iitimo

Leikkiminen loppuu sitten tähän

Olemme katsoneet läpi sormien poliittista pelleilyä ja saamatonta leikkikoulua aivan liian pitkään. Jokainen poliittinen koalitio on nyt kokeiltu ja köykäiseksi havaittu. Suomi on suurissa vaikeuksissa, kansalaistemme väheksyminen ja häpäisy jatkuu, vaikka maamme tulevaisuus on suuressa vaarassa. Kun poliitikot eivät selvästikään kykene hoitamaan heille annetulla mandaatilla tehtäviään, meidän on otettava ohjat omiin käsiin.

ME KANSA on epäpoliittinen yhteisö, jonka ainoa päämäärä on Suomen ja kaikkien itsensä suomalaisiksi mieltävien yhteisen edun ajaminen rauhanomaisin ja lain suomin keinoin. Me pystymme omaan työhömme ja kokemukseemme perustuen nostamaan Suomen kukoistavaksi taloudeksi ja takaamaan jokaiselle työtä, toimeentuloa ja vaurautta, jonka tulokset voimme jättää hyvillä mielin lapsillemme perinnöksi. Siihen tarvitaan ainoastaan tietoa, opastusta ja ohjausta, jotta jokainen saa mahdollisuuden kohentaa omaa tulevaisuuttaan, tarvitsematta turvautua poliitikkojen tyhjiin lupauksiin.

Meillä on valmiina verkosto, jolla on vaikutusvaltaa ja se lisääntyy jokaisen uuden tulijan myötä. Mukaan mahtuu jokainen suomalainen poliittisista näkemyksistään, etnisestä taustastaan ja taloudellisesta asemastaan riippumatta. Emme hyväksy minkäänlaista poliittista puuhastelua, vaan ryhdymme tekoihin, jotka ovat 100-vuotisen itsenäisyytemme arvoisia. Tekojen on perustuttava omiin kansallisiin vahvuuksiin, resursseihin, osaamiseen ja jokaisen työn kunnioittamiseen. Työn, jossa voi tuntea yhteenkuuluvuutta ja tervettä ammattiylpeyttä omista ja yhteisistä saavutuksista.

Me emme tyydy markkinavoimien armoille, vaan otamme ne määrätietoisesti haltuumme.

 

Me emme tee tätä lyhytnäköisesti omaa etua ajaen, vaan koko kansakunnan parasta ajatellen. Siksi emme pyydä korvausta tekemästämme työstä, mutta tarvitsemme sen verran taloudellista tukea, että saamme toiminta- ja elinkustannuksemme ja käyttämiemme asiantuntijoiden kohtuulliset palkkiot katetuksi.

Käynnistämme lähiaikoina koko maan kattavien KANSALAISSEMINAARIEN sarjan, joissa asiantuntijoiden alustuksella perehdytämme kaikki halukkaat Suomen kansainväliseen ja taloudelliseen tilanteeseen, omiin mahdollisuuksiin ja tarvittaviin toimenpiteisiin, millä tavoitteemme ovat saavutettavissa. Seminaarien sisältöjä voidaan optimoida alueellisten tarpeiden mukaan.

Tässä tarvitaan jokaisen aktiivista panosta niin seminaarien kuin käytännön toimien toteuttamiseen. Alkajaisiksi tarvitaan aktiiveja seminaaritilojen järjestämiseen, paikalliseen organisointiin ja tiedottamiseen. Kaikki pienikin apu on tervetullutta ja mukaan voi ilmoittautua liittymällä ME KANSA facebook-ryhmään. Otamme avoimin mielin vastaan myös kaikki lähettämänne ehdotukset, joilla päämääriämme voisi tukea.

Yhteisössä on jo nyt lähes 2 000 aktiivia mukana ja seuraajia lähes 50 000, vaikka toimintamme on vasta aluillaan. Tavoitteemme on saavuttaa kahdessa vuodessa 2,2 miljoonaa poliitikkojen jo hylkäämää täysi-ikäistä Suomen kansalaista ja kaikki ne, jotka pelkäävät kasvattavansa tuota joukkoa, tai muuten katsovat Suomen asioita mahdolliseksi hoitaa nykyistä paremmin.

 

Ota tulevaisuus omiin käsiisi ja liity ME KANSA yhteisöön tekemään siitä meille kaikille parempaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tämä homma hoidetaan nyt sitten markkinaehtoisesti, koska poliittista kykyä ei ole ja puoluejärjestelmässä sellaista ei tule.

Markkinaehtoisuus tarkoittaa myös sitä, että meillä on vaihtoehtoisia skenaarioita, joista toiset ovat helpompia ja toiset sattuvat enemmän.

Markkinaehtoisuus tarkoittaa myös suoraa demokratiaa, jossa kuunnellaan ja harkitaan, mutta toiminta on sen jälkeen piikkisuoraa ja mallit haettu yritysmaailmasta, mutta vain positiivisessa mielessä.

Vaikka kyyti voi olla kylmää, "kenellekään ei jätetä" korjataan nyt muotoon "ketään ei jätetä".

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Öööö?
Ymmärsinkö jotain väärin?
Linkkiä "Me kansa"-yhteisöön ei löydy blogista.

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Henry! Hyperlinkki on nyt liitetty lopputekstiin. Toivottavasti toimii, kun en ole ihan spesialisti näissä:)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu kiitos! Olit laittanut facebook-linkin ja sitä kautta huomasin, että Me Kansa'lla on myös sivusto: http://mekansa.net
Tutustun.

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Minulla on nyt sitten ehdoton nollatoleranssi paskanjauhantaan. Janne Salosen törkykommentti lähti saman tien ja vastaavat saavat kyytiä myös.

Jos liki 300 aikaisempaan asiablogiini ei ole kyennyt ottamaan mitään kantaa, niin ei tarvitse ottaa tähänkään.

ME KANSA on tässä vaiheessa varsin vapaa keskustelualusta ja siellä saa kuka tahansa julkaista aika väljin perustein juttujaan. Se ei tarkoita sitä, etteikö taustalta löytyisi rautaista ammattitaitoa viedä homma asiallisesti maaliin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Panet sivuun linkin mutta sen sisällön kommentointi on kielletty? Mainiota!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mikä on kielletty? Ensin pitää liittyä yhteisöön, sitten voi kommentoida.
Näin on kaikissa facebook-ryhmissä!

Henry

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #7

Viittasin siihen, että Isosaari poistelee kommentteja joissa sivun sisältöä siteerasin. No jokainen voi itsekin läydä katsomassa jos viitsii, minkä tasoista juttua sivu edustaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Yhteisön sisällä keskustelu on vapaata, joskin jotain rajoituksia saattaa tulla.

Varsinainen asiasisältö tullaan julkaisemaan myöhemmin eri foorumeilla, koska facebook ei ole siihen sovelias ympäristö.

Ei ole pakko hengailla mukana, jos on liian hienohelmainen selviytyäkseen "rahvaan" kommenteista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

En ajatellut hengailla MV-henkisessä ryhmässänne, yksi silmäys riitti.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #10

Jos on varaa halveksia lähimmäisiään tai heidän mielipiteitään niin lienee tyytyväinen elämäänsä sellaisenaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Ainakin ryhmän sivulla häärii eräs MV:n entinen toimittaja, joten ei ihme.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #10

Joo, tuo minuakin hieman häiritsi, mutta jos sana on vapaa niin on varmaa, että nuo MV-hahmot saapuvat paikalle kuin mehiläiset hunajapurkille.
Se tuskin on kuitenkaan ryhmän perustajien vika.

Toisaalta on helppo ottaa säännöksi YK:n Peruskirja, jolloin räikeimmät ylilyönnit on helppo poistaa. Siis "ei ikään, sukupuoleen, rotuun tai uskontoon..." (En ihan muista ulkoa sitä kohtaa).

Henry

Kalle Erkkilä

Timo, onko Me Kansa hiukan samantapainen kansanliike kuin oli Islannissa pankkikriisin aikoihin?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Yhtäläisyyksiä on siihen ja Espanjan Podemosiin. Mehän emme voi suoraan matkia ketään, vaan joudumme toimimaan tarpeiden ja resurssien mukaan, mutta opiksi täytyy tietenkin ottaa.

Islantilaisia on syytä kunnioittaa aikaansaannoksistaan ja olemme sinne varmasti yhteyksissä.

Kalle Erkkilä

Juu, se mitä tapahtui Islannissa oli melko kunnioitettavaa (mm. uusi perustuslaki). Käsittääkseni Islannin talous on kriisin jälkeen toipunut hyvin, paremmin kuin Suomessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Katselin vähän ME KANSA ryhmän jäsenistöä, aika monet, jopakymmenet olivat liittyneet jäseniksi kaksi kertaa, osa jopa kolme? Mistä se johtuu?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En osaa sanoa. Ehkä näppihäiriö tai muuta vastaavaa. Alussa oli kuitenkin vain suo, kuokka ja Jussi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Valaistaan asiaa hiukan.

Jos tämä ei ala ottaa tuulta alleen kunnolla, aloitamme suomalaisten PK-yritysten ulosliputuksen ja rekrytoimme mukaan kaikki pätevimmät tarjolla olevat voimat. Me tiedämme, kuinka markkinat toimivat, voimme auttaa ulkomaankaupan alkuun ja kilpailla Suomeen jäävät firmat yksitellen nurin. Se on äärimmäisen helppoa, eivätkä poliitikot voi sille mitään. Itsepä ovat sääntönsä rustanneet ja löytävät itsensä markkinatuomioistuimesta, jos alkavat pullikoimaan.

Suomeen ei makseta veroja pennin jeniä. Ei voi, koska ei ole tuloja. Ulkomailla on siihen soveltuvia yritysmuotoja käytettävissä, Suomessa ei. Kaikki tulot käytetään vain yhden päämäärän, eli Suomen itsemääräämisoikeuden saavuttamiseen ja avoimen kansalaisyhteiskunnan mahdollistamiseen, jotta täällä olisi taas tasavertaiset edellytykset pärjäämiseen. Niin kauan kun ei ole, ne olosuhteet hankitaan itse.

Myös Suomeen sijoittaneet ulkomaiset rahoittajat saavat sellaista kyytiä, että varmasti riittää. Jatkamme ihan niin kauan kuin on tarpeen, jotta suomalaisille jää lopulta alleen kantavaa maata mistä ponnistaa.

Eikä tämä ole missään nimessä kostamista kenellekään, vaan puhtaasti markkinoiden sanelemaa faktaa, jonka pohjalta on pidettävä ensisijaisesti huoli omasta pärjäämisestään, voidakseen auttaa edes niitä, joilla on halu auttaa itseään.

Haluttomillehan me emme voi mitään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hankkeesi kuulostaa jotenkin niin Timo Isosaarelta? ME KANSA naamakirja-ryhmän jäsenistöstä varmasti se paras asiantuntemus tähän projektisi toteuttamiseen löytyy?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Onko se jotenkin vaikea ymmärtää, että kansanliikkeessä on tavallinen kansa mukana. Ei ole mitään mieltä tukkia ainoita kanavia, missä he voivat purkaa joko pahaa tai hyvää oloaan.

Asiantuntijat tulevat olemaan parhaita, mitä tästä maasta löytyy ja tarvittaessa ulkopuoleltakin. Ei niitä, jotka ennustavat mediassa vuosi toisensa perään väärin. Sellaisilla meriiteillä ei näissä kekkereissä tehdä mitään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Eli tavallasi vahvistat uhkaavasi kaataa suomalaisen yhteiskunnan taloudellisesti parhaiden asiantuntijoiden avulla?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Aktiiveissa tuntuu olevan entisiä ipulaisia joten eiköhän se ole aika selvä, missä ilmansuunnalla tämä "me" on. Putinin pojat aloitti uuden projektin kun edellinen ei kantanut.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #25

Salonen ei sitten oppinut tavoille, joten lähtö tuli.

Periaatteisiin nimittäin kuuluu puolustaa lähimmäisiään asiattomilta solvauksilta ja törkeyksiltä. Asiaahan näissä kommenteissa ei ollut nimeksikään, mutta ennakkoluuloja senkin edestä.

Palataan asiaan sitten kun Salosen tietopohja on kasvanut asiakeskusteluun riittäväksi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Jos verotulot loppuvat, loppuu myös kuppaaminen. Juuri verotulot pitävät yllä yhteiskunnan ongelmien oravanpyörää. Lisääntyvä byrokratia, suojatyöpaikat ja vastuuton rahan lapioiminen tutuille ja sidosryhmille lisäävät veroja ja lisääntyvät verotulot lisäävät näitä ongelmia jälleen lisää.

Laaja-alaisessa ulosliputuksessa on kyllä ideaa ongelmanratkaisun työvälineeksi, mutta en vain vielä näe miten se voidaan toteuttaa suuressa kaavassa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ihan samoin kuin norsu mahtuu volkkariin, pala kerrallaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #50

Tarkoitan että ulosliputtamisen pitäisi olla suuren joukon yrityksiä suht helposti toteutettavissa. Muutoin siitä ei tule massojen työkalua.

Olen itsekin yrittäjänä varsin huolestunut tästä silminnähtävästä kiihkostä keksiä uusia veroja. Yritykseni kiinteistöverotkin nousivat yhdessä vuodessa tonnista kahteen, koska "laki ei ollut muuttunut, mutta verotttajan tulkinta laista oli muuttunut". Sain tosin myöhemmin muutaman satkun alennusta. Ovatko ne muutaman vuoden päästä neljä tonnia, joka tekisi kymmenessä vuodessa 30 tonnia ylimääräistä?

Kun berneriläiset ja soinilaiset keksivät tällätapaa korotuksia esim. ajoneuvoihin, niin purojen lisääntyessä niskassa on pian asuntovelan verran ylimääräistä maksetttavaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #58

Itse asiassa se on oikeinkin helppoa. Oikeastaan päätös siitä on vaikein, kuten yksi jo muuttanut totesi.

Meillä on aika hyvät valmiudet jo nyt laittaa pystyyn apuorganisaatio, jonka tuella muuton voi hoitaa varsin kivuttomasti. Suomalaiselle yrittäjälle löytyy jo nyt aika hyvät verkostot ja niitä tarvitsee vain sopivasti täydentää.

Tämä on kuitenkin vasta viimesijainen keino, ellei muuten saada tolkkua tähän kustannustasoon, sääntelyn määrään ja sen epäoikeudenmukaisuuteen. Lähden kuitenkin ensi viikolla neuvottelemaan kaiken varalta ulkomaisten kontaktiemme kanssa.

Jos sille ei tule tarvetta, niin siihenkin on olemassa varasuunnitelma, eli luotuja kontakteja käytetään muilla tavoin kansainvälisen kaupan edistämiseen. He ovat siitä kyllä tietoisia kuten pitääkin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos! Se ei kuitenkaan yksin riitä. Nyt on jokaisen laitettava kroppaansa peliin, koska asiantuntemuksella ilman tekemistä ei saada mitään aikaan. Ja nyt tarvitaan iso joukko, koska urakka on suuri. Voimme ainoastaan antaa matkalla tarvittavia eväitä ja tukea, mitä tarvitsemme itsekin.

