iitimo

Vinkki työministerille - Gulagit käyttöön!

Nyt on esitetty toistuvasti ja pitkään huolta siitä, ettei työn perässä kannata siirtyä toiselle paikkakunnalle ja asuntojenkin hintoja voi luonnehtia peräti hirmuisiksi. Tämä on aivan totta. Jos katsotaan vaikka Uudenkaupungin autotehtaan tai Turun telakan maksamia palkkoja, ei niiden turvin ole mitään mahdollisuuksia hankkia perheasuntoa tai työssäkäyntiin tarvittavaa kulkuvälinettä Suomessa vallitsevalla kustannustasolla. Ainakaan kunnollista.

Eihän ole mitään takeita siitä, että yritysten tilauskannat säilyisivät nykyisellään ja ainakin automallien elinkaari on yleensä vain joitakin vuosia. Ei ole mitään mieltä rakentaa kiinteää asutusta epävarmojen työpaikkojen varaan.

Nyt, kun työttömiin on alettu kohdistaa entistä kovempia pakkokeinoja, joskin näennäisen vapaaehtoisuuden pohjalta, olisiko kuitenkin luovuttava turhasta hienostelusta ja siirryttävä suoraan itse asiaan? Työleirit korjaisivat nämä ongelmat nopeasti ja ne olisivat myös helposti purettavissa ja siirrettävissä seuraaviin tilapäiskohteisiin.

Olemmehan jo ottaneet lukemattomia askeleita samaan suuntaan kuin entinen itänaapurimme, missä käytettiin suurelta osin työvoimana rangaistusvankeja ja toisinajattelijoita. Heille ei tosin tiettävästi maksettu palkkaa, mutta eihän työttömällekään tarvitse maksaa kuin 9 euroa päivältä peruspäivärahan lisäksi. Ellei sittenkään kilpailukyky riitä, onhan olemassa mahdollisuus vihapuheen nojalla langettaa pitkiä tuomioita, jolloin pelkkä ruoka ja leiritys riittävät? Neuvostoliitossa leirejä kutsuttiin niitä hoitavan toimiston mukaan Gulageiksi.

 

Näillä toimilla on luonnollisesti vientiyritysten kannalta positiivisia vaikutuksia, mutta kotimarkkinayritysten ja työläisten kohdalta tilanne ei näytä kehittyvän kovin suotuisasti: https://blogit.kansalainen.fi/kilpaa-kyvyttomiksi/

Samalla voitaisiin julkistaa yleinen nimikilpailu työleireistä. Onhan brändäys tärkeä osa myönteisen mielikuvan luomista. Olisivatko esimerkiksi MOLokit tai ELYistämöt riittävän vetovoimaisia nimiä houkuttelemaan niin kotimaista kuin ulkolaistakin työvoimaa tarpeeksi, eikä jouduttaisi vielä jyrkempiin viranomaistoimenpiteisiin ja turhaan pilattaisi hyvää tarkoitusta ajavien tahojen mainetta?

Silti olisi hyvä asettaa toimikunta pohtimaan, miksi Neuvostoliiton kilpailukyky ei noussut Gulageista huolimatta, vaan se lopulta romahti. Vastaavia virheitähän ei kannata toistaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Mietin pitkään, tarvitseeko tämä sarkasmivaroituksen, mutta mielestäni nyt ollaan jo niin pitkällä, että ilmankin pärjää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikö valtio voisi kustantaa talovaunuja mitä USA on?
Maksaa kuljetusapua kun niitä siirrellään paikkakunnasta toiseen työn perässä.

Ratkaisi asuntopulan,asumistuki ongelman ja köyhät tulottomat työttömät olis pois katukuvasta kaupungeissa.

Eikä vuokra-asuntoja omistavat pääsis lypsään köyhimpiä kiskurivuokrilla.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Onhan siellä otettu jo merikonteista tehtyjä parakkeja käyttöön ja piilaakson koodaritkin asuu vanhoissa pakettiautoissa. Lisäksi maan mieletöntä rangaistusvankipotentiaalia käytetään soveltuvin osin työvoimana.

Palkkataso on sielläkin niin paljon heikkenemään päin perusduuneissa, että peltisen merikontinkin vuokra alkaa olla liian korkea. Ja tarvitsee se asuntovaunukin tonttia, jätehuoltoa sun muuta, eli niistäkin voi kiskoa.

Työministeri varmaan ottaa mielellään ehdotuksia vastaan, mitkä olisivat suomalaisen työleirin standardit ja toisaalta, missä menevät ihmisoikeuksien rajat?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Älä unohda sitä että palkansaajien ja työttömien kyykytys sopimuksen oli laatinut EK/EVA/ Sipilä (perheyritykset) E.Aho takapiruna.
-90 "työreformi"!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #4

EU olisi todellisuudessa edellyttänyt paljon kovempaakin kyykytystä, mutta jäi silloin tekemättä, joten se tehdään nyt taas pakkoraossa, kuten viimeksikin yritettiin.

Se on Euroopan Unioniin kuulumisen hinta ja jos siellä halutaan pysyä, niin se hinta sitten maksetaan. Piste.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikös Eestikin ole eu-maa? Millä tavoin siellä kyykytetään työttömiä?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En tiedä, mutta oletan, että heikolla sosiaaliturvalla. Tosin, työttömiä ei juuri ole ja työvoimasta tuntuu olevan tällä hetkellä pulaa. Käytössäkin tuntuu kuitenkin olevan niin paljon, että kaikki palvelut toimivat oikein hyvin.

Pitäisi jalkautua tekemään kyselytutkimusta, mutta kun haastateltavia ei katukuvassa tahdo tulla vastaan ja kovin humalaisilta ei kannata kysellä. Tenukeppikin on kovin harvinainen näky, elleivät kesää kohti lisäänny.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten eestiläiset ovat suhtautuneet siihen, että vasta hankittu itsenäisyys meni eu- ja Nato jäsenyyden myötä? Ovat varmaan katkeria ja valittavat aivan kaikesta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Eestiläiset oppivat jo lypsämään Neuvostoliittoa, niin EU on helpompi lypsettävä, meilkein kaikki kylätietkin on päällystetty EU:n avustuksilla, vaikka valtion kassalla voisi maksaa valtionlainan pois.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Moskova vaihtui Brysseliin ja Brysseliä voi lypsää paremmin.

Suomen pöljät lait ovat myös Virolle eduksi,

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

Eikö se ole eu:n idea, että autetaan heikommassa asemassa olevia kansakuntia kehittymään? Se on ainakin yksi syy miksi itse kannatan Suomen jäsenyyttä eu:ssa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #12

Päätiet on kyllä päällystetty kylttien mukaan EU-rahoilla, mutta taajamiin sitä ei näköjään ole voinut käyttää. Karuin esimerkki on Latvian puolelta, missä Riikasta on muuten aivan huippukuntoinen päätie, mutta ainoan taajaman halki ajaessa tie on pelkkiä monttuja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Ridalassa on ainakin kylätie päällystetty Valgeväljältä Asukylään saakka ,EU:n kyltit oli.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tais tuo OECD mennyt rouva PM sopia tuon kyykytyksen
samalla kun lupasi EVM 14,2 Mrd.
Kepun Kiviniemi 20.3-11
Brysselin huippukokouksessa. Kilpailukyky-sopimuksen. Josta 5 muuta EU maata jäi pois.Ruotsi esim.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kaikkihan siellä ovat kilpaa lupailleet sellaista, mihin ei ole varaa. Siksi tässä tilanteessa ollaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #9

Se vain on niinnäppärää että kaikki pöljimmät sopimukset on tehnyt juuri kepu enimmäkseen.
Kreikka-vipeistä lähtien.+EU/EMU sopimuksen.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Lähettämällä heidät Suomeen töihin ?
Palkan lisäksi suomalaiset veronmaksajat elättävät Eestiin jääneen perheenkin. Oli siellä sitten perhettä tai ei.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tarkoitat ilmeisesti jonkun käyttävän suomalaista sosiaaliturvaa hyväkseen? Onko jotain dokumentaatiota?

Suomesta saadulla palkalla pystyy kyllä elättää perheen Viroon, jos asuu vaatimattomasti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

G Edward Griffin on tehnyt havainnon, jonka mukaan kollektivismi yhdistää oikeistoa ja vasemmistoa, eli molemmille aatesuunnille maistuu totalitaristinen kontrolliyhteiskunta. Molemmat puhuvat mielellään ihmisoikeuksista ja yksilönvapaudesta, kunhan saavat itse määritellä, mitä se kulloinkin tarkoittaa.

Ehkä se selittää myös laumakäyttäytymistä, mikä on vastoin kaikkia järkiperusteita pitänyt EUta pystyssä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lavrenti Beria, jonka asiantuntemus on kiistaton, kyllä katsoi Koban kuoleman jälkeen, jotta pakkotyö on kovin tehotonta, ja ryhtyi purkamaan systeemiä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Suomen ministeriö ei ilmeisesti tunne tätä puolta historiasta?

Toimituksen poiminnat