iitimo

Käpykaarti vahvistui vaaleissa

Sain tänään muiden virolaistuneiden suomalaisyrittäjien ohella palautetta, minkä mukaan olisimme pakoon luikkivia käpykaartilaisia ja kykenemättömiä muuttamaan Suomessa vialla olevia asioita. Totta toinen puoli; Suomi itse on käpykaartilaisten ja poliittisen mafian haltuunsa ottama sosiaalipornoluola, jonka poliittiseen tai taloudelliseen pelastamiseen kenenkään eväät eivät riitä. Pannaanpa tämä kuvio nyt kerralla halki, poikki ja pinoon.

Aloitetaan siitä, että valtaa pitävän poliittisen mafian käpykenraalit myivät aikanaan itsenäisen Suomen, silloisen presidentti Koiviston myötävaikutuksella ja silloisen pääministeri Esko Ahon allekirjoittamalla Maastrichtin sopimuksella. Paikalla olleiden todistajien mukaan Esko ei edes lukenut papereita, mihin puumerkkinsä tälläsi. Kaikesta päätelleen Suomessa niitä papereita ei ole lukenut moni muukaan, tai sitten toimii täyttä ymmärrystä vailla. Koko tämä ”rauhanprojektin” jäsenyys lepää niin järkyttävän huteralla pohjalla, että sen ylläpitämiseksi on tarvittu kasapäin jatketun petoksen, jatketun maanpetoksen ja jatkettujen kirjanpitorikosten tehtailua, kuten myös perustuslain vastaista päätöksentekoa. Tarkoitus on pyhittänyt kaikki keinot.

Tälle korruption läpitunkemalle käpykaartille ei suinkaan riitä se, että oman maan asukkaista vähintään neljännes on jo täysin polvillaan joko taloudellisesti, henkisesti tai fyysisesti, ellei kaikkia näitä. Eikä se ole ihme. Käpykaarti kun on valjastanut avukseen tarkoitetun virkamieskunnan mielivaltaisesti nöyryyttämään kanssaveljiään ja -sisariaan viimeiseen hengenvetoon saakka, jotta näiden puurtamasta palkasta tai taskuihinsa säästämistään roposista pieninkin kilahtaisi valtion kirstuun. Ja sitä kautta veroparatiisiin, missä käpykaartilaisen karttuisa käsi odottaa ojossa verotonta lahjaosaansa, itse lakikirjaan väsättyjen porsaanreikien kautta. In Finland we call this ”reilu meininki”!

 

Nämä samaiset sankarit vielä kehtaavat patsastella kehumassa Suomea mallimaana muiden rakentaman menneisyyden nojalla. Nämä tärkeilevät paskiaiset, akateemiset vätykset ja rikolliset sluivarit eivät kykene itse muuta kuin rehvastelemaan tyhjistä housuistaan, vaikka hanskat tippuvat maahan selkään taputtamalla ja jos kengässä olisi reikä, he valuisivat siitä ulos. Asian laita on tasan niin, että Suomi nousi -90-luvun lamasta eurotalouteen sopeutettavan markan törkeällä devalvoinnilla ja Nokian avulla. Ei millään muulla. Ne eväät oli kaikki syöty vuoteen 2008 mennessä, minkä jälkeen on eletty täysin velaksi ja rikollisin menetelmin velkojia harhauttaen. Jos jossakin yrityksessä yrittäisi toimia samoin, ei toimivasta johdosta maailmaa näkisi yksikään kuin kalterien raosta seuraavat 5-10 vuotta.

Nyt siellä on sitten valtuustot ja eduskunta täytetty samaisen käpykaartin kasvattamilla, kouluttamilla ja valikoimilla undulaateilla, joista useimmilla ei ole mitään kokemusta, mutta sitäkin ilmavampia ideologisia hattaroita päässään. Kyyti tulee olemaan aivan helvetin kylmää, kun valkenee, millaiseen maailmaan sitä tuli päättäjäksi lupauduttua.

 

Käpykaartihan haluaa olla osa globalisaation ja EUn ihanuutta, eikä siinä mitään, mutta kun se ei toimi. Britannian lähdön merkitys ei ole valjennut vielä kenellekään. Voidaan pitää jokseenkin varmana, että Marine Le Pen voittaa Ranskan vaalit, mikä lisää kierroksia entisestään ja hädänalaiset maat muodostavat jo muutenkin Unionin enemmistön. Vaikka Le Pen ei voittaisikaan, pelkät potentiaaliset ”onnettomuudet” ajavat koko Euroopan sekaannuksen ja hajaannuksen tilaan.

