iitimo

Rikkaat rakastavat sosialismia

Ja miksi eivät rakastaisi, kun sosialismi luontaisesti keskittää varallisuuden ja vallan harvojen haltuun? Oxfamin tuoreen raportin mukaan viime vuonna 8 maailman rikkainta henkilöä hallitsi varallisuudesta saman verran kuin 3,5 miljardia köyhintä.

Sosialistit pelkäävät vain kahta asiaa; kommunismia ja markkinataloutta. Koska sosialismi on näistä kolmesta epäreiluin, sen seurauksena on aina vallankumous, kuten Neuvostoliitto osoitti. Joku tietysti väittää, että sosialismi ja kommunismi ovat sama asia, mutta ne ovat periaatteiltaan varsin kaukana toisistaan.

Maailman sosialistisin talousalue on nyt Euroopan Unioni, ellei Pohjois-Koreaa lasketa. Suurista talouksista Intia on valitettavasti menossa sosialismiin, Kiina on lähimpänä kommunismia ja USA Trumpin johdolla palaamassa sosialistien aiheuttaman tuhon jälkeen lähemmäksi markkinataloutta. Käsiteviidakon ja sosialismin ylikansallisen luonteen vuoksi useimmat meistä eivät osaa edes hahmottaa, millaista ”käyttöjärjestelmää” on näkökulmastaan riippuen joko tukemassa tai vastustamassa.

 

Jutun varsinaisesta sisällöstä kiinnostuneet voivat lukea loput alkuperäisestä julkaisusta:

https://blogit.kansalainen.fi/rikkaat-rakastavat-sosialismia/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Suomi on Euroopan sosialistisin valtio, enkä viihdy täällä enää.

Jos sosialistit saavat vielä jatkaa, meidät pakkolunastetaan velkojemme vuoksi. Geopoliittisen asemamme vuoksi meillä ei ole auttajia ja vain yksi ottaja, eli Venäjä.

Surettaa, miten suuressa näköalattomuudessa vietämme 100-vuotisen taaperruksemme "juhlaa". Suuri kysymys onkin, kykenemmekö pikaisesti uudistumaan ja kasvamaan henkisesti vaativaan asemaan turvata oman koskemattomuutemme säilyminen.
Nämä arvot myytiin huutokaupalla ja luovutettiin rikoksella nykyisille alistajillemme.

Nyt en kelpaa suomalaiseksi ja venäläiseksi en halua, joten hyviä vaihtoehtoja sopii tarjota.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Nyt en kelpaa suomalaiseksi ja venäläiseksi en halua, joten hyviä vaihtoehtoja sopii tarjota."

Oletko opportunisti. Jospa alkaisit eurooppalaiseksi federalistiksi ?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei minusta saa kunnon federalistiakaan, mutta tulen käyttämään sitä jatkossa härskisti hyväkseni, ellei tähän mitään tolkkua ole tulossa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos sosialismin kansallistaa, niin tilanne kääntyy päälaelleen.

Kansallissosialisteja ei rakasta kukaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eikä ylikansallissosialisteja.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Oikein hieno sosialismin sovellus ovat nykyiset kuntien kilpailutussäännöt, joilla ei saada mitään muuta aikaan kuin kartelleja ja hintojen korotuksia.

Kilpailu on aivan mahdotonta sen jälkeen kun ensimmäinen kierros on käyty ja joku ylikansallinen toimija tulee sinne veroparatiisista rahoitetulla kalustolla ja aggressiivisella hinnoittelulla.

Kun seuraavan kerran pitäisi kilpailla, ei ketään muuta ole enää jäljellä, eikä kolmivuotisen sopparin takia kannata investoidan mihinkään niin epävarmaan.

Hyvin usein kilpailutettava aluekin jaetaan siten, että se suosii jotain käytännössä ennalta valittua tai konsulttitoimiston suosimaa yritystä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tässä maassakin on erilaisia -nistejä ja -listejä. Ja erilaisia ismejä.
Ilmeisesti jokainen kannattaa tahtoen tai tahtomattaankin jotakin
ismiä. Ja siksi on -nisti tai -listi. Mielestäni yhteiskunnan hallintoon pyrkivä ei voi olla sitoutumaton. Tänä päivänä kaikki kumartavat tai joutuvat kumartamaan erästä ismin ilmentymää kapitalistien markkinavoimaa. Erilaiset uskontokunnatkin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sekin ismi alkaa olla äärimmilleen väärennetty, jotta pysyisi edes huterasti tolpillaan. Siinä menee useimmat uskontokunnat mukana kaiketi sitten.

Siinä mielessä voi menoa jumalattomaksikin kutsua ja näin väkevistä synneistä saataneen palautetta ihan omana elinaikana. Syntihän tarkoittaa hutia tai väärinarviointia, poikkeamaa polulta, minkä seuraus opettaa kulkemaan kaidempaa tietä. Sillähän ne synnit anteeksi saa, ettei toista samaa virhettä uudelleen.

Harmi sinänsä, että synnin palkka ei läheskään aina kaadu tekijänsä niskaan ja siinäkin olisi parantamisen varaa.

Heitettäköön sekaan tällaistakin agnostikon ajatusta, kun uskontokunnat mainittiin.

Toimituksen poiminnat