iitimo

Kaikki blogit puheenaiheesta Talkoot

Rakkaus paikkaan saa tekemään tekoja

Arvoisa juhlayleisö, hyvät kyläläiset

YLE: Sipilä pettynyt itsekkäisiin ihmisiin

YLEn uutiset (tekstiTv) kertoi eilen, viitaten kaiketi siihen mitä Sipilä eilen eduskunnassa puhui, että Suomen pääministeri Juha Sipilä on pettynyt itsekkäiden suomalaisten toimintaan - tai pikemminkin toimimattomuuteen, eli siihen, että hyväosaiset suomalaiset eivät osallistuneet kiky-talkoisiin ministereitä lukuunottamatta.

Yhteiskuntasopimus ei toimi ilman oikeudenmukaisuuden tunnetta

Sipilän hallitus on työstänyt yhteiskuntasopimustaan pitkään. Tavoitteet ovat selvät ja hyväksyttävät. Suomen velkaantuminen on pysäytettävä, rakenteet uusittava ja talous saatava kasvuun. Yhteiskuntasopimus on kielikuva, jolla tavoitellaan kaikkien yhteistä panosta ja yleistä hyväksyntää toimenpiteille – vaikeillekin. Se mitä Sipilän hallitus ei ole onnistunut saamaan aikaan, on tunne siitä, että sopimus todellakin koskee kaikkia tasapuolisesti.

Elintasopakolainen, hyvä pakolainen!

Turvapaikanhakijoita tunnutaan jakavan karkeasti kahteen ryhmään, oikeat ja väärät. Oikea turvapaikanhakija on lähtenyt vain sotaa pakoon kuoleman uhatessa. Väärä turvapaikanhakija eli toiselta nimeltään elintasopakolainen, on lähtenyt matkaan köyhyyden tai muun syyn vuoksi. Tilannetta mutkistaa se, että jos turvapaikanhakija näyttää – siis näyttää – liian varakkaalta hänen täytyy olla elintasopakolainen.

#Ruokatalkoot

Tein pari päivää sitten päätöksen ostaa loppuvuoden vain suomalaista ruokaa.  Siis ruokaa, joka on tehty Suomessa, suomalaisista raaka-aineista. Ulkomaisia tuotteita ei vaihtoehtojenkaan puutteessa tulisi ostoskoristani tämän syksyn aikana löytymään. Päätöksellä perheemme osallistuu yhteiskunnan talkoisiin.

Kaikki osallistuu talkoisiin?

Hallitus nipistää omasta palkastaan, pääomaveroa korotetaan, solidaarisuusveroa korotetaan, ylipitkät lomat lyhennetään, sunnuntailisistä leikataan...

Tällä kertaa kaikki yritetään oikeasti jollain tavalla osallistaa talkoisiin. Jokin porukka joukosta kuitenkin puuttuu. Veropinnarit.

Hyvätuloiset mukaan talkoisiin - Leikataan lapsilisästä

Mediassa on arvosteltu kovin sanoin nykyisen hallituksen aikeita leikata vähävaraisilta, vanhuksilta, lapsilta jne. Eli juurikin heikoimmassa asemassa olevilta. Hyvätuloisia kosiskellaan mukaan talkoisiin pyytämällä, kun heikommassa asemassa olevilta viedään kysymättä. En itsekkään ymmärrä halua leikata heikoimmassa asemassa olevilta ja meidän tulevaisuudelta, eli lapsilta ja nuorilta.

 

Heittää ilmoille ajatuksen joka voitaisiin nyt toteuttaa. Mallista on jo aiemminkin keskusteltu, mutta siihen ei olla puututtu.

 

Maahanmuutosta maastamuuttoon

Olen sortunut puhumaan maahanmuutosta liian negatiiviseen sävyyn. Totta, liberaali maahanmuuttopolitiikka todella aiheuttaa negatiivisia tuntemuksia. Alankin siksi tarkastelemaan asiaa positiivisessa näkökulmassa, eli maastamuuttopolitiikkana.

Uusi suomalainen maastamuuttopolitiikka on kaikkien etu. Tässä mainitsen pari asiaa, miksi.

Finnair jälleen talkootöissä

Tänään uutisissa oli ilmoitus siitä kuinka Finnair on pyytänyt työntekijöitään ilmaiseksi töihin. Yhtiön mukaan apua tarvitaan opastamaan hiihtolomaruuhkissa tuskailevia matkustajia, joita on liikenteessä ennätysmäärä. Yhtiön tiedottajan mukaan apua tarvitaan vain muutamina päivinä ja muutaman tunnin ajan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä