iitimo

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikan tekeminen

Luota

Suomalaista politiikkaa vaivaa luottamuspula

Kaikki kansanedustajat on valittu demokraattisella kansanäänestyksellä, se tarkoittaa sitä että hallitus koostuu kansaa eniten miellyttävistä puolueista ja niiden edustajista. Se tarkoittaa myös sitä, että täytyy luottaa kansan mielipiteeseen. Hallitus vastaa itse teoistaan kansalle. 

Härskiä peliä Kokoomusnuorten puheenjohtajakampailussa: Sazonov -ei jatkoon.

Olen ollut jo jonkun aikaa todella ylpeä yhteisen tekemisen meiningin kulttuurista Kokoomusnuorissa, mutta...

 

Suuri voitto myös heteroille

Tasa-arvoisessa avioliittolaissa voittajia eivät olleet vain homot, vaan myös täyspäiset heterot. Äänestys ja sen ympärillä käyty poliittinen keskustelu nosti esiin pitkäaikaisen taistelun poliittisten metodien kentällä. Tätä taistelua on käyty aina ja lopputulos oli merkittävä voitto tämän maan kaikille asukkaille.

Politiikka on rivien välejä

Kun lukee minkä tahansa politiikkaa käsittelevän tekstin on tavallistakin tärkeämpää huomioida kokonaisuus: kuka kirjoittaa, miksi hän vaivautuu kirjoittamaan, millainen fiilis luetusta jää, onko fiilis kirjoittajan tarkoittama ja jos ei niin miksi ei. 

Edellämainitut ovat paljon tähdellisempiä kuin se mitä kirjoituksessa sanotaan. Kun paneutuu rivien väleihin, on helppo ymmärtää tekstin konteksti politiikan tekemiseen. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä