iitimo

Leivotaanko Soinista seuraavaa pääministeriä?

Suomen seuraava pääministeri piakkoin syrjäytettävän Sipilän tilalle on joko Timo Soini tai hänen huolella käsin poimittu seuraajansa.

Sipilään kohdistuvan ajojahdin syy on hänen vetämänsä agendan paljastuminen ja suosion lasku. Ajoituskaan ei ole sattumaa, vaan tarvitaan myrsky vesilasiin, kun hänen seuraajaansa valitaan parhaillaan Davosissa, mihin maailman johtavat talousrikolliset ovat kokoontuneet keskustelemaan ”vastuullisemmasta johtamisesta”. Suomea kokouksessa edustaa virallisesti Soini ja mukana on myös Jorma Ollilan oikea käsi, Risto Siilasmaa. Muista Suomen osallistujista ei ole annettu tietoja.

Mikä olisikaan luontevampi tapa vastata pelättyyn populismin nousuun kuin valita johtoon sille kasvot antaneita johtajia? Pääasia, että he tekevät työtä käskettyä.

Mielenkiintoista onkin nähdä, miten Sipilä perustelee vetäytymisensä ilman uusia vaaleja, vai sekoitetaanko pakkaa sopivasti ennenaikaisilla eduskuntavaaleilla. Siinä tapauksessa esiin voi nousta todellisia yllätysnimiä.

Onko muita valistuneita arvauksia uusien nimien tai tapahtumien kulun suhteen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Nähdäkseni SDP on ulkona kaikista skenaarioista. Sen kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat täydellisiä statisteja näissä kuvioissa.

Lue myös viikon takainen ennakko Davosin talousrikosfoorumista:
http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229098-kats...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eiköhän se pääministerin palli siirtyisi Kepun vanhalle kaartille? Jotka on "vierastanut" miljonäärin valitsemista Alkio-puolueen johtoon.
Nythän sitä Sipilän pallia on hyvä keikutella ,näiden kohujen myötä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Uskon kyllä (ja tavallaan toivonkin) ettei Sipilä eroa mistään väenväkisin nostetusta mediakohusta. Ainut kerta, kun hän erolla on uhannut, oli siinä vaiheessa, kun oli epäselvää saadaanko kiky-sopimuksen tietyt periaatteet läpi. Silloin hän sanoi "marssivansa Mäntyniemeen" seuraavana aamuna.

Ei olisi hyväksi Suomen poliittiselle kulttuurille, jos skandaalien nälkäisten, pelkästään myyntiään kasvattamaan pyrkivien iltapäivälehtien journalistit saisivat eduskunnan yli valita pääministerejä ja heitellä heitä ulos.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eivät journalistit sitä valintaa tee, vaan Sipilä saa puhelun tai kutsutaan tapaamiseen, missä häntä kehotetaan "vetämään johtopäätökset" ja toimimaan "Suomen edun hyväksi". Samalla häntä ohjeistetaan, kuinka tasoittaa tietä seuraajalleen.

Median tehtävä tässä teatterissa on ainoastaan luoda epäluottamus Sipilän ylle ja sytyttää valot sopivan seuraajan sädekehään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kannibaalilehdet toki tekevät hommaansa omalla iljettävällä tyylillään, mutta ikävä piirre siinä on se, että ne aikaansaavat itse asian vähättelyä typerällä uutisointitavallaan. Rahan vuoksihan ne niin tekevät, markkinatalouden periaatteiden mukaisesti – ja todellisuudesta viis.

Vai onko Sipilän toiminta näissä asioissa mielestäsi ollut pulmusmaisen puhdasta?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eihän Sipilä mikään pulmunen ole, mutta kyllä hänen booliinsa kaadetaan tässä myrkkyä aivan tarkoitushakuisesti. Ihan mikä tahansa tekosyy tuntuu kelpaavan, vaikka todellisista syistä ei olisi puutetta.

Kun Davosissa mietitään keinoja "parempaan johtamiseen" on olennaisempaa pitää katse siinä, mitä tarjotaan Sipilän tilalle, koska se on takuuvarmasti vielä huonompaa. Moni ei usko, että huonompi olisi mahdollista, mutta näin epätoivoisessa tilanteessa globalisteille mikään ei ole kyllin alhaista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #7

Olisiko mitään järkeä saada Suomeen poliittista kriisiä, kun kiky-touhu on vielä kesken? Lipposenkin mielestä (HS.13.1.M-pide) "toivoisi, että Juha Sipilän (kesk) hallitus muodostaisi poikkeuksen"... edellisiin saamattomiin hallituksiin nähden.
- "Kiky-sopimuksella onkin korjattu hintakilpailukykyä. Nousu on mahdollista."

Kysyä sopii myös, miten Soinin terveys kestäisi vastaava ryöpytystä pääministerinä? Kyllä pääministerillä pitää olla melkoiset lehmänhermot julkisuudessa pärjätäkseen. Tällä menolla olisi vaikeaa löytää tolkun miestä pääministeriksi. Tämä maa ei todellakaan kaipaa enää poliittista kriisiä muiden ongelmien ja pattitilanteiden lisänä. Tärkeintä olisikin, että yhteisvoimin voitaisiin panna Suomi-neito entistä ehompaan kuosiin. Vai mitä? Se olisi kaikkien etu eikä keneltäkään pois.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #52

Ongelma on nyt se, ettei kilpailukyky ole missään tapauksessa paranemassa, vaan huononee hallituksen ehdottamilla toimilla. Leikkaukset kohdistuvat pahiten sinne, mistä se tulevaisuudessa pitäisi ammentaa.

Esitin perustelut tälle edellisessä blogissani:
http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229266-sipi...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #53

MUTTA jos tauti on niin tappava, ettei siinä auta enää kuin leikkaus tai muodikas eutanasia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos puhutaan Terrafamesta ja Chempoliksesta, niin en näe likaisuutta Sipilän "toiminnassa". Molemmat tapaukset arvioiden on helppo ymmärtää, että päätökset olisivat olleet aivan samanlaisia siitä riippumatta olisiko hänen sukulaisiaan sattunut olemaan jotain kautta osaomistajina yhtiöissä tai alihankkijoiden piirissä.

Sellainen ei siis ole vaikuttanut hänen päätöksiinsä. Intian delegaation kohdallahan hän oli päinvastoin pähkäillyt, että pitäisikö Chempolis karsia pois osanottajien listasta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #10

Juha, juuri nämä ovat tekosyitä, jotka sälytetään hänen päälleen, jotta "näyttö" hänen "epäsopivuudestaan" saataisiin kyllin painavaksi eroamista silmällä pitäen.

Tämähän on suurimmaksi osaksi täyttä roskaa, joten todellisia syitä on haettava aivan muualta.

Sipilä ei vain ole tarpeeksi karismaattinen johtaja ja taitava valehtelija. Siksi hänen on aika väistyä, keinolla millä hyvänsä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #13

Huomaan että toimittajapiireissä kilpaillaan nyt ankarasti siitä, kuka saa Sipilän päänahan. Se yliyrittäminen, joka mediassa on nähtävissä, olisi aika liikuttavaa ellei siinä leikittäisi Suomen kansan kohtalolla.

Jäätteenmäen päänahanhan nappasi aikanaan Pekka Ervasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #32

Mutta on olemassa myös paksunahkaisia tyyppejä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Soini kyllä pärjää valehtelussa parhaastapäästä ja varmaan nykyinen varapääministerinvakanssi jäääkin huippusaavutukseksi maamme politiikassa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #10

Olennaistahan Sipilän vahingoksi näissä tapauksissa on ollut salaileva ja vähättelevä toimintamalli. Kaiken tämän päälle Sipilä on itse ilmoittanut, ettei ole tehnyt mitään väärää. Sipilä ei selvästikään tiedosta asemansa vastuiuta ja sitä, mikä häneltä on jäänyt tekemättä. Jos kaiken salailun tilalla olisi olluyt avoimuus, Sipilä ei nykyisessä tilanteessan olisi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #46

Viljo, tuskin kukaan on riittävän vainoharhainen, että pystyisi turvaamaan selustansa näin raivokkaalta ajojahdilta. Näiltä osin sympatiani ovat Sipilän puolella.

Muilta osin en luota lainkaan hänen tekemäänsä politiikkaan, koska näkemys on järkyttävän kapea ja kansantaloudellisesti kestämätöntä. Sen perusteella olen kehottanut häntä itsekin eroamaan, vaikkei sillä mitään vaikutusta olekaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Mahdollista jääviyttä harkittaessa ei pohdita sitä, olisiko henkilö toiminut samoin jossain muissa olosuhteissa tai sitä, pähkäilikö epäilty etukäteen toimintaansa.

Yleensä jääviyskynnys ylittyy, jos päättäjä itse tai lähipiiri hyötyy hänen toiminnastaan. Lähipiiriin lasketaan omat lapset.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#32. MA. - Niinhän se on! "Syövät ne sivistysmaisssakin munkkeja", sanoi kannibaali kaverilleen. Söisivätköhän kännikalojakin?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia
Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Euroopan globalistieliitin tahdon noudattaminen ja Suomen hivuttaminen liittovaltioon askel kerrallaan.

Kalle Erkkilä

Vale-YLE uutisoi Lännen median kyselystä, josta selvisi, että Halla-Ahon suosio seuraavaksi PS:n puheenjohtajaksi kasvaa. Lisäksi Halla-aho ilmoitti hiljattain, että hän kannattaa euro- ja EU eroa. Voiko tämän käsittää niin, että Halla-aho mahdollinen valinta puheenjohtajaksi ei olisi eliitin mieleen?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Mielestäni voi, eli tässä yksi varteenotettava nimi.

Hänen kohdallaan tulee kyllä ongelmaksi se, että hänet on jo valmiiksi leimattu rasistiksi ja nationalistiksi, eikä media voi uskottavasti kääntää kelkkaansa hänen edukseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Pääministerin pesti ei ainakaan avautuisi Halla-Aholle eikä Ps.

EU ero kun ei olekkaan niin yksinkertaista sopimuksien mukaan mitä edm. on kertonut.
Toiseksi elinkeinoelämä ei suostu EU/EMU eroa.

Rahaliitto emun jäsenyys,ERVV/EVM/vipit sitoo meitä ja tulisi kalliiksi meille.
Nuo kaikki selviää kun lukee sopimuksien ehdot.

Vai miksi luulitte että Soni nyt kiltisti suostui Kreikan III-tukipakettiin 86 mrd.

Nyt ne olikin Soinin mielestä jopa "turvallisuusuhka" ,ellei niihin suostuta.
Entiset tukipaketit oli edm.mielestä oppositiossa Zorpaksille rahan kylvämistä ,veronmaksajien rahoista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#28. Mutta neutraalista Ruben Stilleristä tulisi hyvä pääministeri. Hän ei ainakaan astuisi kenenkään varpaille. Vai oletteko eri mieltä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilän agenda oli alunperin tulos tai ulos. Sipilän kannattaisi nyt noudattaa agendaansa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sitähän hän on monta kertaa todennut noudattavansa, kun on viitannut positiiviseen talouskehitykseen Suomessa. Hyviä tuloksia on saatu aikaiseksi myös mm. Terrafamen ja Chempoliksen kohdalla niiden liiketoimien kehittymistä ajatellen. Kaikki on tuloksellisesti siis selvää plussaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Positiivinen kehitys?
On vain harhaa jota on luotu kansan hämäämiseksi.

Tulevaisuudenkuvat -19 asti kun on VM arvioiden mukaan yhtä harmaata kuin tähänkin asti. Työttömyys ei laske,talous junnaa 0,5% nousulla.

Mitä maailmalla vielä tapahtuu mitkä vaikuttavat myös Suomeen on vielä arvoitus.
Brexit,Trub,Kiinan talous,Saksan ja Italian pankkien velat ,korkojen nousu ym.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Juha, juuri siksi tämän ajojahdin tarkoitus on jokin muu, koska nämä yksittäiset menestyksetkin yritetään kääntää hänen tappioikseen.

Todellinen ongelma on siis hänen kansansuosionsa alhaisuus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #36

Olipa pääministerinä kuka tahansa, hän joutuu suurennuslasin alle ja julkiseen paineeseen. Se kuuluu luonnostaan pääministerin mandaatin virkaetuihin. Kinkkinen paikka, ei voi aina olla kaikkien mieliksi, ja toisaalta pitäisi yrittää panna maan taloutta kuntoon. Ambivalenttinen rooli. Ja kadehtijoita ja selkään puukottajia löytyy aina. Se on johtajuuden luontaisetuja. Harva kehuu.

Muutenkin Suomessa on voittopuolisesti moittimis- ja parjaamiskulttuuri urheilusta politiikkaan ja huumeiden käytöstä raittiuteen tai normaaliavioliitosta sukupuolineutraaliin avioliittoon. ELIKKÄ: Eläppä kaikkien kanssa sovinnollisesti ja humaanissa tai kristillisessä ihmisrakkauden hengessä. Elikkä: ymmärrä oma tilasi ja anna arvo toisellekin. Olemmahan toisistamme riippuvaisia "ihmispoloisia".

Yhteispelillä kaikki sujuu ei riidellen ja tukkanuottasilla. "Rakentaen ei repien."

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #54

Joo, meistä on tullut kaikessa kiireessä kiukkuisia, kärsimättömiä, epäkunnioittavia ja epälojaaleja, mikä on todella huono asia.

Asiallinen ja perusteltu kritiikki on kuitenkin aina paikallaan ja sen pohjalta pitäisi käydä toisiaan kunnioittavaa keskustelua.

Parantamisen varaa on itse kullakin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #58

"Parantamisen varaa on itse kullakin." Myös bessewisereillä ja narsisteilla.
Kukaan miestä kun ei ole täydellinen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #58

#58. Ikävä kyllä täytyy todeta, että olipa pääministerinä kuka tahansa ja mistä puolueesta tahansa, hänestä on tehty yleinen kusitolppa ja parjauksen kohde. Suomen poliittinen kulttuuri on tällä tasolla.

Media ja politiikan vahtikoira on nykyään kasvanut ylivertaisiin mittoihin: ylijumalaksi ja poliittisen/julkisen elämän inkvisiittoriksi. Politiikasta urheiluun jne...

Onko media ylittänyt jo valtuutensa? Tätä se ylikaupallisuus, myyvä lööppitehtailu ja rahastaminen teettää! Liikutaan laillisen ja laittoman rajamailla.Myynti on pääkriteerinä. Ei ihmisarvo ja asiallisuus. Media nostaa ja kaataa ihmiskohtaloita. Pääasia että lööpit myy. Jotkut puhuvatkin kannibaalilehdistöstä.

Eri asia on, onko se sivistysvaltion merkki vai ei? Valtapeli kun "autuuttaa" ylilyönteihin ja mustamaalauksiin. Näinkö "hyvinvointivaltiota" rakennetaan?

Urheilumiehenä pitäisin tällaista asennetta pahan ylikunnon , kateuden ja burn-outin merkkinä. "Voiteluvirheistä" riittää selittelemistä samoin huulirasvoista ja sun muista poppakonsteista tai käärmekeitoista. Reilu peli eli fair-play ja tolkun malli ovat siitä valtapeli- ja vilunkitoiminnasta kaukana.

Poliittista yliampumista, dopingia ja suhmurointia suorituksissa! Sanoisin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jarmo, muistuttaisin edelleen, että Sipilän agendaa olennaisempi on hänen taustavoimiensa agenda. Niitä naamoja ei etusivuilla näy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos pääministeri vaihtuisi ilman hallituksen kastumista, Keskusta on etusijalla vaalien voittajana. Jos hallitus kaatuisi, seuraava pääministeri todennäköisesti tulisi demareista.

Kovin herkästi Sipilä oppositiossa ollessaan vaati pääministerin eroa. Onko blogien kommentoijilla sama tyyli? Eli kun on se "väärä" puolue vallassa, huudetaan pääministeriä pihalle syystä ja syyttä, mutta kun se "oikea" puolue on puikoissa, pääministerin erovaatimukset ovat ajojahtia.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sama kuviohan tässä on toistunut jo ainakin 40 vuotta, eikä hallituksen agenda ole muuttunut yhtään mihinkään sen kokoonpanosta tai pääministeristä riippumatta.

SDPllä nyt ei vaan ole syttyvää ruutia, vaan tarjolla on pelkkiä suutareita tähän lähtöön.

Kuka olisi sitten Keskustan uusi nimi Sipilän tilalle? On vaikea kuvitella, että Kokoomuksesta olisi enää ketään työntää etulinjaan. Persuilla olisi hinkua isompaan Audiin, mutta annetaanko avaimet?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Täysin turhaa spekulointia ja varsinkin kokoomuksen ja PS:n osalta, sillä on epätodennäköistä että Sipilä lähtisi ja jos lähtisi niin uusi pääministeri tulisi keskustasta. Keskustalla olisi käytössään Vanhanenkin, jolle ei tuottaisi vaikeuksia siirtyä pääministerin rooliin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #24

Niin saattaa olla. Vanhanen on erittäin hyvää ehdotus. Sipilä ei tule kestämään vaalikauden loppuun.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aivan. Kepun ja Ps mielestä Stub oli historian huonoin pääministeri?

Siitäkin huolimatta että päivälleen yhtä paljon istui pätkävirassa PM Kiviniemi,Vanhasen jälkeen,kuin Stub Kataisen jälkeen .

Siinä ajassa ei paljon tehty kun eduskunta oli lomilla Juhannuksen ja maaliskuun vaaliloman välillä.
Ilman eduskuntaahan ei päätöksiä voi tehdä mistään .

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Stubb möhli omat hommansa ja häivytettiin ilman suurempaa dramatiikkaa. Muistanet kauempaa mm. Alhon ja Jäätteenmäen ajojahdit? Onhan niitä ollut paljn muitakin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #27

Totta. Kuten Vanhasellekkin annettiin ymmärtää että olisi aika vaihtaa maisemaa.Kannatus laski Kepulla ja kohut söi uskottavuutta.

Pelastamaan riensi Perheyritysten johtaja Anne Berneri.Joka tarjosi johtajan pestiä Vanhaselle.

Kun edm.yritys perustettiin sen lähtökohtana oli perintöveron poisto .
Kepun veroproffan mukaan.
No mitkä on perheyritykset?
Kone (Herliin kesk.) Vallila (Berner.kesk.) Hartwall,Pauling,Fazzer esim.
Niinpä loppaushautomossa mietittiin sen toteuttamista oikein kaksin .
Eduskunnassa istuu nyt kumpikin Perheyritysten Ex-johtajaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Millä perusteletdemaripääministerin olevan seuraava, mikäli hallitus kaatuisi? Onhan vaalien tuloksena demarien edellä PS ja kokoomus. Kyllö kummallekin puolueelle on tilaisuus neuvotella hallitus ennen demareita. Se kylläkin taitaa olla selvää ettei demareiden, eikä vasemmiston ylipäänsä ainakaan kokoomus lähde mukaan. Tuskinpa PS ja keskustakaan. Näin sitten tulisi vähemmistöhallitus.

Minäväitän tulevan uudet ek-vaalit jos noin käy, jota en usko tällä päivämäärällä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jos hallitus kaatuu on uudet vaalit edessä.
Vaaleissa puolueiden kannatukset punnitaan uudestaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nykyisissä mielipidemittauksissa näkyy myös yleinen puolueiden kannatus. Varsinkin sosiaalipolitiikka vaikuttaa kunnallisvaaleissa. Äänestäjät keskustelevat ehdokkaiden kanssa etenkin sosiaalipolitiikkaan ja työllisyydenhoitoon liittyvistä asioista. Siinä on jo merkitystä mikä mielikuva puolueesta on syntynyt.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #45

Hehheh Jorma. Vai että galluppiin perustat demaripääministeriyden jos tämä hallitus kaatuu? Älä satuja sentään kertoile. Uusien vaalien tulos on hyvinkin epävarmalla pohjalla, eikä tulos perustu laisinkaan välttämättä kyselytuloksiin.

Kuntavaalit taas ovat aivan eri pohjalta käytävät vaalit ja varsinkin nyt, kun on maakuntapohjaiset sote-alueet tulossa. Soten merkitys kuntavaalitukoksessa ei ole vielä kyselytutkimuksissa tullut esiin. Tuskinpa tuleekaan, sillä kyse on ehdokasasettelusta hyvin suuressa määrin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #57

Kuinkas PS aikoo ehdokkaita houkutella kun edellisiäkin valtuutettuja loikkii kesken kauden kuka mihinkin?

Samalla puolueen puheenjohtaja harjoittaa politiikkaa, joka on suuressa ristiriidassa puolueen ilmoittamiin arvoihin, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Sisäpolitiikassa on toki jossain määrin onnistuttu, mutta ulkopoliittisesti linja on käsittämätön.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #59

Toi onkin mielenkiintoinen tilanne kuntavaalien kohdalla. Kuntavaalit ovat perinteisesti olleet henkilövaaleja. Listoja on nyt entistä vaikeampaa saada täyteen, niissä on suurin osa aivan "taavituntemattomia". Joten ne muutamat tunnetut ehdokkaat tuovat ne äänet.

Puolueiden on pidettävä kiinni niistä tunnetuimmista paikallistason ehdokkaista. Paikallistasolla on se ongelma, kun puolueisiin "uineet" kaikenlaiset opportunistit ja narsistit keikuttelevat venettä, jolloin ääniä tuoneita poliitikkoja alkaa kyllästymään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #57

Puolueet pitävät mielipidemittauksia sen verran luotettavina, koska ottavat ne selvästi huomioon.

Ei se tietenkään tarkoita, että ne aina täysin oikeassa ovat. Mutta on hyvin harvinaista, että ne olisivat "hehtaariluokalla" väärässä.

Merkittävästi väärässä ne olivat jytkyjen suhteen ja Trumpin kohdalla. Se ei kuitenkaan luo mitään yleistä sääntöä, että mielipidemittaukset olisivat yleisesti epäluotettavia.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #60

Mielipidemittaukset eivät olekaan varsinainen ongelma, vaan niiden tulkinta.

Tässä suhteessa media on esittänyt huomattavaa besserwisserismiä ja julistanut harhaisia tuloksia ennen laskentaa.

Ennustaminen tietenkin menee sitä mukaa vaikeammaksi, kun poliittisesti kodittomien ja liikkuvien äänestäjien määrä kasvaa. Trumpia ei hevin kehdattu tunnustaa äänestävänsä tiedusteltaessa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #63

Juuri noin .Se tulkinta Gallupeista.
Kansa tahtoo Sipilän pääministeriksi.Kepu 26,2% parhaimmillaan.
Vielä kun puhumisen hoiti Pekkarinen ja Tiilikainen.Kokeneet konkarit.Olli Rehn vastaili kysymyksiin ,kun Sipilän allakka oli "täynnä". Varmistettiin ettei sammakoita lipsahdasta vahingossa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siis en tarkoittanut hallituksen kastumista, vaan kaatumista. :-D

Voi se kastuakin, siitä ei tiedä. ;-)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hallituksella ovat vasta kengät kastuneet, kaatumista saataneen odotella, koska Persut pitävät hallituksesta raivokkaasti kiinni. Viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa alkaa Persujen tarun loppu, ja hallituksen kaatuminen merkitsisi eduskuntavaaleja. Siksi he haluavat viivytellä.

Sinänsä hupaisa freudilainen lipsahdus kyllä...

Juha Hämäläinen

Jos Sipessä on miestä marssia Niinistön eteen ja sanoa "En saanut kasaan ja munasin tämänkin." niin Keskustan kenttä haluaa silti pitää puolueensa piikkipaikalla.

Ketä istuu Keskustan vaihtopenkkillä ?

Jäätteenmäki
Vanhanen
Väyrynen
Pekkarinen......Nämä löytyi hetkessä otsaluun takaa. Muita ?

Anneli tuskin pääsee Irakoimaan ja Vanhas Matin seurusteluista lautakasojen kanssa ei kukaan jaksa suurempia kuulla.

Pekkarinen halusi puolueensa johtoon, mutta veti sormensa pois, koska "sukupuolenvaihdos", joten ehkä "wanha isäntä" ostaa talon takaisin nuorelta tuhlaaja pojalta ?

Paavon kommervenkit vatuttaa "nuorta isäntää" ja "naapurin isäntää" ei välttämättä haluta torppaan sekoittamaan puurokauhankiertoa.

Löisin vetoa että Keskusta valitsee kahdesta wanhasta isännästä sen "pienemmän pahan" ja sijoitan rahani Maurille, jos Sippeltä löytyy "sanansa mitta" eli "Tulos tai ulos!"

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kääriäinen? Kalli? Ala-Nissilä? Kokemuksesta löytyisi eikä yksikään ole "ryvettynyt" matkalla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kaksi noista on Kepun rehellisimmät.

Kalli paljasti vaalirahat.

Ala-Nissilä kirjassaan miten Kepu junaili varallisuusveron poiston ,demareiden piikkiin.

Juha Hämäläinen

Kääriäinen kuuluu Kepun wanhaan kauhukalleriaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Koska liian vanha, kulunut tai rehellinen ei sovi, niin jäähyllä ollut Vanhanen voisi olla.

Vedetäänkö yllätysnimenä tuorein ministerinostos Juha Rehula?

Juha Hämäläinen

Tämä Ala-Nissilä sopisi kuvaan tekemään EUn likaisen työn, kun käynyt opiskelemassa kuusi vuotta EU-tilipitoa (Hämiö)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Olavi_Ala-Nissil%C3%A4

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #34

En millään usko Ala-Nissilän suostuvan tehtävään, koska hän tuntee liiankin hyvin Heikki Haaviston kohtalon. Haavisto joutui suurimmaksi vastuunkantajaksi Ahon hallituksen tötöilyistä ja mieheltä meni siinä rytäkässä terveyskin.

Politiikassa ei kuitenkaan mitään tapahdu sattumalta, joten lienemme viisaampia lähiviikkoina tässäkin asiassa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Donnerin mielestä Sipilän hallitusta ei kaada muu kuin maanjäristys: uutuuskirjassaan SUOMI-FINLAND.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Myrsky vesilasissa on noussut niin korkeaksi, että joko Sipilä itse uhrataan tai sitten muutama muu ministeri heitetään bussin alle työrauhan saavuttamiseksi.

Siinä tapauksessa Berner on ensimmäisenä tulilinjalla. Se ei välttämättä riitä. Ketä muita sopisi uhrilampaiksi?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Rehula SOTE.

Ja siltikään mikään ei muuttuisi ,vaihtui Berneri tai Rehula .Koska ne on sovittu jo EU.
Valtion ja kuntien palveluiden vapauttaminen yksityisille ulkomaalaisille yrityksille.
Eurooppa 2020 sopimuksella.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #39

Tietenkään mikään ei muutu. Sama tuote vain tarjotaan uudessa paketissa.

Käänne voi tapahtua vasta, kun aletaan valitsemaan edustajia näiden rikollisjärjestöjen ulkopuolelta, mieluummin vaaleilla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suoraan sanottuna minä en usko ja varsinkaan en toivo, että tuo myrsky vesilasissa johtaisi Sipilän eroon. Aivan noin surkeaksi en meidän poliittista kulttuuriamme vielä usko. Porua on ollut hirveästi mutta villoja ei ole juurikaan näkynyt. Mediahan sitä meteliä on pitänyt, mutta kuka on valinnut median? Hallituksen takana on sentään vaaleilla valittu eduskunta. Ja ainakin Kansan arvot 2016 tutkimuksen mukaan kansalaiset pitävät hallitusta muutamaa pykälää luotettavampana instituutiona kuin mediaa. Siinä viime kesänä suoritetussa kyselyssä media kun oli toiseksi vähiten luotettu instituutio eikä sen viime aikainen toiminta ole luottamusta ainakaan lisännyt.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #49

Voihan kyse olla tietysti siitäkin, että tällä ajojahdilla media yrittää paikata omaa uskottavuuttaan vallan vahtikoirana.

Se nyt ei kuitenkaan edistä asiaa, että rakkikoiran tavoin haukutaan kaikkea liikkuvaa, sitäkin mitä tuuli heiluttaa. Keskustelun tasoa tai vuoropuhelun edellytyksiä tämä ei ainakaan paranna.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #51

Olen aika varma että juuri noin on. Valtamedia on saanut Sipilän hallitusaikana ja aiemminkin roppakaupalla rapaa niskaansa puudeliudestaan valtiaiden suhteen.

Mm. Hesari on muuten ihan tyydyttävästi ärhäköitynyt ihan tuossa loppuvuodesta alkaen. Toki mukana ovat vielä vanhat natottajat ja russofoobikot, mutta jonkinlainen linjanmuutos, toivottavasti vallan vahtikoiruuden suuntaan, on ollut jo jonkin aikaa näkyvissä.

Toki onhan se totta että valtaosa valtamediasta räksyttää nyt pelkän räksyttämisen vuoksi. sellainen kun myy hyvin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Davosin kokoukseen on muuten kutsuttu ennätysmäärä alle nelikymppisiä johtajan alkuja. Ilmeisesti kuluneiden kasvojen tilalle tarvitaan uusia muuallakin.

Joka tapauksessa on kyse siitä, että poliittisten, taloudellisten ja siirtolaisongelmien aiheuttajat tulevat lähiaikoina esille fantastisine korjausehdotuksineen.

Keskiössä on ehdottomasti lisää ja parempaa Euroopan Unionia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

UUTTA vettä myllyyn on uutisoitu eilen, kun palkittu yritysjohtaja Eloranta asettuu puolustamaan Sipilää. Herää kysymys tahtooko kukaan pätevä henkilö enää pääministeriksi nähdyn ja kuullun riekkumisen vuoksi?

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kiusaa...

Toisaalta voidaan kysyä, onko nykyinen demokraattinen oppositio vastaan hallitus-asettelu aivan paras menetelmä vakaasen ja kestävän kehityksen kansantalouteen? Hallitus soutaa ja oppositio huopaa samassa veneessä. Tulee mieleen kansansatu hölmöläisten peiton jatkamisesta, leikataan suikale toisesta päästä ja ommellaan se toiseen päähän.

Platonin mukaan demokratian heikkoutena on riitelevät puolueet, ja nyt lisänä sekameteli- tai sosiaalisoppaa hämmentävät vielä vastaiset ay-järjestötkin, jotka haluavat kukin isoimman palan valtion BKT-kakusta. Konsensusta kyllä tarvitaan muuten hukka perii Suomen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kari K., johan nuo yksinäiset sudet 'hukat' juoksentelevat Vantaan ja Nurmijärven metsissä. Millä perintäasialla lienevätkään?

Puolueiden keskinäinen provosointi julkisuudessa on hämäystä.

Kyllä on naurussa pitelemistä, kun seuraa poliittisten puheenvuorojen keskinäistä sanailua. Eilisessä 12.1. A-studion paneelissa lomiltaan esiintymään saadut kansanedustajat lähinnä hauskuuttivat toisiaan. Vakavan ilmeen säilytti ainoastaan Vihreiden eduskuntaryhmän pj.

Mutta se siitä.

Päivän 'sanassa' ex-pääministeri Lipposelle vaatimus euroerosta aiheuttaa ylimääräistä nauruhermojen kutinaa. 'Vanhana kettuna' hän tietää, että ketulta lainattua häntää ei noin vain luovuteta.

Eduskunnan kuppilassa kaveruus kukoistaa. Kunhan taas edustajamme palaavat pitkältä joululomaltaan, voimme seurata iloisten poskisuudelmien (muiskis, maiskis) ja selkään taputusten (tap, tap, läps, lops) kakofoniaa.

Kyllä kansankin on hyvä aloittaa vuosi nauraen, sehän pidentää ikää ja antaa hyvää vastinetta hallitusohjelman, kansan elinaikaa lyhentävälle leikkaustoiminnalle.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Satuin selailemaan teksti-TVn uutisia juuri kun nämä pulisivat A-Studiossa ja taustahälynäkin oli vaikea käsitellä myötähäpeäänsä. Ei vaan pysty nauramaan.

Onneksi se loppui, vieläpä kysymykseen kansanedustajien asettumisesta kuntavaaleissa ehdolle. Kaikkonen ei osannut sanoa, mille puolelle kanki heilahtaa, mutta muut kansankynttilät eivät pitäneet ainoastaan luontevana, vaan jopa välttämättömänä istua kahdella jakkaralla.

Jos tällaisesta toiminnasta ei synny jääviysongelmia, niin sitten ei mistään. Maan surullinen tapa on kuitenkin lähettää omat "agentit" tyhjentämään valtion kassa oman kotikunnan tarpeisiin.

No, Lehtimäen suunnalla on Eino Uusitalon jäljiltä edelleen asukastiheyteen nähden Suomen parhaat tiet, vaikka osa niistä on päässyt jo rappeutumaan.

Näissä kekkereissä oppositio löytyy ainoastaan eduskunnan ulkopuolelta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #50

Timo, muistaakseni myös siellä, mistä madame Uosukainen on kotoisin, teiden kunto on komia. Tosin en ole käynyt ajelemassa, kuullut vain.

Mutta, mitä tulee vielä A-studion eilisillan istuntoon, niin edustajien puheista jäi tunne, että kolme pojankoltiaista leikkii päättäjää ja täti Vihreä ottaa roolinsa vakavasti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#44. Mirjami Parant. Heh-heh! Monista susijahdeista on tullut hukkareissu. Samoin tumpeloiden töistä yksilöistä hallitukseen.

Politiikan teko on suurinta teatteria. Takavuosina Suomessa oli ja voi olla vielä nykyäänkin maailman suurin teatteri Arkadianmäellä. Kuiskaamo oli Kremlissä, nyt se taitaa olla myös Brysselissä.

Siitä "Viisasten Kerhosta" on myös käytetty nimityksinä Valehtelijoiden Klubi taikka Muppit-show. Hyvällä lapsella kun on monta nimeä.

Yhteiskunta sinänsäkin on suurta teatteria, käsikirjoitukset , roolit ja kulissit vaihtuvat vallan mukana, mutta ilvely jatkuu seuraavillekin sukupolville totisina torvinsoittajina naama peruslukemilla veitikka simäkulmassa ja viiteryhmien epistoloja ulkoa hokien ja hartaasti lausuen sekä niiden pyhiä lempilauluja laulaen. ETTÄ MIKÄS!

SHOW MUST GO ON!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #55

Mitä heikommat johtajat, sitä suurempi show!

Hyvien johtajien aikana voi keskittyä siihen hiljaiseen ja näkymättömään puurtamiseen, joka palkitaan vaurautena.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #55

Kari, kiva tuo ilmaus 'hukkareissu'! Hukalla on monia merkityksiä. Kun ruokaa heitetään hukkaan, tarkoittanee se tarpeetonta tuhlausta.

Kiinnostaisi, miten sudesta on tullut susihukka. Puhutaan myös joutumisesta suden suuhun. Kyllä on susiparalla paljon vastattavaa.

No joo, mutta asiaan.

Sen verran olen suomalaista poliittista teatteria seurannut, että mikään ei yllätä.

Nykyhallitus on kuitenkin siitä erikoinen, että vallankäyttö aloitettiin pakkolakiuhkauksella. Vaikka moinen pakottaminen ei yhteiskunnassa toimikaan, herätti se ammattiyhdistysliikkeet turvallisuusunestaan.

Eipä tämä Kiky:aan taida olla muuta kuin kivi naisvaltaisten hoiva-alojen kengissä. Menettivät kaikkein eniten ostovoimastaan. Lomarahat, lomarahat.

Martta, Martta, paljosta sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeen on vain yksi - usko!

Kyllä meidän suomalaiset Martat on nyt täysin jätetty unholaan - ei riitä enää JHL:n perustelut.

Nyt olisi Miina Sillanpäälle töitä!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Päivän 'sanassa' ex-pääministeri Lipposelle vaatimus euroerosta aiheuttaa ylimääräistä nauruhermojen kutinaa.

Kyllä varmaan eteläranta 10 nauravatkin. Tuskin Nalle tai Herliinikään voi olla nauramatta.

Kannattas kysyä myös MTK ja tuottajilta ,riittäiskö pelkät kansalliset maataloustuet,(ilman muita tukia mitä EU tulee) Markkoina ja penneinä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #69

Marja-Liisa! Kiitos, että otit lainauksena viestini. Kyllähän 'Mooses' tietää, miten tunteisiin vedotaan.

Onko niin, että vain EU:n tuella maataloutemme pärjää? En tiedä.

Euro lienee aivan toinen juttu.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #76

EU onkin tukenut maataloutemme lähes kuoliaaksi. Kuulin juuri, että pelkästään viime vuonna maatalouden lomituspalveltavista hävisi eri alueilla 10-25 %. Toisin sanoen tilat laittoivat lapun luukulle.

Saman jatkuessa meillä on 10 vuoden kuluessa täydet eväät kansalliseen nälänhätään jo aivan köykäisen kansainvälisen talouskriisin iskiessä. Eikä tämä ole pelottelua, vaan laskennallinen fakta.

Suomessa olisi elinvoimainen ja nykyistä monipuolisempi maatalous ilman EU-politiikkaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten sait Sipilän mokat AY syyksi?
Eikö EK,perheyritysten,Yrittäjien tuki riitä Sipilälle?
Eiköhän tuo kopla saanut mitä halusi,palkansaaja järjestöiltä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tämä oli sellainen tapaus, missä yksikään osapuoli ei ymmärtänyt, mitä piti tehdä ja miksi. Se oli kaikkinensa todella heikosti hoidettu juttu. Ei korjannut mitään, mutta teki asetelmista korjata jatkossakaan entistä vaikeammat. Pahinta on, jos tästä syntyi joillekin mielikuva, että jotain korjaantui.

Vähän kuin saisi englannin sanakokeesta seiskan, eikä koe tarvetta oppia kieltä sen kummemmin. Pakko oli osallistua, että pääsi läpi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #71

Pahin juttu taitaa olla se että kansa ei käsitä sitä kuinka paljon käskyt mitä tulee EU sitoo päätäntävaltaa .
On enää vähän asioita mitä voi maa itse päättää.
Lissabonin sopimus_08
EU lait ohittaa kansalliset lait
Direktiivit/sanktiot ellei niitä noudata.
EU yhtenäiset:
eläkkeet
palkat
sosiaaliturva
verotus
työttömyyden hoito
velat/BKT
Työelämä

Eurooppa 2020 sopimus
Euro Plus sopimus
Kiviniemen tekemä maaliskuu-11 EU kilpailukyky sopimus (josta jäi 5 EU -maata pois esim.Ruotsi)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #72

JK. Joten se EMU-Euro ei ole se suurin syy miksi nyt on näin.
Vaan EU jäsenyys. Mikä sopii Saksan ja Ranskan kokoisillemaille ,ei ehkä sovi pienellä Suomelle. (ei edes väkimäärään nähden)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #73

Harvoille sopii kaikkialla ja useimmille ei missään, kunhan todellisuus lopullisesti valkenee.

Toimituksen poiminnat