iitimo

Kaikki blogit puheenaiheesta Aliresurssointi

Hoitotyö resurssipulassa jo vuosia - 200 kansanedustajaa hävetkää

Esperi-Care kohun keskellä istuvat kansanedustajat oppositiosta hallitukseen päivittelevät ja tuomitsevat vanhustenhoidon laiminlyönnit. 

Samaan aikaan johtajat kuorivat kermaa ja hoitajat keräävät murusia. 

Kunnallisella puolella (KVTES) työntekijöiden taulukkopalkat ovat korkeammat kuin yksityisellä hoivapuolella (Yksityinen sosiaalialan työehtosopimus).

Siis, julkinen puoli maksaa parempaa palkkaa. 

En ole kuullut kenenkään puhuvan tästä epäkohdasta. Samalla kuitenkin Suomea pyyhkii yksityistämisen hyökyaalto.

Kiitos Jukka Kopra - haastan kaikki kansanedustajat tutustumaan kotihoitoon

Tällä hetkellä kiire ja tarkoituksellinen aliresurssointi kotihoidossa aiheuttavat hoitajille stressiä, ahdistusta ja kiristää työilmapiiriä.

Samaan aikaan korostetaan hoitajien asenteen ja ajattelun eli sopeutumisen merkitystä. Käytännössä valittamista pidetään ajan hukkaamisena, kun pitäisi vain sopeutua olemassa oleviin resursseihin. Korostetaan jokaisen työntekijän vastuuta työhyvinvoinnista ja positiivisella asenteen merkitystä.

Ei voi välttyä mielikuvalta, että päättäjät käyttävät härskisti hyväksi hoitoalan nöyryyttä ja kiltteyttä. 

Arvoisa Ninni Ylikallio - Hoitajien pitää marista

Ylikallio kirjoittaa 15.11.16 Uuden Suomen blogissaan seuraavasti; "Onko hoitoalan työntekijät korvaamattomia. Kaikki varmasti myöntävät, että näin on, mutta hoitoalalle meneminenhän on ihan oma valinta ja jopa kutsumus. Vähän kuin hyväntekeväisyyttä, mikä näkyy pienempänä palkkana ja suurempana uhrauksena selkänahasta. Voihan hoitoalan työntekijätkin hakeutua jollekin toiselle alalle, miesten- alalle, mistä maksetaan paremmin. Voiko todella? Pärjääkö yhteiskunta ilman hoitoalan työntekijöitä".

Hoitoalan tarkoituksellinen aliresurssointi kostautuu

Hs:n mielipidesivulla 14.9.16 lääkäri Riitta Korpisaari ihmetteli hoitajien empatian, inhimillisyyden ja ihmisenä olemisen ta

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä