iitimo

Kaikki blogit puheenaiheesta Demokfratia

Suomalainen demokratia on kriisissä ja poliittinen järjestelmä on pahasti rikki

 

Seurasimme eilen vaalitenttiä, jota voidaan pitää demokratian irvikuvana. Yksi eduskuntapuolue oli jätetty tentistä pois täysin mielivaltaisin perustein. Järkyttävintä tässä on se, että tätä syrjintää harjoitetaan verovaroin toimivan Ylen toimesta.

Suomalainen demokratia on kriisissä monella muullakin tavalla. Poliittinen järjestelmämme epäonnistuu toistuvasti yhteiskuntamme muuttamisessa parempaan ja tästä seuraa vääjäämätön kurjistuminen, joka näkyy esimerkiksi siinä, että valtiontaloutta ei saada tasapainoon.

Tuleva suoruumis kohtaa Johtajan - hetki hetkeltä

Tapahtui Ylessä.

Mitä luet toimittaja?

Syksystä Jouluun.

Sopii. Onhan työaika. Voidaanko keskustella vähän?

Totta ihmeessä.

Kahvit?

Ok.

 

No…On tullut kansalaispalautetta juttujesi sisällöstä, eikä se kaikki ole hyvää. Olen hieman huolissani. Sen takia haluan ystävällisesti pitää kivan keskusteluhetken kanssasi.

Mistä olet huolissasi?

Ihmiset ovat peloissaan jutuistasi, joissa on ollut ei ehkä uskonrauhaa mutta rauhaa yleensä häiritseviä mielipiteitä.

Kuulostaa karmealta.

 

 

KANSA JA SEN EDUSTAJAN MUODOSTAMA ONGELMA

Tässä on käsitelty hieman erilaisesta näkökulmasta meidän nykyisiä ongelmiamme. Esille nostetaan merkittävä tekijä, jota juuri ei ole muualla käsitelty. Tämä ongelma on osaltaan ollut vaikuttamassa pidemmän aikaa ja jatkuvasti pahentunut entisestään. Vastuu tästä on yllättäen tekijöiden ja toimijoiden lisäksi myös jokaisessa meissä, eli kaikissa kansalaisissa, sillä me emme ole hoitaneet tehtäviämme kunnolla, ja nyt niitämme satoa mitä olemme itse kylväneet.

Iowassa kansalainen on kuningas

 

ja demokratia Suomea parempaa!

Iowan vaalin kummallisuus on vaalikokous Caucus. Pieni osavaltio lähettää vain yhden prosentin verran kansallisiin kokouksiin, eikä välttämättä määrää suuntaa kuten seuraava New Hamshire, mutta se on kiilannut itsensä ensimmäiseksi järjestämisjonossa. Muiden osavaltioiden esivaaleissa käydään jättämässä lippu uurnaan ja poistutaan. Mutta Iowassa kokoonnutaan jokaisessa 1681 äänestysalueessa vaalikokouksiin. Kokoukset pidetään yleensä yleisissä tiloissa, kuten kirkoissa, kouluissa ja kapakoissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä