iitimo

Kovan, typerän ja pehmeän erot

Samassa järjestyksessä Yhdysvaltain Donald Trump, Intian Narendra Modi ja Suomen Juha Sipilä. Kukaan heistä ei tietysti edusta täysin puhtaasti näitä adjektiiveja, mutta hyvin keskeisinä ominaisuuksina ne vaikuttavat heidän päätöksiinsä voimakkaasti ja siten myös niiden seurauksiin. Trumpilla on selvä visio ja hän tietää, kuinka se toteutetaan. Kahdella jälkimmäisellä on kuvitteellinen visio, eivätkä he ymmärrä, mitä ovat tekemässä.

 

Tämä on tietysti pelkkä mielipide, jolla itsessään ei ole mitään arvoa. Arvo voi syntyä perusteluista, joille tällä palstalla ei ole ollut juurikaan kysyntää. Koko tarina perusteluineen on siksi julkaistu toisaalla, missä myös sisällöllä on merkitystä.

https://blogit.kansalainen.fi/kovan-typeran-pehmean-erot/

 

Trumpin pääneuvonantaja Kellyanne Conway ryöpytti juuri armottomasti TV-toimittajaa siitä, että media keskittyy uutisoimaan omia mielikuviaan faktojen sijaan ja maalaa samalla mahdollisimman epäluotettavaa kuvaa Valkoisen talon tiedottamisesta yleisön silmissä. Mielestäni ihan aiheesta.

Suomen media on aivan yhtä sisäsiittoinen ja itseriittoinen, enkä missään tapauksessa halua toimia yhtä edesvastuuttomasti. Niinpä kohdennan sisällöt paremmin lukijakunnan tarpeita vastaaviksi, vaikka sepustukseni ovatkin enemmän kolumneja kuin uutisia. Pyrin kuitenkin siihen, että sisällöstä löytyisi uutisia ennen niiden tapahtumista. Joissakin tapauksissa se voi johtaa vahinkojen ennaltaehkäisyyn, jolloin arvoa on vaikea mitata.

Varautumalla voimme välttää ikävimmät uutisotsikot. Visio määrittää sen, varaudutaanko oikeisiin asioihin oikealla tavalla vai tyydytäänkö paremman puutteessa merkityksettömään puuhasteluun olemattomien uhkien ympärillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Yleensä en kommentoi pelkästä säälistä.
Kannattaisiko seuraavaksi kokeilla hieman konkreettisempaa tyyliä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Olen kirjoitellut aiemminkin Sipilän visiosta, tietääkö hän itsekään mikä visionsa on. Ei ainakaan halua kertoa muille minne Suomea ollaan viemässä.

Toimituksen poiminnat