Ellei kansa halua itse tehdä, niin se saa tasan sitä minkä on ansainnutkin. Kenenkään yksittäisen ihmisen voimat tai edes esimerkki ei aiokaan riittää, vaan tämä on luottamukseen ja avoimuuteen perustuvaa joukkuepeliä.

Jos joukkuetta ei saada kokoon, niin sitten hoidetaan juttu toisella tavalla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Onko yämä jokin asiantuntijoiden ja ns. tietävien ihmisten projekti vai voiko tähän tavankansalainen osallistua..?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #46

Idea on se, että kaikki halukkaat voivat osallistua ja saavat kaiken käytettävissä olevan asiantuntemuksen avukseen. Asiantuntijoilla ilman tekijöitä ei ole mitään virkaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Moi

Pitää tutustua, kiitos linkistä !

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Minä en oikein päässyt jyvälle tästä. Kuinka oikein aiotte vaikuttaa lakeja säätävän eduskunnan toimintaan niin kuin konkreettisesti?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Etkös ylempää lukenut? Ulosliputtamalla suomalainen pk-sektori tietty! :-D

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Meillä on siihen olemassa keinot, jotka paljastetaan ainoastaan asianosaisille. Markkinaehtoiset toimijat eivät paljasta liikesalaisuuksiaan ulkopuolisille.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Se on niin kuin semmoinen salaseura?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #33

Ei, vaan avoin seura. Kortit avataan vaan pääsääntöisesti niille, ketä asia oikeasti kiinnostaa. Tämäkin oli tässä vaiheessa vain ilmoitusluonteinen asia, jotta täälläkään ei jäädä aivan paitsi "marginaalisista tapahtumista".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Aina vähän hassua kun joku marginaalinen ryhmä kutsuu itseään kansaksi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Aina vähän hassua kun kansa asettaa itsensä marginaaliin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Keitä me muut olemme, jos te olette Me Kansa? Aika outoa myös tuo Me Kansan kiinnostus Ruotsissa tapahtuneisiin rikoksiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoisin osio tässsä blogissa on sen kommenttiosio. Timo Isosaari uhkaa kaataa Suomen yhteiskuntajärjestelmän taloudellisesti ulkoparlamentaarisin voimin Hän toteaa, että ellei hallitus noudata hänen julkituomiaan toiveita, hän ryhtyy toimenpiteisiin ME KANSA-ryhmän massavoiman tuella ja parhaiden asiantuntijoiden avulla?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #36

SE massavoima on varmaan samaa luokkaa kuin NE parhaat asiantuntijatkin. Nykyisen järjestelmän kannattajana en ole vielä kovin huolissani.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #36

Pekka, Suomen yhteiskuntajärjestys joko muuttuu tai kaatuu ilman minun myötävaikutustanikin, eikä kaataminen ole tietenkään ensisijainen tarkoitus. Mitä vähemmillä vahingoilla, sen parempi. En kuitenkaan voi tässä vaiheessa tietää, miten suuriin vahinkoihin saakka siellä johdossa ollaan valmiita uhraamaan, joten teen ainoastaan tiettäväksi, että niin pitkälle mennään kuin tarvetta on.

Lähinnä tässä on kyse siitä, että autamme mahdollisimman monia pelastautumaan itsenäisesti pahimmilta seurauksilta.

Niinpä minua kiinnostavat lähinnä ne, jotka ovat itse valmiita työskentelemään itsensä ja yhteisönsä hyväksi. Haluttomia en tietenkään voi auttaa mitenkään, eikä niitä kannata porukan painolastina kantaa.

Eikä tässä varsinaisesta vallankumouksesta kyse ole, vaan opetamme vain ihmisiä tulemaan paremmin toimeen joko euroalueella tai sen ulkopuolella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Milläs aikajanalla tämä uusi maailmanjärjestys sitten alkaa, eli koska tapahtuu näitä isoja muutoksia?

Mä taidan kommentoida vasta tarkemmin vuoden päästä, niin silloin varmaan jo on suomi muuttumassa kovaa vauhtia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Isot asiat vaativat paljon pieniä askelia, eikä niiden tuloksia näe kuin ajan kanssa, eli olet varmaan tuolloin on aika selviäkin suuntaviivoja näkyvissä.

Luonnollisesti tiedottaminen keskittyy jäsenistöön, koska heitä tässä ensisijaisesti pyritään palvelemaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Timo Isosaari, kyllä se on muu kansanosa joka Suomen tästä notkahduksesta ylös nostaa, kun tuhkaa päälleensä ripottava kansanosa ja sellaiseksi "Me kansa" kuin myös Väyrysen Kansalaispuoluetta voi huoletta luonnehtia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää vaikuttaa vähän yhtä suurelta mahdollisuudelta kuin erään Petri Hirvimäen valinta presidentiksi, tai Paavo Väyrysen puolueen vaalivoitto.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No bloginhan on kirjoittanut Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vaaleihin on aikaa vielä muutama vuosi.

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Aivan mahtavia kommentteja! Aivan kuin raikas kevättuuli olisi pyyhkäissyt yli ummehtuneen Suomen ja saanut ajatusten tonavat vuolaina virtaamaan.

Lainaan tähän päätteeksi karskin ja hyvän ystäväni käyttämän "hämiön".

Muilla foorumeilla henki on ihan eri planeetalta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Me kansa" on ummehtunut käsite ja on epäkohtelias kansaa kohtaan yrittämällä määritellä asioita sen puolesta. Teidän kannattaa ideoida parempi nimi joka kertoo mistä on kyse, nimittäin jonkinlaisesta vaihtoehdosta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei se aio mitään määritellä, vaan selventää käsitteitä ja mahdollisuuksia sen verran, että kunkin oma päätöksenteko helpottuu.

Eikä nimellä ole paljoa väliä, koska se on aina jonkun mielestä huono, väärä, tai molempia.

Petrakaan ei tietysti olisi huono nimi, joten voisin ehdottaa sitä, jos muut asiat eivät olisi niin paljon nimeä olennaisempia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Idea on kyllä korkealentoinen, mutta en jaksa oikein uskoa, että siitä mitään tulisi!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei se ole uskon asia, vaan tekemisestä kiinni.

Valmistelut ovat niin pitkällä, että ei voi pysäyttää ja pakki puuttuu kuin Helkaman pyörästä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No, minäkin - Isosaaren projektista tietämättömänä - aloitin "oman" projektin, jossa kerron, kuinka vähävaraiset eläkeläiset voivat karsia 75% kuluistaan - tai vieläkin enemmän.
Eihän valtiovalta ja Iso Raha muuta kuin kusettaa eläkeläisiä, joten en näe tässä mitään kyseenalaista "ulkoparlamentaarista-mitä-lie". Itsehän ovat lait ja asetukset pykänneet - kansasta välittämättä.

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tästä on kyse ja jos palkkaa tai eläkettä ei voi kasvattaa, niin sitten kustannuksia täytyy laskea. Ei se sen monimutkaisempaa ole.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tässä on ideaa.

Ainoastaan tekemällä asiat eri tavalla muuttuu myös lopputulos.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Juuri näin. Aika moni on jo käynyt yrittämässä samalla tavalla ja aina samalla lopputuloksella. Niinhän hölmölässäkin tuppasi menemään.

Nyt sitten aletaan tekemään eri tavalla ja toivottavasti nähdään tekemisen merkeissä!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Joo. Oikeastaan jokaisen, joka EI ole tyytyväinen nykyiseen taloustilanteeseen, kähmintään ja jatkuvaan koijaamiseen tulisi oikeasti miettiä konkretiaa. Nyt on mielestäni eka kerta, kun hanttiin laittaminen muuttuu teoiksi.

Aika näyttää onnistumisen, etukäteen sitä ei voi tietää ja " pidä tunkkis " -asenteella ei pääse koskaan kotioveaan kauemmaksi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kaikki puoluesysteemit on kokeiltu. Pienet ei pysy pinnalla ja isot ei käänny, joten niiltä on vedettävä tulppa irti ja odotettava veneen uppoamista tarpeeksi syvälle.

Tämä ei suinkaan ole oma ideani, vaan minua fiksumpien ja kokeneempien, joten päätin muutaman kuukauden harkinnan jälkeen hypätä kelkkaan. Lähes kaikki asiat lopulta puolsivat päätöstä, kun mitään tekemättäkään tätä ei viitsi katsella.

Minkään turhan perässä ei enää näillä kilometreillä viitsi lähteä juoksemaan, mutta se mitä tehdään, tehdään niin hyvin kuin osaa, jaksaa ja pystyy.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Puolueet ovat vain pyramiidinomaisia hierarkioita. Ja kaikki pikkupaavit haluavat 'alleen' mahdollisimman monta 'käskettävää' (jäsentä), vaikka ei sitä sillä nimikkeelä kutsuta.
Parempi on tasavertainen horisontaalinen työskentelytapa. Sellaisessa on tietenkin solmukohtia, joiden tulee kerätä informaatiota ja tiedottaa kaikille kiinnostuneille ja maantietellisesti eri ryhmille, kuten myös toiminnallisesti eri ryhmille. Ja tämä voidaan toteuttaa täysin horisontaalisesti.
Pikkupaavit ja kalifiksi pyrkivät lähtevät lätkimään siinä vaiheessa kun huomaavat, ettei pyramiidirakenne onnistu.
Niin yksinkertaista se on, jos vain säännöt tehdään sellaisiksi.

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Helmikuun 2. päivänä on nähtävästi tulossa potkut niille kansanedustajille, jotka ovat hoitaneet hommansa huonosti. "Erotamme eduskunnan-marssi" huipentuu kansanedustajien nöyryyttävään irtisanomiseen Tuomiokirkolla. Räväkkä alku.... Tässähän on joukkovoimaa luvassa niin kuin 1930 Talonpoikaismarssilla. Meneeköhän 12.000 osallistujan raja rikki ja Talonpoikaismarssi jää osallistujamäärässä kakkokseksi? Eikös se Kosolakin ottanut vastaan talonpoikaismarssin juuri Tuomiokirkon portailla? Jäätävää symboliikkaa.....

Kannattanee kuitenkin katsella uuden hallituksen pääministeri valmiiksi, jos hallitus kaatuu tässä rytäkässä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Monien mielestä tilanne on jo niin sietämätön, että haluavat ilmaista mieltään noinkin voimakkaasti, enkä voi moittia heitä siitä, vaikka en itse kannata tuollaista tapaa. En usko, että sillä ainakaan pelkästään saavutetaan tuloksia.

Ne tulevat aikanaan neuvottelemalla ja nyt sitä neuvotteluvoimaa lähdetään hakemaan kun pienpuolueet eivät ole onnistuneet ja isoilla on ilmeisesti sellaisia luurankoja kaapissa, etteivät voi uudistua.

Hallituksia taas näyttää vaivaavan Tukholma-syndrooma, vaikkakin ymmärrän halun pitää solmituista sopimuksista kiinni. Jos näin on, niin näytettäköön nyt sitten, millainen hintalappu siitä vielä tulee.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

# 64
Janne och Joona tycks fatta poängen....

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sielä fb-sivulla on pakolaisongelmointi ja MV-sivuston juttua elikkä en mahu tämmösseen porukkaan, vaikken ennää aijjo äänestää enkä usko tähän meän raha-puolue-järjestelhmään. Pakolaisten osotteleminen ole ratkasu mihinkkään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo siivotkaa. Voin mäkin siivota ohjeena YK:n Peruskirja ja ei asiaan liittyvien poisto.

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jos ja kun sellaista ilmenee, niin en elävässä elämässä ole törmännyt moneenkaan, jonka kiukku kohdistuu suoraan pakolaisiin, vaan kritiikin kärki on tavattoman huonosti hoidetussa maahanmuuttopolitiikassa ja siirtolaistyövoimaa suosivissa rakenteissa.

Niin kauan kun ylilyönnit pysyvät puheissa ja kirjoituksissa, en ole hirveästi huolissani. Jotta tilanne ei siitä pääse enää pahenemaan, on löydettävä sellaiset keinot, jotka ovat omiaan rauhoittamaan tunteita. Paras keino on opastaa kantasuomalaiset pois omasta ahdingostaan ja pyrkiä vaikuttamaan samalla politiikan sisältöön. Kun se ei näytä sisäpuolelta onnistuvan, niin hoidetaan se sitten ulkopuolelta.

Markkinavoimille poliitikot eivät voi yhtään mitään. Jokainen markkinavoimien kumoamiseen liittynyt hanke on historian saatossa epäonnistunut ja niinhän tässäkin tulee käymään. Kysymys on ainoastaan aikataulusta.

Käyttäjän MarkoMustonen kuva
Marko Mustonen

Mua häiritsi kanssa pikaisella vilkaisulla sen fb-ryhmän liian monet mv-lehtimäiset jutut ja etenkin kommentit. Harmi sinänsä, koska Timo on ollut mun suosikki-bloggaajia täällä Usarissa. Mietin vielä, viitsinkö siihen ryhmään liittyä. Tosin ei niillä jutuilla tietenkään juuri blogistin kanssa ole mitään tekemistä mutta silti.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Marko, kuten totesin jossain jo aiemminkin, varsinainen asiasisältö tulee aivan eri formaattiin, jahka paketti saadaan kasaan.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Yks mikä on takuuvarma, niin se on kyynisyys Suomessa aloittaviin puolueisiin ja kansalaisryhmiin, vaikka tämä on demokratian perusaakkosia. Halutaan olla siinä vanhassa turvallisessa, vaikka tiedetään ettei se toimi. Vanhat puolueet ovat todella ummehtuneita ja sisäänpäin kääntyneitä. Ongelma on, kun pieni sisäpiiri tekee asialinjaukset ja edustajat ovat pelkkiä painonappeja...mitä demokratiaa se semmonen on ? Toivotan tervetulleeksi me kansa-liikkeen. Suomi todella tarvitsee perustavaa keskustelua Suomen yleisestä tilasta, oikeastaan vähän kaikessa asiasisällössä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyynistyminen ja krooninen rahapula ovat väkeviä vastustajia, mutta tavalla tai toisella sieltä luovitaan läpi.

Tehdään sellaisia liikkeitä, että mahdollisimman moni pääsee hyötymään bisneksissä tai saavuttaa muuten hyötyjä, jotta jokunen killinki on heittää silloin tällöin kolehtiin.

Jukka Alaspää

Kuten Islannissa tunnustettiin tosiasiat ja annettiin pankkien kaatua kansan edun nimissä,niin Suomessa pitää tunnustaa tässä taloudellisessa tilanteessa pakolaispoliitiikan pahasti epäonnistuneen .
Käsittääkseni kulut n 5.6 miljardia vuosi.
Ajatelkaa työperäinen määrä lisäksi Suomessa.
Työmoraali on päässyt lipsumaan ja Suomen pelastumiseen pitää moni asia muuttua.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Juuri tästä on kysymys ja meillä on käytännölliset vastaukset esittää näihin kysymyksiin.

Sillä vain ei ole mitään merkitystä, jos niitä täältä puskista huudellaan, vaan nyt on lähdettävä pistämään niitä käytännön tasolla toteen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Timo,

miten tää lähti rullaamaan?

Toimituksen poiminnat