Sitten meillä on rapakon takana presidentti Trump, jonka kauden avaus on mennyt jokseenkin odotetusti penkin alle kaikin puolin. Terveydenhuoltouudistus karahti heti kättelyssä kiville ja mittavat verouudistukset ovat nekin jämähtämässä aikomuksiksi. Valistunut arvaus syyksi on se, että vasta nyt Trump tajuaa saaneensa käsiinsä konkurssipesän, missä niin liittovaltion, osavaltioiden kuin jopa keskuspankki FEDin arsenaalissa on enää paukkupatruunat jäljellä. Trumpin ulkopoliittinen linja on joko käsittämätön tai linjaton, koska saldo sisältää vain hetken mielijohteesta tehdyn ohjusiskun Syyriaan ja Pohjois-Korean uhkailua. Kun FEDin koronnostojen sarja tulee vielä syöksemään jenkkilän taantumaan, tulee Trumpista sopivasti syntipukki kaikkeen, mitä siellä on mennyt pieleen. Maton alle lakaistuja ongelmia on niin paljon, että se alkaa luiskahtaa itsekseen herrojen jalkojen alta.

Niinpä Suomella ei ole minkäänlaisia turvatakuita odotettavissa sen kummemmin Euroopan hajoavalta unionilta kuin Natoltakaan, kun amerikkalaisten itse aiheuttama fiasko alkaa levitä käsiin. Ollaan ajautumassa juuri siihen tilanteeseen, mitä käpykaarti lähti heti alkajaisiksi pakenemaan, eli Suomelle ei ole muita ottajia kuin Venäjä, joka joutunee jossain vaiheessa puuttumaan hölmöläisten puuhiin ihan oman turvallisuutensa vuoksi. Ellei sitten Suomi joudu pyytää Venäjää pelastamaan itsensä puun ja kuoren välistä, mikä sinänsä olisi tavattoman nöyryyttävää, muttei mitenkään odottamatonta tällaisen sekoilun jälkeen.

 

Lapasestahan tämä on lähdössä aivan varmasti, eikä kukaan ole turvassa missään puolella maailmaa, mikäli pahimmat skenaariot käyvät toteen. Ei auta muuta kuin toivoa, ettei näin pitkälle mennä ja keskittyä bisneksiin niillä eväillä, mitkä ”demokraattisten” päätösten jälkeen käteen ovat jääneet. Vauraus siirtyy sinne, missä sen kertymiselle on parhaat edellytykset luotu. Huonoimmin käy niille, jotka pilvilinnansa ovat velaksi rahoittaneet ja katteettomat lupauksensa talousrikosten taakse peittäneet. Se minua ainoastaan riepoo, että nämä kusettavat käpykaartilaiset aikovat pelivelkansa vielä muilla maanmiehillään maksattaa.

Näiden käpykaartilaisten tielle joutuneita on saatettu tässä lutusessa Suomen maassa todistetusti ikuiseen velkavankeuteen, psykiatriseen pakkohoitoon ja sitkeimpiä oikeuksiensa perääjiä on jopa otettu hengiltä. Luitte aivan oikein. Murhattu ja yritetty hävittää todisteet, joskin ilmeisen huolimattomasti, koska tapauksia on tiettävästi etenemässä todisteiden perusteella tutkintaan. Suomessahan ei oikeutta saa kuin rahalla, joten toivo on asetettava kansainvälisiin tuomioistuimiin.

 

Jotkut voivat tietysti väittää tätä katkeraksi ja kaunaiseksi tilitykseksi, mikä toki olisi mahdollista, jos suhtautuisin pikkusieluisemmin Suomen puolesta haaskaamaani aikaan ja vaivaan. Miksi minä olisin katkera siitä, että demokraattisesti viitataan kintaalla realismille, jonka maksajina te äänestäjät valitettavasti olette itse? Minä en ole, koska yhdessä luotuja pelisääntöjä kunnioittaen äänestin jaloillani teidän haluamienne realiteettien perusteella ja oma tulevaisuuteni näyttää huomattavasti valoisammalta, ellei koko Eurooppa jää oman hulluutensa jalkoihin.

Katsokaapa kuitenkin peiliin ja siihen mitä olen yrittänyt vuosikausia kertoa ja sen eteen toimia, ettei kovin pahasti kävisi, ennen kuin käytte käpykaartilaiseksi nimittelemään. Annan palaa surutta takaisin niille, jotka ovat sen ansainneet. Suurin osa suomalaisista on kuitenkin tolkullisia, joskin pahoin harhaan johdettuja ja heitä tulen auttamaan edelleen kaikin käytössäni olevin keinoin. Uskon, että se on Virosta käsin jopa paljon tuloksekkaampaa meidän kaikkien kannalta, kun vapautuu Suomen sairastuneen yhteiskunnan kahleista.

 

Tämäkin on alun perin julkaistu kansalainen.fi-sivustolla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kun tämä osoittautui kovinkin suosituksi Kansalaisen palstoilla, niin levitköön sama ilosanoma myös täällä politiikan alttarilla uusien valtuutettujen tietoon.

Realiteeteista on hyvä olla selvillä kun ryhtyy päätöksiä kansakunnan hyväksi tekemään.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mitä pahaa,kun molempien maiden taso nousee.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n jäsenmaan kansalaisuus mahdollistaa EU n sisärajojen yli tapahtuvan sujuvan liikkumisen. Sama koskee luonnollisesti myös liiketoiminnan harjoittamista EU n alueella. Sekin on siis vapaaehtoista ja kuka tahansa voi yrittää haluamassaan EU maassa, jos / kun vaan rahkeet kestävät ja on sitä tekemisen tahtoa sekä osaamista.

Mitä ihmeen nassuttamista kenelläkään voi olla vapaasta ja täysin laillisesta liikkumisesta. En ymmärrä.

Joo, ja ihan totta. Maan todelliset pettäjät ja koijarit istuvat ihan muualla ja ovat vapaalla jalalla.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

On kyllä myönnettävä, että aika korkea kynnys oli lähteä toiseen maahan, mutta jos omasta maasta tehdään elinkelvoton, niin eihän siinä silloin mikään muu auta.

Toivottavasti mahdollisimman moni yrittäjä ymmärtää lähteä tällä kertaa ajoissa, ettei käy niin pahasti hengen ja terveyden päälle kuin 90-luvulla. Huono taloudenpito kun pilaa elämän aivan varmasti, teki sen sitten itse tai joku muu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Brexitin juurista ja syistä ei ole päässyt syntymään kunnollista keskustelua lainkaan muissa EU-maissa, joka on sangen outoa. Eroa on selitetty vain siten, että britit ovat ilkeitä, tyhmiä ja epäluotettavia, joita tulee rangaista törkeästä edesvastuuttomuudesta näiden lähdettyä samasa hiekkalaatikosta sen enempää pohtimatta EU:n jatkoa ja tulevaisuutta varsinkin luhistuvan rahaliiton oloissa.

Viroon muuttava käpykaartilainen ei ainakaan onneksi joudu teuraalle, kuten Mauno Koiviston hallitun rakenneuudistuksen jälkeen pääsi tapahtumaan tämän saman henkilön vaikuttein 66.000 yrittäjän elämäntyön osin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tuo esille ottamasi asia on yksi minua eniten hämmästyttäneitä ja järkyttäneitä juttuja, eli aikuiset ihmiset käyttäytyvät päiväkotilasten tavoin tuolla tasolla, eivätkää tiedosta sitä ilmeisesti ollenkaan.

Jos katsoo mitä tahansa eduskunnan täysistuntoa tai meppilän tallenteita, sama, vastenmielinen kakan taputtaminen tulee aina vastaan. Pakko sulkea telkkari välittömästi, mutta väkisinkin tulee ajatus, että ilmeisesti tämän parempaan ei sitten kyetä kollektiivisessa typeryydessään. Tai ehkä siellä on vaikeita sisäilmaongelmia, mene ja tiedä, mutta kyllä noissa paikoissa mielenterveys olisi alituseen vaarassa järkkyä.

Kyllä ihmiskunnan sivistys on hämmästyttävän ohut.

Olen muuten tuohon loppukaneettiisi liittyen saanut useita yhteydenottoja siitä, voiko Suomen viranomainen ryhtyä jälkikäteen kostotoimenpiteisiin maasta lähtenyttä yrittäjää kohtaan. Nyt on sanottava, että kyllä voi ja jos antaa pienimmänkin tekosyyn, se sen myös tekee. Suomesta eivät teuraseläimet niin vain karkaile ja pienyrittäjyys on Suomessa rikos, joka ei vanhene.

lainsäädännöllisiä poikkeamia muuhun EU-alueeseen on Suomessa paljon ja ellei niitä kaikkia tiedä, voi hyvinkin saada roimat sakot tai arvioverolapun, joiden oikaisuun tai maksuun saa taas hävitettyä runsaasti elinaikaansa. Poikkeamat muuten johtuvat luultavasti ainoastaan siitä, että Suomi harjoittaa laajamittaisena EUn kieltämää protektionismia, varjellakseen hurjan kustannustasonsa kilpailulta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kovaa kohtaloaan ruikuttavista yrittäjistä tulee aina mieleen kysymys: Miten ihmeessä täällä sitten on kuitenkin todella menestyviä ja tyytyväisiäkin yrittäjiä joka alalla. Ja viljalti niitäkin, joiden mielestä ei ole lainkaan ongelmallista osallistua myös yhteisen hyvän kartuttamiseen veronmaksajina. Moni sanoo, että kun on niin paljon saanut suomalaiselta hyvinvointivaltiolta, niin nyt on sitten aika antaa takaisinkin.

Ehkä näillä aggressiivisesti valittavilla käpykaartilaisilla ja verokoijareilla ei sitten vain ole riittävästi hoksnokkaa todella menestyvään liiketoimintaan? Tai sitten he ovat niin psykopaattisen ahneita, että jo ajatuskin yhteistoiminnasta ja reilusta kansalaisuudesta puistattaa heitä?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Esa Mäkinen, nyt ei ole kyse siitä. Olin aikoinaan undulaattina aivan samaa mieltä ja maksoin kiltisti veroni mieluummin yläkanttiin, koska niille sai myös vastinetta ja yhteiskunta toimi kohtuullisen hyvin.

Näin ei ole ollut enää pitkään aikaan, vaan kilpailu veron- ja sääntöjen kiertäjiä vastaan kävi niin kovaksi, ettei niitä vastaan voi pärjätä. Tästä on tietenkin erotettava sellaiset yritykset, jotka ovat pitkään toimineet ja heillä on jokin muu kilpailuetu puolellaan. Sellaiset pärjäävät lähes kaikissa oloissa. Mutta muilla on vaikeaa ja kun ei muodostu tuloja, ei voi maksaa myöskään veroja.

Lisäksi kannettujen verojen hyötysuhde on romahtanut parissa vuosikymmenessä. Kun itse olin vihdoin verovaroista kustannettujen palvelujen tarpeessa, eivät ne toimineetkaan lainkaan. Oli vähällä henki lähteä siinä ruljanssissa ja ihan turhan takia. Lähes kaikki verovaroin kustannetut palvelut nitisevät viimeisillään, kun niitä alkaa testaamaan.

Sen enempää en katso tästä tarpeelliseksi selittää, koska useimpien taloustaidot eivät riitä arvioimaan, kuinka järjettömän suuri kilpailuetu virolaisilla on meihin suomalaisiin nähden. Eikä pelkästään yrittäjissä, vaan myös duunareissa ja koskeepa asia jollain tapaa myös eläkeläisiä.

En halunnut alkaa Suomessa kiertämään sääntöjä monen muun lailla, joten muutin mieluummin Viroon, missä pärjää niitä noudattamalla ja minusta tulee taas iloinen veronmaksaja sinne.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Vironkin tilastoviranomainen näkyy lähettävän sähköpostikyselyä, josta en tosin ymmärrä paljoakaan tällä kielitaidolla, enkä juuri sen enempää googlen kääntäjällä.

Hauska käännöskukkanen on yritykseni nimi Finwin OÜ, joka kääntyy uljaasti "Pohjoismaiden pääministerit OÜ" :)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomi on ajanut ylisuuren julkisen sektorin miinaan. Seurauksena tästä on mm ssa liian kova verotus ja tuottamattomien tekijöiden paisuminen ylettömään ja hallitsemattomaan kokoon. Rahat eivät yksinkertaisesti enää riitä. Tottakai Suomessakin työt edelleen tehdään, mutta entistä enemmän nähtävästi halpatyövoimalla tai pimeästi. Tästähän on näyttöä jopa ministeritasoa myöten.

Balttian maat saivat tilaisuutensa, käyttivät sen, eivätkä astuneet enää uudestaan tähän ihastuttavaan kollektiiviseen sosialismin miinaan. Saivat Neuvosto-oppia sosialismista kädestä pitäen n. 40 vuotta. Oli kuulemma riittävä oppimäärä lisäämään kansan ymmärrystä sosialismin maailmoja syleilevästä voittokulusta.

Suomessa eletään kuitenkin edelleen Huittisen miehen mallin mukaan. "Syö enemmän, kuin tienaa."

Paskamaista on vielä se, että ongelma kyllä tiedetään, mutta ketään ei oikeasti kiinnosta ja edes Suomen hallituksen ministerienkään tehtävänä ei ole julkisen sektorin koon järkevöittäminen, vaan pelaaminen omaan pussiin. Vrt. esim. Berner ja Sipilä kytkentöineen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eikä se kyllä mitenkään korjaannu sillä, että julkinen sektori yksityistetään ja kustannuksia kasvatetaan entisestään.

Kaikilla julkisen sektorin ja siihen rinnastettavissa olevien yksityisten palvelujen tuottajien palkkoja pitäisi laskea reilut 10 %, niin koko alijäämä olisi tipotiessään. Senkin voisi huoletta tehdä taulukon yläpäästä, kuten jossain aiemmassa blogissani laskeskelin.

Moniongelmaisen tilanteesta tekee yletön kustannustaso kiinteistömarkkinoilla, eli senkin olisi pakko tulla vastaan. Tuleehan se, kun tarpeeksi kysyntä vähenee, mutta siellä on nyt kansainvälisten sijoittajien typerää rahaa niin paljon liikkeellä, ettei oikenemisesta ole oikein toiveita. Kaiken lisäksi EKP lunastaa pieleen menneet sijoitukset, eli typeriä investointeja saa tehdä mielin määrin, eivätkä markkinat rankaise, kuten aiemmin periaatteisiin kuului.

Pärnussa markkinat toimivat sikäli, että kesäsesonkina saatetaan vuokraa pyytää luukusta tonni viikossa ja talvikaudella saman luukun saa 300-400 eurolla kuussa. Vakinaisen vuokrakämpän metsästäjälle siitä tulee omat ongelmansa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Työtehoa lisää, digitalisointi työntekoa ja toimintaa auttamaan ja liksoista hiukan veks. Parempi fokus tekemiseen ja samalla voisi eri instanssien toimintoja järkeistää ja yhdistää reippaalla kädellä ja siirtää vanhimmat työntekijät eläkkeelle. Ilman korvaajia.

Ei siis vaikeaa, ja yksityispuolella näitä keinoja käytetään, kun lafka on menossa nurin. Miksi ei yrittäjätaustaiset ja luovat ministerit osaa ja halua saneerata julkista puolta samoilla ja toimivilla keinoilla ? ( koska hyväveli yhdistyksen säännöt kieltävät )

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #18

Virossa kuulemma meinasi karata samalla tavoin lapasesta, mutta 2008 iski niin lujaa, että oli pakko arvioida tilanne uudestaan.

Tällä hetkellä siellä toimii molemmat puolet omien kokemuksieni pohjalta esimerkillisen hyvin, vaikkakaan kaikkia palveluja en tietysti ole ehtinyt testaamaan.

Eihän sekään mikään onnela ole, mutta vastaa kuitenkin fiat-rahajärjestelmän ominaisuuksiin ja omituisuuksiin jokseenkin ymmärrettävillä mekanismeilla. Suomessa tehdään aivan kaikki voitava, jotta ei tarvitsisi sopeutua sellaiseen, mikä on lopulta pakko, ellei systeemivikoja lähdetä korjaamaan. Tällä hetkellä systeemin kritisointikin on tabu, saati muutokseen pyrkiminen.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei minulla itse tekstiin ole mitään sanottavaa, kun en asiaa tunne edes niinkään hyvin kuin blogisti.

Sellainen hölmö kysymys vain, että profiilissasi lukee kotipaikkana Nokia, mutten löytänyt Eestistä sellaista paikkakuntaa. Meinaan, että kai sinun kuuluisi olla Eestissä kirjoilla, jos siellä kerrot olevasi yrittäjänä? Jos edelleenkin asut Suomessa, maamme verokarhu ja vanhalla lottokoneella generoidut lait pääsevät käymään kimppuusi kovin kovin helposti.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos muistutuksesta! Olen vallan unohtanut päivittää profiilini täällä, kun on paljon muutakin tekemistä ja käyn täällä entistä harvemmin.

Tällaisia lapsuksia ei saisi sattua, kun näitä todellakin voi viranomainen käyttää verukkeena siihen, että olen täällä edelleen verotettavissa. Kelalta sainkin jo ilmoituksen, jonka mukaan minut on hävitetty suomalaisen sosiaaliturvan piiristä, mikä on sinänsä ihan ok, koska systeemi on syvältä hanurista nykyisellään.

