iitimo

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen Olympiakomitea

Olympialaisia ei voi järjestää ilman olympiatason kelkkarataa

On äärimmäisen hienoa, että urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho on myöntänyt olympiakomitealle rahoituksen kisojen hakemisen ja järjestämisen edellytyksiä kartoittavaan selvitykseen. Tämä tulee tarpeeseen. Vaikka olympialaisten järjestäminen Suomessa valtava ponnistus onkin, olisi se maamme kansainväliselle maineelle ja matkailun kehittämiselle valtavan hieno asia. Positiiviset vaikutukset kestäisivät vuosikymmeniä ja kansantalous voittaisi varmasti.

Aamun pikainen: Huippu-urheilu vastaan kaikki pelaa

Petteri Sihvonen analysoi, ja luultavasti aivan oikein, suomalaisen huippu-urheilun alennustilan johtuvan kaikki pelaa ilmiöstä. Tai kuten hän asian ilmaisee ”Akateemisista äideistä”. Huippulahjakkuuden eivät saa tilaa kehittyä, saati tarvitsemaansa yksilöllistä valmennusta. Jos asiaa katsottaisiin puhtaasti huippu-urheilun eli olympiamenestyjien ja NHL-kiekkoilijoiden näkökulmasta, pitäisi joukkueissa ja harjoitusryhmissä tehdä huomattavasti ronskimpaa karsintaa. Ei välttämättä taitojen ja kunnon, vaan motivaation ja tavoitteiden mukaan.

 

Kyllä Suomessakin osataan: Korruptoitunut Suomen Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitean rahasotkut ja hyvä veli -järjestelmä paljastui ministeriön tarkastuksen yhteydessä. Olympiakomitea joutuu maksamaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiä valtionavustuksia takaisin yli 435 000 euroa vuodelta 2014, kun valtionavustusten kokonaismäärä oli tuolloin noin yhdeksän miljoonaa euroa. Olympiakomitea pyörii pääosin valtion eli veronmaksajien rahoilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä