä "uutinen" joko raakaöljyn tai tisleiden varastojen kasvusta ja hinta tulee taas alas. Tämä ilmiö oli viime vuoden loppupuoliskolla lähes jokaviikkoinen.

Käyttäjän JaakkoImpola kuva
Jaakko Impola

Kannattaa katsoa dokumentti "Master of the universe". Siinä entinen pörssimeklari paljastaa asioita kulissien takaa. Siinä osoitettiin avoimesti halveksuntaa piensijoittajia kohtaan. "Pörssissä on sanonta, että yksityiset häviävät aina."

Pari tilastotietoa dokkarista:
"20 vuotta sitten osaketta pidettiin keskimäärin 4 vuotta. Nyt 22 sekuntia."

"...jos toinen on 500 metriä pörssin tietokonetta lähempänä, se on ratkaiseva ero"

Toimituksen poiminnat