Verovelvollinen olen toki tänne vielä 3 vuotta muuttovuoden jälkeen, sikäli kuin jotain verotettavaa kertyy.

Laitetaas se asia nyt kuntoon saman tien :)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tuo KELA n ilmoitus tulee salamannopeasti, kannattaa ottaa se ilmoitus taskuun ja mennä Eestin vastaavaan virastoon kertomaan, että et ole enää Suomen sosiaalturvan piirissä. Näin saat sitten helpommin Eurokortin, jos reissaat muualla EU ssa. Muuten voi olla ehkä hankalaa sen EU kortin kanssa, ne maakohtaiset sairasvakuutustiedot kun eivät muuten kirjaudu aina automaattisesti. Vaikka henkikirjoilla ao. Maassa olisitkin. Vinkvink :)

Pekka Iiskonmaki

Puolueet ja niiden tunkkainen ilmapiiri ei kiinnosta. Ne ovat kaikki puusilmäisiä ideologiansa vankeja.

Monessa kunnassa puolueettomat saivat jopa yksinkertaisen enemmistön kunnissa.

Tämä trendi tulee varmaan lisääntymään. Koska se tulee Eduskuntaan?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllä se on käynyt aivan selväksi, että ongelman muodostavat juurikin puolueet, eivät niinkään ihmiset.

Ihan tolkullisista ihmisistä tulee täysiä idiootteja kun aletaan ryhmäytymään jonkin ideologian varjolla ja kilpailemaan puolueen suosiosta muita vastaan. "Porukassa tyhmyys tiivistyy" pätee varmasti parhaiten juuri puoluepolitikoinnissa.

On se varmaan jotenkin mukavaa nauttia porukan selkääntaputteluista, eikä tarvitse välittää mistään realiteeteista ennen rahojen loppumista. Pienpuolueessa on eri asia, kun ei tarvitse päättää valtakunnan rahoista, eikä ole juuri omaakaan rahaa, mistä päättäisi. Siksi niissä on paremmin tolkku mukana, mutta tulokset puuttuvat.

Suureksi tullessaan ne luultavasti korruptoituisivat nopeasti vanhojen esimerkkiä noudattaen. Siihen se PS näissä vaaleissa kyykkäsi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ranskalaisetkin ovat jo täysin kypsiä puoluevälppääjien harjoittamaan paskanjauhamiseen ja sisäsiittoiseen kähmintään. Sen huomaa Ranskan pressan vaaleista, joissa puolueiden merkitys on lähes täysin kadonnut.

( aiheesta oli hyvä juttu aamun Hesarissa )

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tuon vuoksi kertoimet menevät Le Penille. Siellä kommunistit syövät toistensa äänet, mutta ei riitä toiselle kierrokselle, joten tukevat Marinea lopulta.

Hesari jää lukematta, kuten muukin maksullinen propaganda, vaikka samalla missaa joitain asiallisiakin juttuja.

Suomen tilanne on muutenkin henkilökohtaisesti merkityksettömämpi, kun siihen on ottanut tietoisesti etäisyyttä.

Eero Mattila

Tämmöinen maastamuutto on valitettavaa, mutta täysin ymmärrettävää. Ikävä kyllä en usko, että sekään vaikuttaa mitään Suomen poliittisen eliitin päätöksiin - nyt vouhkataan pormestarimallista ja sen jälkeen lähtee jakoon ne viimeisetkin tuhkat pesästä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei varmaan paljoa hetkauta, vaikka pitäisikin. Suomi on onnistunut tässä aiemminkin, eli reilut sata vuotta sitten Amerikkaan ja 1960-70-luvuilla Ruotsiin. Alan epäillä vahvasti Suomen kyvykkyyttä toimia itsenäisenä valtiona.

Vielä vaikeampaa on toimia valtioliitossa, jonka sääntöjä ei ole kykenevä noudattamaan. Tulee todella kovat ajat, vaikka jotenkin onnistuttaisiin maailmansota välttämään.

Hillary Clintonin johdolla siihen olisi jo menty, mutta ilmeisesti Trump on törmännyt niin suuriin sisäpoliittisiin vaikeuksiin, että muutenkin epävakaan persoonan mopedi on lähtenyt keulimaan samaan suuntaan. Ei tässä ole enää tietoakaan suurvaltasuhteiden parantamisesta, mistä hän puhui vielä kampanjansa aikana.

Suomessa on huikea taito priorisoida kaikki merkityksetön etusijalle ja jättää kaikki olennainen tekemättä. Mikään pormestari- tai maakuntamalli ei ongelmia ratkaise, kun visio ja strategia ovat täysin kateissa.

Nämä ovat vain konsulttitoimistojen irrallisia päähänpistoja, joita pannaan toteen seurauksia ymmärtämättä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Olen itse yrittänyt houkutella poikiani muuttaman pois Suomesta johonkin vapaampaan maahan, mutta ei. Tänne he haluavat jäädä. Nuorena ollaan niin sinisilmäisiä "eihän minulle mitään voi sattua".

Siitä, että pääsee sanomaan "Mitä minä sanoin?" on kovin laiha lohtu kun kyseessä on oma jälkikasvu.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllä meilläkin on oman nuorison ja niiden kavereiden kanssa ollut juttua paljonkin ulkomaille muutosta ja monet ovat lyhyitä "kiertueita" tehneetkin, vanhempi poika muiden muassa.

Ulkomaille lähtö ei tietenkään käy sormia napsauttamalla ja päättämällä, vaan sitä täytyy niin huolellisesti pohjustaa, että tietää suunnilleen, mitä on odotettavissa ja millaisten asioiden kanssa siellä joutuu tekemisiin.

Nuorisolle kuitenkin lähtö on taas astetta meidän polveamme helpompaa, koska kielitaito on keskimäärin selvästi kehittynyt meidän kouluajoistamme, tosin lähinnä kansainvälisen ja sosiaalisen median ansiosta.

Omakin kielitaitoni kehittyi vasta myöhemmällä iällä käytännön tarpeista ja nyt siitä alkaa olla korvaamatonta hyötyä. Samoin kaikesta kokemuksesta niin kotimaan kuin kansainvälisen kaupan ja yritystoiminnan kiemuroista. Eipä tuosta kansantalouden harrastamisestakaan mitään haittaa ole ollut, mutta se muuttuu näköjään helpommin velaksi kuin rahaksi.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Edustuksellisen demokratian ongelma on, että mielipide nostetaan järjen ja tiedon rinnalle ja ohi. Lohduttavat tarinat myyvät, ideologiset narratiivit. Politiikassa pärjäävät hyvät valehtelijat.
Oppositio marssii valtaan vain haukkumalla hallituksen toimia. Ja äänestävä kansa hyväksyy tämän noidankehän.
https://guitarkonkari.vuodatus.net/lue/2017/03/aja...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllähän kitarakonkarin kanssa on oltava paljolti samaa mieltä. Enää ei kuitenkaan samoilla lääkkeillä pärjätä, millä jälkiteolliseen aikaan tultiin, vaan tehokkuuden kasvu vie enemmän työpaikkoja kuin tuo uusia tullessaan.

Tuotannollisen työn lisäämisessä ei ole hirveästi järkeä, jos nykyisellekään tuotannolle ei riitä kysyntää tai ostovoimaa.

Sekä velkaan perustuva rahajärjestelmä että sitä tukeva poliittinen järjestelmä ovat tulossa tiensä päähän, koska kumpikaan ei kykene tarjoamaan yhteiskunnallisesti tai ekologisesti kestäviä ratkaisuja. Yksilöinä me sitten törmäämme tähän kovin erilaisista lähtökohdista ja yhä suuremmalle osalle väestöstä tämä tuottaa yhä suurempia ongelmia.

Kokonaisvaltaista ratkaisua ei ole edes pyritty hakemaan ja siitä keskusteleminenkin on jokseenkin mahdotonta. Ratkaisut pitäisi löytää käytännössä kokeilemalla, koska kaikilla on ainakin toistaiseksi varaa teoreettisiin mielipiteisiin, jotka ovat käytännössä toteutuskelvottomia. Siitähän kitarakonkarikin tuskaili kirjoituksessaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomen nuorten työttömyys nyt 23,5 %. Hallitus tarjoaa pätkähommia, vittuilee työttömyyskorvauksista, tempputyöllistää, eikä ota vakavasti kuin omat kähmintänsä.

---Suomen nuoret, liittykää yhteen ja muuttakaa porukalla muualle ---

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tähän kehotukseen on helppo kokemuspohjaisesti yhtyä, niin surulliselta kuin se tuntuukin.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Kyllähän tämä vahvisti mielikuvaa ulkomaille lähteneistä käpykaartilaisista.

Tuttuja salaliittoteorioitakin vilisti blogi ja kommenttiraita.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos syvällisestä, sekä älykkyyttä ja empatiaa huokuvasta kommentista!

Meillä molemmilla on asiat nyt paremmin, joten olkaamme tyytyväisiä.

Juha Hämäläinen

Entäs jos "olen erimieltä" ei riitä perusteluksi tai luo totuuksia ?

EDIT: Timppa kerkesi väliin joten on kai selvennettävä, että tämä meni edelliselle (Hämiö)

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Miten virolaisten katkeamaton maahanmuuttovirta Suomeen istuu tähän ajatusrakennelmaan? Eihän siinä pitäisi olla mitään järkeä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tietenkin virolaisia on muuttanut tänne varsinkin aiempina vuosina melko paljon ja vielä useampi pendelöi tuosta lahden yli tänne töihin ja takaisin. Se on ollut aivan luonnollinen kehitys kaikissa Baltian maissa, mutta tiedän jo monia paluumuuttajia, jotka viihtyivät aikansa Suomessa ja palaavat nyt kun sielläkin asiat ovat selkeästi parantuneet ja Suomessa taas kehitys on ollut päinvastaista.

Lukuja en tunne, vaikka aika äkkiä nuo saisi selville. Se on kuitenkin olennaista, että veljeskansan kanssa on tullut aina hyvin toimeen lahden molemmilla puolilla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Virolaiset käyvät töissä Suomessa palkkatason ollen parempi. Yrittäjillä asia on tapauskohtaisesti erilainen riippuen toimialasta. Olen tehnyt kannattavuuslaskelmia pienelle teolliselle yritykselle, jonka asiakaskunta on liki kokonaan Suomen ja Viron ulkopuolella. Lopputuloksena oli se, että vain puupää tässä tapauksessa valitsisi toimipaikan Suomeen Viron sijasta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

On tietenkin muistettava, että jokainen yrityskeissi on omanlaisensa ja muitakin vaikuttavia tekijöitä on kuin kustannustaso. Sitä on kuitenkin mahdoton ohittaa, ellei halua tehdä taloudellista itsemurhaa yrittäjänä.

Ihan henkilökohtaisellakin tasolla elinkustannukset jäävät ainakin Pärnussa tuollaiset 40 % Suomen alapuolelle, ja silloinkin Suomessa joutuu elää paljon säästeliäämmin. Olen esim. käyttänyt Pärnussa ravintolapalveluja tämän alkuvuoden aikana suunnilleen yhtä monta kertaa kuin edellisten 13 vuoden aikana Pirkanmaalla yhteensä.

Olen toki monissa eri yhteyksissä yrittänyt tolkuttaa, että palveluihin perustuva talous edellyttää alhaista kustannus- ja palkkatasoa, jotta niitä palveluita myös käytettäisiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #35

Miten pienillä tuloilla jouduit Suomessa tulemaan toimeen, jos rahasi ei riittänyt ravintolapalveluiden käyttämiseen?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #38

Lyhennetyllä työviikolla ansiot jäi suunnilleen samaan, mitä Viron palkkataso. Pidemmällä työajalla olisi muuten elämän laatu kärsinyt liikaa, joten mieluummin säästi sitten kaikesta kulutuksesta kuin olisi koheltanut muutaman satasen takia pitkää päivää.

Silloin kun ansiot oli isommat, myös kulut olivat, eikä käteen jäänyt paljoa sen enempää.

Virossa osan töistä voikin teettää muilla, kun palkkamenot ei kirpaise, joten kaikille riittää paremmin töitä, eikä tarvitse itsekään tolkuttomasti rehkiä.

Ei näin vanha äijä jaksa muutenkaan nuorempiensa kanssa kilpaa juosta päivittäin.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Olen toki monissa eri yhteyksissä yrittänyt tolkuttaa, että palveluihin perustuva talous edellyttää alhaista kustannus- ja palkkatasoa, jotta niitä palveluita myös käytettäisiin."

Tämä lause ei aivan aukea. Eli mitä pienemmät palkat virolaisilla on, sitä paremmin heillä on mahdollisuus käyttää Viron palveluita?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Koska muutkin kulut pysyvät alhaisina, käyttöaste pysyy korkeana. Sakkaisihan sielläkin palvelut, jos liian suuri osuus tuloista menisi vaikka asumiseen tai liiketilavuokriin, kuten Suomessa. Ei näytä menevän, vaan paikalliset käyttävät paljon esim, ravintolapalveluita.

Toimituksen poiminnat