iitimo

Herra pääjohtaja, en pysty tienaamaan palkkaanne

Arvoisa herra pääjohtaja. Haluan mitä kohteliaimmin informoida Teitä yrityksenne uskollisena ja pitkäaikaisena talouspäällikkönä, että toimintaympäristössämme on tapahtumassa varsin radikaali muutos, mikä on omiaan vaarantamaan Teidän palkkatulonne, bonuksenne ja lähes 10 000 euron kuukausittaiset työsuhde-etunne.

Siltä varalta, että toivotte meidän säästävän tuotantokustannuksistamme vastaavan määrän, muistutan että viimeisen käymämme YT-kierroksen jälkeen meillä ei ole enää tuotannossa omaa henkilöstöä jäljellä. Alihankkijamme, joille kaikki tarvittava ammattitaito on siirtynyt, ovat hyvin tyytymättömiä heille maksamaamme korvaukseen. Lisäksi he eivät ole enää vuosiin noudattaneet johto- ja suunnitteluryhmämme ohjeistuksia toteutuskelvottomina, eivätkä ne ole vastanneet asiakkaidemme tarpeita.

Pahoittelen huonosti valittua ajankohtaa, koska tiedän teidän olevan muun johtoryhmän ja sidosryhmäasiakkaittenne kanssa Marbellassa golfaamassa. Hoidinhan matkajärjestelyt ja kustannukset yrityksemme puolesta, kuten jo viimeiset 15 vuotta on ollut tapana päätoimeni rinnalla toimia golf-kerhonne sihteerinä ja matkanjärjestäjänä.

Saatettakoon tietoonne vielä, että entiset ja nykyiset alihankkijamme ovat perustaneet kilpailevan yrityksen Absurdistanin rajojen ulkopuolelle, missä heidän allekirjoittamansa kilpailemattomuussopimus ei päde, vaan he voivat haastaa yrityksenne kansainväliseen markkinaoikeuteen laittomasta kartellisopimuksesta.

He esittivät nähtäväkseni tekemänsä laskelmat, joiden mukaan irtautumalla yrityksestänne ja sen johtoryhmän aiheuttamista kiinteistä kuluista, he saisivat aikaan 150 miljoonan euron vuotuiset säästöt, josta yksi kolmannes menisi asiakkaiden hyväksi, yhdellä kolmanneksella he voisivat nostaa omia palkkojaan ja palkata lisää työväkeä tekemään asiakkaat tyytyväisemmäksi ja kasvattaisivat vielä voittoaan yhden 50 miljoonaa, millä pitää heidän sijoittajansa tyytyväisinä.

Herra pääjohtaja. Onkin odotettavissa, että ensi vuoden vaihteessa päättyvän sopimuskauden jälkeen meillä ei ole jäljellä enää yhtään asiakasta, joita parhaillaan olette avokätisesti kestitsemässä. Suosittelenkin Teitä kääntymään rahastosijoittajien puoleen ja myymään ”yrityksemme uuden strategian ulkopuoliset liiketoiminnat” ulkomaisille sijoittajatahoille, viitaten yrityksenne imagoon ja aiempien tilikausien tuloksiin. Ymmärtänette sanavalintojeni merkityksen.

En halua omalta osaltani rasittaa yrityksenne kassaa yhtään enempää, vaan tyydyn työsopimuksemme mukaiseen erokorvaukseen siirtyessäni muihin tehtäviin. Kiitän Teitä yhteistyöstä ja toivotan kaikkea hyvää. Työpaikkani ja Teiltä vuokraamani arvoasunnon avaimet jätän työpöydälleni eroilmoitukseni päälle.

Varoitan Teitä myös siitä, että pyytämällänne asunnon vuokratasolla ei löydy enää vuokralaisia markkinaehtoisesti, joten Teidän kannattaa tiedustella loosiveljiltänne, löytyykö heidän humanitäärisistä avustusprojekteistaan tulijoita ja riittävää taloudellista kompensaatiota estämään sijoituksenne arvoa alenemasta.

Siinä suhteessa neuvoisin Teitä huomioimaan, että toimialanne vallannut yritys ei maksa lainkaan veroja Absurdistaniin, vaan vie entistäkin suuremman osuuden valtion velaksi rahoitetuista infrastruktuurihankkeista saamistaan tuloista ulkomaiseen osoitteeseen, mitä he eivät tulleet meille ilmoittaneeksi. Absurdistanin alijäämän näin kasvaessa asuntovarallisuuden arvo on vaarassa laskea, eli neuvon teitä harkitsemaan asunnon realisoimista tahoille, joilla on positiivinen kuva Absurdistanin taloudesta.

Varmistin kuitenkin ennen lähtöäni, että Cayman-saarten talletuksenne ovat hyvässä turvassa verottajalta ja velkojiltanne, joten voinette henkilökohtaisesti suhteellisen turvallisin mielin siirtyä nauttimaan säästöistänne ja yrityksenne maksamasta reilusta eläketurvasta pysyvämmin sinne aurinkoisempaan ja terveydelle edullisempaan ilmanalaan.

 

Kunnioittavasti Teidän

Timo Isosaari

Entinen talouspäällikkö ja piakkoin entinen Absurdistanin asukas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Laitetaanpas tämä juttu tällekin alustalle, missä pää- ja muut johtajat Absurdistanin virka- ja luottamushenkilöstön ohella seuraavat maailman menoa.

Jos pääjohtajien yllättävät kiireet lisääntyvät entisestään tai henkilöstö kokee epävarmuutta, sopii ottaa yhteyttä mahdollista konsultaatiota varten. Tässä yhteydessähän ei aiheeseen voinut paneutua pintaraapaisua enempää.

Olen kyllä pannut merkille, että omasta nokkeluudestaan taannoin aika avoimesti nautiskelleet pääjohtajat ovat olleet suhteellisen vaitonaisia viime aikoina, kun on käynyt ilmeiseksi, että jotkut muutkin ovat selvillä näistä kuvioista.

Juuso Hämäläinen

Mihinkä olet suuntaamassa? Voin kertoa kokemuksesta, että kaikkialla muualla kapitalismi toimii aivan samoin. Ei mitään eroa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kapitalismi toimii aivan samoin, mutta sosialismia on harvassa paikassa yhtä paljon.

Lopullista osoitetta en ole päättänyt, eikä se välttämättä ole edes lopullinen, mutta tilapäisesti näyttää välttämättömältä hyödyntää elintaso- ja sääntöerojen antamia keinoja Suomen investointikelpoisuuden parantamiseksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eroja löytyy - lähinnä kansasta ja byrokratiaan suhtaumisessa. Absurdstan on kulkenut tiensä loppuun - johtajiensa viitoittamaa tietä.

Paras vaihtoehto:
http://leshnikovo.weebly.com

Henry

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Voipi olla, että tavataan niillä kulmilla kevään korvalla ;)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #6
Juuso Hämäläinen

Ismit eivät tosiaan tilannetta muuta. Etuilu ja röyhkeys ovat vaivan nimi. Ne ja niiden saama lainsuoja.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Siihen on tarkoitus iskeä kiilaa ja varmistaa, että syyttömät eivät joudu taas maksamaan kalleinta hintaa.

Mukaan pääsee Me Kansa feissarisivuilla.

Toimituksen poiminnat